Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Oranje weet niet te winnen van Ecuador

25 november 2022 19:32
Foto: Pro Shots

Zwak Oranje weet niet te winnen van Ecuador; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal is op het WK in Qatar tegen slordig puntverlies aangelopen. Het groepsduel tegen Ecuador eindigde in een 1-1 gelijkspel. Louis van Gaal had meerdere wijzigingen aangebracht, waardoor nu Justin Timber en Davy Klaassen een basisplaats kregen, net zoals Daley Blind en Steven Bergwijn. Steven Berghuis was zijn plek in de basis juist kwijt geraakt.

Timber en Blind speelden de hele wedstrijd, terwijl Bergwijn in de rust werd gewisseld. Twintig minuten voor tijd kwam Berghuis binnen de lijnen voor Klaassen, terwijl Remko Pasveer en Kenneth Taylor opnieuw niet in actie kwamen.
Discussieer mee op de forums


Tags

ecuador berghuis bergwijn blind oranje timber gaal groepsduel pasveer qatar remko taylor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Kwamen nog goed weg ook. Oranje is niet veel beter dan onder Koeman en Frank de Boer. Statisch allemaal en gaan mee in het spel van de tegenstander in plaats van zelf proberen het spel te maken. Maar ja, wat wil je met zo een opstelling met bijna geen creatieve spelers.

Ps. Vandaag bewees Noppert ff waarom hij op zijn leeftijd bij Heerenveen zit en niet bij een betere club.
+6/-0

1 jaar geleden
Gooi alstublieft Dumfries en Koopmeiners eruit, niet het niveau. Timber kwam constant in de problemen door deze gasten.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Timber was ook niet best hoor, om over Bergwijn maar te zwijgen. De meeste Ajacieden laten het behoorlijk afweten, ik heb niet het idee dat ze 'beter' gaan terugkomen uit Qatar.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gelukkig wel met wat wedstrijdritme 😅
+2/-0

1 jaar geleden
Drama, alsof de batterijen op waren!! Geen goede gezien!
+2/-0

1 jaar geleden
Taylor erbij voor wat gif in het spel.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Taylor erin voor meer voetbal in het elftal. Taylor is overal op het middenveld te vinden waardoor bijvoorbeeld Frenkie de Jong de bal snel kwijt kan en niet hoeft te gaan dribbelen. Aan gif heb je niets, aan voetballend vermogen wel. Zulke tegenstanders moet je proberen weg te tikken i.p.v. fysieke duels aan te gaan.
+4/-0

1 jaar geleden
schuifie, schuifie voetbal.
Van een actie maken hebben de hedendaagse spelers geen kaas gegeten.
Het Nederlands elftal is geen teamn net zoals ook Ajax1 geen team is.
In de eerste plaats is voetbal een teamsport.
Daardoor hebben deze elftallen het ook moeilijk tegen op papier mindere individuele spelers van kleinere clubs die wel als een team weten te voetballen.
Het Nederlands elftal heeft meer een elftal dat alleen als een counterploeg kan spelen. Het combinatievoetbal is van een bedroevend niveau. Daardoor krijgen Bergwijn en Depay ook geen fatsoenlijke bal. Als het countervoetbal niet lukt dan de lange bal op De Jong met Depay eromheen.
+1/-0

1 jaar geleden
Typisch Nederlands elftal, besluiteloos, risicoloos en juist daardoor in de problemen komen.
En stop eens met die hype rondom Depay, lekker de rest van het WK op de bank houden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eens Lax! De beste speler van Nederland is De Jong. Daar moet je het team omheen bouwen vind ik.
+2/-0

1 jaar geleden
Laten we maar ophouden over dit elftal! Een goede tegenstander en we kunnen op vakantie!!!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gevoel heerst bij mij dat de spelers het systeem proberen te hanthaven op het veld. Iedereen lijkt meer daarmee bezig te zijn waardoor je, je eigen spel niet kan maken. Van Dijk zei letterlijk dat ze aan dit systeem moeten wennen. Ik hoop dat Van Gaal dit ook gaat inzien. Hij heeft niet veel tijd om aanpassingen te maken, maar de aanpassing naar 4-3-3 zou het team in mijn optiek helpen.

Als de wedstrijd tegen Qatar ook zou een moeilijk wedstrijd lijkt te worden voor Oranje is het mijn inziens duidelijk, exit 5-3-2.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat lekker gaan deze wedstrijd. Groepsfase is nooit veel aan behalve de derde en laatste wedstrijd. Dan is het voor veel landen een kwestie van moeten al geld dat deze editie opmerkelijk genoeg niet voor Duitsland en Argentinie. De Argentijnen spelen vanavond tegen Mexico en de ingredienten zijn aanwezig dat het een spectakel kan worden.

Rene van der Gijp had een goed punt en ik denk dat van Gaal het vooraf al lang ingecalculeerd had. Je ziet het ook aan de spelers. We speelden niet best maar het boeit geen speler verder wat omdat het niet uitmaakt. Nederland had de eerste wedstrijd gewonnen en sta je al in de 1/8 finale omdat voetbaldwerg Qatar je laatste groepswedstrijd is. Een WK vergt veel van spelers dus als je even kan besparen en blesures uitsluiten, dan was gisteren de ideale wedstrijd. Straks met de finales moeten ze dermate veel geven dat ze nadien een week of langer moeten bijkomen. Te minste ik ga er vanuit dat we de kwartfinale bereiken, Mexico, Argentinie, of Frankrijk treffen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Begrijpelijk maar totaal verkeerde mentaliteit. Het is een kwestie van karakter en inzet. Ook als je wedstrijd 2 wint ben je al binnen en kun je nummer 3 relaxed uitspelen. Je had hier gewoon kunnen en moeten winnen. Oranje werd hier op inzet geklopt. Daarnaast trekken de meeste spelers (Ajax) hun vorm moeiteloos door naar dit WK.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lijkt mij niet slim om op de laatste wedstrijd te gokken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. We zijn nog niks opgeschoten in de eerste twee wedstrijden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Snap ik maar Qatar mensen. Dat is toch zoiets als spelen tegen San Marino of Liechtenstein. Daar moet je gewoon 3 punten voor rekenen en anders hebben we niks te zoeken op het WK. Maar goed, niemand had verwacht dat Saoedi Arabie van Duitsland won. De bal is rond en je weet maar nooit natuurlijk... Het zou wel een enorme afgang zijn als Oranje door Qatar zou worden uitgeschakeld. Dan lig ik waarschijnlijk in een deuk van het lachen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je had de laatste wedstrijd wel wat nieuwe spelers kunnen brengen zoals o.a. Xavi Simons en Frimpong. Maar Qatar moet zeker geen problemen opleveren. Alleen een rode kaart kan zo maar de wedstrijd veranderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Maar goed, niemand had verwacht dat Saoedi Arabie van Duitsland won.

Zij wonnen van Argentinië, terwijl Duitsland werd verslagen door Japan.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Thanks:-) Moet idd Japan zijn en ARG door SA.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Vreemd die minnetjes die je iedere keer krijgt. Jammer dat mensen op de persoon (down)voten en niet op de inhoud.
+3/-0

1 jaar geleden
Er lopen een paar spelers bij Ecuador die wij wel kunnen gebruiken met die mentaliteit, die rechtsback loopt bij Genk rond....belletje wagen TD?
+1/-0

1 jaar geleden
Het voetbal van het ned11 vertoont veel overeenkomsten met het huidige Ajax. Tenenkrommend slordig, onnauwkeurig en het ontbreekt aan gogme. Verder is de handelingssnelheid en balbehandeling onder de maat. Ook te veel gehypte spelers. Te veel spelers hebben een hoge dunk van zichzelf, maar zo goed zijn ze gewoonweg niet of nog niet .
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson