Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Mij is toegezegd dat er maximaal vier spelers zouden vertrekken'

21 januari 2023 10:23 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Mij is toegezegd dat er maximaal vier spelers zouden vertrekken"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is Alfred Schreuder uitgebreid in gegaan op zijn eerste half jaar als hoofdtrainer bij Ajax. Schreuder krijgt de vraag of hij met de wetenschap van nu ook trainer van Ajax zou zijn geworden. "Ik heb een goede band met Ronald Koeman. Toen Ajax zich meldde, zei hij letterlijk: Voor Ajax is het nooit het goede, maar ook nooit een slecht moment. Moeilijk is het altijd. Zoiets moet je doen als je de kans krijgt", zo geeft hij aan. "Natuurlijk had ik niet verwacht dat er zó veel spelers zouden vertrekken."

Volgens Schreuder is de toezegging gedaan dat er maximaal vier spelers zouden vertrekken. "Maar door de bedragen die werden geboden, begreep ik wel dat de clubleiding overstag ging", zo geeft hij aan. "Ajax heeft er bewust voor gekozen het zó te doen. Maar dan weet je dat het voor een trainer in het begin moeilijker kan worden. Ik was er natuurlijk niet blij mee dat Antony wegging. We hebben nog altijd een prima groep. Maar hij was een extra wapen."

De trainer vindt dat de directie hem eerder rugdekking had moeten geven. "Ik denk dat het goed was geweest als de clubleiding aan het einde van de transferwindow de werkelijke stand van zaken had gecommuniceerd", zegt hij daarover. "Die is in de winterstop wel uitgesproken door Klaas Jan Huntelaar."

Gevraagd wordt ook waarom hij Dusan Tadic wel de hand boven het hoofd blijft houden, terwijl hij andere spelers wel wisselt. "Dusan levert. Kijk naar zijn doelpunten, assists en zijn fitheid. Hij is in alles een voorbeeldprof", reageert hij daarop. "Hij is heel belangrijk voor het team. Op en buiten het veld. Nee, het heeft er niets mee te maken dat we dezelfde manager hebben."

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

schreuder alfred toegezegd antony fitheid gecommuniceerd huntelaar koeman overstag rugdekking tadic telegraaf toezegging transferwindow voorbeeldprof wapen wegging wetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Feit dat Schreuder nu letterlijk Van Gaal begint na te praten met z'n 'leveren' zegt ook al genoeg. Verzin anders zelf eens wat.
+7/-1

3 weken geleden
Link 1 & Link 2

Mag toch aannemen dat hij hiermee de laatste nagel aan zijn doodskist getimmerd heeft. Gooit vlak voor de Klassieker die zijn lot gaat bezegelen nog even de bestuursleden die hem aangesteld hebben, zijn assistenten en zijn spelers onder de bus.

Geen enkele zelfreflectie, de schuld ligt uitsluitend bij anderen. Hij had een gespreid bedje verwacht na het vertrek van ETH. Hij heeft voor recordbedragen nieuwe spelers gekregen, heeft een selectie die nog steeds met gemak de Eredivisie moet kunnen winnen en kwartfinale EL moet kunnen halen.

Maar blijkbaar was het te moeilijk om zelf de trainingen te leiden. Blijkbaar was het te moeilijk om spelers op hun eigen posities neer te zetten en duidelijk te maken wat je van ze verwacht. Blijkbaar was het te moeilijk om met oudgedienden als Blind en Tadic om te gaan. Blijkbaar was het te moeilijk om een herkenbare speelstijl in te slijpen, waardoor hij van ellende maar aan zijn spelers ging vragen hoe zij dan druk wilden zetten. Waardoor het spel van Ajax na een redelijke eerste helft (daar kun je dagenlang op voorbereiden) in de tweede helft (daarvoor moet je ter plekke en direct managen) vaak ontzettend ver terug viel.

Uiteindelijk ben je er in de CL op schandelijke wijze uit gegaan (4-15 doelgemiddelde tegen Napoli en Liverpool) en heb je alle topwedstrijd verloren dit seizoen (AZ 1x, Liverpool 2x, Napoli 2x, PSV 2x). Van de laatste 10 Eredivisie wedstrijden slechts 3 keer gewonnen (Excelsior, RKC, Volendam), waarvan in de laatste 5 telkens puntverlies. Slechts 7 clean sheets in de 26 wedstrijden vanaf de JCS. De slechtste resultaten sinds Wouters, met zéker niet de slechtste selectie van de afgelopen 20 jaar.

Als je dan op het schavot staat en je kunt nog steeds alleen maar naar anderen wijzen, dan ben je een hopeloze faalhaas die zo snel mogelijk uit zijn lijden verlost moet worden. Geniet van de riante afkoopsom Alfred, het zal je laatste zijn.
+10/-2

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 weken geleden
Hij had niet anders kunnen omgaan met Blind

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1063337/ajax-spelers-vinden-vertrek-blind-prima-en-steunen-schreuder-gevochten.htmllink

Er waren slechts twee spelers niet blij met het vertrek van Blind: Klaassen en Taylor.

De rest vind en vond het prima. Dat zegt iets.
+3/-10

 
Nu het je uitkomt is de telegraaf opeens wel betrouwbaar? :denk
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
3 weken geleden
Hij krijgt idd een houten pyjama! Bij wijze van spreken! Geen gekke gedachtes! Zag gisteren de film sleepers!😂😂!Ik ben nu in een stadium dat ik me niet meer zo druk maak! Heeft geen zin! Als de donderwolk is verdwenen praat ik verder ! Morgen!
+4/-0

Lax (geschorst)
3 weken geleden
Weer het zelfde jank, excuus verhaal.
Laat gewoon eens zien dat je zo'n geweldige trainer bent man.
Gezien de resultaten en je excuses ben je alleen maar tot op heden een loser.
+5/-2

3 weken geleden
Bizar interview. Van iemand die geen kaas heeft gegeten van wat het betekent om een hoofdtrainer te zijn.
+4/-1

3 weken geleden
Ajax moet eens stoppen om altijd maar die journalisten te woord te staan. Keihard werken, niet nullen en focus blijven houden waar het toe doet. Winnen, winnen en nog eens winnen. Daarna komt het betere voetbal vanzelf.
+7/-0

3 weken geleden
Win eerst morgen maar dan zien we wel verder.
+3/-0

3 weken geleden
"Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus"
+10/-0

 
En zo is het!
Morgen niet winnen is wegwezen! Ook met een gelijkspel.
De excuses zijn op.
En als die spelers zo achter hun trainer staan dan kunnen ze dat morgen bewijzen, want zo goed is dat Feyenoord nu ook weer niet.
Ik krijg op de ene of andere manier steeds meer zin in morgen, laat het nou maar is zien met je grote mond wat je bedacht heb.
+5/-0

 
3 weken geleden
Ik wacht al vier maand op een plan maar niks te zien wat er enigzins op lijkt.

Wel dezelfde fouten en acheraf excuses.
+4/-0

3 weken geleden
Als de Tele-Graaf informatie van dit interview correct is dan is het nu wel duidelijk dat Alfred geen ballen heeft. Als je de verantwoording neemt als hoofdtrainer dan dien je ook de consequenties te aanvaarden voor de beslissingen die je hebt (en ook de beslissingen die je NIET hebt) genomen. Anders ben je maar een lafbek in mijn opinie.

Enfin morgen is exit Schreuder..m.a.w. Ajax speelt gelijk of verliest, ik zie het graag anders (niet dat van Schreuder)...

PS: Neem aan dat Sar hier niet of nauwelijks op zal reageren.
+4/-0

3 weken geleden
je bent niet de enige die gepiepeld is, wij dachten een Top trainer te krijgen.
+5/-0

3 weken geleden
Wie heeft er ook meegekregen dat Schreuder vandaag voor de camera vertelde dat ze ergens mee bezig zijn op de training bij Ajax!
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.442 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis conceicao derk eredivisie feite hag hamstra hato heitinga huntelaar jcdebest jim keje kiki kudus lidus molenaar regeer rvc sanchez sar schreuder stage tadic taylor timber vos wijndal