Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alfred Schreuder dacht dat Daley Blind de boel saboteerde'

7 januari 2023 00:04 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Alfred Schreuder dacht dat Daley Blind de boel saboteerde"; image source: Pro Shots

In de Kick-off Podcast van De Telegraaf is clubwatcher Mike Verweij dieper ingegaan op het conflict tussen Alfred Schreuder en Daley Blind. "Schreuder zag het niet meer zitten in Blind, maar heeft heel lang moeten wachten voordat hij hem eruit kon halen omdat Owen Wijndal niet fit was", aldus Verweij. "De wedstrijd tegen Rangers werd vervolgens pijnlijk voor Blind. Wijndal speelde goed, maar toen hij geblesseerd raakte was het niet Daley die er in kwam, maar Devyne Rensch. Toen was het hommeles in de tent."

Schreuder had vervolgens het gevoel dat Daley Blind de boel saboteerde. "Dat was in de wedstrijd tegen Emmen. Blind kwam er in de rust in bij een 1-3 voorsprong en heeft vervolgens werkelijk alles verkeerd gedaan wat hij verkeerd kon doen. Niet verdedigen bij goals, niet mee teruglopen en heel passief verdedigen", zo gaf Verweij aan. "Die beelden zijn vervolgens bekeken. Hard kun je het nooit maken, maar dat is wel het moment geweest waarop werd gezegd dat er afscheid genomen moest worden van Blind."

De verdediger diende voor het WK zelf een transferverzoek in. "Als Schreuder zou blijven en hem niet zou opstellen, wilde hij weg en dan ook transfervrij", zei Verweij daarover. "Ajax zei vervolgens dat ze daarmee in zouden stemmen, terwijl de familie Blind dacht dat ze hun kant zouden kiezen."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind schreuder verweij alfred saboteerde wijndal emmen hommeles kick owen passief podcast rangers rensch telegraaf tent teruglopen transferverzoek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik dacht dat schreuder de boel saboteerde....
+8/-2

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ik weet het wel zeker. "Ajax bezig aan de slechtste reeks sinds jaren"; dat kunnen we toch echt niet op het conto van Daley Blind schrijven.

Nog twee wedstrijden kansloos verliezen, dan kunnen ze echt niet meer om het ontslag van Schreuder heen. Gemiste kans dat ze dat niet in de winterstop deden.
+1/-0

1 jaar geleden
Schreuder denkt en zegt dingen die me steeds weer doen verbazen.
Zo ook weer op zijn laatste persco.
Onnavolgbare denkwijze in mijn optiek.
+6/-0

1 jaar geleden
Blind had 24 gespeelde wedstrijden nodig voor een nieuw contract van 4,2 miljoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Lieve mensen, het is inmiddels 7 januari, een dag voor een belangrijke 1e wedstrijd in 2023. Kom op, niet meer terug kijken, maar volop gas morgen met een overtuigende overwinning. Kudus op 10 en Brobbey in de spits. De rest van het team zal het team moeten gaan vormen om dit duo.
+7/-4

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geloof dit verhaal, sarcasme mensen sarcasme
+2/-3

1 jaar geleden
Ik denk dat Schreuder diegene was die de boel saboteerde. Als je een speler inbrengt die normaal niet op die plaats speelt en je laat een ervaren speler op de bank zitten is dat geen sabotage? En dan gaat het nog niet over gevoelens. Het zijn wel mensen waar je mee bezig bent. Maar blijkbaar is er sinds Overmars weg is niemand meer met gevoelens bij de leiding.
+7/-1

1 jaar geleden
Wauw. Probeert schreuder nu zijn fouten in de schoenen van blind te schuiven? Zeker. Blind speelde niet fantastisch maar volgens mij liep het tegen Emmen juist erg slecht voorin en kwamen er pas passes aan toen blind er eindelijk in kwam. Maar ieder zo z’n eigen herinnering.
+4/-0

1 jaar geleden
Arrogantie van de Blindjes dus, die dachten groter te zijn dan de club.
+4/-5

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mike Verweij had beter persoonlijk Schreuder kunnen vragen hoe het precies zat. Nu stelt Verweij een eigen onderzoek in om er vervolgens een conclusie uit te trekken, maar zegt niet of het daadwerkelijk zo is gegaan. Verweij kan met zijn conclusie er dus ook naast zitten.

Tot dus ver kom ik niet verder dan dat Schreuder verteld heeft dat hij met een paar stoorzenders te maken had. De kans dat Daley Blind daar onderviel is groot maar niet uitgsloten zo lang Schreuder er verder niks over kwijt wil.

Ben dus geen stap verder voor zover het er nog aan toe doet.
+4/-0

1 jaar geleden
Paar stoorzenders? Wie doelt hij dan nog meer op? klaassen, als maatje van Blind misschien? Ook hij speelt veel minder....( behalve dan in StukTV)..
+2/-0

1 jaar geleden
Schreuder lult uit zijn nek.Blind kwam er in bij een 1 - 3 stand, 30 minuten voor tijd was het nog steeds 1 - 3 .Kijk je naar de beelden zie je dat de goals die in die 30 minuten vallen helemaal niks met Blind te maken hebben.Integendeel, Timber staat te pitten bij de 2 - 3 en de 3 - 3 is Pasveer die als een zak hooi reageert op een slap schot. Brobbey moest weer wieberen in de tweede helft omdat Kudus moest spitsen ..Die vervolgens in de 49 minuut na een directe bal van Blind op Tadic vrij wordt gezet in de zestien en mist.Dat zou 1 - 4 moeten zijn geweest.Als je saboteert dan speel zo'n bal niet zoals Blind deed.Maar dan nog wat voor Trainer ben je dat je steeds een ander de schuld geeft, überhaupt dit aankaart in de media.Wat voor reden heb je , net voor de eerste wedstrijd 2e helft seizoen start dit even de ether in te slingeren ?. Je eigen straatje schoonvegen omdat je als trainer er geen zak hooi van snapt.
+7/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Euh, Timber is bij de 2-3 de 2e man in de baan van de bal en Blind de 1e. Dus dat Timber staat te pitten zou best kunnen, maar die bal had al niet voorbij Blind moeten geraken. Bij de 3-3 staat Blind ook op zn dooie gemak te kijken hoe de bal over hem heen tussen twee spelers in valt. Eigenlijk is hij daar ook gewoon de 1e man in de baan van de bal. Dat Pasveer daarna te laat is kun je Pasveer aanrekenen of niet. Feit is wel dat die bal dan al op 8 meter van hem ligt en over Blind heen wordt gespeeld. Bij de bal van Diemers op doel (72:00) valt Bind van schrik om, met, totaal geen man bij zich.

Dus je kunt het saboteren noemen, of, gewoon niet meer mee kunnen.
Cruciaal is wel welke afspraken er met Blind zijn gemaakt die wedstrijd.
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Tja, Blind kan nooit bij die 2 -3 en 3 -3 .Als het niet meer mee kunnen is moet Schreuder dat benoemen en niet het verhaal van saboteren aanhangen.Men wil nu blijkbaar graag Blind zien als de kwaaie genius, degene die er verantwoordelijk voor is dat AJAX geen schim is meer zoals we het kenden.Mag hoor, voor mij is er maar een die verantwoordelijk voor is, met zijn achterlijke opstellingen, zijn niet een speler die stappen maakt, en zijn lekken naar de T. toe en dat is Alfredje.Marcel Keizer was beter, nou dat zegt meer dan genoeg.Zal mij benieuwen , Alfredje is een half jaar bezig geweest om er een elftal van te maken, in plaatst daar van heeft ie er een geweldige puin hoop , geen automatisme of spelpatronen elftal van gemaakt.Spelers hun vertrouwen ontnomen, en mag ie nu weer bakken met geld uit gaan geven.En dan net voor het begin 2e seizoenshelft komt ie met dit gehuil m.a.w. als je ook maar een beetje trainer bent doe je dit niet, dan hou je wijselijk je mond ... AJAX trainer onwaardig, eigen straatje schoonvegen .. En men trapt er weer in ..
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Blind had 24 wedstrijden nodig om er een nieuwe contractverlenging uit te slepen ter waarde van 4,2 miljoen euro.

Lijkt mij voor Blind reden genoeg om ervoor te zorgen (hoe slecht hij ook speelt) om dat aantal te halen. En dus zat Schreuder hem in de weg. En naar mijn mening is het ook niet toevallig dat Ajax tegelijkertijd ook brak met Blind Sr. die, terwijl hij aan de KNVB verbonden was, al die tijd ook nog stevig aan de touwtjes trok bij Ajax.

En iets zegt mij dat, gezien de vragen die door de journalisten bij de persco gesteld zijn, die journalisten baat hadden bij de aanwezigheid van Blind Sr. bij Ajax. Kun jij 100% zeker uitsluiten dat het lek naar de Telegraaf niet Blind Sr. is geweest? Ik niet.

Blind Sr. heeft eerder bewezen buiten schot te kunnen blijven.
Schreuder heeft ook zijn mond over deze gehele kwestie gehouden. Blind Jr. is daarentegen van plan om binnenkort wél met zijn visie naar buiten te komen. Maar ik neem die visie bij voorbaat al met een dikke korrel zout. Ik denk dat Blind Jr. veel macht wilde hebben in de kleedkamer en Blind Sr. veel macht wilde hebben in de RVC (of welke functie hem dan ook uitkwam). En ik denk ook dat die twee er verantwoordelijk voor zijn dat Wijndal niet speelde, want dan kwam Blind Jr. niet aan zijn 24 wedstrijden.

Het is Blind Jr. geweest die dit heeft opgespeeld bij de directie en vervolgens geprobeerd heeft de boel uit te spelen en te zeggen dat hij anders transfervrij wilde vertrekken. In wat Blind Jr. en Sr niet hadden verwacht is de directie daarmee akkoord gegaan en heeft direct de banden verbroken met Blind Sr.

Het is de tijdlijn die veel duidelijk maakt.

4,2 Miljoen is een hoop geld, zeker voor een voetballer die met een pacemaker speelt.
+2/-2

 
1 jaar geleden
AJAX heeft Blind senior niet gedumpt, Blind Senior is zelf opgestapt.

ik quote even het AD. " Danny Blind keert niet meer terug als commissaris bij Ajax: ‘Ik wil mijn handen vrij hebben’
Ajax moet op zoek naar een nieuwe commissaris technische zaken. Danny Blind keert definitief niet terug in die rol. Blind (61) verliet de raad van commissarissen vorig jaar om Louis van Gaal te assisteren bij Oranje. ,,Ik wil mijn handen vrij hebben, ook na het WK. Dat weet Ajax overigens al een tijdje’’, zegt Blind na geluiden dat zijn rentree in de RvC op handen zou zijn.

Maarten Wijffels 26-12-22, 12:33 Laatste update: 26-12-22, 16:52
Zijn beslissing om niet terug te keren bij Ajax nam Danny Blind al begin november. "


En verder kom je steeds met aannames, niet met feiten.Dus als dit jouw kijk is op onze klasbak Schreuder, prima .ik heb een andere ..
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dit gaat niet over Schreuder dit gaat over Blind Jr ;-)
+1/-3

1 jaar geleden
AJAX heeft Blind senior niet gedumpt, Blind Senior is zelf opgestapt.

ik quote even het AD. " Danny Blind keert niet meer terug als commissaris bij Ajax: ‘Ik wil mijn handen vrij hebben’
Ajax moet op zoek naar een nieuwe commissaris technische zaken. Danny Blind keert definitief niet terug in die rol. Blind (61) verliet de raad van commissarissen vorig jaar om Louis van Gaal te assisteren bij Oranje. ,,Ik wil mijn handen vrij hebben, ook na het WK. Dat weet Ajax overigens al een tijdje’’, zegt Blind na geluiden dat zijn rentree in de RvC op handen zou zijn.

Maarten Wijffels 26-12-22, 12:33 Laatste update: 26-12-22, 16:52
Zijn beslissing om niet terug te keren bij Ajax nam Danny Blind al begin november. "


En verder kom je steeds met aannames, niet met feiten.Dus als dit jouw kijk is op onze klasbak Schreuder, prima .ik heb een andere .. Overigens was dat lekken naar de T. ook een tijdje onder Ten Hag, het stopte toen zijn assistent vertrok ..
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vind je het niet opmerkelijk dat Maarten Wijfels opschrijft dat Blind Sr. volgens hem deze beslissing al in November had genomen? Maar het wel nu pas naar buiten brengen...

Misschien wil Maarten Wijfels Blind Sr. wel buiten schot houden. Journalisten doen aan bronbescherming.

Ik geloof die journalisten niet en Blind Sr. al helemaal niet.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maar je gelooft Schreuder wel ? .En vind je Schreuder een goede trainer ?, en vind je het normaal dat een trainer een speler publiekelijk beschuldigd van saboteren ? .
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kun je mij een videofragmentje laten zien waarin Schreuder dat aangeeft?

En als je de beelden tegen Emmen bekijkt zou dat best kunnen. Want jij zegt Blind kon niet bij die twee ballen en ik zeg dat Blind dan niet op de goede (afgesproken?) plek staat. Hij staat in die twee situaties sowieso lucht te dekken.

En Schreuder zegt niet veel over deze situatie. Helemaal niets eigenlijk. Hij wilde in de Persco ook nauwelijks antwoord geven op deze vragen.

En vind ik Schreuder een goede trainer..... Ik vind dat Ten Hag in zijn laatste jaar al afscheid had moeten nemen van Tadic, Blind, Pasveer en Stekelenburg. Zij waren namelijk in het laatste jaar van Ten Hag al niet meer goed genoeg. Ten Hag had toen al moeten doorselecteren, maar dan had hij waarschijnlijk zn post bij een Europese topclub misgelopen.

Hierdoor moet Schreuder nu puin ruimen, en heeft hij te maken met allerlei ego's die denken dat zij wel even de lijnen uitzetten. Dat is wat ik van Schreuder vind.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nee laat maar, jij vind Schreuder top dus houd het op .. ik wens je veel succes met Schreuder. Hopelijk krijg je gelijk, want tenslotte willen we winnen, hopelijk gaat het vanaf morgen crescendo, zien we wat terug aan automatisme , patronen, tactisch vernuft.Al ben ik bang van niet .. Maar wel, dan ben ik de eerste om je gelijk te geven w.b. Schreuder ...
+3/-0

1 jaar geleden
Leuk dat dit weer naar buiten komt terwijl Daley zijn mond houd. Sinds 2010 geen kampioenschap zonder Daley, maar Daley saboteert de boel omdat Schreuders opstelling, team motivatie, aankopen falen, alles wat hij aanraakt veranderd in stront! De meest incapabele trainer sinds decennia die geen TD boven zich heeft en dus ook zomaar allerlei spelers (via eigen makelaar)kan binnenhalen en als AD een slapzak heeft. RvC mag ook wel een ingrijpen nu, de leden mogen gaan morren en zich gaan mengen om deze negatieve spiraal zsm te doorbreken dmv het wegsturen van Sar, Schreuder en de aanstellingen van een nieuwe AD, TD en trainer die weer het beoogde Ajax beleid dat werd opgesteld door JC te implementeren
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vooropgesteld dat het nu (op dit moment) implementeren van het JC beleid volstrekt kansloos is. Schadelijk zelfs.

De jeugd is niet goed genoeg. Dat heeft niets met kansen krijgen te maken, Erik ten Hag dacht er precies zo over als dat Schreuder doet. Twee trainers over een periode van pakweg 6 jaar. Denk je nu echt dat ze dat verkeerd zien?

Wij kunnen wel willen dat er jeugd word ingepast of dat de jeugd speelminuten krijgt maar de huidige jeugd (de vaste kern van JA is niet goed genoeg). Daaronder zit wél een talentvolle lichting (oa Jato, Aertssen, Misehouy en Vos), maar wat daar net boven zit is al onder Erik ten Hag te licht bevonden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ga maar even na wanneer Jonk en Jongkind vertrokken zijn. Dat er de laatste jaren niets goeds doorbreekt of aan zit te komen is juist het gevolg van het niet volgen van het JC beleid. Verder was dat vrij duidelijk, als er uit de opleiding niets komt, dan aankopen. Salarissen beperkt houden en bonussen voor prestaties. Kijke een s hoe ze het uit de hand hebben laten lopen. Die Bergwijn krijgt me een pak geld voor helemaal niets. Als je denkt dat je met de Europese top kunt concurreren zonder daarvoor de inkomsten te hebben ben je mentaal gestoord. Het enige waardoor het zou kunnen lukken is aansluiting bij de Super League. We vangen nu al minder dan de nummer laatst in Engeland, dan hoef je echt niet meer te proberen om te concurrentie op salarissen, en dus, heeft het totaal geen zin je geld uit te blijven geven aan B artiesten en te hoge salarissen maar juist aan opleiding en goede scouting.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat Schreuder via zijn makelaar allerlei spelers kan binnenhalen is wel een aardige gedachte.

Want die makelaar is óók heel toevallig de makelaar van Tadic. Sterker nog, Tadic en zijn makelaar zijn beide Servisch, hebben dus dezelfde roots en spreken dezelfde taal.

Het is ook Tadic die zich uitgesproken heeft over het vertrek van Blind, en heeft aangegeven het daar moeilijk mee te hebben. Tadic en Blind hadden de macht in de kleedkamer en veel invloed daarbuiten. De twee interviews van Blind Sr. maken het plaatje wel vol, het ligt er zo dik bovenop.

Als Taylor gewoon fit is (of iig niet ziek) sta je voor rust al met 0-3 voor tegen nec.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wijndal moet eerst maar eens meer brengen voor ie um opstelt .. Zou Wijndal de boel saboteren .. lol .. Zou ie nu weer een nieuwe linksback willen , onze Alfred ..
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat denk ik niet hoor, Bassey kan daar ook prima spelen.

Je hebt alleen wel iemand nodig voor naast Timber in het centrum. Bassey kan daar niet en Rensch is ook te licht als LCV. Dat laatste zag je ook terug bij de 1-1.

Verder vond ik het spel van Ajax in ieder geval een stuk frisser ogen dan de laatste weken voor de winterstop. Jammer van die vele zieken want anders speel je NEC voor de rust al van de mat, maar het was ook precies wat Schreuder aangaf, het chagrijn is zo goed als weg.

Ik ben nooit de periode Sturkenboom/v.Gaal/Blind vergeten tijdens de Cruyff revolutie en de appel valt doorgaans niet ver van de boom.

Het is mij verder prima als iemand iets tegen Schreuder heeft, maar dat betekent nog niet dat Blind geen foul-play heeft gespeeld.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
We gaan toch niet opnieuw de Blind disccusie voeren ?.Ik weet er niet het fijne van, maar jij toch ook niet terwijl je wel steeds de schuld alleen bij Blind neer legt.

Maar daar gaat het eigenlijk niet eens over.Wijndal voldoet ( gisteren niet ) niet aldus Alfred, Blind ook niet volgens Alfred want die was gepasseerd door Wijndal.Dus dan krijg je Bassey aan de linkerkant, die leverde gisteren ook niet ... Tja, ik ben nooit mijn 1e Europacup wedstrijd vergeten van AJAX, maar dat kan ik niet projecteren op de huidige tijd .. :)

Ik heb niks tegen Schreuder, maar een trainer die op bijna alle facetten te kort komt om dit AJAX te leiden daar geef ik een mening over.Zo vond ik het behoorlijk dom om alweer de achterhoede door elkaar te husselen om je punt ( Schreuder ) te ( willen ) maken dat Wijndal niet genoeg brengt op een/de training ...

Maar een fijne avond nog ....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja zo kun je makkelijk alles recht praten wat krom is. We hebben de duurste selectie, grootste begroting, twee keer meer dan PSV en nog meer dan de rest. Als je dan de competitie niet normaal kan doorstaan is het gewoon slecht. Leuk dat je Schreudert wilt beschermen maar er zijn geen logische excuses meer. De groep heeft geen motivatie, het loopt niet, iedereen ziet dat, en dan moet je als clubleiding de makkelijkste keuze maken: trainerswissel. Enige reden dat hij er zit is dat we geen TD hebben en een slaapzak als AD.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst