Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Jan Huntelaar: 'Uitgefloten door zijn eigen fans was een klap in het gezicht van Daley Blind'

14 januari 2023 11:56 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar: "Uitgefloten door zijn eigen fans was een klap in het gezicht van Daley Blind"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad is Klaas Jan Huntelaar onder meer ingegaan op het vertrek van Daley Blind. "Hij gaf aan dat hij sinds vorig seizoen met een apart gevoel rondliep", aldus Huntelaar. "Hij was uitgefloten door zijn eigen fans, er werd geroepen om Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht."

Dit seizoen verloor hij uiteindelijk zijn basisplaats. "Daley heeft alles gespeeld, en ook na mindere wedstrijden de steun gehad. Tot de laatste fase voor de wintertstop toen de trainer een andere keuze heeft gemaakt", zo geeft Huntelaar aan. "Het feit dat de trainer een andere keuze heeft gemaakt, was voor hem kennelijk de druppel. Zo is het gegaan."

Zelf doet het Huntelaar persoonlijk ook iets dat het op deze manier tot een vertrek is gekomen. "Ik heb nog met Daley gespeeld, en het liefst wil je dat een speler die zó aan Ajax verbonden en verknocht is, op de schouders de Arena wordt uitgedragen", zegt hij daarover. "Maar als dat er niet in zit, moet je als club de beslissing nemen. Het is helaas een lelijk vertrek, voor Daley, voor Ajax."

Meer op AD.nl
Tags

huntelaar blind uitgefloten arena druppel rondliep tagliafico uitgedragen verknocht wintertstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Blind was ook waardeloos de laatse 8 maanden, constant te laat, betrokken bij veel tegen goals die direct aan hem te linken. Maarja deze wijze weg gaan is balen.
+7/-2

 
3 weken geleden
Voor iedereen die nog steeds roept dat hij door Schreuder is weggepest; het begon dus al toen de supporters lieten weten dat hij als een dweil stond te spelen. Dat Schreuder hem na heel lang wachten (naar mijn mening te lang) op de bank plaats liet nemen was gewoon terecht en tevens de druppel voor Blind om te vertrekken.
Dit was op den duur toch fout gegaan want Blind kan niet tegen kritiek. Jammer maar helaas.
+8/-2

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 weken geleden
Ja dat klopt, maar het had sommige supporters goed uitgekomen.
+1/-2

 
3 weken geleden
Niet met je eens. Zeker was hij verdedigend niet altijd goed. Maar bij de opbouw en de passes naar voren essentieel. Kijk maar naar de opbouw nu. Die is waardeloos.
+2/-0

 
2 weken geleden
Daar heb je gelijk in, des te erger dat ze 23 Mlj voor een verdediger hebben uitgegeven die verdedigend ook nog wel eens een steekje laat vallen, maar die geen pass kan geven. Had daar dan een speler aangekocht die ook een pass kan geven als je toch een fortuin voor een verdediger wilt uitgeven. Maar minste van een verdediger wat je mag verwachten is dat hij kan verdedigen toch ? Anders hadden ze het wel een passer genoemd...
+2/-0

3 weken geleden
Uithuilen en doorgaan. Vanavond is een finale, niets meer en minder. Resultaat is heilig.
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Als je goed doet wat je goed kan en dat is goed voetballen dan doen de fans wat ze goed kunnen.

Zo.

Altijd maar dat maar naar de vingertje wijzen naar de fans, daar wordt ik echt zo moe van. Oh oh we zijn zo overdreven kritisch. Er valt geen eer aan te behalen. Donder toch op joh.

Het probleem van Daley Blind was gewoon het gebrek aan vuur, enthousiasme, inzet en ambitie.
Alles maar met zo'n ik doe het wel even houdinkje want ik ben zo goed. Stomme prima donna.

Nee, daardoor ga je goed presteren en daardoor gaan de fans je toejuichen. Ga toch weg. Als je het uitstraalt dan moet je het ook waar maken. Doe je dat laatste dan wordt je toegejuicht. En dat gebeurde in het verleden toch ook?

Dus wat is nou het probleem? De kritische fans? Nee dus.

Zo.

We zijn Ajax godverdomme en de fans ook.
Dat moet niet vergeten worden.
Wij ontstijgen de Eredivisie en worden past echt getest in topwedstrijden in de Eredivisie en in de Champions League.

De lat ligt dus hoog want daardoor behalen we hoge successen.

Dat betekent dat wij, mits er de juiste voorwaarden zijn, absoluut geen genoegen nemen met een 0-2 tegen Den Bosch en ook absoluut geen genoegen nemen met zo'n we gaan FC Twente met enige nerveuze bibbers tegemoet beleving.

Ik blijf erbij: gezien het aanwezige spelers materiaal momenteel is dat absoluut en zwaar onnodig.

Want zo wordt de jeugd niet opgeleid, zo worden er geen spelers gekocht en zo wordt er door de senioren niet getraind.

Allemaal logische abc'tjes.
+1/-2

3 weken geleden
De meeste kritiek op het spel van Daley was uiteraard terecht, maar ik blijf erbij dat Schreuder hem tactisch had kunnen beschermen. Hij was vier geleden nauwelijks sneller dan nu en kwam nooit zó in de problemen als dit jaar. Dit had in samenspraak met het bestuur en vooruitkijken gekund.

Een paar voorbeelden: zet hem op het middenveld, daar heeft hij in het verleden uitstekend gespeeld. Blind, Alvarez, Kudus/Berghuis lijkt me een heerlijk middenveld, dat voetballend en verdedigend tien keer beter zou zijn dan wat er nu staat, want laten we eerlijk zijn; Taylor is nog niet wat we er van hoopten.

Andere mogelijkheid is dat je Tagliafico had gehouden en op linksback zou zetten, Blind in het centrum naast Timber en op rechts Rensch. Blind naast twee snelle wendbare spelers heeft al eerder gewerkt. Bassey had zich dan rustig kunnen ontwikkelen op voetballend gebied zoals in het verleden ook Alvarez en Martinez moesten toen ze net aansloten, kijk hoe die verbeterd zijn.

Laatste optie zou zijn dat je hem op linksback had gezet en een sterke verdedigende middenvelder voor hem zette (aankoop). Daar is ook niet op geanticipeerd. Taylor kan dat gewoon niet.
+2/-0

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 weken geleden
Tagliafico was niet te houden. Zijn contact liep af en Nico is al langer gebleven bij Ajax fan dat hij wilde.
+3/-2

 
3 weken geleden
Ja, omdat hij niet speelde. Ik denk dat als je hem de toezegging zou doen dat hij met het vertrek van Martinez weer zou spelen hij gewoon zou blijven. Nico was altijd heel gelukkig in Amsterdam. Na zijn blessure begin vorig seizoen kwam hij er niet meer in omdat Eth Blind er per sé in wilde (duhhh) en Martinez te goed was om er naast te zetten.
+2/-0

3 weken geleden
De kritiek was regelmatig misschien wel terecht, maar feit is ook dat als er een keer een tegendoelpunt viel, Blind daar standaard de schuld van kreeg als hij binnen een straal van 3 meter bij de bal was. Je hebt het over een speler die 99 interlands heeft en jarenlang bij Ajax/ManU in de basis heeft gestaan, en tot op de dag van vandaag gaat het over zijn snelheid en leeftijd. En dat terwijl Tagliafico bij die genoemde invalbeurten meestal nóg slechter speelde en daar nooit voor uitgefloten werd.
Wijzen naar de fans is sowieso een zwaktebod, maar in dit geval is de haat-liefde verhouding tussen fans en Blind wel heel extreem. Als hij slecht speelde moest hij er sowieso uit, als de rest ook slecht speelde moest hij er weer in, want dan lag het aan Schreuder? Fans kunnen in die zin ook wel in de spiegel kijken wat mij betreft..
+4/-2

 
asgeir.sigurdotson (geschorst)
3 weken geleden
Blind heeft in 4 seizoen slechts 90 wedstrijden voor ManU gespeeld. Een dat was niet eens allemaal basis. Engelse clubs spelen rond de 60/70 wedstrijden per seizoen, dus Blind heeft tussen de 150-190 wedstrijden niet eens gespeeld.
+1/-1

3 weken geleden
KJH is al snel geïntegreerd in de *****bende van de directie. De schuld bij externe factoren neerleggen i.p.v. eens kritisch zijn op de kolerezooi die ze hebben gecreëerd.
+4/-1

3 weken geleden
Ga nou er eerst verdomme Ajax waardig voetbal op de mat leggen en koop voor de grap eens spelers die dat shirt mogen dragen.

Ik ga vanavond gewoon wat anders doen. Ben dez troep echt ff zat. Zonde van mijn kostbare tijd.
+1/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ademt administratieve adminsistratieve ajaxwaardige bassey bergwijn bezwaarlijke blind boer brobbey dna elsimao gefaald groningen hamstra heitinga jcdebest kudus molenaar overmars papierwerk reiziger revue rvc sar schreuder tadic wijndal yakubu zorg