Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zet slechte reeks voort en wint ook niet van NEC

8 januari 2023 16:33
Foto: Pro Shots

Ajax zet slechte reeks voort en wint ook niet van NEC; image source: Pro Shots

Ajax is het kalenderjaar op slechte wijze begonnen. In de uitwedstrijd tegen NEC kwam de ploeg van Alfred Schreuder niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Davy Klaassen opende in de eerste helft nog wel de score, maar na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Een gehavend Ajax ontsnapte in de openingsfase aan een zeer vroege achterstand, maar nam al snel het heft in handen en kreeg kans op kans. Het kwam vooral door oud-Ajacied Jasper Cillessen dat onder meer Kenneth Talor, Francisco Conceiçao en Edson Álvarez niet tot scoren wisten te komen.

Gezien het spelbeeld kon de treffer van Ajax echter niet uitblijven en uiteindelijk was het Davy Klaassen die na een assist van Dusan Tadic voor de 0-1 zorgde. Voor de international was het alweer de 25ste keer in zijn loopbaan dat hij voor de openingstreffer zorgde in een competitieduel van Ajax.

Waar de ploeg van Alfred Schreuder een uitstekende eerste helft kende, kwam het uitermate zwak uit de kleedkamer voor de tweede helft. Al snel wist NEC volledig uit het niets de gelijkmaker te maken.

Hierna nam Ajax weer het heft in handen en ging het op jacht naar de nieuwe voorsprong. Taylor kreeg opnieuw een enorme kans, maar kopte over het doel. Hoewel Ajax volop aan bal was, was het in de buurt van het doel te slordig om tot veel mogelijkheden te komen.

Tien minuten voor tijd kwam een debutant binnen de lijnen. Kian Fitz-Jim verving Kenneth Taylor en maakte daarmee zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd voor Ajax 1. In de blessuretijd maakte ook Christian Rasmussen zijn debuut en de aanvaller kende bijna een perfecte start. Een hoekschop van Rasmussen werd door Álvarez ingekopt, maar opnieuw wist Cillessen met een uitstekende redding Ajax dwars te zitten.




Discussieer mee op de forums


Tags

alfred alvarez rasmussen schreuder taylor conceicao francisco gehavend ingekopt jim openingsfase spelbeeld tadic talor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs