Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje verslaat Verenigde Staten met hoofdrol voor Daley Blind

3 december 2022 17:51
Foto: Pro Shots

Oranje verslaat Verenigde Staten met hoofdrol voor Daley Blind; image source: Pro Shots

Oranje heeft de kwartfinale weten te halen op het WK in Qatar. Met Jurriën Timber, Daley Blind en Davy Klaassen in de basis werd Verenigde Staten met 3-1 verslagen. Blind zorgde met een doelpunt en een heerlijke assist voor een hoofdrol. Direct na rust kwam Steven Bergwijn als vervanger van Klaassen nog binnen de lijnen. Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Remko Pasveer kwamen niet in actie.
Discussieer mee op de forums


Tags

blind oranje berghuis bergwijn pasveer qatar remko taylor timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik snap dat dit een Ajax site is, maar waarom de hoofdrol van Dumfries (2 assists en een doelpunt) niet benoemen?
+1/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat Donny hierboven schrijft. Het verslag hier is vanuit Ajax' perspectief. Dumfries trouwens heel goed, daar niet van. 😁
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond dumfries trouwens erg slecht spelen. Zeker hij heeft gescoord, maar verder… blind heeft zich trouwens goed in de etalage gespeeld. Die zal niet meer terug komen als schreuder blijft. En ik zal hem ook geen ongelijk geven trouwens.
+3/-3

 
1 jaar geleden
De hele wereld vond hem de beste van het veld jij vond hem erg slecht. Echt hilarisch dit!!!
+7/-2

 
1 jaar geleden
Hoe Dumfries gisteren speelde daar kunnen Rensch, Wijndal en Schreuder nog heel veel van leren, 2x de achterlijn halen en de bal perfect terugleggen op de penaltystip. Dit heet nu trainen en in de wedstrijd uitvoeren. Ook nog scoren en een cruciale bal van de lijn halen.

Sommigen zitten echt met een blinddoek voetbal te kijken.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Dumfries blijft Dumfries. Met al zijn plussen en minnen. Vanuit stilstand heb je niets aan hem maar eenmaal in de loop kan hij van grote waarde zijn.

Die 3-1 tikte hij via zijn scheenbeen binnen haha....maar hij telt wel.

Ben wel blij voor Daley. Dit verdient hij zeker.
+2/-0

1 jaar geleden
Leuk voor Blind, goal en een assist. Die kon wel een opkikker gebruiken. Hopelijk trekt hij dat door bij Ajax.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat is ook zowat het enige wat hij goed gedaan heeft. Hij kan het echt niet meer belopen.
+4/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vandaar dat hij de hele wedstrijd zowel voor- als achterin te vinden was... Ja, die jongen is niet de snelste, maar hij heeft genoeg kwaliteiten die juist bij het aanvalsspel Ajax tot uiting zouden moeten komen in de juiste samenstelling met de juiste tactiek.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maak dat Alfred Schreuder maar eens wijs. De man die na een evaluatie denkt het licht te hebben gevonden maar stelt Daley in januari gewoon weer op als wingback, waarbij hij regelmatig in het strafschopgebied opduikt. Desnoods een actie maakt om een verdediger te passeren maar bij balverlies achter de feiten aanloopt, omdat hij de snelheid er niet voor heeft. Hij kan de gaten niet meer dichtlopen gelange de wedstrijd vorderd.

Van Gaal cammoufleert het grotendeels door Ake en van Dijk achterwege te houden die veel vuil werk opknappen waardoor Daley meer aan voetballen toekomt. Naast van Gaal vond ik de opmerking van Gullit enige tijd geleden ook al logischer door Daley voor de verdediging te positioneren zodat hij meer in een vrije rol aan de opbouw kan werken. Daar ligt voornamelijk zijn kwaliteit. Maak er dan ook gebruik van als je hem opstelt of zet hem anders op de bank.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Blind op de plek van Alvarez zou geen slechte zet zijn. Ben je in één keer verlost van het probleem in de selectie: voetballend vermogen vanuit de achterhoede. Bassey krijgt dan 2 taken: verdedigen en de bal z.s.m. afgeven aan Timber, Wijndal of Blind.
+6/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies. En mocht Alvarez en of Kudus nog verkocht worden?? kun je desnoods een poging wagen om Ziyech terug te halen. Of laat een aantal deskundigen overwegen of Zerrouki de juiste versterking is. En laten we Bassey voorlopig alleen het vuile werk opknappen. Wie weet krijgt hij over enige tijd het positiespel goed onder de knie. Ziet hij het algehele plaatje met overzicht beter. Gaat hij beter inzien wanneer er getemporiseerd moet worden of juist niet etc.. Als dat in de basis goed zit breekt de tijd aan dat hij vaker een lange pass op de stropdas van een spits zou moeten versturen, of waar nodig komt opstomen vanuit het centrum met de bal aan de voet. Zijn grote passen en lichaamsbouw heeft hij in elk geval al mee.

Maar goed, daar gaan we weer, de organisatie en Ajax NV, waar waren ze?

Tijd zal leren in hoeverre Bassey zich kan ontwikkelen tot een meerwaarde zoals Rijkaard en Danny Blind ooit speelden. Vooralsnog mist hij de kwaliteit en ervaring er (nog) voor. Een van de redenen waarom de achterhoede destijds te vaak in de problemen kwam terwijl Ajax met een gerichtte versterking dat mogelijk beter had kunnen opvangen in een tijd dat er o.a. een snelle groepsfase CL moest worden afgerond om weer te overwinteren.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Daley gaat helemaal niets meer doen bij Ajax. Als hij zijn conclusies nog niet had getrokken onder Schreuder en z'n achterlijke opstellingen, dan heeft hij dat nu wel gedaan en gaat gewoon zijn carriere afbouwen bij een club (en trainer) die hem wél nuttig gebruikt. Je wordt bedankt Schreuder!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Dat denk ik ook. Hij wordt ook te vaak afgezeken, terwijl hij bij Ajax van cruciaal belang is voor de opbouw en passing van achteruit. Maar ja, Blind moet het altijd al ontgelden. Zwaar ondergewaardeerde speler.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Vind ik ook. Al valt er hier en daar van alles op te merken aan zijn spel de laatste tijd. Kritisch zijn mag en is goed. Maar dan nog blijft Daley een kind van de club. Heeft als voetballer een aanzienlijke staat van dienst opgebouwd en zouden we moeten koesteren ipv begrippen als oprotten, pleur op, en dergelijk goedkope bull shit.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben zelf ook vaak kritisch op hem en andere spelers, maar toch echt vooral op Schreuder die met zijn rare fratsen ervoor zorgt dat het hele elftal niet draait, spelers niet beter worden en juist onder hun kunnen presteren. Het is één grote kutzooi momenteel.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zoiets had dit seizoen gekund hé:

Pasveer
Sanchez/Rensch-Alvarez-Bassey-Wijndal/Baas
Taylor-Blind-Kudus
Tadic/Conceicao-Brobbey-Bergwijn

Waar maak ik me druk om, die slaperd gaat het nooit inzien.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja, en dan komen Schreuder en Sar pas na de wedstrijd van Emmen met een statement dat het allemaal ligt aan een paar rotte appels binnen de selectie. Het begrip stoorzender word er bij gehaald maar waarscjijnlijk storen ze zelf nog het meest van allemaal door niet handig in te kopen en het continue geschuif van spelers. Denk dat een flink aan selectie spelers hun bedenkingen hebben maar dat vooralsnog niet uitten. En hoe zal het de oud Ajacieden van de opleiding op sportpark 'De Toekomst' vergaan? Hebben Alfred en Edwin er bij stilgestaan hoe zij zich voelen als ze zien dat anti ajax spelers als Ocampos en Sanchez worden gehaald. Waarvoor leidt je dan eigenlijk nog op als je met dat soort prut aan komt zetten?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ook dat kan meespelen. Ik heb het idee en dat moet ik dan beoordelen van afstand, dat er naast Daley nog een half dozijn rondlopen die klaar zijn met Schreuder. Blij zijn als er in januari een ander voor de groep staat of zelf aan vertrekken denken.
+2/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als die half dozijn dan eens even hun mond open doen, dan is het hopelijk snel gedaan met Schreuder, óf gaat Schreuder de opstelling eens aan iemand overlaten die er verstand van heeft.
Ik meen dat Tadic en Blind ook eens zo'n gesprekje met Ten Hag hebben gehad, in het begin. Daarna ging het een stuk beter.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja daar zul je de stoorzender hebben. Die twee durven zich wel te roeren als er dingen niet helemaal lekker gaan of kloppen. Brobbey, Kudus, of Bergwijn zijn na mijn idee passiever. Leeftijd speelt hierbij mogelijk een rol maar gezichten spreken soms boekdelen. En dan ben ik de opmerkelijke foto van Lucca en Conceicao in de bus nog niet vergeten. Blijft toch een raar beeld die vlak er na werd verwijderd.

Maar goed, laat Schreuder en lotgenoten - het aankoop kwartet - vooral blij zijn dat Johan Cruijff er niet meer is. Al hebben ze de pech dat zijn geest voor eeuwig bij Ajax rondwaard. Als die mocht spreken ging het vast en zeker niet over impulsaankopen met het idee dat dan alles plotsklaps veranderd en beter word. Dan gaat als eerst de zweep erover op het trainingsveld. Word Danny Blind vandaag nog teruggevloten uit Qatar. Kan van der Sar zijn koffer weer op stal zetten. Vakantie richting de Saint Vincent and Grenadines eilanden gaat dan even niet door.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon ordinair Psv counter/reactievoetbal wat ome Louis speelt.
In Eindhoven zullen ze waarschijnlijk soppend voor de tv zitten zo geweldig ze het vinden en het klapvolk in de rest van Nederland vind het al gauw goed zolang `we` maar winnen.
Ik als Ajaxcied, aanhanger van aanvallend en totaalvoetbal gaat dit nooit waarderen al worden ze er wereldkampioen mee.
Met jongens als Frenkie en eventueel Gravenberch die je mee had kunnen nemen had je ook gewoon een dynamisch en voetballend middenveld op kunnen stellen.
Met het blik goeie en snelle verdedigers die je tot je beschikking heb en leuke aanvallers had Louis echt zen stijl niet hoeven te verloochenen.
Tegen Argentinië word het 120 min wachten op de penaltyserie en dan weten we hoe het vervolgens afloopt.
+4/-4

 
1 jaar geleden
Nou, dat kan alle kanten op hoor. Cillessen staat dit maal niet tussen de palen.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Oranje heeft een selectie die naar de klote wordt gecounterd als ze aanvallend gaan spelen in een 4-3-3 formatie. Ook ik ben geen fan van het huidige spel, maar dit is de manier om het maximale uit te persen op een toernooi. Voor mooi voetbal van Oranje kijk ik wel wedstrijden terug uit 2008 (EK) en de jaren 90. Voor nu vind ik dat dit de realistische manier is als je ver wil doorstoten in een toernooi.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het probleem is alleen dat dit niet "voor nu" het beste is, want we spelen al sinds 2010 afgrijselijk countervoetbal. Ja, ook in de NL destijds tegen Duitsland en Frankrijk onder Koeman.

De kwaliteit van de jeugdopleidingen en het gebrek aan ambitie bij zowel clubs als de KNVB staat al lange tijd onder water.

"We zijn er weer bij en dat is prima" is het motto van het Nederlandse voetbal geworden.
+3/-2

1 jaar geleden
Nederland heeft te weinig verschillende kwaliteiten in de ploeg die 4-3-3 rechtvaardigd. Daarom moet Nederland ook als een counterploeg spelen.
+5/-1

1 jaar geleden
Ja, het is echt jammer dat goed voetbal te grabbel is gegooid. Van de 2e en 3e plaatsen in 2010 en 2014 zijn slechts 2 wedstrijden blijven hangen, de rest was gewoon niet om aan te zien. Dan liever als in 2008 of 1998 waar je ook niks wint, maar wel indruk achterlaat.
+3/-4

1 jaar geleden
Liever met een realistische opstelling zo ver mogelijk komen dan trachten met middelmatige spelers sprankelend te spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tja, daar verschillen onze meningen...
+2/-1

1 jaar geleden
Je bent dus niet blij als het Nederlands elftal wint omdat ze niet mooi genoeg voetbal spelen ?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Mijn voetbalverstand snapt het en juicht als we scoren, maar mijn voetbalhart huilt bij waar we tegenwoordig qua voetbal mee aan komen zetten. Zo beleef ik het......
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb sws niet veel met het NL elftal, zeker niet als ze afbraakvoetbal spelen. Ben ook geen psv supporter omdat de manier waarop je wint voor mij wél belangrijk is.
+2/-1

1 jaar geleden
Je moet tegen een depressie aanlopen sosachies an. Ook Ajax speelt onherkenbaar voetbal.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Van Ajax wordt ik niet vrolijk inderdaad, maar jij ook niet mag ik hopen toch? Het NL elftal beïnvloedt mijn humeur dan weer nauwelijks, ik wordt alleen droevig van de mensen die nooit voetbal kijken en mij nu komen vermoeien met hun mening over Depay. Ik ga er overigens van uit dat dat na vrijdag voorbij is...
+1/-0

1 jaar geleden
Vooreerst hebben we eerst nog wat dagen om van het leven te genieten.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey elsimao ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht