Transparent
Inloggen
Sluiten

'Daley Blind tekent contract bij Bayern München'

5 januari 2023 09:29 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Daley Blind tekent contract bij Bayern München"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Daley Blind vertrekt naar Bayern München. Bij de Duitse topclub zal de verdediger een contract tekenen tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog een jaar. Bayern was op zoek naar een nieuwe verdediger nadat Lucas Hernandez op het WK zwaar geblesseerd raakte en minimaal tot september uit de roulatie zal zijn.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

bayern blind hernandez lucas telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Is het al 1 april dan? Even zonder gekkigheid deze had niemand denk ik zien aankomen. Dacht dat Antwerp al rond was maar blijkbaar dus toch niet. Zou hij bij Bayern niet na 1 wedstrijd afgebrand worden? Succes in ieder geval daar, mooie stap zo aan het einde van zijn carriere.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Wat nou einde van zijn carrière? Hij is nog maar 32 jaren jong. Die gaat daar een paar seizoenen schitteren, mark my words. Basisspeler van Oranje nog steeds. Bespottelijk hoe het kind van de club met pek en veren uit huis is weggejaagd.
+11/-6

 
1 jaar geleden
Paar seizoenen schitteren? Ik houd je aan die woorden. Denk je serieus dat hij na zijn 35/36ste nog ergens op hoog niveau speelt? Met alle respect maar Blind is op dit moment niet goed genoeg meer voor de basis van zowel Ajax als Bayern. Dat is mijn mening in ieder geval. Kan het niet meer belopen en maakt teveel fouten. Ook omdat het hele team van Ajax gewoon ruk draait onder Schreuder. Als 12de man zou die wel nog van waarde kunnen zijn voor Bayern. Heeft veel betekent voor Ajax en daar moeten we hem ook zeker dankbaar voor zijn maar dit zijn denk ik wel de laatste jaren van zijn carriere. Daar is niks bespottelijks aan.
+7/-3

 
1 jaar geleden
Prima verwoord. Realistische tekst en niets bespottelijks aan.
+2/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Mooie move! Het is je gegund Daley, hoop dat je daar een mooi vervolg van je carriëre krijgt en je criticasters de mond snoert!
+6/-1

1 jaar geleden
Ik gun Blind het allerbeste, maar dit slaat werkelijk nergens op.
Kan het al niet eens meer belopen in de eredivisie laat staan de Bundesliga, dit kam alleen maar pijnlijk worden. Veel voetballer hebben 0 zelfreflectie.
Had gewoon bij ons gebleven Schreuder ligt er na Fey op 22 januari uit.1000% dan had je een nieuwe trainer gehad die je wel had begrepen en iets meer normaler behandeld. Ik vindt zwak dat Blind zo snel de handdoek gooide maar oke.
Ga je goed daar in Duitsland !
+4/-5

1 jaar geleden
In Amsterdam op de bank of in Beieren bij FC Hollywood op de bank...wereld van verschil?
In de bundesliga is fysiek nog een tandje erger en er lopen zat gasten die (erg) snel zijn. Wie weet ziet Nagelsman een andere rol voor em weggelegd.
+2/-1

1 jaar geleden
wat geweldig voor hem, heel veel succes Daley
+7/-0

Met een paar hele goeie verdedigers om zich heen is Blind een perfecte voetballer.
+6/-2

 
1 jaar geleden
Dat is precies de reden dat hij bij Bayern wellicht nog wel mee kan en bij Ajax niet. Voor de meeste partijen wellicht de beste keuze geweest, al had ik liever gehad dat Ajax gewoon gezorgd had dat ook wij die betere verdedigers had lopen zodat Blind ook hier nog mee had gekund.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wel lekker dat hij even gaat laten zien aan Schreuder, Sar en al die onbenullen wat ze laten lopen. De enige met wie we kampioen zijn geworden sinds 2010. Bayern heeft het kampioenschap alvast binnen ;)

En wij met een verdediging van twee talentvolle kleuters, en twee onbesuisde linksbacks. En dan de keeper de topprioriteit maken ookal was dat van de zomer de laatste zorg. Gelukkig hebben we beleidsbapelers die goed doorhebben wat er speelt....
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gespeelde oefenpot onlangs tegen een middenmoter uit de tweede divisie was verdediging opnieuw gatenkaas. Telstar liep er bij tijd en wijl dwars doorheen...

Nu Daley Blind vertrokken is staat Timber er centraal alleen voor qua ervaring. Alleen op de as van het veld met 21 jaar! Alleen Schreuder krijgt zoiets voor elkaar. Denk dat we verdedigend onder deze koekenbakker het beste al hebben gezien omdat het nog slechter gaat worden. Ik zie de aanknopingspunten al voorbij komen dat het mis gaat tegen NEC. Mogelijk en met wat geluk kunnen we weer blij zijn met één punt.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijk toch. Het is hem gegund. Kan hij straks onder het genot van een duits biertje toekijken hoe Schreuder eruit word gekieperd bij Ajax.
+6/-1

Ajax heeft dus uiteindelijk geld betaald zodat Blind kan overstappen naar een van de rijkste clubs ter wereld. Het zegt een hele hoop van wat er allemaal mis is.
+9/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad, waar je denkt dat Mazraoui het hoogtepunt was door gratis die kant uit te vertrekken past Ajax nu zelfs bij.

Viva la v/d Sar, Hamstra en Schreuder maar niet heus.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee ze hebben 4,2 miljoen bespaard aan salaris voor een speler die het niet meer kon belopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Bij Bayern München zijn ze , gezien de laatste aankopen bij AJAX, ook helemaal de weg kwijt . Net als bij het Nederlandse Bayern : AJAX..,
+3/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Welnee joh. Bayern koopt elk jaar vrij degelijk tot ijzersterk in ter vergelijking met Ajax. Na wat ik afgelopen zomer heb ervaren vind ik dat Ajax op dat vlak inmiddels gedegradeert is tot een gestoorde amateuristische bende.

Bayern heeft sinds jaar en dag een gezonde organisatie staan die deels geleid word door oudspelers. Ulrich Hoeneb destijds en onder meer Karl-Heinz Rummenigge loopt er rond. Over Hoeneb met zijn fraude valt wat te zeggen maar Bayern is voor hun heilig. Daarin straalt de club enorm veel rust uit.

Het ergste, en dat vind ik daadwerkelijk een enorm pluspunt van de zuiderlijke landen waar ik de provincie Bayern ook onder classificeer - is dat zij (oud)spelers ten alle tijden blijven steunen en koesteren. Niet zoals in Nederland waar spelers al vrij snel als een asbak worden behandeld of als oud vuil worden weggezet. Speciaal bij Ajax!

De onstane situatie met de Revolutie van Johan Cruijff is zo'n voorbeeld en plat gezegd mesjokke. Te krankzinnig voor woorden. Ze zullen in de zuiderlijke landen nooit begrijpen hoe ze binnen Ajax met de wereldberoemde superster zijn omgegaan waar rechtzaken bij te pas moesten komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo, ken die ff een lange neus trekken naar Schreuder en zijn volgelingen.
Regelmatig verguisd maar wel Ajax, Manchester United en Bayern Munchen op je CV hebben staan. (en Groningen)
+5/-1

1 jaar geleden
Kan Ajax Daley in ieder geval wel een mooie afscheidswedstrijd geven tegen Bayern.

Oh wacht.....
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Interessante timing van zijn vertrek. Onder Schreuder heb ik geen vertrouwen dat Ajax dit seizoen kampioen wordt en Blind wordt altijd kampioen met Ajax. Blind gaat halverwege het seizoen weg. Wat mij betreft gingen we doorselecteren, maar de manier waarop en wat we onder Schreuder er voor in de plaats krijgen: ik kijk er niet naar uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Ach, Blind is daar niet meer dan een goedkoop noodverband om tijdelijk het gemis van Hernandez op te vangen. Zie je ook aan de contractsduur (0,5 + 1). Maar wel een veel leukere club voor hem dan Antwerp natuurlijk.

Enige wat me wel verbaast is dat hij zich te goed voelde voor een Ooijer rol bij Ajax, maar blijkbaar niet voor een soortgelijke rol bij Bayern. Aan de andere kant is dit wel zijn beste kans om ooit nog deel uit te maken van een CL winnende selectie. Dan heeft hij zijn pa werkelijk op elk vlak verslagen of op zijn minst geëvenaard.

Ben erg nieuwsgierig naar hoe hij zich daar staande gaat houden en hoop toch minimaal één wedstrijd van Bayern te zien met Mazraoui - De Ligt - Blind in de verdediging :-P
+4/-1

1 jaar geleden
Wat een heerlijke poets is dit. Ik hoop echt dat Daley zo nog een waardig einde aan zijn mooie carrière kan breien.
Ik ken ook een hopeloze trainer met slechte manieren die dit helemaal niet leuk vind. Stel je toch eens voor dat het een mooi einde gaat worden voor Daley dan staat hij namelijk hopeloos voor schut. Zetm op Daley, het is je gegund.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik lach de ballen uit m'n broek als Daley aan het eind van het seizoen met de CL in z'n staat!
+3/-0

1 jaar geleden
Een mooie transfer voor Daley, denk dat niemand deze zag aankomen.
Of hij het daar gaat maken valt te bezien.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Toch is het interessant en lachwekkend om te zien dat het alle kanten opgaat met de meningen over Blind.

Blind had een contract wat ervoor zorgde dat hij bij 24 wedstrijden per seizoen verlengd werd met nóg een seizoen tegen salaris van 4,2 miljoen.

Komt nu niemand op het idee waarom Wijndal zo weinig speelde? Er stond immers wel 4,2 miljoen op het spel voor de fam. Blind. Dat maakt potentieel de fam. Blind tot intrigant in de selectie. Je wint dus niet alleen een post van 4,2 miljoen, je wint ook nog eens aan het niet hebben van ongewenste invloed. Dat Blind Sr. ineens óók exit is zou mensen toch aan het denken moeten zetten, maar kennelijk is het eerst rancune en dan verstand hier.

En dan te bedenken dat dit gaat over speler die al lang niet meer de speler van 2018 was, en een vader die al jaren alle kanten mee opbuigd. En de appel valt doorgaans niet ver van de boom.

Mijn voorspelling is dat Ajax door het exit van Blind een stuk stabieler en evenwichtiger is geworden. Of Blind het nu wel of niet goed doet bij Bayern is totaal onbelangrijk. Misschien zegt het dadelijk iets over zelfkennis bij de familie Blind.

Wat mij betreft heeft Ajax er zéér wijs aan gedaan om Blind te laten vertrekken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos