Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'We hebben nog geen opvolger van Marc Overmars gevonden'

17 november 2022 11:58 - Ajax Life
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "We hebben nog geen opvolger van Marc Overmars gevonden"; image source: Pro Shots

In gesprek met Ajax Life gaat algemeen directeur Edwin van der Sar in op de vraag waarom er geen vervanger voor Marc Overmars is aangetrokken. Volgens Van der Sar klopt er niets van de verhalen dat dit komt door een interne machtsstrijd. "Dat heeft daar totaal niet mee te maken, ook al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd", aldus Van der Sar.

De algemeen directeur gaat verder: "Er is wel rondgekeken naar een opvolger van Marc, maar deze is nog niet gevonden. Gerry Hamstra werkte al een jaar samen met Marc en had daarvoor op eigen benen gestaan bij andere clubs. Klaas Jan Huntelaar had aangegeven ambitie te hebben in deze richting. Als club willen we mensen graag een kans geven zich te ontwikkelen."

Van der Sar is juist heel tevreden over het tweetal. "Het was een extreem drukke transferzomer, met zoveel spelers die vertrokken", zo geeft hij aan. "Ook nog een paar op het laatste moment, omdat er een bod kwam waar we geen ‘nee’ op konden zeggen. Het team is nu, ook met Alfred Schreuder als nieuwe trainer, in ontwikkeling."

Meer op Ajax Life
Tags

sar overmars alfred gerry hamstra huntelaar interne life machtsstrijd rondgekeken schreuder transferzomer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Iedereen is in ontwikkeling, we zien het alleen al maanden niet op het veld terug. Het is één grote speeltuin geworden.
+8/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Mochten er tijdens de ontwikkelingsprocessen nog leningen afgesloten dienen te worden als het geld op is weet ik nog wel een goede Bankier.
+2/-0

3 weken geleden
Het lijkt er toch wel heel erg op dat die door van der Sar genoemde ontwikkeling van redelijk goed ontwikkeld naar zeer slecht ontwikkeld is gegaan en de cijfers bewijzen dat.

Een bijna perfecte wedstrijd tegen Heerenveen waar het Ten Hag spel nog duidelijk was te herkennen (af jagen tegenstander en met lef spelen, rest verdediging klopte redelijk) naar de waardeloze wedstrijden in de CL met als klap op de vuurpijl de 2e helft tegen Emmen.

Als je tussen de regels doorleest "Volgens Van der Sar klopt er niets van de verhalen dat dit komt door een interne machtsstrijd. "Dat heeft daar totaal niet mee te maken"

Als hij letterlijk heeft gezegd 'Dat heeft DAAR totaal...' dan geeft hij eigenlijk toe dat er een interne machtsstrijd aan de gang is binnen Ajax.
+2/-0

 
3 weken geleden
Haha, ik zie dat jij in jouw laatste alinea al dezelfde conclusie had getrokken als ik 😁
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Cynische gezegd > Intern conflict kan er best zijn maar misschien is er toch nog hoop?
Er schijnt namelijk zes weken voor te staan om een persoonlijke ontwikkeling beter onder de knie te krijgen. Daarna voetballen we misschien weer des Ajax waarbij de koopaandrang met de illusie dan gaan het wel lukken wordt afgeleerd. Hiervoor hoeven ze alleen wat nieuwe hersenverbindingen aan te sporen. Je moet er wel de tijd voor nemen maar past prima bij de woorden die Edwin van der Sar gebruikte en RvC, die eerder al aangaf dat er geen grote haast bij is.

Hier de beelden;

https://youtu.be/DPu9NbStOno?t=53link
+2/-0

3 weken geleden
''Het was een extreem drukke transferzomer, met zoveel spelers die vertrokken"

Elk jaar vertrekken er een handvol spelers bij Ajax sinds de 45 jaar dat ik supporter ben. Ik ben dus niet van gisteren. We zien alleen dat Ajax sinds de zomer niet meer weet wat voor kwaliteit er aan getrokken dient te worden om op het zelfde niveau door te gaan, terwijl ze nog nooit zoveel geld hadden om uit te geven, om hetgeen te bewerkstelligen.

Geen organisatie en verkeerde keuzes. Plus een coach die er geen elftal van weet te maken. Dat is dubbel op. 2x te veel van het goede.

Op de vraag; Zien we nu in hoe belangrijk het voor Ajax is om een organisatie achter de hand te hebben die alvast meet hoeveel spelers er van de zomer vertrekken? wie blijven er? en wat van de jeugd door kan naar Ajax 1? Wat hebben we dan staan en moeten we toevoegen als directe versterking om op niveau te blijven, het geheel te complimenteren? Zal ik wel nooit antwoord op krijgen. Komende zomer gaan ze met goede moed verder waar ze afgelopen zomer aan begonnen waren.
+4/-0

3 weken geleden
" Als club willen we mensen graag een kans geven zich te ontwikkelen."

Laten we in dat geval ons allemaal maar aanmelden. Het maakt niet uit wat voor spelersmateriaal je aantrekt. Mocht het een foute boel worden op het veld dan zeg je dat je meer tijd nodig hebt. Als dat niet werkt vermeldt je er bij dat er een paar stoorzenders zijn waarom het niet loopt.

Succes gegarandeerd dat je je carriere bij Ajax mag blijven voortzetten zo lang de tijd bestaat.
+4/-0

3 weken geleden
Als je na bijna een jaar geen opvolger hebt, ben je niet geschikt.
+4/-0

 
3 weken geleden
Mee eens, je moet eerst zorgen dat je randvoorwaarden goed zijn voor je groei om verdere groei te bewerkstelligen. Dus een goede TD, goede trainer en selectie, dan kun je weer aan bv. de nieuwe CL denken.

Van der Sar is niet de juiste man momenteel. Hij heeft gefaald in alle moeilijke zaken. Hij denkt alleen maar aan commerciële graantjes en ziet het voetbal (waarom het draait) over het hoofd.
+4/-0

 
3 weken geleden
Amen, het grootste probleem is Sar. Onder JC met de drie anderen was hij als Commercieel Directeur al ver boven zijn gewicht aan het knokken. Daarna met Overmars en Bergkamp, JC en Jonk een mes in hun rug gestoken, daarna met Marc, Bergkamp afgeserveerd en zo met zijn tweetje lekker de club runnen waarbij Sar lekker op de achtergrond AD werd. Nu zonder Overmars is hij alleen over en ondervind hij dat hij totaal ongeschikt is als leider. Hij is bang sterke mensen naast zich te hebben, met als resultaat dat we al een jaar op een nieuwe TD wachten. Het trieste is dat ze Sar net beloond hebben met een contract tot Juni 2025 en dat alleen negatieve resultaten de RvC wakker kan schudden.
Er is over de hele linie geen kwaliteit meer en slechts de hele dure en vaak nog redelijk goede spelers zorgen ervoor dat we nog in de top van de ED kunnen meedraaien. Met dat budget is het huidige resultaat heel erg slecht en moet er helemaal schoon schip worden gemaakt, beginnende bij Sar.
+2/-0

3 weken geleden
Directeurtje vd Sar.
PRIORITEITEN stellen, eerst een vervanger voor Schreuder.
Kop uit het zand halen. Zijn we van het calimero gedrag af, hanteren we nu de struisvogel politiek.
+2/-0

3 weken geleden
Volgens Van der Sar klopt er niets van de verhalen dat dit komt door een interne machtsstrijd. "Dat heeft daar totaal niet mee te maken, ook al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd", aldus Van der Sar.

Hij ontkent dus niet dat er een interne machtsstrijd is. Hij zegt alleen dat het nog niet aan stellen van een nieuwe TD er los van staat.
+1/-0

3 weken geleden
Ze kunnen me wel inhuren. Ik heb er volgens mij wel kijk op en als het moet verstuur ik hier en daar wel een dickpic.
+3/-1

 
3 weken geleden
Ik geloof niet dat ik ooit mijn nummer aan je gegeven heb.
Mocht dat wel zo zijn wil je het dan verwijderen?
+4/-0

3 weken geleden
Het zal geen zwaargewicht worden.
V.d. Sar moet niet overruled worden dan komt zijn positie pas in gevaar.
+3/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.494 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey betweters blind daarnaar delcampo depay donpedro duimpjes elsimao frankrijk frommelaar frommelt gaal hot kudus lidus liverpool mbappe oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech