Transparent
Inloggen
Sluiten

Plichtmatige zege Ajax in bekerduel tegen Den Bosch

11 januari 2023 22:53
Foto: Pro Shots

Plichtmatige zege Ajax in bekerduel tegen Den Bosch; image source: Pro Shots

Ajax heeft vrij eenvoudig de volgende ronde in de TOTO KNVB Beker weten te behalen. FC Den Bosch werd met 0-2 verslagen. Dusan Tadic opende vanaf de strafschopstip de score, terwijl ook Kenneth Taylor een doelpunt wist te maken.

Doelman Gerónimo Rulli maakte zijn debuut voor Ajax, terwijl vanwege de vele afwezigen Kian Fitz-Jim en Lorenzo Lucca voor het eerst in een officieel duel van Ajax 1 aan de aftrap mocht verschijnen. In het regenachtige Den Bosch duurde het even voor het duel echt op gang kwam. De ploeg van Alfred Schreuder maakte een vrij ongeinspireerde indruk. Toch kwam het halverwege de eerste helft wel op voorsprong toen de bal op de stip ging na een overtreding op Kenneth Taylor. Dusan Tadic zorgde daarmee vervolgens voor de 0-1.

In de minuten daarna kreeg Ajax een paar goede mogelijkheden. Davy Klaassen was met een omhaal dicht bij een spectaculaire treffer, terwijl ook Owen Wijndal en Calvin Bassey mogelijkheden kregen. De beste kans was voor Francisco Conceição, maar zijn schot kwam op de lat. Het bleek een korte opleving en in de minuten die volgden gebeurde er weinig meer in de eerste helft.

Na rust was het al snel wel raak. Taylor zorgde met een goed schot voor de 0-2 en leek daarmee al voor de beslissing te zorgen. Het bood Schreuder ook volop mogelijkheden om te wisselen en Olivier Aertssen en Jorrel Hato konden daardoor hun officiële debuut maken.

Omdat er verder niets noemenswaardig meer gebeurde, kabbelde het duel voort en eindigde het in een 0-2 zege voor Ajax. Het was voor het eerst sinds september dat de ploeg weer een keer de nul had gehouden.
Discussieer mee op de forums


Tags

taylor bekerduel plichtmatige schreuder tadic aertssen aftrap alfred bassey conceicao francisco geronimo hato jim jorrel kabbelde knvb lorenzo lucca noemenswaardig ongeinspireerde opleving owen regenachtige rulli spectaculaire wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst