Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint in oefenduel ruim van Telstar

30 december 2022 14:28
Foto: Pro Shots

Ajax wint in oefenduel ruim van Telstar; image source: Pro Shots

Ajax heeft vrijdag een oefenduel tegen Telstar winnend af weten te sluiten. De wedstrijd die werd gespeeld over 120 minuten eindigde uiteindelijk in een 5-1 zege. Brian Brobbey maakte als invaller drie doelpunten, terwijl ook Davy Klaassen en Olivier Aertssen tot scoren wisten te komen. Het duel werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Opstelling Ajax: Pasveer ('91 Setford), Rensch (60' Sánchez), Timber (46' Grillitsch, 78' Gooijer), Bassey (60' Aertssen), Wijndal (60' Vos), Alvarez (60' Berghuis), Fitz-Jim (60' Regeer), Klaassen (60' Taylor), Tadic (60' Conceicao), Kudus (60' Brobbey), Lucca (60' Bergwijn)
Discussieer mee op de forums


Tags

aertssen brobbey alvarez bassey berghuis bergwijn conceicao gooijer grillitsch jim kudus lucca pasveer regeer rensch sanchez setford tadic taylor timber vos wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Zie ik dit nou goed? Links Lucca, spits Kudus en rechts Tadic?? Hoop dat ik nog half aan het slapen ben.
+4/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Wat dacht je dan? Schreuder gaat gewoon verder waar hij gebleven is. Hij vern@#kt het hele elftal. Hoe moeilijk kan het zijn om Tadic links en Lucca in de spits te zetten???

Die 5-4 'overwinning' op Volendam heeft hem het vertrouwen gegeven dat hij goed bezig is...

PSV oefent tegen AC Milan en Ajax oefent tegen Telstar. Hoe diep kan je zinken.

Schreuder OUT!!!
+6/-3

 
5 weken geleden
Toen ik de opstelling las dacht ik Lucca spits, Kudus rechts en Tadic links wat nog enigzins logisch zou zijn... Maar nee... Deze trainer moet ZSM ontslagen worden. Heel Ajax gaat de afgrond in, de spelers zijn ontevreden en spelen met de maand slechter en slechter...

En Brobbey geblesseerd of?? En zet nou gewoons eens Conce rechtsbuiten vanaf het begin.
+6/-1

 
5 weken geleden
Stel je voor dat Conceicao het goed doet op rechts, dan moet Kudus naar het middenveld (!) en onze superaankoop Bergwijn op de bank.

Zoveel wijzigingen kan Schreuder echt niet bevatten, veel te ingewikkeld.
+6/-1

 
4 weken geleden
Super aankoop of overbodige en veel te dure aankoop?
+4/-1

 
4 weken geleden
Naast dat kwijnt de Ajax ziel helemaal weg onder Schreuder. Heb onder zijn bewind geen voorop gezette één tweetjes of andere mooie combinaties meer gezien.
+4/-1

5 weken geleden
Telstar ook gewoon, net als Volendam , beter….zeker voor de 1-0.
+5/-1

stuy (geschorst)
4 weken geleden
Dit kan toch niet langer zo! Hoelang laten we Schreuder nog doorgaan met het afbreken van onze mooie club?
+6/-2

4 weken geleden (gewijzigd)
Puntverlies tegen Twente en Nec en we zijn er vanaf. Dam valt de schade nog te repareren.
Dit kan echt niet!!
+5/-1

 
4 weken geleden
Die heb ik al vaker gehoord. Hij mag gewoon tot het einde van het seizoen blijven zitten schat ik tenzij andere beleidsbepalers risico gaan lopen en hun eigen hachje moeten redden door een zondebok op te offeren.
+4/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Goh, Brobbey maakt als invaller drie doelpunten. Ik ben benieuwd wie er in de spits staat tegen NEC. Kudus waarschijnlijk?
+5/-0

 
4 weken geleden
De nieuwe rol van Brobbey? Een broodnodige makkelijk scorende pinchhitter?
Wat een lachertje is dit.
#ajaxnaardegallemiezen
+5/-0

 
4 weken geleden
Kudus op de bank tegen NEC? Schreuder wil hem toch verkopen zodat er centjes vrijkomen voor zijn ongetwijfeld zeer originele aankopen.
En wij maar denken dat we het ergste en domste al gehad hadden. Lucca op links en Kudus weer in de spits. Tot minuut 75 was het spannend met de 1-0 op het bord. Toen scoorde Brobbey die toen in de spits stond er drie en was het over.
Er is gelekt vanuit Ajax dat Schreuder de keepers kwaliteiten van Tadic aan het testen is. Zou mij niets verbazen.
+4/-0

4 weken geleden
Mensen mensen, sommigen zijn nog steeds niet door hun voorraad azijn heen zo te lezen. Het betreft een OEFENwedstrijd, waarbij spelers weer ritme moeten op doen na het WK en een korte onderbreking. Dit is niks meer dan een veredelde partijtraining. Er is met 5-1 gewonnen en dat lijkt me gezien de tegenstander en de geschetste omstandigheden een realistische uitslag. Wacht nu eens rustig af tot het weer voor het echie is en hoe dan het spel + de resultaten zijn. Tevens is er nog de mogelijkheid dat er nog spelers bij gaan komen, die ook weer van invloed zijn op de opstelling. Ik bedoel, als Ziyech zou komen, dan haal je die niet om als invaller op de bank te zetten.
+3/-5

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Oke, dus in een oefenwedstrijd is het goed om Lucca op links en Kudus weer in de spits te zetten? Waarvoor heet het dan een OEFENwedstrijd?
+6/-0

 
4 weken geleden
Zoals gezegd, zo'n wedstrijd heeft enkel als doel om wedstrijdritme op te doen. Verder kan je spelers die misschien niet tot de eerste 11 behoren, eens aan het werk zien of spelers eens op een andere positie proberen.
+2/-5

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Maar je komt toch niet in je ritme als je Lucca op links en Kudus in de spits zet?
Of denk/hoop jij dat hij dit straks ook gaat doen? Je komt in je ritme als je gaat oefenen wat straks ook in het echt moet gaan gebeuren.
+4/-0

 
4 weken geleden
Het maakt niet uit waar een speler staat. Het is puur een conditioneel iets en het lichaam prikkelen om te presteren onder een zekere druk. Verder is Kudus in de spits niks nieuws en kennelijk wilde men Lucca eens op links aan het werk zien. Juist zulke wedstrijden zijn daar uitermate geschikt voor, temeer de prioriteit ligt op met maken van minuten in een wedstrijdsetting.
+2/-4

 
4 weken geleden
Als jij denkt dat het niets uit maakt op welke plek een speler staat tijdens een oefenwedstrijd dan heb ik geen argumenten meer. Tenminste..... ik heb ze wel maar ik wens jou nog een prettige avond.
+11/-0

4 weken geleden
Lucca linksbuiten? Toch knap dat de trainer elke keer weer iets weet te bedenken dat het toch nog gekker kan. Is er echt niemand die durft te zeggen dat de poppetjes beter op een andere plek gezet moeten worden? Heeft hij zóveel macht?
+7/-0

stuy (geschorst)
4 weken geleden
https://www.soccernews.nl/news/ajax-verbaast-met-aantrekken-psv-flop/link

Het wordt steeds krankzinniger bij onze ooit zo mooie club. Wij, supporters, moeten echt iets doen!
+6/-3

4 weken geleden
Er komen veel versterkingen, ik zie geen een!
+3/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Ik lag gisteren avond in mijn bed nog aan die Lucca linksbuiten move van Schreuder te denken. Wat bezielde hem? Natuurlijk weet Schreuder ook wel dat dit belachelijk is. Weghorst, de Jong t/m Nanninga zet je ook geen linksbuiten dat weet zelfs Schreuder.
Er zit dus iets achter. Volgens mij was het gewoon een boodschap aan Kudus en Tadic die natuurlijk respectievelijk op links en rechts hadden moeten staan, dan wel Kudus op het middenveld.
Volgens mij was dit een boodschap aan deze twee spelers. Zo van, dat jullie het alvast weten, ik blijf jullie op deze plaatsen gebruiken. Met andere woorden, wegwezen jullie want ook Schreuder heeft het WK gekeken en heeft de zware ladingen kritiek ook niet gemist. Hij zal echter blijven volharden om deze spelers net als Blind die op de Alvarez positie een kans had moeten krijgen, verkeerd te blijven gebruiken.
Dat gaat dus inderdaad betekenen zoals sommigen hier ook al aankondigden dat hij van ze af wil om van dat geld nog wat meer Grillitsen , Bassies en Ocamposjos te kopen.
Hopelijk steekt hier iemand een stokje voor en gaat het Ziyech en een goede keeper worden want Schreuder gooit momenteel een selectie die prachtige jaren achter zich heeft achteloos door de gehaktmolen door ze verkeerd te gebruiken of zelfs te vernederen zoals de Rensch linksback truc.
Zo meteen Blind, Kudus, Klaassen en Tadic weg en dan zal Timber ook zijn conclusies trekken en vertrekken. Kan zo maar gebeuren.
Dan zitten we met Schreuder, H2, een nono assistent en een Rvc die de ballen niet van voetbal weet en zonder technische man met voetbalkennis.
En Schreuder zal wel denken dat Wijndal, Rensch, Bassey, Berghuis, Bergwijn en Taylor de prestaties van de weggewerkte spelers gaan evenaren maar dat gaat dus echt niet gebeuren.
Ik ben al 50 jaar fan door dik en dun maar dit gaat dan wel heel dunnetjes worden. De magere jaren staan dus voor de deur totdat deze parodie op een echte trainer de laan uit gestuurd is.
+4/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Helemaal met je eens. De enige lijn die er in Schreuders fratsen zit, is dat er een zeer destructieve lijn in zit. Als je als voetballer (Blind, Klaassen, Tadic, Kudus) een beetje van het spelletje houdt, dan zie je dat er onder Schreuder geen eer meer aan te behalen is. En dan beweren sommigen nog dat het ze tegenvalt dat Blind er bij 'een beetje tegenslag' meteen de brui aan geeft bij Ajax. Nee, Blind ziet dat zijn club wordt gesloopt door een mafkees en dat de RvC op geen enkele manier ingrijpt. Ik denk dat dat nog het ergste is; de club grijpt niet in.

Vraag me af of ze wakker worden als Tadic, Klaassen en Kudus ook vertrekken en we als vierde eindigen in de competitie.

*edit* Lees net dat Ajax genoegen neemt met 25 miljoen voor Kudus. Ze zijn echt helemaal gek geworden als dat waar is.
+4/-0

 
4 weken geleden
Het is denk ik wat de spelers al enige tijd geleden aanvoelden. Onderling over spraken in de kleedkamer en dergelijke.. Aangaande wanboel Schreuder in opstelling en wisselbeleid, de wijze van spelen etc.. Na mijn idee straalde het elftal hierdoor ook weinig tot niks meer uit.
+5/-0

4 weken geleden
Schreuder hoopt Kudus bijvoorbeeld te verkopen omdat deze onder hem nog geen basisspeler is maar tegelijkertijd er veel interesse is van de betere clubs van Europa voor deze speler heeft. De kans is groot dat Schreuder dus een zó groot bedrag zal ontvangen voor Kudus dat hij weer een groot bedrag hiervan kan gebruiken voor allerlei middelmaat.
+4/-1

stuy (geschorst)
4 weken geleden
Het is nu toch echt tijd voor een massale opstand
+6/-1

stuy (geschorst)
4 weken geleden
Ajax is een zwaar middelmatig elftal geworden met een ongelooflijk slechte trainer; zo slecht als we in 25 jaar niet meer hebben meegemaakt. Een trainer van een willekeurig amateurteam zal het beter doen. En waar blijven de échte versterkingen?
+6/-1

4 weken geleden (gewijzigd)
Het was weer echt dramatisch, maar ik heb wel een beetje genoten van het spel van Conceicao. Ik hoop dat hij niet wordt veranderd in een angstige speler die elke keer de bal terug naar de verdediging speelt. Daar vrees ik wel voor met de speelstijl van Schreuder.
+3/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Hopelijk kiest hij voor Conceicao maar volgens Kale en Kokkie waren er signalen dat Schreuder op de zelfde voet verder wil - Tadic gewoon weer op rechts. We gaan het binnenkort zien...
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.454 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alfred bag bassey bergwijn blind boer dienende donpedro elsimao godzijdank hamstra heitinga kaltenbach kiki kudus lidus oprotten overneemt reiziger rvc sar schreuder shogun stewart suavimani tadic taylor volendam voortzetting wijndal