Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Bij Ajax weten we allemaal dat het beter moet'

19 november 2022 10:46 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Bij Ajax weten we allemaal dat het beter moet"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Daley Blind teruggeblikt op de kritiek op Ajax en hemzelf dit seizoen. "Er is genoeg gezegd en geschreven de laatste tijd over Ajax en mij, dat is niet altijd makkelijk. Ik weet – en bij Ajax weten we allemaal – dat het beter moet", aldus Blind "Ik hou van de club, geef altijd alles, ben een groot Ajacied, dus het doet me pijn."

De verdediger gaat verder: "Ik vind het ontzettend vervelend en baal van de situatie waar we in zitten. Maar nu wil ik het een plek geven en laten rusten en me volledig richten op het Nederlands elftal. Ik ga mijn tweede WK spelen. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

Blind heeft veel vertrouwen in het WK. "We hebben sinds vorig jaar zomer in de WK-kwalificatie en daarna in de Nations League bewezen dat we een moeilijk te kloppen team zijn. Sterker: we hebben geen wedstrijd meer verloren", zo geeft hij aan. "Alles onder Van Gaal is zó duidelijk, en zó gericht op het team en de teamgeest. Deze trainer weet heel goed wat hij verwacht van z’n elftal. En elke individuele speler weet het ook."

Oranje wil uitgroeien tot een ploeg waar niemand tegen wil spelen. "Ook niet landen als Brazilië en Argentinië", zegt hij daarover. "En ja, wat de bondscoach zegt: hij wil wereldkampioen worden en dat geloof slaat ook over op de groep. Als je er níét in gelooft, hoef je trouwens niet eens te gaan."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind argentinie gaal kwalificatie nations oranje teamgeest uitgroeien wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Zo is dat. Knallen iedere wedstrijd.
+3/-1

3 weken geleden
Dit stukje geeft zó goed weer wat hij (en ik met hem) van Schreuder vindt:

"Alles onder Van Gaal is zó duidelijk, en zó gericht op het team en de teamgeest. Deze trainer weet heel goed wat hij verwacht van z’n elftal. En elke individuele speler weet het ook."
+2/-0

 
3 weken geleden
Zo triest dat de directie van Ajax dit niet ziet.
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Daar ligt denk ik hoofdzakelijk het probleen van Schreuder. Wel een degelijke assistent en veldtrainer maar als coach zijnde een stuk minder. Is hij destijds om die redenen niet weggestuurd bij FC Twente omdat de supporters dermate in opstand kwamen dat de directie geen andere uitweg meer zag?

PS; Heb daadwerkelijke reden ontslag Alfred Schreuder destijds bij FC Twente gevonden. Kreeg daar de boel niet meer aan de praat;

https://www.youtube.com/watch?v=VJU0k_QyW4slink
+2/-0

 
3 weken geleden
Precies wat er nu bij Ajax gebeurt. De spelers pruimen hem niet meer met z'n gerommel. No way dat hij dit team nog aan het voetballen krijgt na de winterstop.
+2/-0

3 weken geleden
Zelfreflectie kan ook geen kwaad Daley. Ik heb jou nog nooit de hand un eigen boezem zien steken.
Ik hoop dat je je niveau weer kan halen bij Ajax en dat dit WK je goed doet. Bij Tadic wel, die legde er al 2 in het mandje vrijdag.
+2/-0

3 weken geleden
Ik wens hem een super goed WK!
Het zou mij niet verbazen als hij na het WK gaat vertrekken bij Ajax. En op deze manier (problemen met Schreuder) zou ik dat toch heel zuur vinden.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.498 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey blind delcampo elsimao frankrijk frommelt gaal hot jeroene kiki klaaschat kudus lidus liverpool mbappe messi nederland oplevert oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech