Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Ik heb deze week zo veel domme mensen gehoord'

22 januari 2023 17:14

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan te beseffen dat vooral hij de man van afgelopen week was. "Dat is door de media ook lekker aangewakkerd in allerlei berichten. Ik heb heel verstandige mensen aan het woord gehoord, maar ik heb ook heel domme mensen gehoord", aldus Berghuis. "René van der Gijp is de domste met de dingen die hij zegt."

Berghuis ging verder: "Bij het Algemeen Dagblad werden ook wel verstandige mensen met kinderen en een gezien. Zij vinden het verstandig om een foto van mij in een Ajax-shirt schreeuwend op de cover te zetten. Zou dat helpen denk je in Rotterdam? Deze week heeft veel impact gehad op mij en mijn familie. De media en vooral zulke mensen met zo'n groot bereik moeten wel nadenken voor ze wat zeggen. Vandaag in het stadion was gewoon prima. Fluiten is oké, een paar spreekkoren is oké. Maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dat heeft echt veel impact."

De reacties voor en tijdens de wedstrijd vond hij gewoon prima. "Ze zijn teleurgesteld dat ik hier weg ben gegaan en deze keuze heb gemaakt. Dat mag ook. Die rivaliteit is goed", zei hij daarover. "Hoe veel mensen keken uit naar deze wedstrijd? Met name door mijn stap die ik heb gezet. Een prachtig affiche en die rivaliteit die daarbij komt kijken. Maar er komen zoveel domme mensen aan het woord die zoveel mensen ophitsen. Dat blijft maar doorgaan. Ik heb zoveel berichten doorgestuurd gekregen. Niet alleen ik, maar ook mijn familie en zelfs mijn oma. Dat wordt door social media allemaal gecreëerd en door dingen als een cover van het AD, Van der Gijp of Jinek die een tweet de wereld instuurt dat de Klassieker om leven en dood gaat. Waarom moet je die bewoording gebruiken? Denk even een beetje na."

Voor de international is er nooit sprake geweest dat hij niet zou spelen tegen Feyenoord. "Dat zou de andere wereld zijn. Dat ik hier niet naar toe zou kunnen gaan en de wedstrijd wel door zou gaan. Dat kan natuurlijk niet", zo gaf hij aan. "Als je op het veld staat, geniet je gewoon. Ik vond het echt mooi. Een mooie wedstrijd en een mooie rivaliteit zoals het hoort. Een beetje vijandig tegen mij, helemaal geen probleem. Maar sommige dingen gaan echt te ver. Allemaal aangezwengeld door verkeerde mensen die op verkeerde plekken aan het woord komen, helaas."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis rivaliteit cover gijp aangewakkerd aangezwengeld affiche bewoording domste dood doorgestuurd espn feyenoord foto geniet instuurt jinek keken kinderen klassieker oma opgehitst ophitsen schreeuwend spreekkoren vijandig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.442 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis conceicao derk eredivisie feite hag hamstra hato heitinga huntelaar jcdebest jim keje kiki kudus lidus molenaar regeer rvc sanchez sar schreuder stage tadic taylor timber vos wijndal