Transparent
Inloggen
Sluiten

'Daley Blind mag transfervrij vertrekken bij Ajax'

14 december 2022 20:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Daley Blind mag transfervrij vertrekken bij Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Daley Blind komende transferperiode al gaat vertrekken bij Ajax. De verdediger heeft bij de club een transferverzoek ingediend en dat is door de clubleiding gehonoreerd. Blind mag zelfs transfervrij de overstap vertrekken. Ajax ziet de verdediger liever niet vertrekken, maar uit respect richting de clubicoon krijgt hij toch toestemming.

Over twee periodes heeft Blind liefst 333 officiële wedstrijden voor Ajax gespeeld. Op zijn erelijst staan liefst zeven landstitels. Ook won hij tweemaal de TOTO KNVB Beker en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal.

In de afgelopen weken werd de 99-voudig international al veelvuldig gelinkt aan een overstap naar RC Antwerp.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

blind antwerp erelijst gehonoreerd knvb telegraaf transferverzoek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Waarom mag Schreuder niet transfervrij vertrekken bij Ajax?
+5/-1

 
2 maanden geleden
Zelfs als er geld toegegeven wordt, wil niemand hem hebben.
+4/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
De volgende stap in het ambitieuze project van Van de Sar, Schreuder en consorten om van een Championsleagueclub een degradatiekandidaat te maken en zoveel mogelijk de selectie uit te kleden en zoveel mogelijk geld te laten verdampen. En sjonge, wat zijn ze hier goed in!
+6/-1

2 maanden geleden
Heel goed Ajax, want wat heb je immers aan voetballend vermogen achterin? Blind was gewoon bij Ajax gebleven als wij niet zo’n waardeloze trainer hadden.
+6/-1

2 maanden geleden
Man man wat een wanbeleid. Je club binnen het halfjaar naar de kloten helpen. #schreuderout
+7/-1

2 maanden geleden
Ik begrijp Blind ergens wel, anderzins denk ik, tegenslag door op de bank te komen en gelijk weg willen. Zal wel meer aan de hand zijn. Is 1 grote klerenzooi sinds Overmars weg is.
+4/-2

2 maanden geleden
Serieus, gewoon een man van de club….. Antwerpen, zucht. Boven Ajax dus.
+3/-0

2 maanden geleden
Nou , wat een beleid , verkeerde beslissingen , verkeerde mensen!!
+5/-0

2 maanden geleden
Serieus? Blind mag wel over zijn top zijn maar nog steeds is hij van toegevoegde waarde voor Ajax. Zeker dit Ajax. Het Ajax van die waardeloze schreuder, wanneer mag hij vertrekken? Blind hoort bij Ajax, schreuder niet!
+5/-1

2 maanden geleden
Dat heb je als je een gesprek met de spelersraad weigert en zegt dat er niks aan de hand is. Bedankt Edwin, jij kunt zo naast scholletje gaan zitten. Je loopt overal voor weg.

Ajax gaat helemaal naar de klote.
+7/-0

2 maanden geleden
De reacties hier verbazen mij. Ik meen hier toch, na puntverlies, geregeld gelezen te hebben dat Blind op moest rotten en dat Schreuder de club kapot maakt door hem te laten spelen.
+2/-4

 
2 maanden geleden
Dat klopt helemaal. Daley is ook vaak uitgefloten in eigen stadion. Nu hij weg gaat, realiseren we ons ineens hoe belangrijk hij was voor Ajax. We missen hem nu al.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ook blind stond op de verkeerde positie. Net als kudus en tadic. Gewoon als verdedigende middenvelder neerzetten en er komen passes naar voren.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik lees dat veel hier, maar volgens mij zijn jullie de wedstrijden vergeten dat Blind daadwerkelijk als verdedigende middenvelder speelde. Het werd nooit wat. Zelfs niet toen hij nog wat meer loopvermogen had als nu. Het werkt alleen in theorie.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Vandaar dat hij op die positie voetballer van het jaar werd.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik heb Blind nooit afgevallen en ook nu niet.
Het feit dat hij zelf wil vertrekken geeft aan hoe verrot de club momenteel is.
Hoe lang gaat dit nog zo door?
Wie kunnen hier ingrijpen, welke oud Ajacieden staan nu op?
+5/-0

 
2 maanden geleden
Blind op de bank. Ja, dat pik je niet als international. Groot gelijk dat hij weg gaat. Wie verlost ons van Schreuder?
+2/-0

2 maanden geleden
Zo, dat is deel een van het uitsnijden van het Ajax dna. Alfredje ziet liever houthakker Alvarez dan Blind als verdedigende middenvelder. Dus nog steeds geen middenvelder die de bal van het middenveld naar de voorhoede kan brengen.
Vervolgens zal ook Klaassen verdwijnen want daar heeft ome Alfred al helemaal geen plaats voor. Mister 1-0 is in zijn ogen een simpele draver die op de bank hoort of weg mag.
Het volgende slachtoffer gaat Brobbey worden. Die hoeft weliswaar niet weg maar onze clown heeft al lang laten blijken dat hij liever een andere spits heeft. Wat heb je ook aan de topscorer per minuut gerekend van de eredivisie. Dus Brobbey gaat naar de bank en onze pipo zette Kudus in de spits. En nu zoeken ze in Brasil bij Santos naar een andere spits dus Brobbey kan ook een kussentje voor de bank mee gaan nemen naar de wedstrijden. Schreuder ziet het niet zitten in hem.
Kortom, met Blind, Klaassen en Brobbey zijn de trouwe soldaten van Ajax al geëlimineerd en kan meneer Boltini het Schreuder dna in gaan bouwen in Ajax.
Dan moet natuurlijk wel het grootste talent Kudus eerst exit want die heeft al laten weten dat hij op het middenveld wil spelen en onze superkneus is de enige in de wereld die hem als spits ziet. Exit dus ook voor Kudus want een andere mening in de kleedkamer accepteert Schreuder niet iet hij voor de camera weten.
Ik hoor Timber al denken, echt niet dat ik volgend jaar nog bij Ajax blijf. Deze trainer is geraakt door de meteoriet, wegwezen hier.
En onze mvp van de laatste jaren moet op zijn oude dag een nieuw kunstje leren van de trainer en heeft nu al rechtsbuiten, spits en op tien gespeeld.
Dit is niet alleen een nachtmerrie maar overdag denk ik ook dat ik droom en elk moment kan ontwaken.
Als John 89 gelijk heeft en Sarretje een gesprek met de spelersraad geweigerd heeft dan eindigt dit diep in de afgrond. Met papa Blind hadden we al een voetbal adviseur die er buiten het veld altijd in slaagt om het verkeerde te doen dus dan is de ramp compleet.
Het lijkt een slecht boek waarvan je denkt kom op nou, zoiets kan helemaal niet. Maar helaas, wen er maar aan, Ajax wordt momenteel systematisch en heel grondig naar de kloten geholpen. Dit is het einde van een geslaagde revolutie die ons mooie jaren gebracht heeft maar de magere jaren zijn nu aangebroken. En zo lang als deze trainer er zit en Blind en Sar hun onzin richting Raad van clowns kunnen verkondigen zal daar geen einde aan komen.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dat gesprek tussen de ledenraad en Van der Sar had vlak voor het WK moeten plaats vinden. Edwin vond het alleen genoeg om met de trainer te praten. Dit alles in een podcast van Kale en Kokkie terug te horen (zij voorspelden al dat heel veel spelers in de winterstop zouden vertrekken omdat ze klaar zijn met Schreuder). Als je een beetje googled kun je het ook op het internet vinden.
+4/-0

2 maanden geleden
Eerst Tagliafico weggetreitert (al is dat niet door Schreuder) en nu Blind, want hij zou het beter doen als linksback. Een topverdediging door het putje.

Godverdomme ik kan hier ontzettend kwaad om worden. Oprotten met Schreuder en laat hij v/d Sar meteen meenemen! OPROTTEN JA!!!
+3/-0

 
2 maanden geleden
Blind en topverdediging in dezelfde opmerking nog wel....
Had hem graag eens op 6 gezien maar in de verdediging ging het toch al een tijdje niet meer volgens mij.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ja, topverdediging. Heb je de laatste drie jaar misschien niet naar de Champions League gekeken?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zeker, maar ik denk dat Blind niet direct aan deze top verdediging heeft bijgedragen de laatste jaren. Ik denk dat onze andere verdedigers zo goed waren dat ze Blind's tekortkomingen op verdedigend vlak konden verbloemen. Dat gaat nu mis omdat ze een verkeerde verdediger hebben aangetrokken.
Ik denk dat jij ook wel hebt gezien dat Blind vaak de verdediger is waar iets fout gaat ?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nou OK, we zijn het niet eens. Ik vind dat met Daley de laatste speler vertrekt die kan opbouwen van achteruit. Het 'bewijs' daarvoor vind ik de laatste wedstrijden voor de winterstop. Het spel van Ajax was niet om aan te gluren en de verdediging was zonder Daley helemaal zo lek als een mandje.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben het deels weldegelijk met je eens. Wat opbouw betreft is Blind onze beste speler in de selectie, maar als je puur verdedigend kijkt vind ik dat Blind er de laatste tijd te vaak naast zit. Naast het feit dat hij in mijn ogen gewoon te langszaam is heeft hij ook nog al eens een missertje, verdedigend maar ook opbouwend.
Ik vind alleen wel dat ze eens een speler moeten scouten die naast goed verdedigen ook kan opbouwen. Dat lijkt moeilijk te zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
IK ben het totaal met je eens , maar vind ook dat je die gasten die ingekomen zijn wat tijd moet geven ,Blind is een geweldige voetballer maar geen geweldige verdediger, vandaag de dag kijken ze niet in de spiegel zoals wij dat deden , nu mag er geen kritiek meer zijn op het spel wat ze laten zien alles is goed.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.454 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alfred alvarez bag bassey bergwijn boer dna donpedro elsimao flappie godzijdank haast hamstra heitinga kaltenbach kiki kudus lidus oprotten overneemt reiziger sar schreuder stewart suavimani tadic taylor timber volendam wijndal