Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Je maakt allemaal fouten, ook een trainer'

3 december 2022 11:51 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Je maakt allemaal fouten, ook een trainer"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid gesprek met Voetbal International geeft Alfred Schreuder aan dat hij fouten heeft gemaakt tijdens zijn eerste half jaar bij Ajax. "Ik had vanaf het begin dingen anders kunnen en misschien wel moeten doen, maar dan had je mogelijk op dat moment ook nieuwe conflicten kunnen krijgen", aldus Schreuder. "Dan had ik bijvoorbeeld voor een transfer moeten gaan liggen, maar ik weet ook dat een trainer dat niet kan."

Schreuder koos ervoor om met de spelers die beschikbaar waren aan de slag te gaan. "In het begin ging dat gewoon goed, met prima uitslagen en wedstrijden in de competitie en het openingsduel in de Champions League", zo geeft hij aan. "Daarna heb ik keuzes gemaakt, die gewoon niet altijd even goed uitpakten. Je maakt allemaal fouten, ook een trainer."

De trainer vindt dat hij uiteindelijk eerder in had moeten grijpen. "Ja, dat is voor mezelf ook misschien wel het belangrijkste punt dat uit de evaluatie na de eerste seizoenshelft is gekomen", zegt hij daarover. "Misschien waren sommige jongens wel met andere dingen bezig, zoals een WK of andere zaken, maar daar moet je als trainer wel goed mee omgaan. Daarin ligt voor mij als trainer ook een belangrijke, maar ook mooie uitdaging."

Meer op VI.nl
Tags

schreuder alfred conflicten openingsduel uitpakten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Zo! Dat is dan de eerste keer dat ik bij deze trainer iets van zelfkennis bespeur. Kan menigeen in het bestuur van Ajax een voorbeeld aan nemen.
+3/-0

1 jaar geleden
De grootste fout maakt onze directie door Schreuder te laten zitten.
+7/-1

1 jaar geleden
In dit artikel wijst hij weer hoofdzakelijk naar anderen en geeft indirect toe dat hij geen goede manager is. De zoveelste bevestiging dat we met hem geen steek verder komen, hij weet het gewoon niet.
+7/-1

1 jaar geleden
Ga alsjeblieft weg, je sloopt de selectie.
+7/-2

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik begin zolangzamerhand te beseffen dat we het er mee moeten doen. Ik mag alleen nog hopen dat de selectie openlijk afstand van hem neemt, dan moet hij wel weg, óf je moet de hele selectie verkopen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
De spaarpot ook mochten er deze maand nog een serie slechte aankopen bij komen
+2/-1

1 jaar geleden
Als ik zijn naam zie of hoor somber ik.
+5/-1

1 jaar geleden
De opmerking over voor een transfer moeten gaan liggen heeft hij al tig gezegd. Iedereen wist toch dat Antony niet te behouden was. Wat een slappe hap. Met deze selectie moet je met gemak, ruimschoots kampioen worden.

Hij moet de juiste spelers gaan opstellen die elkaar in hun kracht zetten en op hun meest rendabele plek spelen.
+7/-0

1 jaar geleden
Hij geeft zijn eigen falen dus toe. En geeft daarbij ook aan dat hij niet uit zichzelf tot dit inzicht is gekomen, maar pas na de tussenevaluatie. Anderen hebben hem dus actief op zijn falen moeten wijzen, omdat hij zelf niet over voldoende zelfreflecterend vermogen beschikt. Mensen moeten kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen, maar dan moeten er wel aanknopingspunten zijn. Anders ben je aan een dood paard aan het trekken, onderwijl je dondersgoed weet dat dit paard niet ineens magisch tot leven gaat komen.

Ajax is geen leerschool voor bestuursleden en trainers. Ik snap dat Sar dat is gaan denken door zijn tijd met Kinsbergen en het mentorschap van Meijaard. Maar het feit dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet zelfstandig kan fungeren als een sterke AD, onderstreept de noodzaak voor sterke beleidsbepalers alleen maar verder. Als je het vak nog moet leren, dan zijn er genoeg BVO's waar je terecht kan.

Ajax heeft behoefte aan een sterke AD, een ervaren TD met internationaal netwerk (en die in staat is om constructief samen te werken met het hoofd scouting en het hoofd jeugdopleiding) en een hoofdtrainer die aanvallend voetbal kan en wil spelen vanuit een gestructureerde organisatie (zonder trainersjargon gelul en quasi intelligente retoriek - dat snapt de gemiddelde voetballer toch niet). Het wordt dus tijd dat zowel Van der Sar als Hamstra en Schreuder het veld ruimen.
+8/-1

1 jaar geleden
Ja joh! Tuurlijk!

Je hebt bij tal van (top)clubs mogen rondlopen en dus een karrenvracht aan ervaring op mogen doen.

Nu de nood aan de man is loop je zielig te blaten over je eigen fouten en dingen anders doen.

Allemaal om een wit voetje te halen bij al die mensen die toen al gelijk hadden en dat er dus door de trainer (!) eerder had ingegrepen moeten worden.

Daarbij:

Een Ajax trainer is gepokt, gemazeld en de door de wol geverfd. Hij maakt misschien even een paar schoonheidsfouten maar legt uiteindelijk gewoon de puzzel en de boel gaat steeds beter lopen. Helemaal als er om de punten gespeeld gaat worden.

Helemaal met deze waanzinnige en zeer getalenteerde selectie.

We zijn hier godverdomme toch niet bij de eerste klasse amateurs dat er maar een beetje half bakken en semi serieus aangeklooid kan worden?

Ben je wel goed bij je hoofd?

Rot toch op joh! Ze zouden jou voor straf in een dierentuin vast moeten zetten en pas eten moeten geven als je zielig begint te blaten.

Ajax 0 - Blackburn Rovers 2.
En dat met hele goede spelers in de ploeg.

Donder toch op!
+4/-1

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben zolangzamerhand wel heel benieuwd aan het worden wie steevast een minnetje neerzet zodra iemand zich hier negatief uitlaat over Schreuder...

Zit Schreuder zélf wellicht ook op deze site? 🤣
+2/-1

1 jaar geleden
Nee vent. Je moet gewoon spelers op hun normale plek zetten. Dus bijv tadic op links en een spits op de spits positie. En het lijkt alsof hij fouten toegeeft, maar eigenlijk legt hij het bij anderen. Ja zo kom je nergens, als je verantwoordelijk bent natuurlijk.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson