Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax zoekt voor zeker vijf posities versterkingen'

17 december 2022 11:25 - Kick-Off Qatar Podcast
Foto: Pro Shots

"Ajax zoekt voor zeker vijf posities versterkingen"; image source: Pro Shots

Ajax wil zich in de komende transferperiode al flink gaan versterken. Clubwatcher Mike Verweij gaf in de Kick-Off Qatar Podcast aan dat er voor zeker vijf posities gezocht wordt naar versterkingen. "Onder meer een linksback, een keeper, een rechter centrale verdediger, een middenvelder en een rechtsbuiten", aldus Verweij. "Het gaat bij Ajax dus echt weer een drukke transferperiode worden."

De naam van Hakim Ziyech werd de afgelopen dagen alweer veelvuldig geopperd. "Er is veel kritiek op Hamstra en Huntelaar, maar zij wilden Ziyech hebben, wilden een transfersom betalen en waren ook bereid om ver te gaan qua salaris", zo gaf de clubwatcher aan. "Het is alleen niet H2 die bepaalt in de ArenA, maar financieel directeur Susan Lenderink. Zij heeft bepaald dat Ajax het financieel niet wilde en er een uitgerangeerde Argentijn van Sevilla kon komen."

Verweij ging ook in op de verhalen over het transferverzoek van Daley Blind. "Dat heeft hij voor het WK al gedaan. Toen zat hij heel ver in zijn emotie en speelde hij niet", zei hij daarover. "Toen Wijndal uitviel en Rensch mocht invallen tegen Rangers stak dat hem heel erg. Toen heeft hij gezegd dat als dit zo bleef, hij weg wilde en ook gratis wilde vertrekken. Ajax wilde daar over nadenken en van de week hebben ze gezegd dat ze gezien zijn staat van dienst hem dit gunnen."
Tags

verweij ziyech arena blind gunnen hamstra huntelaar kick lenderink podcast qatar rangers rensch sevilla susan transferverzoek uitgerangeerde wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Houden ze nu Lenderink persoonlijk verantwoordelijk voor het huren van Ocampos? Het wordt steeds erger. Als Ajax niet zo kwistig met geld had gegooid en gesaneerd had dan was Ziyech met 3 andere aankopen mogelijk geweest. Nu gaan ze er in totaal 12 aankopen tegenaan gooien? Terwijl er 7 vertrokken zijn.

Maar goed dit is de Telegraaf en Mike Verweij.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad van de gekke en dan wil ik je bedanken voor de Ajax showtime-link over de handel en wandel van financieel directeur Susan Lenderink. Een persoon die weinig in de spotslights staat maar de laatste stomhalm is om een aankoop tegen te houden.

Aan haar de taak om na negen slechte aankopen extra waakzaam te zijn omdat een kwartet onder supervisie van Edwin van der Sar niet in staat is gebleken te beoordelen waar de kwaliteit hem in zit. Hetzij niet in staat waren om een uitgebalanceerd elftal op de tekentafel uit te leggen waarna er gericht aangekocht kon worden. Ze deden maar wat met Hamstra als lichtgewicht en een zaakwaarnemer die voor bovenstaande nooit mee had mogen denken.

Zo lang Ajax geen TD of vorm van gezonde organisatie op poten heeft gezet die in staat is goede afwegingen te maken doet Susan Lenderink er verstandig aan alle transfers tegen te houden die het kwartet voor ogen heeft. Na tien aankopen te waarde van 100 miljoen euro en 5 miljoen huur, is het risico namelijk groot dat Schreuder met nieuw spelersmateriaal er nog wel wat van weet te maken. Ik zie geen aanknopingspunten dat dit staat te gebeuren.

Dit is gebasseerd op alle onderdelen van opstelling en wisselbeleid, tactisch inzicht en creative oplossingen t/m teambuilding en communcicatie. Het ziet er onbehoorlijk uit. Gaande weg heeft de man er een behoorlijke puinhoop van gemaakt. Toppunt voor mij was dat Alfred met stoorzenders aan kwam zetten terwijl ook dit gedeelte binnenskamers had moeten blijven.

Al met al wil ik Susan Lendering de tip meegeven hou de knip voorlopig maar op de portemonee. De kans is namelijk aanwezig dat Schreuder er in januari al uitvliegt na een serie van slechte resultaten. Als het plubliek eenmaal in grote aantallen gaat mokken is er geen houden meer aan. Zelfs niet voor de stoere jongens binnen Ajax die het voor het zeggen hebben, van mening zijn dat ze goed bezig zijn.

Daarbij loopt de winter transferwindow van dinsdag 3 januari t/m zaterdag 31 januari. Voldoende tijd om de eerste helft van de komende maand eerst maar eens aan te kijken of Alfred Schreuder het waard is voor een tweede golf aankopen. De bal ligt bij zijn kennis van vakmansschap om het te verdienen. Cadeau krijgen op basis van zijn coachschap eerste seizoenshelft lijkt me geheel onverantwoord.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zij is verantwoordelijk voor de risico analyse en de totale HRM functie binnen Ajax (dit zijn geloof ik zo n 300 medewerkers). Dus ik kan mij eigen wel voorstellen dat ze kan zeggen, leuk 4 keepers op de pay role maar 2 spelen er nooit. Kunnen we die kosten niet beter in scouts steken want eigenlijk zitten bijna alle recent aangetrokken spelers op de bank. Over een paar maanden moet ik mijn financieel verslag presenteren en ik voel me hier niet gelukkig bij. Wat denk jij Edje met je jaartje Johan Cruijff Acedemy opleiding?
+2/-1

1 jaar geleden
En wederom wordt er over de belangrijkste versterking, een nieuwe trainer, geen woord gezegd. Zucht
+7/-0

 
1 jaar geleden
Schreuder is hun inkomstenbron en levert natuurlijk geld op.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
??? Ironisch natuurlijk!!
+1/-0

1 jaar geleden
Blijft onbegrijpelijk dat ze Ziyech niet gehaald hebben in de zomer. Hij wilde graag en je weet zeker dat hij de prijs waard is. Maar goed, heeft weinig zin om daar over te blijven treuren. Hopelijk gaan we beslissingen maken op basis van scouts en niet op basis van wie er toevallig aangeboden wordt.
+4/-0

1 jaar geleden
Het lijkt erop dat er fiks gerenoveerd gaat worden. Een tijd geleden werd al gemeld dat afscheid zou worden genomen van ontevreden spelers, dwarsliggers. Blind, Kudus, Klaassen? Zou zo maar kunnen dat we die na deze transferwindow niet meer terugzien in Amsterdam. En als de renovatie mislukt zou het ook zo maar kunnen dat er in zomer het mes gaat in de leiding. Schreuder & co, H2,vd Sar? Nee, dan hebben we het voor elkaar!
+4/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies, er wordt op alle mogelijke manieren in de spelersgroep de boel overhoop gegooid, terwijl het werkelijke probleem, nitwit Schreuder en z'n companen gewoon blijven zitten. Vet ergerlijk dit!

We weten allemaal dat Schreuder de zak gaat krijgen, maar kennelijk wil de RvC en de directie eerst Ajax volledig naar de kl%ten laten helpen.
+6/-0

1 jaar geleden
Waarom? Zodat ons trainer deze kan misbruiken door ze op verkeerde posities te laten voetballen? Al koop je alle 11 van PSG dan zal deze trainer ervoor zorgen dat iedereen op de verkeerde positie staat. De enige versterking zou zijn investeren in een nieuwe trainer. Dit is kapitaal verkrachten.
+4/-0

1 jaar geleden
Ze zijn nu het excuus aan het creëren, om Schreuder komende zomer ook weer te kunnen laten zitten. Er zijn immers zo veel mutaties geweest, dat Schreuder er ook niks aan kan doen dat hij met de duurste Ajax selectie ooit in een jaar met twee directe plekken de CL misloopt.

Wij snappen er allemaal niks van. We moeten het genie Schreuder meer tijd geven om zijn plannen te ontvouwen.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoeveel hoofdstukken nog van deze komedie? Een nieuwe linksback dus. Tagliafico weg gejaagd net als Blind nu. Dan Wijndal gehaald voor 10 miljoen en dan gaan we nu de vierde linksback zoeken. Bravo.
De keeper is hoogstnoodzakelijk vandaar dat we rond waren met de topkeeper van Benfica. Daar hadden we dan papa Blind die zich er mee bemoeide en die vond dat maar niets en zorgde er voor dat het afketste. Nog een bravo voor de Blind die helaas wel blijft.
Een middenvelder hebben we totaal niet nodig want Kudus is een wereldtopper in spe maar daar is onze trainer blind voor. Hiep hiep, verkopen die handel.
Met Timber hebben we nog een supertalent in huis als rechter centrale verdediger maar zijn vormcrisis die alleen voor Ajax geld en dan alleen onder Schreuder kan natuurlijk niet door de trainer komen dus ook maar verkopen ???
Voor de rechtsbuiten positie hebben we een groot talent met Concecao maar die krijgt geen kans dus nog meer kopen. Zyiech lag voor de hand, kostte wel een handvol centen maar nog steeds veel minder als de bakken met geld die nu zonder rendement door witte Piet Lenderink gestrooid werden.
Wat een onvoorstelbare puinhoop. En daar heeft dus ene Susan Lenderink een veto over die ongetwijfeld heel veel van centjes weet maar het verschil tussen een voetbal en rugby bal weet ze niet. Beslissen over toptransfers zit echter wel in haar takenpakket. Hoe verzin je dit nu allemaal?
In het land der Blinden is eenoog koning maar zelfs die lijkt niet meer bij Ajax te werken.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Een mooie samenvatting van hoe je een club in een paar maanden helemaal ziet afglijden.

JC draait zich om in zijn graf 😒
+3/-0

 
1 jaar geleden
Je moet het interview met Lenderink eens lezen wat ik bij één van de onderstaande posten heb geplaatst. Zij heeft helemaal geen veto, dit kan ook niet bij een beurs genoteerd bedrijf. Tevens gaat zij helemaal niet over welke spelers er aangetrokken worden. Wees blij dat ze haar werk doet anders had je Ocampos voor 20 miljoen aangetrokken inclusief 4 miljoen salaris per jaar. Je moet het gewoon zoeken bij H2, Schreuder, RvC en Van der Sar en bij niemand anders.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Lenderink als financieel directeur kijkt naar de bedragen, dat is haar werk. Ziyech was ook voor Ajax begrippen te duur, hoe goed die jongen ook is. Een transfersom + een jaarsalaris boven de 5 miljoen is onverantwoord als je ziet met hoeveel geld is gesmeten in de zomer. Dat ze vervolgens niet met een waardige alternatief komen is niet haar schuld, maar de schuld van de mensen die in een beperkt vijver vissen, terwijl Ajax een veel breder netwerk heeft.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik met je eens alleen zou op zo'n plek iemand moeten zitten die ook verstand van voetbal heeft. Of op zijn minst iemand er naast die net zo veel zeggenschap heeft en wel verstand van voetbal.
Dan hoef je namelijk geen tientallen miljoenen uit te geven aan O Campos en Bergwijn maar haal je voor dat geld Zyiech. Tenslotte hadden we al een mvp als linksbuiten waardoor Bergwijn dan wel Tadic nu rechtsbuiten staat en O Campos is al helemaal geen Ajax voetballer. Haar taak is nu naar de centjes kijken maar als je geen verstand van voetbal hebt kan dat helemaal niet binnen een voetbalclub. Dan krijg je dus wat er nu speelt.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gelijk heb je ook. De club mist mensen met voetbalverstand op cruciale posities. Alleen vind ik dat nu te veel de focus op Lenderink ligt.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
In het onderstaand interview wordt de gang van zaken en het takenpakket van de financieel directeur perfect uitgelegd:

https://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/lenderink-bij-ajax-wat-doet-een-financieel-directeur-en-wat-is-haar-taak-bij-transferslink
+4/-0

1 jaar geleden
Hoe krijgen we het falende bestuur weg? Ze maken de hele club kapot.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik vrees dat we er voorlopig niet van afkomen. Iedereen houdt elkaar op dit moment de hand boven het hoofd. De stilte na de beschamende nederlagen was veelzeggend.
+3/-0

1 jaar geleden
Algemeen Directeur, Technisch Manager (2x), Hoofdtrainer, Eerste Assistent. Dat zijn de vijf posities die het meest aan versterking toe zijn.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens en dan gaat de Telegraaf er nog mensen bij halen die er niks mee te maken hebben. Die gasten houden liever Schreuder in het zadel dan is de oplage van hun krantje verzekerd.
+4/-0

1 jaar geleden
Als keeper Noppert wordt gehaald kan ik daar mee instemmen. Maar wat moeten we denken van onze jeugdspelers? Zijn Sontje Hansen, Rasmussen, Jouri Baas, Regeer, Frits Jim allemaal afgeschreven. Vroeger werden de jonkies gedoseerd in het team gebracht. Alleen spelers aantrekken die je kent en waarvan de verwachting is dat ze beter zijn als eigen jeugd, ik heb diverse keren de naam Zerrouki zien verschijnen, lijkt me een interessante speler.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn persoonlijke mening is vol voor Zerrouki gaan. Speelt in NL bij Twente en heeft dus weinig aanpassingsproblemen, hij miste met Algerije het WK op een haar na. Twee je creëert mogelijkheden voor toekomstige NL talenten uit Noord Afrika. Ze zien wat Ziyech & Mazzraoui voor Ajax hebben gedaan en gekregen hebben. Win win situatie.
+1/-0

1 jaar geleden
Van club met de beste jeugdopleiding, de grootste talenten, tot ordinaire koopclub. Het kan verkeren...
+3/-0

1 jaar geleden
Kijk er nu al naar uit, 5 superdure spelers die na 3 maanden nog maar 5% van de oorspronkelijke transfersom waard zijn. Ajax gaat nog failliet in anderhalf jaar tijd.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De aankopen zijn dan de reden dat Ajax geen kampioen wordt en Schreuder moet de tijd krijgen om het team naar zijn hand te zetten, dus is hij ook volgend seizoen trainer van Ajax, die nipt 3e is geworden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er is geen peil op te trekken wie dit jaar kampioen gaat worden. Ajax en PSV is pieken en dalen en Feijenoord onberekenbaar. Heb voor de gein maar een paar unibet rijtjes gemaakt met AZ en Twente er in voor kootjes 60 en 100. Zal wel niet lukken maar het is dobbelen dit jaar voor de prijzen dus wie weet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Let vooral op de laatste 5 wedstrijden van Ajax.. Als je tegen die tijd geen grote voorsprong hebt op de rest, is de kans aanwezig dat dan zo een beetje alles verspeeld wordt.
+3/-0

1 jaar geleden
Ajax in gesprek met Karsdorp 😩🤦‍♂️
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb hier meer dan vijf versterkingen gezien. Meld je maar aan!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb jaren bij Eemnes gevoetbald, miss toch is langs gaan bij Schreuder hahaha. Ik speelde letterlijk op alle posities win win situatie.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat ziet er goed uit dan, gefeliciteerd! Langs de rivier de Eem zijn vele goede voetballers geboren. Grote kans dat ze jouw scoutingsrapport er nog even bij pakken!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Er komt niemand! Nieuwe Trainer zou al geweldig zijn
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst