Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Na RKC werd het persoonlijk bij Alfred Schreuder'

18 januari 2023 19:49 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Na RKC werd het persoonlijk bij Alfred Schreuder"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Daley Blind hard uitgehaald over de uitspraken van Klaas Jan Huntelaar. Volgens de oud-spits was het voor Blind de druppel dat hij zijn basisplek bij Ajax had verloren. "Hij moet niet voor mij praten. Dat was niet de druppel voor mij. De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus", aldus Blind. "En dat de trainer me sowieso totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zet mij zo op tegen supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt."

Blind gaat verder: "Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club, hè..."

De verdediger gaat verder in op het voorval in de rust tegen RKC. "Wat daar gebeurde tussen de trainer en mij, dat heeft veel veroorzaakt. We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons druk zetten niet goed ging. Dat moest anders", zo geeft hij aan. "‘What do you think?’, vroeg hij aan een paar aanvallers. ‘What do you prefer?’, want Engels is de voertaal. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: ‘You shut up! Shut your mouth and sit down!."

Blind werd in de rust gewisseld en was naar later bleek zijn basisplaats kwijt. "Van belangrijke speler naar echt compleet links laten liggen", zegt hij daarover. "Mijn reactie was: ben ik het niet mee eens, maar u bent de baas. In die wedstrijd raakte Wijndal, die op mijn plek speelde, geblesseerd. Ik was al bezig om me klaar te maken, maar toen bleek dat Rensch erin kwam. Van gepasseerd als nummer 1 ging ik naar derde keus."

Uiteindelijk zakte hij nog verder in de pikorde. "Als dan óók nog blijkt dat er in de wedstrijd tegen PSV wordt geschoven met posities en Bassey linksback komt, ben je dus van linksback nummer 1 naar nummer 4 gedegradeerd. Én al weken compleet genegeerd", zo geeft hij aan.

Volgens Blind klopt er niets van de uitspraken van Alfred Schreuder dat er in de zomer besproken zou zijn dat hij mogelijk op de bank zou belanden. "Een pertinente leugen", zo is hij duidelijk. "In de zomer, ook op trainingskamp, gaf hij aan dat hij me zo’n belangrijke pion vond. En voor meerdere posities. Links centraal achterin, linksback en linkermiddenvelder."

De international is er van overtuigd dat het na RKC-uit persoonlijk werd. Dat bleek ook toen de Ajax-spelers een appje kregen toen ze waren geselecteerd voor het WK. "Alle Ajacieden een felicitatie-appje van de trainer, behalve ik", reageert hij daarover. "En toen ik op 27 december afscheid kwam nemen op de Toekomst, heb ik niet alleen de spelers maar ook stafleden de hand geschud. Reiziger, Witschge, noem ze maar op. Alleen Schreuder heb ik niet gezien, terwijl hij wist dat ik er was. Het tijdstip dat ik mocht komen was namelijk met Ajax afgestemd."

Blind is ook teleurgesteld in de directie van Ajax. "Er is vanuit de directie geen enkele poging ondernomen om partijen bij elkaar te brengen. Nul. Eerder het tegenovergestelde gebeurde: ze hebben me heel snel in de schoenen geschoven dat ik zelf weg wilde", zegt hij daarover. "Ik kreeg het gevoel dat het ze wel goed uitkwam. Tijdens het WK werd mijn zaakwaarnemer op de hoogte gebracht dat ik 2 miljoen moest kosten in januari. Kort na mijn WK zat ik op 14 december met Van der Sar en Huntelaar. Toen werd het: je krijgt je transfervrije status nu al, maar dan moet je vóór 1 januari weg zijn en op 27 december niet meer komen trainen."

Blind bevestigt de geruchten dat Ajax uiteindelijk anderhalf jaar heeft afgekocht. "Toen ik mijn hartprobleem kreeg en ook de coronapandemie heerste, heb ik veel geld ingeleverd en ben ik akkoord gegaan met een korter contract. Van één jaar is een optiejaar gemaakt", legt hij uit. "Ik had met Overmars ook mondelinge afspraken over de tijd na mijn spelerscarrière. Dat ze me zouden aanbieden om het trainersvak te gaan ontdekken binnen Ajax. Nu het met de opvolgers van Overmars zo escaleerde, werd het van onze kant ook puur zakelijk: dat eigenlijke bonusjaar had ik bijna bereikt, dus dat is in de ontbinding meegenomen."

Meer op AD.nl
Tags

blind rkc schreuder alfred druppel huntelaar appje overmars shut what aanvaring afgestemd bassey bepaal bepaling boeteclausule bonusjaar coronapandemie down eigenlijke escaleerde felicitatie geappt geschud hartprobleem korter leugen linkermiddenvelder mouth ondernomen ontbinding ontbindingsovereenkomst ontdekken optiejaar pikorde pion poging prefer reiziger rensch sar sit spelerscarriere tegenovergestelde think trainersvak trainingskamp uitkwam voertaal wederzijdse wijndal witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat een gezanik zeg. Jij bent weg en Ajax gaat door. Lijken wel wijven.
+3/-9

 
1 jaar geleden
Want als de club onwaarheden de wereld in slingert in het kader van damage control, ondanks een wederkerige zwijgclausule, dan mag je niks zeggen? Ik snap Blind wel. We hebben een trainer die een woordenwisseling niet eens als een volwassen kerel professioneel wil uitpraten en vervolgens alles in zijn macht doet om Blind te ontwijken. Van de sms'jes voor het WK, tot zich verschuilen in de bestuurskamer toen Blind afscheid kwam nemen.

De waarheid zal gerust ergens in het midden liggen, maar de geschetste lafheid past wel in het beeld van hoe we Schreuder het afgelopen half jaar hebben leren kennen. De beste man zal gerust kijk op het spelletje hebben, maar een people manager blijkt hij voor een groep niet te zijn. Schreuder is een typische assistent die nooit op eigen benen zal kunnen staan. Hij loopt immers steeds tegen dezelfde muren aan en zijn conflict met Blind zal ook niet de laatste zijn. Hoe eerder hij voor zichzelf accepteert dat hij gewoon geen hoofdtrainer is, hoe soepeler het restant van zijn carrière zal verlopen.
+11/-1

 
1 jaar geleden
De waarheid ligt in het midden.
Blind is niet makkelijk en heeft een groot ego en Schreuder is een lompe boer. Dat botst, en nu door gaan Ajax staat centraal!
+3/-6

 
1 jaar geleden
Schreuder ontslaan en dan door gaan!
+11/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax gaat niet echt door. Schreuder gaat door ja, met Ajax naar de knoppen helpen. En wie daar tegen protesteert komt op een zijspoor, zoveel is nu wel duidelijk.
+7/-1

 
1 jaar geleden
Schreuder is slecht in alles wat van een hedendaagse trainer mag worden verwacht.
Vd Sar is een rat, heeft geen ballen.
Beide kunnen beter maar vertrekken.
Dat geldt ook voor de volgelingen, uithuilen en opnieuw beginnen.
Doodzonde dit beleid en beleidsbepalers.
+3/-0

1 jaar geleden
En weer een brevet van onvermogen van Schreuder en directie. Hoe lang mag dit nog doorgaan...
+11/-1

1 jaar geleden
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ik ben Blind enorm dankbaar voor wat hij heeft betekend voor Ajax maar er is een tijd van komen en gaan.

"Van belangrijke speler naar echt compleet links laten liggen", zegt hij daarover.

Dan heb je dus een enorme plaat voor je kop. Is al een heel lange tijd, inclusief vorig jaar, erg matig. Mag blij zijn dat hij nog zo lang basis heeft gestaan.

Verder zal je vast ook wel Schreuder en de technische staf dingen kunnen verwijten in deze zaak. Het is allemaal helaas niet zo netjes gegaan.

Het is nu zaak om vooruit te kijken en hopelijk spoedig met een nieuwe trainer en technische staf. Als we dit jaar 2e worden mogen we erg blij zijn denk ik maar met de huidige staf gaan we dat niet redden en spelen we volgend jaar geen CL.
+4/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit dus.

Het gaat helemaal nergens meer over. Blind Jr mag ergens nog blij zijn dat Ajax een risico wilde lopen na zn hartstilstand, voor hetzelfde geld had dat zijn voetbalpensioen betekent.

En een paar jaar later voelt de grote Blind voelt zich gepasseerd. Dát is er aan de hand.

Er is veel meer aan de hand geweest dan Blind nu even schetst. Ze verlaten hem transfervrij vertrekken met behoud van salaris. Hij krijgt zo 2,5 miljoen mee.
Dan wil je als Ajax zijnde van iemand af. Dat beslis je niet als trainer alleen, daar moet de RVC ook mee instemmen.
+2/-6

1 jaar geleden
Niet echt bepaald een people manager Schreuder als ik dit zo lees. Had hij niet op een andere manier omgaan met een van de sterkhouders in het team. Een publicitaire campagne beginnen om Blind in een kwaad daglicht te stellen en niet op komen dagen als Blind afscheid neemt....lekker volwassen hoor🤮.

En heeft Schreuder met al deze stapatsen het elftal 1% beter laten presteren? Staat er nu een topper als linksback? Niet bepaald zou ik zeggen.
+15/-0

 
1 jaar geleden
Nee, dat vermoedden had ik al. Schreuder kwam op persconferenties vaak al niet helemaal lekker uit te verf.

Vraag me ook al enige tijd af wat er met Bergwijn is gebeurd. Misschien ook een uitbrander op zijn engels meegekregen omdat hij het niet eens was met Schreuders tactische gaves?

Joost zal het weten maar hoe is het mogelijk dat een dure aankoop als Bergwijn er al enige tijd slecht bij loopt. De eerste paar wedstrijden sprak men nog dat Bergwijn te goed was voor de eredivisie, maar loopt er al enige tijd bij alsof het al een probleem is om zijn voetbalschoenen te strikken.

Hoe krijg je het voor elkaar of wat is er voor nodig om het voor elkaar te krijgen? Ook daar ligt uiteindelijk de eindverantwoording bij de hoofdcoach, Alfred Schreuder. Niemand anders.
+6/-1

 
1 jaar geleden
"Nee, dat vermoedden had ik al. Schreuder kwam op persconferenties vaak al niet helemaal lekker uit te verf."

Ten Hag wel?
+2/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb al vaker aangegeven dat Schreuder niet alles valt te verwijten. Met Ten Hag ging het in beginsel ook niet top maar vond hem duidelijker overkomen.

Ten Hag had na mijn idee verder het voordeel dat Overmars er zat. Bogarde zorgdroeg dat de verdediging extra aandacht kreeg.

Met de komst van Schreuder stonden H2 klaar. De hamstelaars stond wel grappig totdat de ene na de andere misser werd aangekocht. Het werkte niet mee. Het word ook tijd dat er een serieuze kandidaat als TD word aangesteld.

Als het een verstandige TD is word er met spoed een ervaren centrale verdediger aangekocht en geeft hij het advies mee om per direct twee backs niet meer op te stellen omdat ze de kwaliteit van het spel te kort doen. Dat Schreuder ze elke keer weer opstelt is mij een raadsel en zijn probleem.

Positieve uitslagen blijven uit. De uitwedstrijd tegen Feyenoord zal niet veel verschillen als de thuis wedstrijd tegen Twente. Ook daar zal Ajax op eigen helft zijn best doen om een tegentreffer zo lang als mogelijk pogen uit te stellen.

Keeper Rulli gaf afgelopen week misschien wel onbewust het beste voorbeeld door wat meer dan gebruikelijk een doeltrap naar voren te rossen. Niet bepaald des Ajax maar dat zat er toch al niet meer in. Met wat Schreuder opstelt zal opbouwen zeer moeizaam blijven gaan dat het verstandiger is om over te gaan tot kick & rush voetbal wil Ajax zelf nog een keer aan scoren toe komen.
+5/-0

1 jaar geleden
Het verliezen van een basisplaats was voor Blind zelf ook persoonlijk.

Een beetje de pot verwijt de ketel. Totaal geen zelfreflectie.
+5/-12

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Schreuder en het elftal beter laten draaien? Dat gaan we in dit leven niet meer meemaken. Eens krijgt hij de zak en dan gaat bij mij de Ajax vlag in top.
Maar voorlopig wordt de puinhoop steeds groter. Wie verlost ons van die man?
+7/-1

1 jaar geleden
Duidelijk en constructief verhaal van Daley.
Dit moet het einde zijn van Schreuder en de lullo's (H2 en Van der Sar) die hem verdedigen.
+8/-1

1 jaar geleden
Ha ha. In het engels ook nog. Misschien heeft Manchester United nog belangstelling voor Schreuder en meteen strik er om heen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja wie weet al zal assistent van aannemelijker zijn maar laat het echte werk maar aan Ten Hag over in dat geval.

Viel me vanavond op dat Rene van der Gijp de situatie tussen Blind en Schreuder een heel klein dingetje noemde in de zin dat Schreuder een tijdelijk verschijnsel is bij een grote club, maar zich gedraagt als een coach meer geschikt voor een middelmatige club. Johan Derksen nam vervolgens Schreuder in bescherming maar wat van der Gijp er uit gooide ben ik niet over verbaasd. Dat idee had ik namelijk ook.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Spelers zijn net zo goed een tijdelijk verschijnsel.

Sterker nog, bij Ajax zijn de supporters er behoorlijk unaniem over dat een speler ook niet groter is dan de club.

De club is pas echt verziekt als je voor partij kiest voor een muitende speler alleen maar om de trainer dwars te zitten. En dat lees ik hier en daar wel terug hier.

Blind & Blind denken dat Ajax en de rest van de wereld om hen draait. En die uitbarsting van Schreuder in de rust tegen RKC zal niet het begin van dit alles zijn. Er heeft zich daarvoor heel wat meer afgespeeld. Blind Jr mag transfervrij vertrekken mét behoud van loon! Tadic geeft aan dat hij én Blind aan het begin van het seizoen te horen hebben gekregen dat ze mogelijk vervangen gaan worden door red. Wijndal en Bergwijn.

Doordat Blind Jr aangeeft dat dit een pertinente leugen is geweest richt Blind Jr zich niet alleen op Schreuder, hij vind dus ook gewoon dat ook Tadic hierover liegt. Dus Blind Jr. kon niet alleen niet overweg met Schreuder, hij kon ook niet overweg met Tadic.

Hou toch met pa en zoon.
+2/-5

1 jaar geleden
Eerlijkheid duurt het langst en als megamind hier oneerlijk is wordt er wel eerdaags op afgerekend, anders gaan er meer mee
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wie gaat met hem afrekenen dan, vd Sar en Huntelaar ? Lijkt me niet als klopt wat Blind hier zegt. Die houden elkaar allemaal een hand boven het hoofd.
+4/-0

1 jaar geleden
Er moeten toch ergens oud Ajacieden zijn bij wie dit aan het hart gaat?
Laat ze opstaan en in actie komen.
+5/-0

1 jaar geleden
Ervanuitgaande dat de waarheid ergens in het midden ligt, dan is dat alsnog een staaltje mismanagement dat grond is voor ontslag. Hoe kun je een jongen van de club zo onwaardig te deur uit laten gaan zonder fatsoenlijk afscheid, zelfs al zou hij zich als een lul hebben gedragen? Dan heb je het gewoon niet begrepen. Zoals bij elk dossier dat lastig is, schittert Flappie door afwezigheid en/of onkunde. Hij is totaal niet capabel voor de taken die hij heeft. Ook Schreuder natuurlijk niet, denkt er iemand nu echt dat alle NL-11tal jongens voor deze man door het vuur gaan? Tuurlijk niet. Het is een grote bende, misselijkmakend is het gewoon.
+5/-0

1 jaar geleden
en Edwin V.d.Sar wast zijn handen in onschuld.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb nooit mij ingehouden wat betreft kritisch zijn richting Blind zijn prestaties op het veld, maar wat betreft deze zaak ben ik het volledig met hem eens: woord voor woord. De huidige staff is echt verschrikkelijk bezig. Als alles in Blind zijn verhaal klopt, dan is Schreuder en de huidige directie uitermate ongeschikt en zo slecht bezig, dat het walgelijk is. Het is al lange tijd bekend dat dit het geval is, dus we spreken van slechts een zoveelste bevestiging van de huidige situatie. Blind heeft gelijk dat Schreuder zelf met oplossingen moet komen in plaats van dat aan de spelers te vragen. Je ziet het iedere wedstrijd terug: Schreuder heeft geen plan, geen visie, geen tactiek en geen vakbekwaamheid.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk het ook.'Newbie'liet het woord people-manager vallen. Louis van Gaal gaf al vaker de uitleg hierover mee wat er allemaal bij komt kijken als je coach/trainer bent bij een topclub.

Zo wist van Gaal spelers belangrijk te maken. Danny Blind noemde hij destijds bij Ajax een verlengstuk van zich zelf. Hij nam voor de wedstrijden alles met Danny door die toen als aanvoerde speelde. In dat opzicht vond ik al enige tijd dat Schreuder veel te ver van zijn spelers af staat.

Je kunt er op wachten maar over enige tijd komt het moment dat bankzitter Regeer en Baas ook hun kritiek willen uitten omdat ze vinden dat er elke keer twee spelers worden opgesteld die met een bal zitten te stuntelen omdat ze de boel niet onder controle krijgen, terwijl ze er zelf in zijn opgeleid.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En ik ben dus van mening dat Van Gaal helemaal geen goede people manager is. Ik kan je twee voorbeelden geven:

1) Mark Flekken. Er is 0 contact geweest waarom hij niet, en Pasveer wel, naar het WK is gegaan. Om over Cillessen maar te zwijgen.

2) Danny Blind zelf. De titel verlengstuk van Van Gaal heeft het ego van Blind Sr. geen goed gedaan. Blind Sr. Is zichzelf ook belangrijker gaan vinden dan de rest en kan die status niet aan. Voorbeeld daarvan is het binnen van de lijn Sturkenboom tijdens de revolutie. Iets waar we tot december 2022 last van hebben gehad met de club. Van Gaal had dat, als goede people manager moeten inschatten. Niet iedereen kan met status omgaan.

Van Gaal heeft Blind Sr. gewoon gemanipuleerd en gebruikt. Omdat hij hem nodig had.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat mag jij vinden uiteraard. Maar na mijn idee is er sprake van een topcoach als zijn trackrecord het gros overstijgt. Wat van Gaal heeft neergezet verander ik niks aan en dan ben ik meer een Cruijffiaan. Ik geloof best dat de perfecte people manager nog gevonden moet worden maar op een dergelijk niveau - in dienst van een topclub - worden er allerlei vaardigheden gevraagd die ik bij Schreuder nog niet voorbij heb zien komen.

En dan ben ik wel in staat om het een of ander verder toe te lichten. Ik heb voorbeelden ten over.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat van Gaal heeft neergezet?!

Ben je de periode van 5 jaar na van Gaal vergeten? Of is Van Gaal daar niet verantwoordelijk voor?

Hou toch op. We zijn na het vertrek van van Gaal nog nooit in de historie van Ajax zo diep gezonken. Het is echt onvoorstelbaar als ik terugdenk aan de periode van na van Gaal.

Hoe kun je dat als maatstaf leggen op de periode van nu.

Onvoorstelbaar.

Niet in de laatste plaats omdat van Gaal al zijn successen voor het Bosman arrest heeft gehaald. En niet daarna.

En al die frustratie dat het nu niet loopt is echt allemaal prima. We betalen allemaal voor een kaartje. Maar als je als club succes haalt door een mix van ervaring en leeftijd, is het dat je ook een periode hebt dat er geen succes is. Dat is prijs als je geen koopclub wil zijn.

Dus die Cruyff gedachte is leuk, maar hij werkt maar eens in de 5-7-9 jaar. Er is niet elk jaar talent beschikbaar in de jeugd. En als er al talent is, zijn er voor dat talent meer keuzes dan Ajax alleen.

Dus als je wilt dat Ajax succes heeft laat je Cruyff los. Als je wil dat onvoorwaardelijk de Cruyff lijn wordt gevolgd is dat ook prima, maar dan heb je eens in de 10-15 jaar succes.

De geschiedenis bewijst dat gewoon. En niet alleen bij Ajax
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had het over van Gaal in de periode in dienst van Ajax en de successen. Geld ook voor Cruijff in zijn tijd bij Ajax. Het heeft geen zin om de periodes aan te halen dat ze niet in dienst van de club waren, alhoewel ze beidden ook elders prijzen in de wacht sleepten.

De Johan Cruijff revolutie, hoe de opzet in beginsel bedoeld was neem ik wel mee. Al duurde het even voordat het opgang kwam maar uiteindelijk werd er een weg gevonden die zichtbaar richting aansluiting ging van de europese subtop. Iets waar we sinds de zomer aardig bezig zijn om dat gedeelte weer af te breken.

Althans de organisatie komt gewoon te kort en het voetbal ziet er niet uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Neem de witte doekjes mee in de Arena. Wapper vanaf de 1e minuut.

Som de afgelopen maanden op:

Bogarde: Out

Blind Sr terwijl die in rvc een andere positie zou krijgen: Out

Pasveer: Verneemd vanuit de media er komt een andere keeper en jij bent nr 2 uit notabene een interview. 0 communicatie van wie dan ook uit de Staf.

