Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat voor buitenlandse coach bij ontslag van Alfred Schreuder'

23 januari 2023 19:16 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat voor buitenlandse coach bij ontslag van Alfred Schreuder"; image source: Pro Shots

Mocht Alfred Schreuder ontslagen worden bij Ajax gaat de club zich richten op een buitenlandse trainer. Dat gaf clubwatcher Mike Verweij aan in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf. "Het is wel een als-als-als scenario", aldus Verweij. "Dit zou dan de zoveelste fout zijn van het technische duo. Ik zou het krankzinnig vinden als ze aan Peter Bosz voorbij gaan als mogelijk nieuwe coach."
Tags

alfred schreuder verweij bosz kick krankzinnig podcast telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ja Mike wil geen buitenlandse coach want dan krijgt hij geen nieuwtjes meer gelekt. We zitten juist in deze zooi omdat geen van die nitwits een netwerk heeft en de keuze dus was tussen oude bekenden Schreuder en Bosz en met Bosz heeft vd Sar mot dus werd het de ander.
+2/-0

1 jaar geleden
Hou is op met Bosz, nooit wat gepresenteerd.
Door klutsgoal van Viergever stonden we toevallig in de finale EL.
+1/-0

1 jaar geleden
Zolang Van der Sar er nog zit, zal Bosz nooit worden aangesteld. Wordt altijd gezegd dat Bosz nooit iets wint. Ik word altijd een beetje moe van die retoriek.

Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes

Daarmee haalde Bosz de finale van de Europa League. Vergeet niet dat we toen net uit een Frank de Boer periode kwamen (73-76-76-71-71-82 punten), waarin we slechts één keer boven de 80 punten scoorden. In zijn eerste seizoen scoorde Bosz direct 81 punten. En de enige reden waarom we dat jaar geen kampioen werden, is omdat competitie wedstrijden toen nog niet werden verplaatst in het belang van Europees succes. Daardoor moest je met een kapot gestreden elftal uit naar PSV binnen 72 uur van een pot van 120 minuten in Duitsland, waarin je de halve finale EL uit het vuur gesleept had. Had de KNVB toen meegedacht zoals ze dat tegenwoordig doen, dan had Feyenoord nu nog steeds gewacht op een titel.

Of Bosz nu de beste trainer is voor dit Ajax, dat weet ik niet. Voor mijn gevoel heeft hij nog unfinished business bij Ajax en hij is één van de weinige Cruijff adepten die nog beschikbaar zijn. Maar hou alsjeblieft op met die kortzichtige retoriek dat je met Bosz nooit wat wint.

Finale Europa League en op 1 punt van het kampioenschap stranden na zo'n campagne, in notabene je eerste jaar, met alle spanningen binnen de technische die er toen waren (Spijkerman, L'Ami en Bergkamp die de boel ondermijnden) en in een tijd dat er nog niet met miljoenen gesmeten werd.. Dat is zeldzaam goed.

Bosz is na Kovacs en Ten Hag de trainer met het hoogste puntengemiddelde (2,38 punten per wedstrijd) als coach in de hele Ajax geschiedenis. En het spel was attractief en spectaculair. Als je dat op een rijtje zet, dan ben je haast gek als je het niet een tweede kans geeft.
+8/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als we de beslissing alleen op het seizoen van Bosz bij Ajax baseren, dan ben ik het volledig met je eens. Mijn enige zorg is dat hij sindsdien duidelijk faalde bij Dortmund, Leverkusen en Lyon. Toch heb ik een soort intuitief gevoel dat hij het goed zou doen bij Ajax nu. Hij zorgde ervoor dat Ajax met lef en agressie vooruit speelde, wat nou net een enorm minpunt is van het Ajax van Schreuder.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De naam van Kasper Hjulmand wordt op internet ook regelmatig genoemd. Kampioen met Nordsjaelland (het Heerenveen van Denemarken laat ik me vertellen) in 2012. En natuurlijk die halve finale op Euro 2020, na dat gruwelijke voorval met Eriksen. Wellicht dat dit de buitenlandse coach is waarop gedoeld wordt. Vraag me alleen af ie zelf wel wil, als zittend bondscoach van Denemarken.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Opzich interessante namen mede omdat ik voor het moment niet zo snel op betere namen kan komen, behalve een aantal waaronder Pep Guardiola die waarschijnlijk niet wil komen.

Maar neem nou Peter Bosz bijv. Kent de club omdat hij er eerder coach is geweest in betere tijden toen er sprake was van visie voor de korte -en lange termijn.

Ik zie de beelden zelfs nog voor me dat Bosz in Israël was waar Jordi destijds een club trainde. Daar zat hij op een bankje met Johan Cruijff om over de ontwikkelingen van Ajax en zijn functie bij te praten.

Inmiddels is er van alles veranderd. Ajax had van de zomer meer geld dan ooit te voren maar zit organisatorisch slechter in elkaar.
Zo zal Bosz ook meegekregen hebben wie het aankoopbeleid bepaald en wat zij ter versterking gehaald hebben. Ik kan me voorstellen dat Peter Bosz bedankt voor de eer om in te stappen zo lang er geen gezonde organisatie garant voor hem kan staan.

Schrikt het mogelijk Bosz al af met het idee dat als hij om een kopsterke spits vraagt, H & H met een springpaard aankomt zetten??
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst