Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gehele spelersgroep heeft geen vertrouwen in staf van Ajax'

23 januari 2023 10:09 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Gehele spelersgroep heeft geen vertrouwen in staf van Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Alfred Schreuder vrijdag een mentale dreun te verwerken heeft gekregen vanuit de spelersgroep. In een onderhoud met mental coach Joost Leenders stak de gehele selectie de hand op toen de vraag werd gesteld wie de staf slecht vindt. De vraag werd echter breed gesteld, zodat de ene speler kan doelen op de medische staf en een ander weer kan doelen op een assistent-trainer of de keeperstrainer.

Schreuder is als hoofdtrainer verantwoordelijk voor de gehele staf, dus hij zou nu door de vertrouwensvraag van Leenders in een spagaat worden gebracht. Schreuder lijkt echter niet te hoeven vrezen voor een ontslag. Algemeen directeur Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar willen hem het liefst een heel seizoen de kans geven. Mede omdat ze beloftes aan hem (nog) niet hebben kunnen waarmaken.

De kritiek van Schreuder dat Van der Sar veel eerder naar buiten toe een eerlijk verhaal over de sportieve situatie had moeten vertrellen is bovendien ook intern bij Ajax onderkend. Volgens De Telegraaf kan de sneeuwbal die Leenders nu aan het rollen heeft gebracht alleen gestopt worden door de spelersgroep door klinkende resultaten te boeken en verbaal hun onvoorwaardelijke steun aan Schreuder openlijk uit te spreken.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

schreuder leenders sar telegraaf alfred beloftes dreun gerry hamstra huntelaar joost klinkende mental onderhoud onderkend sneeuwbal spagaat verbaal vertrellen vertrouwensvraag waarmaken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou als je spelers geen vertrouwen hebben en de fans je zat zijn , dan moet het toch duidelijk zijn. Als Edwin hem er nu niet uit gooit kan ie beter zelf ook opstappen.
+7/-1

1 jaar geleden
Je verwacht het niet he? Die gast maakt de spelers kapot met zijn geschuif iedere keer. Alle vertrouwen is weg uit de ploeg. De enige die er nog blij rondloopt is Tadic en misschien Klaassen.
+8/-1

 
1 jaar geleden
Of de spelers nog voldoende ruimte zien om met de huidige staf tot verbeteringen te komen, dat weten zij alleen zelf. Maar als één ding gisteren nogmaals pijnlijk duidelijk werd, dan is het wel dat al het vertrouwen bij de spelers in zichzelf en de speelstijl, volledig verdwenen lijkt te zijn. En dat keer je inderdaad niet zomaar om. In de kern zit er nog steeds er veel voetbal in deze selectie. Dat hebben de wedstrijden in het begin van het seizoen wel laten zien. Als je de structuur terugbrengt, met een trainer die z'n visie wél duidelijk kan overbrengen, dan moet je eens opletten hoe snel die gasten weer gaan renderen. Bergwijn is daar misschien nog wel het beste voorbeeld van. De belangrijkste vraag is dus: is Schreuder (als hoofdoorzaak van het probleem) de aangewezen persoon om de problematiek op te lossen? En dan lijkt het er toch sterk op, dat dit inmiddels een gepasseerd station is.
+8/-1

1 jaar geleden
En wat zal er gedaan worden met deze informatie? Helemaal niets! Lang “leve” de struisvogelpolitiek van Edwin en z’n incompetente vrienden.
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen is fout behalve Alfredje, nou weten dus meteen wie er steeds lekt naar de T. Bron beschermen dus.Als AJAX supporters dit artikel van de T. serieus nemen nou dan weet ik het ook niet meer.Er is er maar 1 die er een geweldige puinhoop van maakt en dat is Schreuder.En dan f!!!king Volendam er bij halen want daar moet wel van gewonnen worden want anders is het hommeles binnen AJAX , hoe verzin je het ..
+6/-1

1 jaar geleden
Ik vind dat Schreuder best een punt heeft als ie zegt dat er teveel spelers verkocht zijn, want dat is ook zo. En dat je dan niet de hoge verwachtingen waarmaakt dat snap ik ook nog wel, ik kan er zelfs nog wel mee leven dat je dan een tijdje afbraakvoetbal speelt of in ieder geval slecht. Maar kom niet met slappe analyses en excuses na weer een zaadpot. Daarom alleen al zou Schreuder ontslagen moeten worden: Ajax trainer onwaardig gedrag.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Het zou Schreuder al wat helpen als hij de spelers op een goede plek zetten.
+4/-0

1 jaar geleden
Dan weet je toch zat als RVC.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Probleem is dat de voorzitter van de RvC afzwaait komende zomer, een andere commissaris eigenlijk al per 1 januari had willen stoppen en de technische man voor de belangrijke dossiers waar ze op zaten te wachten (Danny Blind) niet terugkeert. Dat zorgt ervoor dat de RvC momenteel nauwelijks slagkracht heeft om het bestuur te overrulen. Wat dat betreft heeft het vertrek van Overmars een perfect storm gecreëerd.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja inderdaad. Denk jij dat de kans bestaat dat dit toneelstuk tot na de zomer voortdenderd waarna alle plekken nog steeds niet goed zijn ingevuld?

Ik bedoel, de operationele volgorde en regels waar een RvC zich aan moeten houden. Stemming Ledenraad/aandeelhouders etc.. Hoe zit het allemaal ook alweer precies? Ik heb hierover weinig verstand van zaken maar qua tijdbestek boks je dacht ik niet zomaar alles voor elkaar. Het neemt veel tijd terwijl je die eigelijk niet.
+1/-0

1 jaar geleden
De spelers die hun hand op hebben gestoken kunnen dan nog mooi deze transferwindow vertrekken, net als Blind.

Wat een grap dit...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je realiseert je, dat wanneer spelers niet naar eer en geweten mogen antwoorden op een vraag die hen door een door Ajax ingehuurde mental coach gesteld wordt, je een cultuur creërt van angst? Dat het dan juist een slangenkuil wordt vol kampen? De eerste stap in het oplossen van een probleem, is onderkennen dat er een probleem is, hoe pijnlijk dat voor sommige betrokkenen ook kan zijn. Verbaast me meer dat het nu pas gebeurt.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Er is in ieder geval sprake van enige vorm van . . . communicatie!

Iets wat ook op de bucketlist van ene Johan C. stond op weg richting succes.
+2/-0

1 jaar geleden
Is dat niet iets voor intern en niet naar de buitenwereld toe? Anders als tussenpaus John van het Schip aanstellen, daar heb ik wel vertrouwen in. En dan Pascal Janssen halen voor volgend seizoen.
+2/-1

1 jaar geleden
Als dit bericht klopt en ik wacht op een dubelle check van de media die zich zal roeren; is het bespottelijk voor woorden dat alles wat fout ging [BIJ DE SELECTIE WORD GELEGD] opdat ze voortaan klinkende resultaten moeten boeken, en verbaal hun onvoorwaardelijke steun uitspreken aan Alfred Schreuder.

Echt he, slechter dan dit kan niet...

Edwin van der Sar, Hamstra en Huntelaar willen hem het liefst een heel seizoen de kans geven omdat ze beloftes aan hem (nog) niet hebben kunnen waarmaken???

Beloftes? Het heet grofweg gewoon WANBELEID en dek je maar snel in.
Jullie hebben van de 10 spelers 8 binnengehaald zonder langertermijnsbeleid/visie en kwalitatieve graadmeter. Waaronder een stel backs die bij clubs uit het rechterrijtje van de eredisie, en het linkerrijtje van de Keukenkampioen divisie ook in de problemen zullen komen.

Daar komt het op neer.

Toedeledoki.
+7/-0

1 jaar geleden
Door de 1 1 van gisteren en de komende overwinningen op Volendam en Excelsior zitten wij de komende maanden nog vast aan Schreurder 100%, tenzij hij zelf opstapt maar dat gaat die nooit doen want het kost hem knaken. Vd Sar is ook te bang om wat te doen want die is dan ook zijn job kwijt.
Allemaal egootjes in de ArenA zonder ruggengraat en bang voor hun lekker baantje in de voetballerij.
Ik verwacht donderdag 90 minuten lang spreekkoren aan het adres van Schreuder en wellicht vd Sar. We zijn weer terug in de jaren, Jan Wouters, Martin Jol, Marco van Basten, triest!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Alle mensen in dienst van de NV Ajax die over het aankoopbeleid gaan, hetzij controleren, zijn evenzeer schuldig.

LATEN WE WEL WEZEN.

Hoe is het mogelijk dat een club die al meer dan 50 jaar, en langer, aangeeft hoe hoog de lat exact ligt om voor Ajax te mogen komen voetballen, presteren. Als we het over kwaliteit hebben, talent, techniek etc... Voetbal Hogeschool in hoofdletters.

Cruijff, Michels, van Gaal, Mister Ajax, en noem maar op. Ze kunnen of konden het allemaal vertellen en valt nog steeds te bekijken op tv, videobanden, DvD, Youtube, Boeken en tijdschrijften etc...

Maar vraag het aan degene die erover gaan en ze weten het niet. Zie maar eens wat ze aangekocht hebben voor vele miljoenen.

En moeten wij - de supporters - soms aan hun gaan uitleggen wat er aan kwaliteit gehaald moet worden, ja het lijkt er op. Kennelijk hebben ze al die jaren onder een steen gelegen? Nooit naar Ajax gekeken of komen ze gewoon van Mars?

Zij hebben in ieder geval een brevet van onvermogen gehaald en dienen eigelijk namens de norm van de voetbalgeschiedenis van Ajax per direct op non-actief te worden gesteld, hetzij ontslagen. Ver weg van Ajax en geldkluis om grotere schade te voorkomen.
+4/-0

1 jaar geleden
Beter schreuder nu weg sturen zodat je nu al kan bouwen aan een team en automatismen voor volgend jaar. Anders heb je weer een 'tussenjaar'.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vrij eenvoudig op te lossen! Ontslaan en ademhalen en een nieuwe trainer! Liefst van Gaal of Bosz !Zo moeilijk is t toch niet?
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Je kan met dit soort informatie niks natuurlijk, zeker ook omdat er ergens weer een lek zit of de Leugengraaf heeft het uit zn dikke duim gezogen.

Er is duidelijk geen enkele leider in het veld ook Tadic niet. Als je de tactiek weet waar je mee speelde VOOR Schreuder (die spelers die nog onder Tenhag speelde) en zoals je aan het begin van het seizoen speelde (zonder Anthony), neem dan alsjeblieft het initiatief en laat die tactische onbenul Schreuder links liggen.

Uiteindelijk dienen de spelers die in het veld staan het te doen. Neem je verantwoording als speler, het kan toch niet zo zijn dat we enkel en alleen met spelers hebben te maken die verteld moet worden WAT ze in het veld moeten doen? Kom op nou toch stelletje overbetaalde pubers zorg dat jullie neuzen 1 kant op staan en sch**t aan die trainer ga weer voetballen, zorg weer voor speel plezier!
+1/-1

1 jaar geleden
En vd Sar zit bij de warme kachel in zijn ivoren toren als een struisvogel met zijn kop in een emmer zand , te wachten en te hopen dat alles weer overwaait.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Spelersraad Ajax (Alvarez, Berghuis, Klaassen, Tadic en Timber) kwam met initiatief voor bijeenkomst met Leenders

Verwey: "Het was de bedoeling om de stemming tot na de Klassieker te parkeren, maar toen stond het al in De Telegraaf".
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst