Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Dertien spelers vervangen was gewoon te veel'

18 januari 2023 09:25 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Dertien spelers vervangen was gewoon te veel"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International bespreekt Dusan Tadic het huidige seizoen van Ajax. De aanvoerder vindt het logisch dat het dit seizoen moeizaam gaat. "We moesten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Dertien spelers zijn vertrokken, dertien! Het is daardoor gewoon een heel moeilijk seizoen", aldus Tadic.

De aanvaller gaat verder: "Een paar goede spelers vervangen, dat is het lot van Ajax, maar dit was gewoon te veel. Tegelijkertijd heeft terugkijken echt geen zin, hier moet lering uit worden getrokken. We moeten geen excuses zoeken, we moeten nu als strijders opstaan."

Tadic vindt de huidige situatie te vergelijken met het begin onder Erik ten Hag. "Hij moest ook de boel naar zijn hand zetten en dat ging lang niet allemaal vanzelf en met succes. Voor deze trainer geldt hetzelfde", zo geeft hij aan. "Onze band is goed, maar ik durf ook kritisch te zijn en mezelf uit te spreken. Ik geef dat ook medespelers mee. Doe dat, ook bij de technische staf, want we moeten het met elkaar doen."

Volgens de aanvoerder is Schreuder een goede trainer. "Dat heeft hij al vaak bewezen. De selectie heeft ook vertrouwen in de trainer, maar daarover praten is niet belangrijk. Wij moeten het doen op het veld en gewoon winnen", zegt hij daarover. "Zo was het bij Erik ten Hag en zo is het nu bij Alfred Schreuder. We moeten met elkaar tegenslagen overwinnen, rustig blijven en jagen op de ommekeer. We doen mee om drie prijzen, we kunnen nog alles winnen dit seizoen."

Meer op VI.nl
Tags

tadic hag schreuder alfred bespreekt durf jagen lering lot overwinnen strijders

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Onder Ten Hag en met Overmars werden er nog een paar goede versterkingen gehaald, daar was afgelopen zomer geen sprake meer van behalve dat Conceicao opvalt, en Bergwijn in beginsel beter voetbalde dan wat hij de laatste tijd heeft laten zien.

Ook een verschil die parten speelt en na alle waarschijnlijkheid funest zal zijn.

PS. Ook al is de selectie minder van kwaliteit dan nog loopt er voldoende kwaliteit rond waarvan een degelijk elftal gemaakt zou kunnen worden, maar ook dat ontbreektver aan. Ze komen halfbakken aan de opbouw toe en heeft zijn uitwerking op de rest. Het loopt gewoon niet. De gene die het aanstuurt weet na de wedstrijd altijd heel goed uit te leggen waar het aan lag, maar flikt het de volgende keer weer zonder dat er verbeteringen zichtbaar worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is de arrogantie dat een AD, de assistent en de intern van de vorige TD dat varkentje ook wel kunnen wassen. Ze zijn erin geslaagd om met veruit het grootste budget geen bedreiging te vormen in de titelstrijd, om een selectie same te stellen die totaal uit balans is, die fracties gaat opwekken met de aanvoerders en waarin spelers voor veel te veel zijn aangekocht. Die 100 uitgegeven miljoen waren de dag van de handtekeningen van ieder spelers gelijk maar 50% waard, muv Conceicao.

De enige redding die we nu zouden moeten hebben is de verkoop van Kudus, Alvarez, Bassey en Brobbey of Bergwijn.Zodat de selectie in balans kan worden gebracht met spelers die wel de Ajax speelstijl kunnen hanteren, met spelers die de gaten kunnen opvullen centraal achterin, verdedigende op het middenveld en een echte spits.
Ik weet niet of het komt dat er nu geen lek is, of dat er gewoon niets gebeurd maar het is angstvallig stil rond Ajax en transfers, uitgaand, zowel als inkomend.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Precies, kan het niet beter uitleggen wat er gaande is. Met het gestuntel van directie en op het veld komen alle tekortkomingen die jij opsomt vanzelfsprekend bij elkaar.

Schreuder kun je voor de helft de schuld geven opdat het spelersmateriaal wat voor handen is zichtbaar niet beter word om als een team te laten opereren. De (denktank) die verstandig had moeten inkopen is de andere helft waarom van alles misgaat.

Je hoort ze idd niet alhoewel Schreuder onlangs gesproken heeft met de Telegraaf en Tadic iets loslaat, maar denk dat hij niet alles kan vertellen als aanvoerder. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat hij tevreden is over de twee gehaalde backs. Ze hebben al moeite om de bal te controleren en die moeten vervolgens als een wingback functioneren? Ik heb het niet bijgehouden maar geloof meteen dat het 1 op de 3x fout gaat met de afhandeling.

Als ik Ajax was zou ik ze maar verkopen voor wat je er nog voor terug krijgen kan. Daarnaast en mocht Alvarez vertrekken zou ik Zerrouki ophalen. De 8 miljoen euro die Feyenoord boodt bleek te weinig maar voor 15 miljoen valt hij mogelijk op te halen.

Weten we in ieder geval zeker dat Ajax er eentje bij heeft gehaald die de basistechnieken wel beheerst, en na de wedstrijd het vermogen heeft om de wedstrijd met een goede kijk er op terug te analyseren. Voor het moment is dat al heel wat bij Ajax.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Verschil is dat ten Hag iedereen opstelde op de positie waar zij al hun hele carrière spelen. Schreuder doet gewoon raar en blijft er nog steeds in hangen Tadic op rechts, Bergwijn op rechts, Kudus spits etc etc.
Schreuder moet gewoon weg klaar!! 7 maanden verder en gaat steeds beroerder. Zondag 6 wedstrijden niet gewonnen moet gewoon exit zijn.
+5/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
13? Misschien inclusief reserves en jong Ajax spelers die nooit in het eerste speelden. Van de basis 11 zijn het alleen Antony, martinez, gravenberg (maar speelde zeker niet altijd) en mazraoui (als hij niet geblesseerd was).en dat moet je wel kunnen opvangen. Of ben ik er zo snel alweer een aantal vergeten?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haller, Tagliafico, Onana, Schuurs en nu ook Blind.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Fair enough, Haller was zeker significant. Maar Nico en Perr speelden nauwelijks, onana was geen schim meer van voor z’n furosemide gebruik, en vertrek blind is geen reden van de slechte eerste seizoens helft. Blijven het dus slechts 3 basisspelers (martinez, Antony en haller)…. En ja, als je spelers op verkeerde plekken gaat zetten, ja dan sloop je wel alle automatismen uit een team.
+3/-0

1 jaar geleden
In Rotterdam klagen ze niet over de 13 spelers die ze vervangen hebben.
+8/-0

1 jaar geleden
13 spelers weg ..?
Van die 13 zouden er sowieso al 10 niet in de basis staan dus om hun vertrek hoef je niet te treuren.
Belangrijker is het falende aankoopbeleid en het armzalige technisch en tactische trainersbeleid .
Onder Schreuder is niemand een betere voetballer geworden en staan ze zo’n beetje allemaal op de verkeerde plaats..!
Daar moet huilebalkje Tadic het eens over hebben ..
+5/-1

 
1 jaar geleden
Wat nog wel goed gaat is dat er 11 spelers worden opgesteld.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou dan de wissels en de reservekeeper ook maar opstellen voor de zekerheid.

Want als we dan de bal krijgen zijn er in ieder geval genoeg poppetjes om de bal over de grond fatsoenlijk van A naar B te krijgen.

Het is dat of simpelweg niet op komen dagen. Heeft de chauffeur van de bus ook even een lekker dagje vrij.

Er zal maar een hele rare, emotieloze en stoïcijnse man aan de aan andere kant van het gangpad zitten. Kan me niet voorstellen dat dat leuk rijden dus werken is.

Tsja. Ik bedoel in Feyenoord zit aardig wat voetbal en wat moet je kunnen om überhaupt wedstrijden te winnen?

Zondag in de Kuip:

Alfred in een interview: 'Ik ben jarig vandaag'.

Interviewer:

'Van harte gefeliciteerd Alfred!'

'Wat zou je voor je verjaardag willen hebben?'

Alfred: 'Een cursus goochelen.' 'Doet het leuk bij vrouw en kinderen..'

'En we gaan op goed geluk de wedstrijd in dus ik kan wel weer wat magie gebruiken.'

'Want een konijn goochel je ook niet zomaar uit de hoge hoed.' 'Hetzelfde geld voor de opstelling en de wissels'.

'En als we verliezen en ze ontslaan mij dan kan ik in mijn sollicitatiebrief voor een nieuwe club met hele mooie woorden goochelen dat ik bij Ajax heb gewerkt.'

Je ziet 'm er inmiddels wel voor aan.
🙄😔☹

EDIT: Terwijl we, nu, in deze fase van het seizoen, met deze selectie, voetballend minimaal gelijk aan Feyenoord hadden en moeten zijn. En dan ben ik helemaal niet denigrerend richting Feyenoord.

Integendeel.
+3/-0

1 jaar geleden
Dapper om überhaupt een interview te geven, voordat je het weet vlieg je er zelf uit!
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson