Transparent
Inloggen
Sluiten

WK voorbij voor Mohammed Kudus na nederlaag tegen Uruguay

2 december 2022 18:38
Foto: Pro Shots

WK voorbij voor Mohammed Kudus na nederlaag tegen Uruguay; image source: Pro Shots

Voor Mohammed Kudus is het WK in Qatar voorbij. Met de Ajacied in de basis werd met 2-0 verloren van Uruguay, zodat Ghana als laatste in de groep is geƫindigd. Kudus werd uiteindelijk in blessuretijd gewisseld. Ghana kreeg al vroeg in de wedstrijd een enorme kans om te scoren nadat een strafschop werd gegeven na een overtreding op Kudus, maar deze werd gemist. De middenvelder van Ajax was zelf ook een paar keer dicht bij een treffer.

Ook voor oud-Ajacied Luis SuƔrez was de groepsfase het eindstation. Omdat Zuid-Korea in blessuretijd verrassend won van Portugal is Uruguay op basis van gescoorde doelpunten ook uitgeschakeld.
Discussieer mee op de forums


Tags

kudus uruguay ghana eindstation korea portugal qatar suarez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou Kudus, snel op zoek naar een andere club gezien Ajax te min voor je wordt.
Clubs zullen in de rij staan na deze prestatie van wereldformaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Jij hebt echt iets tegen Kudus volgens mij. Kudus heeft dit helemaal niet gezegd maar zijn ploeggenoot. Maar je gebeden zijn gehoord want de clubs staan inderdaad in de rij voor hem. Alleen zal Ajax na de goede WK die hij heeft gespeeld op zeker de vraagprijs verhogen dus dat kan nog roet in het eten gooien voor je.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Echt iets tegen hem hebben, is misschien te kort door de bocht. En ik ben me er van bewust dat de opmerking over "te min" van iemand anders kwam.
Maar zijn gedrag (o.a. werkweigering begin van het seizoen), uitspraken en dit soort opmerkingen zorgen voor een negatieve vibe jegens Ajax. Ik vind dat hij juist wel wat meer dankbaarheid mag tonen.
Voetballend heeft hij zeker talent maar het is in mijn optiek nog geen gearriveerde topper die klaar is voor de echte Europese top. Laat eerst maar eens zorgen dat hij onomstreden wordt bij Ajax, 1 - 2 seizoenen lang. Voor mij heeft hij nog genoeg te bewijzen, of gewoon in de winterstop vertrekken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Om zich te bewijzen bij Ajax zal onze supertrainer hem eerst moeten laten spelen. Als middenvelder die hij is wel te verstaan.
Een talent wat absoluut in de basis hoort en dan wel op de bank zit, dan wel op een totaal verkeerde plaats uiteindelijk zij kans krijgt wil spelen. En terecht.
Zijn werkweigering door een paar keer niet te trainen dat klopt natuurlijk niet maar dat deden Antony en Alvarez hem net voor. Voor de rest doet hij gewoon zijn stinkende best en is hij absoluut niet van negatieve invloed in de selectie. Daarvoor komen duidelijk een paar andere spelers eerst in aanmerking en geen Kudus.
En volgens alle analisten van alle landen speelde Kudus gewoon een heel goed toernooi en vandaar ook dat o.a. Liverpool, Dortmund en Juventus hem willen hebben en dat rijtje zal alleen maar groter worden geef ik je op een briefje.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als je echt zo goed bent, dan zorg je ervoor dat je ook bij deze huidige super trainer onomstreden wordt. Persoonlijke voorkeuren van een trainer, die heb je niet in de hand maar vertrek dan gewoon met dat als reden.
Zijn werkweigering bagatelliseren omdat 2 andere spelers hem voorgingen? Mooie kans voor hem om zich te onderscheiden en gewoon loyaal naar de club op te stellen. Of ben jij in het dagelijks leven ook zo, als je collega zich ziek meld omdat hij meer geld wil, doe jij dat ook?
Hebben de clubs die je noemt zich al officieel gemeld? Of zijn de gewoon de lijstjes die alle clubs hebben en aanvullen met namen van spelers die scoren in de CL?
Natuurlijk speelde hij een goed toernooi maar kijk ook kritisch naar de spelers om hm heen, dat maakt hem alswel de beste.
Enfin, maakt verder niet uit.
+1/-1

1 jaar geleden
Die gozer die twee doelpunten voor Uruguay maakt had gewoon rood moeten krijgen naar die trap op de buik/ribbenkast. Dan was het anders gelopen, blij toe dat Uruguay ook niet door is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Schandalig was dat. Ook mooi vooral omdat die kut Darwin eruit ligt.
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer, had allicht verkocht kunnen worden voor iets meer. Is immers zo 20 mio minder waard geworden in de afgelopen maanden..
+1/-0

1 jaar geleden
Schreuder is de enige trainer in de wereld die het niet in Kudus ziet zitten.
Dat deze trainer is van de club in mijn hart is des te hartverscheurender.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben ik het niet mee eens omdat ik Kudus (nog) niet top vind. Schuld ligt deels omdat hij de afgelopen anderhalf jaar voor het overgrote deel invalbeurten maakte. Dat remde zijn groei. Toch vond ik spelers als Gravenberch en Ziyech verder en beter in hun ontwikkeling.

Kudus zou een goede 10 kunnen worden maar voor die positie heb je veel overzicht en gogme nodig en dat mis ik te vaak bij hem. Ik ga Kudus daarom niet met Litmanen of Stefan Pettersson vergelijken. Daarvoor komt ie vooralsnog te kort.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij wilde juist kudus wel opstellen, terwijl
Zijn positie al bezet wasā€¦ daarom speelden we zonder spits. Dat is juist het probleem van schreuder. Hij wil de spelers wel opstellen, maar niet op de juiste plek.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst