Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alfred Schreuder blijft voorlopig aan als trainer, maar krijgt wel extra assistent'

24 januari 2023 09:32 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Alfred Schreuder blijft voorlopig aan als trainer, maar krijgt wel extra assistent"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de clubleiding van Ajax na een crisisoverleg heeft besloten dat Alfred Schreuder voorlopig mag aanblijven als hoofdtrainer. Wel is de club van plan om een extra assistent-trainer aan te stellen. De clubleiding erkent dat beloftes aan Schreuder niet na zijn gekomen, zag de ploeg veerkracht tonen tegen Feyenoord en heeft vertrouwen dat uit de komende vier duels twaalf punten worden gehaald.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

schreuder alfred aanblijven beloftes crisisoverleg feyenoord telegraaf veerkracht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
We zijn het lachertje van de eredivisie. Iedereen ziet het behalve de onzichtbare flappie.
+10/-1

3 weken geleden
Wat een soap is dit toch aan het worden zeg. Wat moet die assistent gaan doen dan? De spelers van passie voorzien, te vriend houden terwijl hij Schreuder in zijn hol moet kruipen? Hier gaat toch geen weldenkend mens aan beginnen? Slechts de gloryhunters komen hierop af, zodat ze kunnen zeggen dat ze twee maanden bij Ajax hebben gewerkt. Uitstel van executie met ons de fans als gedupeerde, bedankt maar weer Sar!
+6/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ajax pleegt suïcide op deze wijze. Bang om het eigen falen toe te geven.
We hadden beter zondag er met 5-0 af kunnen gaan, dan maar een zure week, op de lange termijn beter voor Ajax en de supporters. Wat ik voorspelde komt helaas uit, niet verliezen van Fey en teren op de daarop volgende 3 potjes tegen de "kleintjes"
Laat mij raden, Schreuder mag de assisten kiezen? Weer zo 'n Duitse zoutzak er bij.
Donderdag weer in de Arena, laten we als supporter maar 90 minuten tegen het bestuur en technische hart keren. Dan moeten wij de spelers maar een handje helpen tegen deze clownshow zij hebben al aangeven het niet meer te zien zitten in deze hoedanigheid.
AJAX IS VAN ONS!!!!
Johan zou zich in zijn graf omdraaien te triest voor worden.
Vd Sar, no no,pak je spullen!
+9/-0

3 weken geleden
Ha ha. Wat een drama van een organisatie is het ook geworden. Wat een amateurisme, werkelijk.

Na crisisoverleg hebben ze het lek gevonden dus komt er een extra assistent, daar lag of ontbrak het dus aan al die tijd. Ja ja
+4/-0

 
2 weken geleden
Ja precies. Het ligt aan iedereen, aan teveel vetrekkende spelers, aan een te zware loting in de CL, aan Hamstra en Huntelaar, vast ook nog aan een muitende Blind, maar het lag totaal niet aan Schreuder, de betweter die het zelfs tegen Feijenoord presteert om Kudus in de spits te zetten.
+2/-0

3 weken geleden
Halve maatregelen, je verwacht het niet...
+4/-0

3 weken geleden
Ik vraag me af hoeveel ontslagvergoeding is opgenomen in het contract van Schreuder.
+2/-0

3 weken geleden
Wordt die nietstoevoegende Duitser dan geloosd ? Haal Bogarde maar terug.
+3/-0

 
3 weken geleden
Duim omhoog maar Bogarde gaat Sanchez ook niet beter maken. Deze mexicaan kan niet voetballen en gaat het bij RKC of Vitesse ook niet redden. Alleen Schreuder gelooft er in.

Bassey zal hij waarschijnlijk terugzetten naar Ajax II om te kijken of hij tactisch en technisch bijgeschoold kan worden voor komend seizoen. Anders zal ook Bassey verkocht moeten worden omdat hij te kort komt voor Ajax 1.
+4/-0

3 weken geleden
Nou, kandidaten, Babbelzieke Petro?, Mario-"nogmaals"-Been?, Bemoeizieke papa Gudelj? - Cor-"Chauffeur" Pot? -Ruud-" K.O" Fraser? Of Johnny " zinkend" Schip? Kiest U maar...
+3/-0

 
3 weken geleden
Mario 'verloor als coach van Feyenoord met 10-0 van PSV' Been. Telkens als die man praat moet dat als verplicht onderschrift in beeld komen.
+5/-0

 
3 weken geleden
Trustfull lijkt mij wel wat. Die voegde ook echt wat toe bij Frank de Boer.
+1/-0

3 weken geleden
"en heeft vertrouwen dat uit de komende vier duels twaalf punten worden gehaald." Als ik "tussen de regels door lees" dan heb ik toch wel het idee dat dit een must is om aan te kunnen blijven als trainer. Al zullen ze dit natuurlijk nooit zo letterlijk brengen. Moet ook wel te doen zijn tegen clubs uit het rechter rijtje. Zou op zich wel leuk zijn weer een keer te winnen, laatste keer was 7 december, met jawel 5-4 tegen Volendam, for god sake.
+6/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ja 5-4 tegen volendam zal me niks verbazen. De 1-1 tegen Feyenoord was op zich geen rare uitslag. Zelfs als we met 12 punten los hadden gestaan fier bovenaan, had je de wedstrijd daar ook kunnen verliezen met 3-1. Natuurlijk wil je tegen Feyenoord nooit verliezen maar qua 12 punten los niks loos, niks aan de hand qua stand. Daar gaat het niet om.

Het gaat er natuurlijk om dat het voetbal totaal nergens meer op lijkt. Zelfs een stel CL veteranen als Tadic, Klaassen en Berghuis zijn hierdoor uiteindelijk afgegleden richting een slecht niveau. Stuk voor stuk aangestoken.

De lat van Schreuder dat Ajax een goede wedstrijd heeft gespeeld ligt inmiddels op niveau Sanchez en Bassey. Voetbal je net zo goed als deze twee dan vind Schreuder het een geslaagde operatie. Goed gespeeld en aanknopingspunten gezien om op verder te borduren. De lat bij Ajax 2022-2023.

Het plan na crisisoverleg om eerste 4 wedstrijden aan te kijken inclusief een extra assistent lost het probleem nooit op. Het moment dat ze hier mee aankomen hebben ze sluw bedacht omdat met de eerste 3 wedstrijden Volendam, Excelsior en Cambuur op het programma staat. Normaal gesproken een makkelijk programma maar ik moet het nog zien. Daarna volgt de uitwedstrijd om de beker tegen Twente en zullen we alle tekortkomingen weer bevestigd zien worden en verliezen.

Maar dan kunnen de bedenkers van het crisisoverleg tegen de supporters zeggen. De wedstrijd tegen Twente hebben dan wel verloren maar de eerste 3 niet. Kijk eens hoe goed we bezig zijn en zo sukkellen we de rest van het seizoen door.

In feite pogen ze via deze weg [truc] de boel op te rekken. Tegen beter weten in tijd te rekken of beter gezegd, uitstel van executie.
+7/-0

 
3 weken geleden
Ik ben het helemaal eens met je verhaal. Ik zie het al helemaal voor me dat de komende 4 ED wedstrijden worden gewonnen, Schreuder aan blijft en dat het in de westrijden daarna als een kaartenhuis in elkaar zakt. Of Schreuder moet ineens de poppetjes op de goede plek gaan zetten. Ik laat me graag verrassen in de zin van dat Schreuder het op de rit krijgt, maar ik verwacht dat dat luchtkasteel gedachtes zijn.
+3/-0

 
3 weken geleden
Tegen de twee hekkersluiters (waar hebben we het over) van de eredivisie Cambuur en Volendam zie ik Ajax nog wel winnen. Alhoewel dat dacht ik ook uit tegen Emmen die gelijk staat met Volendam. In ieder geval zullen Bassey en Sanchez iets beter voor de dag komen om te proberen goed op te bouwen.

Excelsior uit verspillen we denk ik opnieuw twee punten. Tegen Twente uit om de beker gaat Schreuder vast en zeker onderuit. Ik hoor de spelers van Twente vorige week nog zeggen na de wedstrijd dat ze vonden dat er meer in zat. En dat ze best blij waren omdat ze vonden dat ze al lange tijd uit een stuk minder sterk spelen dan thuis.

Dus Twente om de beker belooft nog wat. Ga je daar met 6-1 hard onderuit valt er voor Schreuder en TH denk ik niks meer uit te leggen.
+3/-0

 
3 weken geleden
Ajax heeft van de laatste tien wedstrijden er misschien één of twee gewonnen dus we hoeven echt niet te denken dat we de komende duels zomaar gaan winnen. Het verschil is echter wel dat we nu niet meer blind naar voren rennen, zoals bijvoorbeeld thuis tegen Kowet en Vitesse.

Maar bijvoorbeeld Excelsior kan best een bananenschil worden in de huidige situatie.

Ik krijg toch steeds meer het idee dat bepaalde spelers gehaald zijn met forse vergoedingen richting zaakwaarnemers en dergelijke. Anders zijn bepaalde keuzes simpelweg niet te volgen.

Je zet nu toch gewoon Rensch of Regeer rechtsback en Wijndal links? Wat is dat voor gelul dat Wijndal er niets van kan? Hij was bij AZ gewoon een prima back....in ieder geval in balbezit drie klassen beter dan Bassey.
Echt....zijn drogredenen waarom hij niet speelt.

Je kunt daarnaast makkelijk een heel vaardig middenveld opstellen. Kudus blonk uit bij Ghana als middenvelder...waarom staat hij dan in de spits? We hebben juist iemand nodig die een man uitspeelt op het middenveld, die kan wegdraaien.
Wat is dat voor een onzin dat we telkens met middenvelders spelen die de bal niet willen??

Lijkt wel of er opzet in het spel is. Speel met Berghuis, Kudus, Taylor/ Klaassen en je hebt een prima voetballend middenveld. Voor mij is zelfs Tadic een optie daar. Als je toch niet aan voetballen toekomt, niemand vraagt de bal en Tadic komt als linksbuiten niet in beeld.....hij vraagt wel ballen als centrale middenvelder en verspeelt die niet zomaar. En kan een pass geven. Ik zeg het maar.

En Kudus maar als spits blijven opstellen....tjonge. Hou eens op. Ben benieuwd wie er donderdag spelen. Als hij weer met Sanchez en bassey komt....en nog erger: Rensch als linker centrale.......dan moeten we echt ingrijpen.
+7/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Juist. Vooral beginnen met je eerste zin.

Dat er rumoer is ontstaan heeft niet eens zozeer te maken met de uitslagen. Opdat je te veel gelijk speelt. Voor het zelfde geld heb je wel goed ingekocht en speel je elke tegenstanders van de mat, maar heb je continu pech dat elke bal de lat raakt of word weggeboxed, maar goed. Het voetbal in het algemeen is bijster slecht geworden onder Schreuder. Er zit geen fatsoenlijke rondo meer in. Gogme weg. Het is niet meer verzorgd. Wat we wel zien is dat Ajax meer een vechtploeg geworden. Iets wat Schreuder nadien toejuichd van we hebben er voor gestreden. Je zou bijna zeggen op zijn duits maar vraag niet in wie zijn voeten de bal beland.

We zijn letterlijk twee niveaus's aan het afglijden als geheel omgerekend richting middenmoot. Als het mee zit eindigen we in de top er van rond plek 4 of 5. Daarbij word jeugd opgeleid volgens de voetbal normen en waarden des Ajax maar op de bank gelaten, omdat een paar spelers de voorkeur krijgen die op onderdelen weionig tot niks beheersen.

Hoe is het mogelijk zou je zeggen? Nou kijk volgend weekend maar weer! Ik denk alles bij elkaar opgeteld baart velen het zorgen. Zorgen richting toekomst en het bederven van lucratieve inkomsten. Het is ook nogal wat natuurlijk. Onze club, trots en eer word te kijk gezet. Er staat heel wat op spel.
+2/-0

3 weken geleden
Oh my goodness, de lijdensweg duurt voort. Het eens zo grote Ajax is verworden tot een amateurclub. Wanneer keert het tij? Het leven is een achtbaan, dat weet ik ook wel, maar nu zakken we wel erg diep weg. Ik verlang weer naar de halve CL, of loop ik nu te hard van stapel :D
+4/-0

Lax (geschorst)
3 weken geleden
OMG ik overweeg om de berichtgevingen maar niet meer te volgen.
Ik lees ergens dat we het lachertje van Nederland zijn, zeg maar uit Nederland en het lachertje van Europa.
Haal vooral nog een assistent, liefst uit de stal van Schreuder, nog een Duitser of een Belg die hij nog kent van Club Brugge.

Wat is er een ongelofelijke bende van gemaakt in slecht een paar maanden tijd.
Schreuder trek je conclusie, ondanks de steun van de directie, stap op.
+4/-0

Lax (geschorst)
3 weken geleden
Henk Fraser! Die pakt als het moet iemand echt bij de strot!
+9/-0

3 weken geleden
Wordt toch Raffie om de boel op scherp te zetten.
+2/-0

 
3 weken geleden
Tja, wie o wie heeft er zin in om hier in te stappen?? De Titanic die in brand staat. Vrees dat de meest deskundige kandidaten denken dat er daarvoor eerst een paar lui uitmoeten, speciaal directie/aankoopbeleid en/of verdere reorganisatie.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik! Kan er geen hout van! Jij erbij en we komen verder dan met ET
+1/-0

 
3 weken geleden
Het vuur dooft vanzelf wel als het schipt zinkt, zullen ze denken.
+2/-0

3 weken geleden
"heeft vertrouwen dat uit de komende vier duels twaalf punten worden gehaald". Ajax wint van Volendam, speelt gelijk tegen de club uit Rotterdam en speelt gelijk of verliest in Leeuwarden. Exit Schreuder, maar ook exit dit seizoen voor Ajax. Zowel kampioenschap als volgend jaar CL. Dubbel-driedubbel verslies.
+2/-0

3 weken geleden
Dit is echt om te huilen. Ajax is weer eens rot in alle managementlagen van de club.
De enige juiste beslissing is WEG MET SCHREUDER!
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
De clubleiding heeft nog vertrouwen in Schreuder terwijl de spelers dat vertrouwen unaniem opgezegd hebben. Misschien moet de clubleiding dan maar gaan spelen terwijl de spelers de clubleiding gaan worden.
Het is nog nooit goed gekomen bij een club als alle spelers het vertrouwen in de trainer opzeggen. Dus ook deze keer gaat dat niet lukken. Dit is gewoon de volgende beleidsblunder.
De dijk is doorgebroken en de clubleiding heeft na overleg besloten om een zandzak ter beschikking te stellen.
+3/-0

 
3 weken geleden
Welke spelers hebben het vertrouwen opgezegd? Dat lees ik nergens terug.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Als je een bericht of vijf terug gaat zie je dat er letterlijk staat dat de gehele spelersgroep het vertrouwen in de staf opgezegd heeft in een gesprek met de mental coach.
+5/-0

 
Ja volgens de telegraaf, zeg dat er even bij.
Als ze de trainer hadden willen laten vallen had dit heel makkelijk gekunt met 10 man tegen Twente of naar de achterstand in de Kuip.
Ik geloof daar dus niet in al vraag ik mij wel net zoals bijna iedereen af of deze man de boel nog op de rails kan krijgen.
Het is deels onkunde van de trainer maar het probleem zit echt veel dieper bij de club dan alleen de trainer even ontslaan en een nieuwe er voor zetten.
Het feit dat we bijvoorbeeld al een jaar wachten op een opvolger van Overmars is echt beschamend.
In de RVC zit geen enkel iemand meer met Ajax dna.
De jeugdopleiding holt achteruit.
De scouting laat tegenwoordig het management van de trainer de spelers aandragen.
De communicatie vanuit de club is op elk vlak een ramp.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het zal tijd worden dat een groep gerenommeerde oud spelers de handschoen is op gaan pakken met zen alle.
Zoals Cruijff en zijn companen dat ook altijd deden als de nood het hoogst was.
+3/-0

 
3 weken geleden
Tadic,Klaassen,Timber,Berghuis en nog 1. Zij zijn de spelersraad
+2/-0

3 weken geleden
Huh, Schreuder ging toch alles vanaf nu zelf doen.Nou, als er nu massaal geen witte zakdoekjes te zien zijn bij AJAX - Volendam dan weet ik het ook niet meer.
+3/-0

3 weken geleden
Een assistent er bij , dat is de oplossing ? Ik krijg er de slappe lach van. Wat gaat die assistent dan toevoegen. Gaat die dan de logische opstelling maken ? Gaat die dan de spelers beter maken ? Bij het hoogspringen proberen ze altijd de lat hoger te leggen en records te springen. Bij Ajax gaat het net andersom , hier gaat de lat steeds lager.
+2/-0

 
3 weken geleden
Als die assistent verantwoordelijk wordt voor de tactiek, opstellingen, wissels, trainingen, interacties met de pers en het selectiebeleid dan kan het nog wat worden.

Ik denk dat het talent van Schreuder eerder ligt in het oppompen van ballen en het neerleggen van pionnen.
+2/-0

3 weken geleden
Ach de wereld op z'n kop.

(Lees met zeer veel cynisme) Misschien is het een idee om een ervaren hoofdtrainer als assistent neer te zetten naast deze hoofdtrainer die eigenlijk simpelweg niets minder is dan een assistent trainer zelf.
+3/-0

3 weken geleden
Nou kom maar op Dikkie (Advocaat).
+1/-1

3 weken geleden (gewijzigd en gesloten)
Nog een assistent? Rot die Duitser dan op? Ik denk echt niet dat hij enige toegevoegde waarde heeft. Ze hebben na de winterstop progressie gezien.... Ik zal er dan wel geen kijk op hebben maar tegen NEC werd het steeds slechter, tegen Twente was het zelfs voor de rode kaart al droevig, en als je Feijenoord laat uitrazen, komen de kansen vanzelf wel. Als dat progressie is, prima, I stand corrected, maar ik heb die progressie niet gezien. Na de wedstrijd tegen Twente heb ik serieus overwogen om naar de oogarts te gaan om te kijken of ik geen permanente schade aan mijn ogen had opgelopen.
+4/-0

 
3 weken geleden
Heb je niet , je ziet uitstekend, dat is dan 75 euro! 🫣
+3/-0

 
3 weken geleden
Ja wie weet is dat over vier wedstrijden de volgende fase;

Dat ze na crisisberaad eruit zijn gekomen dat wij het gewoon niet Goooood Siennn🥸🤣
+3/-0

 
3 weken geleden
Met de ogen van fans is niks mis! Durf in te grijpen dat zit er niet in!
+3/-0

 
3 weken geleden
Precies. Lijkt mij een goed plan om die gasten alvast een stap voor te zijn.

Kunnen we de 'extra assistent' alvast niet zelf voor ze regelen door Hans Anders te sturen? Die heeft het zeker kijk op...
+3/-0

 
3 weken geleden
Met Hans Anders wordt t echt niet anders! Oogarts eerst!!😂
+4/-0

3 weken geleden
Ik weet zijn assistent: Snollebollekes ! Eeen links en rechts!!! Man man
+4/-0

3 weken geleden
When does the hurting stop..... ?
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Nieuwsflash van onze speciale sportverslaggever.

Nieuwe assistent Schreuder bekend Naam: Tadic /Reeds bekend met assisteren langs de lijn /Ook zelfde zaakwaarnemer als "Hoofd" trainer/ STOP!!!!

En toen ging het lopen!, na een geniale ingeving van assistent Tadic, die zichzelf de linksback positie heeft toegekend, Bassey in de Spits (Alfred ziet daar potentieel in), Bergwijn laatste man en met de lange Alvarez op doel is er een plaats ingeruimd voor zowel Rulli als Pasveer om een dynamisch middenveld te verzorgen.

Edwin van de Sar heeft na het behalen van zijn BHV diploma zich bij de medische staf gevoegd, plek van CEO beurs bedrijf Ajax nu open voor gegadigden.

pffffffff
+3/-0

2 weken geleden
By the way: als we de komende 17 wedstrijden een puntje of 40 halen zijn we alsnog met tien vingers in de neus kampioen.
Alleen ben ik bang dat we zelfs tegen Volendam, Excelsior en Cambuur punten laten liggen. Dan houdt alles op en wordt Feyenoord met 74 punten kampioen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja, maar welke Ajacied kijkt er naar uit dat we met dit voetbal CL spelen?

Dan staan we er mooi op als club van de geroemde jeugdopleiding in Europa, en de rest van de wereld.
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Dan worden we er weer afgeveegd met 0-4 tegen Real Madrid, Barcelona of Bayern. Het tijdperk de Boer komt weer terug maar in een nieuw jasje.

Even zonder gekkigheid, ik vind het niet eens zo erg als we derde of lager eindigen. Hebben absoluut niks te zoeken in de CL met dit zooitje ongeregeld, behalve die 40 miljoen startpremie. Maar goed die wordt toch slecht geïnvesteerd met de huidige technische staf aan het roer. Eerst maar eens een goede technische directeur aanstellen. Marc Netto in ere herstellen? Dat zal er wel niet inzitten. Wie dan?Mijnheer van Gaal?

Reactie van Gaal: als ik een goede kandidaat moest kiezen voor deze positie dan zou ik ook bij mijzelf uitkomen.
+3/-0

 
2 weken geleden
Mee eens en het word al tijden geroepen. Ik vind het alleen zonde van de tijd dat Ajax zelf niet meer spoed maakt om de beste mensen op de posities te krijgen. Althans je hoort ze er bar weinig over behalve een paar geruchten dat het er zou rommellen?

Het zou fijn zijn als Ajax eens wat meer duidelijkheid verschaft want menig supporter hoopt dat er snel weer een goede organisatie staat. Zo moet er voor de RvC een vervanger voor Danny Blind worden aangesteld, en nog steeds een TD. De twee positie's zouden moeten worden ingevuld door mensen met verstand van voetbal, liefst Ajax DNA die begrijpen welke kwaliteit aangetrokken dienen te worden om bij Ajax te mogen voetballen.

Dan kan het keurkorps van onvermogen van zijn taak ontheven worden. Al moet ik zeggen als Hamstra degene was die van de zomer het uiterste eruit wist te halen met ondermeer transfer Antony, zou ik hem voortaan dergelijke zaken laten afhandellen. Maar laat hem niet meedenken over voetbal en kwaliteit.

Maar goed, Louis van Gaal? Hij was toch eerder TD geweest wat niet prettig verliep omdat hij zich meer en meer met de coach (Koeman meen ik?) ging bemoeien, zijn opstelling en de wijze waarop er gevoetbald diende te worden.

Voor de RvC als vervanger van Blind hoop ik nog steeds op Keje Molenaar, maar zou hem nog wel liever als TD zien. Keje was één van de eerste die riep dat Bassey voetballend tekort komt. Ajax in de winterstop met spoed een goede centrale verdediger moet halen. Een belangrijke positie die voorlopig is opgelost met Alvarez als lapmiddel.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Naar Keje luistert er dus kennelijk niemand binnen Ajax, want ze hebben nog maar een paar dagen om een centrale verdediger te halen. Dus ik ben bang dat hij het vast niet zal worden helaas...
+2/-0

2 weken geleden
Extra assistent?

Schreuder erkent dat hij meer zijn eigen ziel en zaligheid er in gaat gooien.
Was er vanuit gegaan dat de bepalende spelers meer het heft in handen zouden nemen.
Waarom dan nog een assistent erbij?
Omdat de trainer niet alles geeft moet er een assistent bijkomen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Juist dat. Ik vind het ook erg vaag allemaal.

Was er laatst nog een discussie op TV dat Erik ten Hag resoluter zou zijn. Zou onder zijn leiding iedereen al vrij snel begrepen hebben waar ze staan, welke richting ze uit moeten etc. Het voetbal was in beginsel onder ten Hag nog niet geweldig, maar de duidelijkheid. Het is voor een spelersgroep prettig als je openkaart speelt.

Onder Alfred Schreuder is het wat dat betreft een knotsgekke achtbaan. De man schijnt als people manager in de communicatie wat vaardigheden te missen, werd wel eens gezegd door derden. Het zou zo maar kunnen.

Nou ook weer. Dat hij aangeeft dat hij eerst van afstand alles bekeek maar nu zelf het initatief in handen neemt door zijn ziel en zaligheid er in te gooien. Wat moet ik hier nou mee laat staan de spelers?

Over een paar maand zit Alfred Schreuder er een jaar. Hij is op 12 Mei 2022 aangesteld en we zijn volgens mij niks opgeschoten. Sterker nog, de eerste serie wedstrijden va het seizoen zag het er nog aardig uit maar daarna is het eigelijk alleen maar slechter geworden. Er valt geen vooruitgang te bespeuren alleen de man zelf vind van wel.
+3/-0

2 weken geleden
Er wordt nog steeds gerefereerd aan de topperiode die Ajax in het begin van het seizoen had.
Iedereen heeft een blad voor de kop en praat elkaar na.
Dus Schreuder en een in topform verkerende Bergwijn zouden Ajax topvoetbal hebben laten spelen met als toefje op de taart de CL tegenstander het beroemde Glasgow Rangers, door Ajax weggevaagd. O.a. de revelatie Bassy van gekocht voor 23 miljoen.
Die zogenaamde goede periode is alleen maar te verklaren door de zwakke tegenstanders in het begin en toen er nog respect was voor het GROTE Ajax.
Toen de tegenstanders, zelfs in de eredivisie sterker werden begon Ajax al meteen punten te verspelen. Intussen het grootste deel van de competitie. In de CL was in plaats van de Rangers nu in Europa Ajax het lachtertje. Dat het allemaal vergoeilijkt werd omdat de vorm er niet was is totale onzin als je tegen het kaliber van het gross van de eredivisie je resultaten behaalt hebt. Het heeft niets met vormverlies te maken. Kop in het zand van supporters en Ajaxjournalisten en de zogenaamde kenners van het spelletje die het liefst de hele dag over Ajax ouwehoeren. Kwalitatief is er veel aan de hand. De spelers gekocht passen niet bij elkaar en zijn niet cumulutatief aan elkaar. Tevens geen creatieve, technische kwaliteiten te vernemen.
+3/-0

 
2 weken geleden
Het word tijd dat Edwin van der Sar zich eens als een Algemeen Directeur gedraagd en het verhaal eens opsomt voor de camera. Voor club en supporters.

Erkent dat Ajax nalatig is geweest in aankoopbeleid. Ze er alles aan doen om dat gedeelte te repareren door de juiste mensen aan te stellen. Ook voor de camera nogmaals excuses aanbied aan Schreuder omdat Alfred was belooft dat er niet meer dan 4 spelers zouden vertrekken. Hem nadien slecht spelersmateriaal in de schoot werd geworpen waar andere trainers ook niet heel veel meer mee kunnen. Hoe veel energie je bijvoorbeeld ook in Sanchez steekt, vergeet het maar. Sanchez is gewoon niet goed genoeg om bij Ajax te mogen voetballen.

Toch stelt Schreuder hem telkens weer op. Dat zelfde geld voor het foutenfestival op de linkerkant, Bassey. Al met al denk ik dat Alfred Schreuder het niet meer gaat redden bij Ajax door eigen tekortkomingen. Ondanks het voetbal durf ik nog steeds te stellen dat Ajax de beste selectie heeft van de eredivisie, maar onder zijn leiding komt het er gewoon niet uit.

Doordat directie eerder binnenskamers besloot dat ze bewust zijn van eigen falen staat Schreuder nog op het veld. Daardoor redde de ene tekortkoming de andere. Het is een ongezonde situatie. Een ongezonde verstandshouding tegerlijkertijd.
+2/-0

2 weken geleden
Schreuder heeft toch al Kaltenbach? Ineens een extra assistent nodig? Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Alsof ik op het werk een extra assistent krijg, omdat ik mijn werk niet naar behoren doe. Dan ontslaan ze mij gewoon hoor.

"heeft vertrouwen dat uit de komende vier duels twaalf punten worden gehaald"

Betekent dit dat Schreuder wordt ontslagen als hij géén 12 punten haalt uit de komende 4 wedstrijden? Ik heb er namelijk géén vertrouwen in.
+4/-0

 
2 weken geleden
Ja Kaltenbach. Ik weet niet goed wat ik daar van moet vinden.

Een tijd terug heb ik wat zitten googelen om uit te vinden waar hij vandaan komt.
Kwam ik een artikel tegen waar Schreuder uitlegt dat zijn collega prima sjablonen
kan uitleggen op het trainingsveld. Nou prima, maar als dat bij het eindresultaat hoort wat we terug zien in de wedstrijden heb ik zoiets van pak de sjablonen maar weer in.

Het is ook best opmerkelijk dat Schreuder onlangs aangaf dat hij eerst de trainingen door anderen liet doen, maar vanaf nu zich er persoonlijk meer mee gaat bemoeien.

Ik snap er zelf weinig waarom een duitser hier zijn sjablonen moet uitleggen om er een extra schwung aan te geven? Het schijnt dat hij eerder goed samenheeft gewerkt in duitsland met Schreuder. Waarschijnlijk kunnen de twee het goed met elkaar vinden, anders laat je hem niet overkomen, maar goed...

Sluiten de Duitse sjablonen goed op het Nederlands voetbal aan? En dan speciaal bij een club als Ajax wat toch wat extra's vergt. Een club die volgens mijn berekeningen sowieso voldoende know-how aan boord heeft om te weten hoe er gevoetbald moet worden. Kijk bijvoorbeeld maar eens wie er allemaal rondlopen op sportpark De Toekomst.

En dan moest er in beginsel een ander voor uit met Ajax DNA. Winston Bogarde. Iets wat ik toen al niet begreep maar ja. Het is de keuze van Schreuder geweest.
+3/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis conceicao derk eredivisie feite hag hamstra hato heitinga huntelaar jcdebest jim keje kiki kudus lidus molenaar regeer rvc sanchez sar schreuder stage tadic taylor timber vos wijndal