Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax moet vrezen voor transfervrij vertrek van Charlie Setford'

22 december 2022 20:44 - The Daily Mail
Foto: Pro Shots

"Ajax moet vrezen voor transfervrij vertrek van Charlie Setford"; image source: Pro Shots

The Daily Mail meldt dat Ajax moet vrezen voor een transfervrij vertrek van Charlie Setford. De talentvolle doelman heeft een aflopend contract en verschillende Europese topclubs hebben interesse getoond om hem na dit seizoen vast te leggen. Onder meer Tottenham Hotspur, AS Roma en Borussia Dortmund hopen op de komst van de 18-jarige Engelsman.

Setford speelt al sinds zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax en speelde inmiddels negen duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Vanwege een breuk in zin hand mistte hij een groot deel van de eerste seizoenshelft. Afgelopen zomer ontving Setford nog de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding.

Meer op The Daily Mail
Tags

setford charlie dortmund jong nouri roma tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als Charlie niet bij Ajax wil blijven, moet hij vooral vertrekken. Als jonge keeper zal je geduld moeten hebben. Pasveer en Stekelenburg zijn er volgend seizoen vast niet meer bij. Geduld, of vertrekken, Ajax kan geen 10 keepers op de loonlijst hebben.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind hem niet zo goed.

-edit-

Na wat beelden bekeken te hebben is mijn comment hierboven natuurlijk onzin. Zit potentie in deze jongen. Alleen zal het ontzettend moeilijk zijn hem te behouden als Engelse clubs zich gaan mengen.
+1/-0

2 maanden geleden
Hij krijgt mits fit de voorkeur boven Gorter en de Graaff. Dan moet Ajax potentie in hem zien en dan zou ik onder normale omstandigheden verbaasd zijn dat hij een aflopend contract heeft, maar gezien de chaos bij Ajax omtrent contractverlengingen de laatste tijd is dat niet zo.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik heb jong Ajax niet zo gevolgd dit jaar, maar als deze man keept bij jong. Wanneer keepen Gorter en de graaff dan wedstrijden?
+3/-0

2 maanden geleden
Zitten ze te slapen bij Ajax?
Gezien de huidige situatie alleen nog maar 35+ keepers in Ajax1?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dit is het algemene beeld wat ik er van heb. Had al eerder aargegeven dat de organisatie door alle voorspoed die we voor een belangrijk deel aan Johan Cruijff te danken hebben niet meer weet waar ze mee bezig zijn. Zie ze zitten op het volgende feestje met de vraag ga ik voor de Heidsieck Diamand of eerst maar een hap beluga kaviaar? Voor de rest hoor ik een hoop onzin wat mij betreft gekwalificeerd kan worden als wanbeleid.

Ps. Stekelenburg van der Sar schelen slechts 12 jaar dus Edwin kan nog best op doel. Schenk hem nog maar eens een drankje in en hij vind het zelf ook.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is in en in triest hoe rap alles dat werd neergezet weer is neergehaald. Verdrietig genoeg begon dat met het verbreken van de banden met JC en Jonk, waar meester ruggenstekers Overmars en Sar later ook nog Bergkamp de deur uitwerkte. Dat leek allemaal nog crescendo te gaan tot een van de twee er niet meer zoveel zin in had en zich bezig ging houden met allerlei andere zaken. En ik verdenk Marc er ook nog steeds van dat hij een deal had met Mino. Ondanks dat zijn eerdere regel was verlengen of vertrekken, werden contracten met een Mazraoui, Brobbey niet verlengd door Marc. Hij heeft in zijn laatste jaren veel fouten gemaakt, de opbrengsten, die eerder door marktwerking en agenten komt dan door de 'verkoopkunsten van Marc' verborgen dat altijd.

Je merkt zo erg aan van de Sar dat hij zich nu heel erg alleen voelt en totaal niet in staat is de kar te trekken. Aan de andere kant is hij ook bang een sterke TD aan te stellen, omdat hijzelf zo zwak is. Als RvC moet je echt wat gaan doen want de hele organisatie is weg, en inderdaad al Johans werk ook. Het zou goed zijn als de RvC schoon schip maakt van boven ne mensen neerzetten die Johans werk kunnen uitdragen. Molenaar als AD, van t Schip als TD, Bosz als trainer en Jonk naar de jeugd met Jongkind.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Ben het in grote delen met je eens, maar Bosz terughalen lijkt me teveel van het goede. Het elftal is voor zijn speelwijze niet in balans. Oké, slechter dan Schreuder kan haast niet, maar ja.. Moeilijk wel.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hang de Ajax vlag uit als Keje word aangesteld als TD! Fier Koen kwam destijds met de naam Edo Ophof aanzetten en ben ik ook voorstander van. Zo lang het maar iemand is die een verleden heeft bij de club, of anderzijds bij zijn positieven is om een gezonde visie uit te zetten voor de korte en lange termijn. Dan zijn we al een stuk verder dan wat ik de afgelopen maanden van directieleden en RvC heb moeten aanhoren.

Zij kwamen stuk voor stuk met slechte excuses aanzetten. De ene nog slechter dan de andere op onderdelen waar ze zich jaren geleden al op hadden kunnen voorbereidden.
Meest trieste is; Het moraal van het verhaal, dat het bij Ajax voor het eerst niet een geldkwestie betrof waardoor de Titanic van de Nederlandse velden strandde. Dezemaal werd de error veroorzaakt door een stel slapende honden.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ook dat. Hoor hem onlangs nog zeggen vanuit Marbella dat het niet de bedoeling was dat alle verdedigers ver mee naar voren gingen. Dat ging toen fout. Spelers moeten de tweede competitiehelft daarin hun verantwoording nemen, aldus Schreuder.

Hij heeft alleen nog niet helemaal in de gaten dat hij de eindverantwoording heeft dat alles goed staat en gaat. Niemand anders. Volgens mij kun je dit soort zaken op elke trainingsdag binnen no time rechtzetten i.c.m. een groepsgesprek. Het is alleen de vraag hoe bedreven en overtuigend Schreuder hierbij overkomt. Ik heb daar geen goed gevoel bij. Mede afgaande van de nabesprekingen met de pers waar de man continu aanknopingspunten ziet die ik niet zie.

Het lijkt er op dat Schreuder geen overwicht heeft over de groep. Een vijftal aankopen lost dat probleem ook niet op, maar goed. Ik ging er al vanuit dat we een lastige tweede seizoenshelft onder zijn leiding tegemoet zullen gaan.
+4/-0

stuy (geschorst)
2 maanden geleden
Schijnbaar leren deze jonge gasten het nooit. Gaan allemaal te vroeg weg. Zie ook Gravenberch die het bij Bayern echt niet redt.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Bij een zeer jonge keeper ligt het toch net wat anders.. En al helemaal op dit moment bij Ajax; je hebt 2 oude keepers en één van 22 die de kans maar niet krijgt voor je.. Laat staan dat Setford kansen zal krijgen.. Tuurlijk, hij is nog jong, maar bij Ajax zou hij eigenlijk derde keeper moeten zijn: een keeper van 22-25 zou eerste keeper moete zijn met daarachter een ervaren keeper die geen probleem heeft met een reserverol en dan daarachter een talentvolle jonkie die in geval van nood voor de leeuwen wordt gegooid. Dat mis ik nu echt bij Ajax, datgene waar de club bekend om staat. Op deze manier zullen we nooit een keeper uit de jeugd afleveren. En als we niet uitkijken hebben we straks hetzelfde probleem op meerdere posities waar middelmatige breedteaankopen de jeugd in de weg staan.

Wat Gravenberch betreft heb je natuurlijk gelijk. Zelfoverschatting is dat. Maar goed, door zijn vertrek heeft Taylor de kans gekregen en m.i. met beide handen gepakt.
+5/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alfred alvarez bag bassey berghuis bergwijn boer dienende donpedro elsimao godzijdank hamstra heitinga kaltenbach kiki kudus lidus oprotten overneemt reiziger sar schreuder shogun stewart suavimani tadic taylor timber volendam wijndal