Blind: Out zijn opmerkingen en een interview waartoe die word geforceerd waar Blind Sr/Jr beide niet op media ingingen dagen weken vooraf terwijl Huntelaar & Schreuder Blind afvallen, wegens hun band met Ajax puur Klasse noem ik dat.

Bergwijn: Die exact hetzelfde aangeeft in een interview na Emmen.

Een ding val niet voor de media propaganda!
Een ding is een feit het is een puinzooi waar de verkeerde koppen rollen. Huntelaar faalt. Schreuder geen woorden voor. Van de sar moet zich goed achter de oren krabben zonder Overmars is hij niets.

Blind vind ik een van de mannen met de beste ruggengraat. Vanaf dag 1 vanwege zijn vader al 3-0 achter gestaan. Uitgefloten terug gekomen en een van de pilaren die Ajax terug heeft gebracht. Blind is weg en hoeveel hebben we gewonnen precies. Een ezel stoot zijn hoofd niet een 2e keer aan dezelfde steen.

Blind had een clausule in zijn contract waardoor die automatisch een jaar verlengd werd. Indien ze dit niet wouden zou het betekenen dat hij alleen nog op de bank zou zitten. (feitelijk)

Denk je echt dat Ajax hem een jaar salaris afkoopt als hij niet in zijn gelijk staat? Een club als Bayern hem zou binnenhalen al is het als een stand-in.

Iedereen weet hoe contracten werken in Nederland, betreft werk weigering etc. Dus verder geen discussie mogelijk dat zijn suggesties dit klopt.

Schreuder staat er A: bekend om met het lekken van kleedkamer inside na de media. Genoeg bronnen online.

Dus nogmaals wees niet naief.https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/893163/schreuder-lekt-naar-media-na-het-tweede-appje-zeiden-we-dit-is-niet-ok-.htmllink

https://ajax.supporters.nl/nieuws/artikel/52015/Daley-Blind-%27Typisch-dat-dit-binnen-een-dag-bij-de-%22media%22-ligt%27link

https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/4833536/ten-hag-niet-naar-voetbalgala-van-de-telegraaflink
+2/-0

1 jaar geleden
Schreuder what do you prefer? 🙄
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja zoals velen reeds hebben geschreven hier de waarheid zal ergens in het midden liggen. Maar vergeet 1 ding niet de informatiestromen zijn altijd 2e of 3e hands en dan wordt informatie beïnvloed. Uiteindelijk gaat het hier om de club Ajax en niet om de ego's van Daley of Schreuder die zijn echt niet groter dan de club. Als Ajax geen succes heeft (en dat is nu reeds een tijdje al het geval) zal er NIEMAND voordeel uit halen.

Er werd geschreven in een commentaar dat de JC revolutie niet meer gehandhaafd dient te worden, in mijn nederige opinie ben ik het daar niet mee eens want:

1) Je kan als club niet anders vanwege de beperkte financiële middelen. Je jeugd opleiden en met winst verkopen na een aantal jaren is voor Ajax toch wel de enige grote inkomstenbron want we hebben niet zoals Manchester United veel inkomsten uit neven verkopen.

2) Indien het gedachte goed van de JC revolutie wordt losgelaten zou de enige oplossing en redding voor Ajax zijn dat de club wordt gekocht door een rijke stinkerd die een elftal bij elkaar koopt zoals manchester City of PSG. Sommigen zullen dat prima vinden maar ook daar is succes niet verzekerd en zeker niet op de lange duur.

3) Bij elke club (zoals ook reeds aangegeven) het je succesvolle jaren en minder succes volle jaren en als je dat weet kan je daar rekening mee houden als je tenminste op de langere termijn plant.

En nog even voor alle duidelijkheid, Edwin (van de Sar) ik weet dat jij of iemand uit je staf de berichten leest, Wees nou eens verstandig en gooi de knuppel in het hoenderhok of leg je taken neer, je bent CEO van een beursgenoteerd bedrijf maar laat totaal geen leiderschap zien en dat is tekenend. Neem nou eindelijk eens verantwoording voor de puinhoop die zich Ajax 'organisatie' noemt alsjeblieft dat kan de club alleen maar ten goede komen!!

PS: Cruciaal is de wedstrijd van aankomende zondag als Alfred dan weer dezelfde keuzes maakt ( definitie van waanzin is hetzelfde te blijven doen en een ander uitkomst verwachten) is dat (laten we het de Daley druppel noemen) druppel die de Ajax emmer doet overlopen..---> exit
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal