Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Nu een vraag over Ajax stellen is echt asociaal'

15 januari 2023 12:10 - Goedemorgen Eredivisie
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Nu een vraag over Ajax stellen is echt asociaal"; image source: Pro Shots

Peter Bosz was zondag te gast bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. De nu nog werkloze trainer was niet gediend van de vraag of hij de opvolger van Alfred Schreuder wordt. "Dat vind ik echt een asociale vraag", aldus Bosz. "Stel je voor dat je nu televisie zit te kijken en je hoort een collega aan tafel dit zeggen. Deze vraag moet je aan mij absoluut niet stellen."

Dat de vraag werd gesteld kon hij wel begrijpen. "Ik ben niet achterlijk, natuurlijk snap ik dat wel", zo gaf hij aan. "Maar je moet mij die vraag absoluut niet stellen. Dat is gewoon niet netjes."
Tags

bosz asociaal alfred asociale eredivisie espn gediend goedemorgen schreuder werkloze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Zet het tweede deel van het interview (bron) er dan ook even bij:

Dat de vraag werd gesteld, kon Bosz dan weer wel begrijpen. "Ik ben niet achterlijk, ik snap de vraag wel, maar ik vind het niet netjes om daar iets over te zeggen. Dat ga ik niet doen. Of ik wel door andere Nederlandse clubs benaderd ben? Ja, ze bellen me wel eens. FC Groningen en FC Utrecht hebben dat wel gedaan, maar ik wist meteen dat ik dat niet ging doen. Dat komt omdat ik enerzijds net weg was bij Lyon en nog even wat rust wilde, maar anderzijds had ik het voor mezelf nog niet helder wat ik wilde doen."

De Apeldoorner was wel graag aan de slag gegaan in de Premier League. "Ik heb met Wolverhampton en met Aston Villa gesproken, maar die kozen voor een andere trainer. De Premier League is sowieso iets bijzonders, want er is zo veel geld. Als je de tijd zou krijgen met mensen die goed beleid voeren, dan kan je stappen gaan zetten. Of ik er weer klaar voor ben om als trainer in te stappen? Ja, nu mag het wel weer. Ik heb nu de tijd gebruikt om een keer niks te doen, maar het kan wel weer".


Oftewel, hij zegt geen nee. Verre van.
+2/-1

1 jaar geleden
Als we zondag van Feyenoord verliezen, dan………….
+4/-3

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gefaald bij De Graafschap, Heracles (2e periode), Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympic Lyon. Afgewezen door laagvliegers Wolves en Villa. Als TD verantwoordelijk voor het aanstellen van Verbeek bij Feyenoord die een heel team heeft afgebroken.

Als een haas vertrokken bij Vitesse (Tel Aviv) en Ajax (Dortmund)

Als je een korte termijn trainer wil hebben moet je hem hebben, maar Ajax is niet gebaat bij korte termijn.
+5/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies dat dus…Begrijp helemaal niets van die roep om Peter.
+4/-1

1 jaar geleden
John van het Schip aanstellen. Rustig, ervaring, DNA bloed Ajax.
+6/-2

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Op zich met je eens, maar in Zwolle waren ze toch wel erg blij dat hij na 20 verloren wedstrijden werd ontslagen als trainer. Maar wat mij betreft is iedereen welkom om het per direct van onze huidige trainer over te nemen!
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Off topic:

Ten eerste je ziet aan Alfred Schreuder totaal niet dat ie waardering heeft voor het feit dat trainer is van (ja na gisteravond nog steeds..) DE topclub van Nederland dus Ajax. En te bedenken dat ie bij Club Brugge vandaan kwam. Sorry hoor maar zet Club Brugge eens naast AFC Ajax.

Samenhangend daarmee zie je ook niet aan hem dat ie gelukkig is met zijn baan en dat zijn baan, zijn topfunctie en het uitoefenen van zijn passie hem gelukkig maakt.

Geen grapje, geen glimlach, geen interview met daarin een kwinkslag of lovende woorden over de club Ajax zelf. Op wat voor vlak dan ook.

Alfred heeft simpelweg nul binding met en nul liefde voor de club Ajax.
Toen ie aangesteld werd niet en nu na een half jaar nog steeds nul.

Het is allemaal zo kil, zo plichtmatig oppervlakkig en allemaal zo kantoorfunctie achtig zakelijk.

Okay. Waar. succes stimuleert het één en ander maar in beginsel moet je het wel vanuit jezelf uitstralen. Ja! Succes behaal je door succes uit te stralen.

Dat eerste trouwens. Hoe denk je dat de spelers zich hierbij gaan voelen en gedragen?

Moet je Erik ten Hag nu gelijk al eens zien bij Manchester United. Moest je Louis van Gaal eens zien bij het Nederlands Elftal. Arne Slot nu bij Feyenoord. En ja, Marc Overmars, onze oude TD. Peter Bosz in zijn eerste periode bij Ajax. Erik ten Hag langzamerhand bij Ajax onder leiding van Overmars.

Zijstraatje: Huntelaar heeft ook zeker potentieel om die kant op te gaan. En Hamstra, wat meer op de achtergrond (zoals in de assistent rol van Overmars voor de jeugdopleiding) ook.

Maar dan moet er, al dan niet tijdelijk, wel een sterke TD zijn, die succes uitstraalt en die dus de lijnen uitzet.

En dat is, wat mij betreft, het ultieme succes scenario.

On topic:

Dus Peter Bosz voor een tweede keer bij Ajax kan zeker werken. En lang ook. Ja joh! Tuurlijk wel! Peter staat stiekem te trappelen. Wat denk je ha ha

De eerste keer Ajax smaakt altijd naar meer! Het is niet veel anders dan als supporter het stadion bezoeken voor een wedstrijd. Geef ik je op een briefje.

Goed. Peter Bosz. Maar! Maar dan wel met boven zich een sterke en ervaren TD waar ie goede feeling en binding mee heeft en met naast zich assistenten waar ie lekker mee kan samenwerken. En dat laatste, dat zie ik alleen gebeuren met Michael Reiziger. Niet met die andere gekke schermgluurder.

Uit zijn woorden kun je zelfs opmaken welke voorwaarden hij stelt die volgens hem de sleutels zijn tot succes.

Zo. Edwin van der Sar. Alle puzzelstukjes gelegd voor je. Ik zou zeggen nu maar aan de slag en gelijk maar oriënterende gesprekken voeren.
😎👍
+5/-2

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Er moet weer een sterke dynamiek ontstaan tussen charismatische spelers, de coach en de technische leiding.

Bosz kan zeker werken. Mensen lijken soms te vergeten wat hij bereikt heeft bij Ajax, bij hem werd ik voor het eerst in jaren weer wild van het spel van Ajax en dat met een veel mindere selectie dan Ten Hag had. Geen Blind en Tadic, maar Younes en Sinkgraven.

Ik heb er zin in.
+7/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bereikt bij Ajax?

Kansloos uitgeschakeld (uit en thuis) in de voorronde CL tegen FC Rostov, uitgeschakeld in de 8e finales KNVB beker tegen Cambuur, de titel gemist na een nederlaag bij PSV en een kansloze 3-0 nederlaag in de EL finale waar we werkelijk niets in te brengen hadden.

En als je doelt op de EL campagne, Bosz en Ajax werden op dat moment gedragen door een ontketende huurling (Bertrand Traore) en een Kasper Dolberg die 6 niveau's boven zn kunnen uitsteeg. Aan die twee is de EL campagne veel meer toe te schrijven dan aan Bosz.

En dan niet te vergeten dat hij 3 dagen na het succes van het behalen van de UEFA league vertrokken was, dus een objectieve kans om te kijken of hij dat kon herhalen durfde hij zelf niet aan.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Volgens mij is het boven zichzelf uitstijgen van individuele spelers no net de taak van een trainer.

Dus je geeft zelf de argumenten waarom Bosz bij Ajax wel goed werk heeft geleverd. Dat in tegenstelling tot Schreuder waarbij iedereen het voetballen verleerd lijkt te zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb het over maar één speler.

Men doet net of hij het hele elftal naar een hoger plan heeft gebracht. Alles draaide om Bertrand Traore dat seizoen.

Niets gewonnen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Traore, Dolberg en Younes hebben na Bosz nooit meer zo goed gespeeld, dat moet wel iets met de coach te maken hebben, right ?

Daarnaast.. we kwamen van ongelooflijk saai voetbal onder Frank de Boer, dat zodra de concurrentie iets beter werd ook geen resultaat meer opleverde. Bosz maakte er een team van en liet het sprankelen.

We hadden daarnaast Riedewald en Veltman als backs en vergeet niet dat hij Onana vertrouwen gaf en een 17 jarige de Ligt opstelde. Donny en Frenkie waren nog niet eens klaar voor het echte werk. Give the guy the credits he deserves, want toen Keizer na hem kwam was het helemaal niets.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Keizer zijn carrière is gemaakt en gebroken door het ongeluk met Nouri. Dat is nogal een vervelende vergelijking die je maakt.

"The Guy" krijgt helemaal geen credits bij mij. Niets gewonnen. Nooit en nergens. Als we Traore niet hadden gehad hadden we ook absoluut nooit de finale EL gehaald.

En Riedewald en Veltman? Really?

En Younes heeft het seizoen na Ajax gewoon 21 wedstrijden gespeeld voor Napoli en 4x gescoord en 3 assists gegeven.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
De andere kant van dit niet bijzonder hoopgevende verhaal (lees: halflege glas) is blijkbaar blijven aan modderen met Jodokus Kwak. Ja joh! Lekker in het verleden blijven hangen en gelijk maar kortzichtig de boel bijvoorbaat fileren.

Kom dan eens met een concrete oplossing verdorie en zeik niet bijvoorbaat al het glas half leeg. Kun je beter je mond houden en je mening verkondigen in je eigen dagboek. Heeft niemand er last van.

Afgeven is zo verdomd makkelijk en zo weinig hoopgevend.

Waarvan akte.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bosz is geen oplossing.

Sterker nog, ik denk dat de oplossing dit keer nu eens vooral uit de supporters moet komen.
+1/-2

1 jaar geleden
Bosz komt er never nooit niet in zo lang van der Sar AD is. En zoals velen al aangeven je gaat niets winnen met em. Dan liever Pascal Janssen of Slot. Iemand die van niets iets kan maken, van 11 spelers een team!
+2/-0

 
1 jaar geleden
De discussie om Bosz belichaamt wat mij betreft wat er mis is bij Ajax.

Een groot deel van de supporters willen oogstrelend voetbal en identificeren zich met die thuiswedstrijd halve finale EL tegen Lyon.

Een andere grote groep wil zich kunnen meten met Europese topploegen en gewoon minimaal kwartfinale CL spelen.

Maar bij Ajax is of het een of het ander niet goed genoeg. En de combinatie van beiden is gewoon niet weggelegd voor een club in de eredivisie. Binnen een half jaar is in dat geval de helft weggekocht.

Dat Peter Bosz spelers beter maakt zie ik echt anders. Peter Bosz is juist afhankelijk van een of twee spelers die bovenmatig presteren. Dat is ook de reden dat hij na een succes seizoen vertrekt. De kans dat spelers twee seizoenen achter elkaar boven zichzelf uitstijgen is gewoon super klein.

Wegwezen met die Bosz. Laat hij eerst maar eens van de Wolves een stabiele en herkenbare top-8 ploeg maken in de PL.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Zelf post ander verhaal. Je voegt inhoudelijk niks concreets, niks hoopgevend en niks positiefs toe.

Mag ik je bij deze even vragen wat je motivatie is om je te registreren en waarom je de boel alleen maar loopt af te kraken?

Je komt nogal chagrijnig over in je posts to say the least.

Ajax speelde gisteravond ruk maar dat was gisteren. Vandaag nieuwe dag, nieuwe ronde en nieuwe kansen.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Funny dit.

Ajax zit in zwaar weer en sommigen wijten dit aan Schreuder. Schreuder die volgens een hele grote groep de gedoodverfde kroonprins was na Ten Hag. Sterker nog, veel mensen weetten het succes van 18/19 veel meer aan Schreuder toe dan aan Ten Hag. Het bereiken van een halve finale CL mét oogstrelend voetbal is niet normaal. En omdat het niet normaal is hadden we moeten doorselecteren.

Ik wijt het feit dat Ajax in zwaar weer zit aan de laatste twee jaar Ten Hag. Hij had direct na het succesjaar 18/19 moeten doorselecteren en vervangers moeten inpassen voor Tadic, Blind, Schone en Ziyech. Spelers op leeftijd of onhoudbaar. Ik durf te beweren dat Blind en Tadic al sinds twee jaar niet meer in Ajax 1 hadden moeten voetballen. Dát zou het tonen zijn geweest van toekomstvisie en leiderschap.

En nu is het het weer Bosz. Want ja, hij kwam na 5 jaar Den Boer.

Ik denk dat wij ons als supporters eens goed in de spiegel moeten aankijken. En nou verwijt jij mij er van het glas half leeg te laten zijn. Iets wat ik de gemiddelde Ajax supporter verwijt.

Edit: en het minnetje op mijn antwoord is veelzeggend. Want het ligt natuurlijk nooit aan de supporter.
+2/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je geeft geen antwoord op mijn vragen die ik je gewoon even stel om je te triggeren om eens na te denken voordat je hier wat schrijft dus post.

Het is alleen maar afgeven op dan weer dit en dan weer dat.

Eerst Bosz en daarna de supporters. Waar is de positieve insteek? Er gaat toch vast iets wel goed?
Wat was een grote onbenoemde bouwsteen onder de successen van Erik ten Hag? Juist! Een volle Johan Cruijff ArenA.

Zo.

Weet je wat. Die Conceicao. Is voor de toekomst echt een parel! Als hij leert simpel te voetballen wanneer dat kan en moet en functioneel leert te dribbelen wordt ie echt een hele grote.

Als er door de spelers gedisciplineerd hard gewerkt wordt kunnen we de nul dus wel houden. Dat zegt wat.

Door een toevallige griepgolf stromen er voorzichtig aan jeugdspelers door. Er zit dus ook in (op?) De Toekomst weer wat moois aan te komen. Mooi mooi mooi!

We zijn blijkbaar nog steeds Lucky Ajax want het had niet veel gescheeld of we stonden gisteravond binnen een kwartier met 0-2 achter. Nou volgens mij hadden we over geluk niet te klagen.

Tegen Feyenoord zijn er nog meer spelers terug van de griep en ook beter hersteld dus als ze aan de hand van simpelweg een goed en degenlijk plan op een goede positie staan kunnen we echt wel winnen van Feyenoord.

Want ook Feyenoord heeft zwakke plekken.

Oh en je wou je alternatief Ajax voetbal zien? Ik keek er gisteren al naar uit en had er een heel goed gevoel bij wat ruimschoots werd overtroffen.

Zonet FC Barcelona op Ziggo Sport het grote en oppermachtige Real Madrid letterlijk van het veld zien poetsen met de leuke en goede analyse van Ruud Gullit.

Is mijn weekend toch nog goed gekomen.

Hey die onervaren Xavi, werd die niet uit de woestijn weggeplukt door FC Barcelona?

En moet je nu eens zien! Nu pakt ie al zijn eerste prijs.

En heeft FC Barcelona nu zulke goede gerenommeerde en internationaal gelouterde goede spelers?

Nee. Maar hij heeft wel een mooie en succesvolle manier van voetballen EN (ook voor vanavond) een succesvol tactisch plan.

En dat kan met Peter Bosz in combinatie met (uitgerekend) deze spelersgroep en aanstormende talenten ook!

Regeren is (hoopvol) vooruit zien.

Zo. En daar laat ik het bij.
+2/-0

1 jaar geleden
Er zijn duidelijk voorstanders en tegenstanders wat betreft Bosz.
Ik neig eerder naar niet, wisselt makkelijk van club, al dan niet te zijn ontslagen. Buiten het succes met Ajax zijn er verder geen aansprekelijke resultaten.
Wie dan wel? Ik heb echt geen idee meer. Rijkaard? Maar die wil duidelijk niet meer en is er sws te lang uit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heitinga is misschien wel een optie.
+1/-0

1 jaar geleden
Ga toch weg met Bosz, overal weggetrapt en hij heeft weinig bereikt.

Hou eens op met dat domme geroep om spelers en trainers

Schreuder moet weg dat is zeker maar haal nu eens een echte trainer binnen eentje die het Ajax voetbal weer terug brengt.

Alsmaar roepen om Wijndal en Bergwijn, nou jullie kunnen zien wat je binnen haalde

Bergwijn bankzitter en zakkenvuller

Wijndal zou nog niet eens bij een Amateur in de basis staan

Taylor grote bek nadat hij scoorde in de beker tegen een KK team en Klaassen de grootste slijmballen bij de trainer alleen om een basis plaats want voetballend komen ze te kort.

Kudus zo jammer maar hij liep met zijn invalbeurt de boel te saboteren, weigeren om weg te gaan en op de bank laten zitten, zo jammer dat hij net als Blind vertiktte om te voetballen.

Kan nog wel even doorgaan.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson