Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek'

20 december 2022 10:03 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Politiebond ACP wil wedstrijden in Eredivisie zonder publiek"; image source: Pro Shots

Als het aan de politiebond ACP ligt worden wedstrijden in de Eredivisie voortaan zonder publiek gespeeld. Dat geeft voorzitter Wim Groeneweg aan in gesprek met De Telegraaf. Doel is om te zorgen dat er meer politie in de wijken is. "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk", aldus Groeneweg. "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes."

Groeneweg gaat verder: "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn."

Hessel Koster, woordvoerder van de Nationale Politie, geeft aan dat de politie vaker 'nee' moet zeggen tegen bepaalde evenementen. "Omdat ander politiewerk voorgaat", zegt hij daarover. "Er liggen nog geen concrete voorbeelden van voetbalwedstrijden zonder publiek op tafel. Zowel landelijk als lokaal wordt al gekeken naar de voetbalkalender als het gaat om de capaciteit van de politie."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

eredivisie acp groeneweg politiebond capaciteit prioriteiten hessel koster lokaal politiewerk telegraaf voorgaat wijken zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Natuurlijk....Het is makkelijker iets te verbieden dan de bron van de problemen aan te pakken....toch? Waar een grote groep mensen plezier aan beleeft gewoon afpakken. Daar zijn ze goed in geworden de afgelopen jaren.
+6/-0

2 maanden geleden
Wat mij beteft hebben ze groot gelijk. Ik heb liever dat de politie drugslabs oprolt dan knokkende 'supporters' uit elkaar houdt.

Verder lijkt het me net als in de zorg een centenkwestie. Als je nieuwe aanwas wilt, zal je een goed salaris moeten bieden. Anders blijf je tot Sint Juttemis in de marge rotzooien.
+5/-5

 
2 maanden geleden
Dus je bent het we mee eens dat er geen professioneel voetbal meer zal zijn in Nederland en Ajax dus ook nooit meer enige betekenis zal hebben... Lekkere houding..

Ben je even vergeten wat de impact was van geen publiek tijdens corona ofzo?
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het gaat om geen uitsupporters toch? Maw je vult het stadion met Ajax supporters en het is alsnog uitverkocht.

Edit: O nee. Geen supporters. Dat is bizar.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Beste Bass80, dat je met gestrekt been op de man speelt lijkt me wat overdreven. Maar... geen professioneel voetbal meer in Nederland? Waar lees je dat???

Tijdens dat hele coronagedoe is Ajax 'gewoon' als 1e geëindigd en een keer landskampioen geworden. Dus de sportieve impact op Ajax viel kennelijk nog wel mee. Financieel is het een heel ander verhaal, maar dat speelt dus ook bij de politie.

We hebben hier het probleem van te weinig agenten. Dat ze dan gaan schrappen in hun diensten snap ik wel. Dat doet de NS ook, of we dat nou leuk vinden of niet.

We zouden, zooals 'robur' al stelt, ook eens kunnen beginnen zonder uitpubliek te spelen. Zal ongetwijfeld politie inzet schelen.

Überhaupt krankzinnig dat er politie aanwezig moet zijn bij een voetbalwedstrijd...
+2/-2

 
2 maanden geleden
Misschien lastig om de verbinding te leggen, maar als je financieel failliet gaat, dan ben je binnen no time de kwaliteit kwijt en doe je nergens meer bij mee. M.a.w. sportief ben je volledig gezien.

Volgens mij gebeurt er bij de arena echt geen ene mallemoer, alleen wanneer er juist politie is en om redenen die juist daar hun oorzaak kennen. Symptoombestrijding, daar zijn we in Nederland goed in.... Wel, ook niet, maar focus op de oorzaak lijkt iedereen vreemd.
+2/-1

2 maanden geleden
Mis ik hier de optie om zonder uitpubliek te spelen niet ? Dat zou al veel politieinzet schelen. Ik ben geen voorstander, maar sta ervan te kijken dat ze gelijk alle publiek zouden willen verbieden.
Maakt het voorstel ook gelijk onacceptabel denk ik. Zonder uitpubliek wordt al een lastig verhaal, maar dit voorstel is natuurlijk helemaal niet haalbaar.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Lijkt me een prima optie, voorlopig zonder uitpubliek. Maar dat het niet benoemd word zegt eigenlijk alweer genoeg...
+3/-0

2 maanden geleden
Misschien kunnen we het omdraaien en laten we politie gewoon wegblijven bij wedstrijden? Zou een hoop schelen.
+3/-5

 
2 maanden geleden
Veel succes met het vinden van een burgemeester die toestemming geeft dat er een wedstrijd wordt gespeeld zonder politie inzet. Zelfs oefenduels worden al jaren om die reden afgelast.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat is echt geen probleem. Het probleem is deze wegkrijgen.
+1/-0

2 maanden geleden
Blijf weg dan. Dan blijft het een stuk rustiger en blijft de sfeer een stuk gemoedelijker met dat opgefokte onopvallende opvallende gedrag.
+4/-3

2 maanden geleden
Uiteraard is er voor “bepaalde” demonstraties wel meer dan voldoende capaciteit aanwezig. Beetje links selectief allemaal. Dan maar gewoon zonder de politie. Zullen we ze überhaupt missen dan.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Links??? Volgens mij hebben we al jaren een behoorlijk rechts beleid in Nederland.

De politie inzet na de wedstrijden van Marokko was ook niet bepaald 'links' beleid te noemen lijkt me. Lijkt me meer te maken te hebben met het handhaven van de openbare orde.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Rechts? Sinds wanneer is VVD66 rechts 😅 Euh knetterlinks is dit rariteitenkabinet. En dan hebben er het nog geen eens over die zogenaamde burgemeester van Amsterdam. Maar goed het zal wel weer een proefballonetje zijn 🧐
+3/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Minder flitsen, meer achter boefjes aan, stelletje lafaards.
+3/-2

2 maanden geleden
Ik snap het punt wel. Er wordt al jaren bezuinigd/te weinig geld uitgegeven aan de politie, dat moet ergens gevoeld worden voordat er actie wordt ondernomen.

Al jaren gaan er wielerwedstrijden ter ziele vanwege gebrek aan politie capaciteit. Als je wat hardere keuzes gaat maken die meer mensen raken dan helpt het misschien wél.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dus in plaats van het probleem oplossen, leggen we het probleem bij een ander neer. Typisch ambtenarengedrag. Die lossen ook problemen op door het bij anderen neer te leggen, nu is het jouw probleem. Laten ze de politie dan meer betalen ipv de sluitpost op de beggroting te maken. Actief werven ipv hopen op kandidaten. Maar dat zal wel weer niet kunnen in Den Haag. Daar schuiven ze liever miljarden naar de bodemloze EU, om maar het braafste jongetje van de klas te zijn.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dat is dus het punt. Zolang je alles maar blijft pappen en nathouden en een klein beetje oplost heeft niemand (en dus de politici al helemaal niet) er last van.
Door dit soort acties leg je het probleem bloot, pas dan gaat er (misschien) iets veranderen. Zelfde geldt voor het basisonderwijs. Gooi het gewoon een maand plat, hele land over de zeik, pas dan gaat er iets gebeuren aan de werkdruk en het lerarentekort.
+4/-0

2 maanden geleden
Ook de politie is kapot bezuinigd. Bedankt he Markie.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Geld ook sinds jaar en dag voor zorgpersoneel en vele andere beroepen. Boeren bijvoorbeeld worden zelfs weggepest met een oprotpremie waardoor er weer politie in grote aantallen opgetrommeld dient te worden. Mischien kunnen ze allereerst beginnen met wat minder miljarden naar het buitenland sturen want daar heeft de regering nogal een handje van met waar na schijnt D66 als grootste enthousiasteling voor allerlei waanzinnige projecten. Zo'n Kaag of Jan Paternotte zie ik na mijn idee zelfs in staat om te verzinnen 'wedstrijden in eredivisie zonder voetballers', zo idioot en denigrerend als zij omgaan met de bevolking van Nederland. Ik vermoed dat de grootste problemen in het land daar beginnen, de regeringspartijen.
+2/-1

2 maanden geleden
Hoeveel man politie loopt er tijdens een normale competitie wedstrijd rond de Arena 50? veel meer zal het toch niet zijn.
Dat is 1 man op 1000 bezoekers.
Hoeveel politie loopt er in de binnenstad van Amsterdam op een vrijdag of zaterdagavond?
Alle kroegen dan maar sluiten, dat is hetzelfde.
Ik kan me trouwens ook niet heugen wanneer het echt uit de hand is gelopen in of om de Arena.
Ajax Juventus kwartfinale CL, maar dat was pure provocatie met dat waterkanon van de politie ingegeven door dat linkse wijf die normale mensen geen feestje gunt.
Waar het vroeger bij de clubs in de grote steden altijd knokken was is dit nu bij de kleine clubs in de provincie en dat is het probleem.
Den Bosch-Willem 2, Mvv-Roda, top Oss, Nec zelfs de rustige boeren van Psv die bekend stonden dat ze amper een harde kern hadden gaan tegenwoordig om niets door het lint.
+1/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind de ingezette aantallen vaak overbodig. Ik denk dat je met een efficiënte aanpak minder politie nodig hebt om de boel in de gaten te houden. Soms zie je ze irritant en vooral onnodig op paarden of in busjes door de menigte, die gezellig pratend en etend naar het stadion loopt, heen en weer gaan.. Kap nou met zulke dingen. Vaak is het pure machtsvertoon.
+1/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alfred bag bassey bergwijn blind boer dienende donpedro elsimao godzijdank hamstra heitinga kaltenbach kiki kudus lidus overneemt reiziger rvc sar schreuder shogun stewart suavimani tadic taylor volendam voortzetting wijndal yakubu