Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Lisandro Martínez wilde hoe dan ook weg bij Ajax'

21 december 2022 16:25 - VI Pro
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Lisandro Martínez wilde hoe dan ook weg bij Ajax"; image source: Pro Shots

In geesprek met Voetbal International heeft Erik ten Hag teruggeblikt op de transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United. De trainer vond het niet moeilijk om hem bij Ajax weg te halen. "Hij wilde hoe dan ook weg bij Ajax", aldus Ten Hag. "Als wij hem niet hadden genomen, was hij naar Arsenal gegaan. Die wilden hem sowieso hebben, hij was daar topprioriteit."

Ten Hag gaat verder: "Licha belde me op een gegeven moment: 'Trainer, luister, ik ga hoe dan ook weg bij Ajax. Ik kan tekenen bij Arsenal, maar als u mij wil, dan ga ik naar Manchester United'. Toen dacht ik: Ik moet mezelf en United ook niet in de voet schieten. Hij was echt niet gebleven in Amsterdam, dat was uitgesloten. Toen hebben we toegeslagen en is het rondgekomen."

Ook Antony haalde hij uiteindelijk bij Ajax weg. "Toch was het bij hem ook heel helder allemaal. In januari heeft hij binnen Ajax al aangegeven: Komende zomer ben ik weg", zo geeft Ten Hag aan. "Wat Martínez in de zomer zei, heeft Antony al in januari aangegeven. Zijn management was heel duidelijk: over een half jaar gaat Antony een transfer maken. Toen zijn we bij Ajax al druk bezig geweest met een andere Braziliaan, om die alvast achter Antony binnen te halen, én met Steven Bergwijn. Dat was de achterliggende gedachte om Bergwijn al naar Ajax te halen."

Meer op VI Pro
Discussieer mee op de forums


Tags

hag antony martinez arsenal bergwijn achterliggende braziliaan geesprek licha rondgekomen toegeslagen topprioriteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Goed plan; we halen voor heel veel geld een linksbuiten als opvolger voor een rechtsbuiten en hopen dat hij of de linksbuiten die we al hadden ook op rechts uit de voeten kan.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, wat een lulverhaal.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Dat is de klasse die je cadeau kreeg bij ten Hag en die Hamstra dan ook graag overnam. Tevens dat puike plannetje om een linksback te halen na al een linksback bij AZ weg te hebben geplukt, omdat hij ook best wel goed links centraal in de verdediging zou kunnen staan. Hij is lang toch?
+4/-0

 
2 maanden geleden
De komst van een linksback die ook als linkercentrale verdediger uit de voeten kan is wellicht nog niet zo gek als je weet dat Blind dat ook kan en Martinez net voor veel geld vertrokken was. Daar moest dus een goede verdediger bij. Het is alleen zo jammer dat voor €23 Mjl een speler wordt gehaald die wellicht wel wilt maar vooralsnog nog niet kan....
+1/-0

2 maanden geleden
Prima. Bedankt voor de centjes die inmiddels alweer aan het verdampen zijn door toedoen van de onbenullen die nu werkzaam zijn bij Ajax.
+3/-0

2 maanden geleden
De nieuwswaarde van deze ontboezemingen van Ten Hag ontgaat me volkomen.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bassey berghuis blind cambuur conceicao eredivisie feite hag hamstra hato heitinga huntelaar jcdebest jim keje kudus lidus molenaar ocampos pasveer regeer rvc sanchez sar schreuder stage tadic taylor vos ziyech