Transparent
Inloggen
Sluiten

Gifbeker blijkt nog steeds niet leeg na gelijkspel tegen Volendam

26 januari 2023 23:00
Foto: Pro Shots

Gifbeker blijkt nog steeds niet leeg na gelijkspel tegen Volendam; image source: Pro Shots

Ajax is in de Eredivisie tegen de zoveelste blamage aangelopen. Tegen laagvlieger FC Volendam werd op een belachelijke wijze met 1-1 gelijk gespeeld. Invaller Mohammed Kudus wist in de slotfase een schandalige nederlaag te voorkomen.

Na vijf minuten lieten de supporters in de Johan Cruijff ArenA weten helemaal klaar te zijn met de huidige situatie. Via spandoeken, witte vlaggen, fluitconcerten en spreekkoren werd massaal duidelijk gemaakt dat Alfred Schreuder moest vertrekken, terwijl op meerdere spandoeken ook het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar werd geëist.

Qua voetbal leek het lange tijd nergens op. Buiten een kopbal van Edson Álvarez kwam Ajax lange tijd niet in de buurt van het doel. Vlak voor rust leek de ploeg toch op voorsprong te kunnen komen, maar het lukte Davy Klaassen niet om de bal in de kluts in het doel te krijgen.

In de tweede helft kwam Ajax beduidend beter uit de kleedkamer. Schot na schot werd afgevuurd. Het was echter Volendam dat na een uur spelen volledig uit het niets op voorsprong kwam. Letterlijk de eerste doelpoging was direct raak.

Ajax leek het weer helemaal kwijt te zijn. Ondanks dat de ploeg constant aan de bal was, wist het niet tot kansen te komen. De gelijkmaker van Mohammed Kudus viel dan ook uit het niets. Lorenzo Lucca verlengde een bal van Kenneth Taylor met zijn hoofd, waarna Kudus voor de 1-1 zorgde.

In het restant van de wedstrijd zette Ajax vol aan op jacht naar de overwinning. Ondanks een reeks aan kansen en mogelijkheden werd er echter niet gescoord, waardoor Ajax opnieuw niet weet te winnen in de Eredivisie.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam kudus eredivisie gifbeker afgevuurd alfred alvarez arena blamage doelpoging fluitconcerten kluts laagvlieger lorenzo lucca sar schreuder spreekkoren taylor vlaggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht