Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steeds meer mensen binnen Ajax schreeuwen om terugkeer van Marc Overmars'

15 november 2022 10:02 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Steeds meer mensen binnen Ajax schreeuwen om terugkeer van Marc Overmars"; image source: Pro Shots

Volgens clubwatcher Mike Verweij hopen steeds meer mensen binnen Ajax op de terugkeer van Marc Overmars. Dat geeft hij aan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Dat zijn best veel spelers, maar ook andere mensen binnen de club", aldus Verweij. "Zij hopen en schreeuwen om de terugkeer van Overmars. Dat gaat niet gebeuren en dat kan ook niet, maar je vraagt je wel af of het verstandig is geweest om hem onmiddelijk te laten vertrekken."

Verweij geeft aan dat Ajax ook andere maatregelen had kunnen treffen. "Ze hadden hem een half jaar op non-actief kunnen stellen, verschillende cursussen laten volgen en vervolgens diep door het stof laten gaan. Dan had hij na een half jaar weer terug kunnen komen", zegt hij daarover. "Laat één ding duidelijk zijn. Hij heeft heel veel dingen heel erg verkeerd gedaan en het is schandalig dat je zulke foto's verstuurt, maar hij heeft niks strafbaars gedaan. Natuurlijk is dit ver over de grens en ik snap dat Ajax maatregelen neemt, maar misschien hadden ze toch veel moeten doen om hem te behouden."
Tags

overmars verweij cursussen foto kick onmiddelijk podcast stof strafbaars telegraaf verstuurt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Overmars wegsturen is het domste wat ze konden doen en dat heeft de club de das omgedaan. De verantwoordelijken moeten per direct de laan uit worden gestuurd.
+8/-7

 
3 weken geleden
Helemaal mee eens! Nu is wel duidelijk hoe belangrijk Overmars was. Direct terughalen. Ajax zakt steeds verder weg. Tijd voor actie!
+6/-8

 
3 weken geleden
Was helemaal niet dom, er was geen andere oplossing. Wat wel dom is, is dat ze de assistent en de stagiair verantwoordelijk maken voor de grootste zomerse uitgaven uit de clubgeschiedenis. Wie dat bedacht heeft moet echt de brandstapel op. Die twee H2 kun je hun onkunde nauwelijks kwalijk nemen, hoogstens hadden ze moeten zeggen, 'hier hebben we nog geen ervaring mee, het wordt een risico'. Dat de clubleiding heeft toegestaan je duurste aankoop ooit te halen voor de positie an je MVP, een spits te halen die uit je eigen opleiding is weggelopen om zelfzuchtige redenen, en een verdediger te halen puur op basis van transfermarktonderzoek is een van de grootste schades uit de recente clubgeschiedenis. Daarnaast was Overmars de laatste 1,5 jaar ook op technisch gebied aardig de weg kwijt. Daar kun je ook wel een aardig lijstje van mismanagement op los laten.
+12/-1

 
3 weken geleden
Als ze de scouting weer hun werk laten doen, ben je al een stuk verder. Afgelopen zomer kun je eigenlijk als zwarte bladzijde zien qua aankopen. Verder eens over wat je zegt over Overmars, maar dat was niet alleen de laatste 1.5 jaar.
+5/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Leg dit maar uit aan de vrouwelijke medewerkers en speelsters die met zijn fratsen te maken hebben gehad. Zo iemand moet je niet terugwillen. Het gaat inderdaad slecht met de club, maar dat kan ook anders opgelost worden. We praten hier over een topclub en niet over een of ander klein bedrijfje die afhankelijk is van een persoon.
+10/-1

 
3 weken geleden
Precies, Overmars mag nooit, maar dan ook nooit meer terug naar Ajax.
+9/-9

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Jammer dat veel mensen niet begrijpen wat voor impact zijn terugkeer zou hebben; vrouwen die zich weer onveilig voelen, sponsoren die zich terugtrekken, ouders die hun kinderen weghalen bij Ajax of niet durven inschrijven.. dat moet je inderdaad niet willen.
+9/-0

 
3 weken geleden
Zelfs toen Overmars was vertrokken onderzochten grote sponsoren wat voor standpunt ze moesten nemen. Wat denk je dat er gebeurt als hij terugkeert?

En trouwens, wat vind je onzin en waarom?
+8/-0

 
3 weken geleden
Gigantisch overtrokken door de woke pers. Oké, het klopte niet wat hij heeft gedaanmaar hij heeft geen vrouwen verkracht of aangerand. En in dit land krijgen zelfs moordenaars een tweede kans. Waarom dan Overmars van niet? Terugkeer zou fantastisch zijn voor Ajax.
+3/-11

 
3 weken geleden
Als ik iemand vermoord op mn werk weet ik vrij zeker dat mn baas me geen tweede kans gaat geven hoor...
+9/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Als ik ongevraagd m'n lul virtueel toon aan meerdere vrouwelijke collega's (of mensen die "onder" mij werken) ben ik wel zeker dat niemand me meer daar op de werkvloer wil zien.
+6/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik juich dit meteen toe. Maar in dat geval zou Overmars eerst de #Metoo kwestie na behoren moeten afhandellen met de individu(en) die zich beschadigd voelden, zich hebben gemeld. Mogelijk heeft Marc dit gedeelte intern achter de schermen al opgelost? Zo niet is het totaal niet interressant voor de buitenwereld hoe het word afgehandeld zolang Ajax maar officeel naar buiten kan brengen dat er is gesproken. Een excuus is aanvaard.
+4/-7

3 weken geleden
Ajax is gevallen door de Woke en Deugmensjes binnen de club. De voice hype vierde hoogtij en Ajax ging er lekker in mee. Chapaue voor de linkse deugers!
+10/-10

 
3 weken geleden
Wat een onzin, man. Overmars gaf toch ook zelf toe dat hij grenzen heeft overschreden?
+11/-2

 
3 weken geleden
Dus? Moet je gelijk weg?
+2/-8

 
3 weken geleden
Yep. En zelfs Overmars is het eens met die beslissing.
+8/-0

 
Uhm, ja?

Echt te gek voor woorden dat mensen dit gedrag maar goed blijven praten en vinden dat hij niet weg had gemoeten. Echt te gek voor woorden.
+9/-0

 
3 weken geleden
Heerlijk, alle termen die we ook horen van bepaalde politieke partijen, worden even op deze kwestie losgelaten. Als je daadwerkelijk niet kan begrijpen dat wat hij gedaan heeft enorm fout was en hoeveel schade hij daarmee heeft veroorzaakt, dan snap je er in mijn ogen vrij weinig van. Ajax moet als werkgever zorgen voor een veilig werkklimaat voor al zijn werknemers. Dat was er niet en dus is de schuldige er uit gegooid. Volledig terechte beslissing. Net als men Bogarde heeft weggestuurd, al betrof dat iets in de privésfeer, maar dan nog wil je dat soort dingen niet als werkgever.
+7/-2

3 weken geleden
Komt Mike Verweij de boel weer even ophitsen..?
Ik heb dit figuur nog nooit op een positieve bijdrage kunnen betrappen .
Marc Overmars is een viespeuk die mensen zwaar benadeeld heeft en dat soort gedrag zou ook wettelijk strafbaar moeten zijn ..
Nooit meer in de Arena zulke potloodventers ..!
+9/-3

 
3 weken geleden
Zo is dat. Marc Overmars had een van de beste banen van Nederland, maar heeft het letterlijk voor zichzelf verkloot. Dat zijn vervangers er zo een puinhoop van maken is iets dat je de directie kwalijk kunt nemen. Er moet toch wel (een ervaren) iemand te vinden zijn die geschikt is als TD? En dan iemand die goed communiceert met de scouting.
+8/-0

3 weken geleden
Vd Vaart heeft de naam Ted van Leeuwen genoemd. Is deze man een ongeleid projectiel of super geniaal. Vaak zitten deze eigenschappen kort bij elkaar. Ik durf met goede en duidelijke afspraken wel aan. Fantastisch netwerk, bravoure wat bij Ajax past en enthousiast. Met H2 die hem uitspattingen moeten zien te voorkomen zie ik echt wel mogelijkheden.
+3/-0

3 weken geleden
Typische reacties van een spartelende vis op het droge. In plaats van de bezem er door heen en de zwakke plekken opvullen met (voetbal) mensen vragen (volgens Verweij) velen nu om de terugkeer van een heuse (digitale) potloodventer?? Het wordt steeds gekker.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dat mannetje Overmars ZOO een enorme impact had en zogenaamd verantwoordelijk was voor het financiële en sportieve succes van Ajax. Dat hij er een aandeel in had oké maar onze club-watcher slaat wel een heel klein beetje veel door.

Wat Verweij voorstelt is sowieso onzin aangezien het vertrouwen natuurlijk nooit meer terugkomt in de persoon Overmars bij de getroffen medewerkers en dat kan je niet wegnemen door wat cursusjes en een half jaar op non actief.

Ik ga hier verder geen woorden meer aan vuil maken maar trek wel de conclusie dat de fundering bij dit beursgenoteerde bedrijf aardig verrot is en dat alle leidinggevenden inclusief trainer en staf verantwoordelijk zijn voor deze malaise. Voor wat betreft de spelersgroep..tsja ... TE bang om uit de school te klappen en een en al frustratie. Ben benieuwd wie er binnen de Ajax organisatie opstaat en schoon (Johnny van 't) Schip zal maken.
+8/-1

 
3 weken geleden
Mee eens. De fundering is aardig verrot. Ook wat John89 hieronder te vermelden heeft. Dat Ajax sinds februari de tijd gehad heeft om een nieuwe TD aan te stellen. Dat lukte niet maar dan zou je zo lang het duurt en op zijn minst, een stel ervaringsdeskundigen mee kunnen laten kijken om de juiste afwegingen te maken ter controle.

Gek genoeg zouden een paar oud wereldkampioenen hier samen toe in staat moeten zijn, maar gaan er niet over omdat ze een andere functie uitoefenen bij Ajax. Waarschijnlijk hebben Hamstra en Co ook nooit met hun gecommuniceerd, naar hun mening gevraagd. Om te checken of een Ocampos, Bassey, of Sanchez goed genoeg is voor het Ajax voetbal. Te minste ik kan me er niks bij voorstellen dat een drietal spelers die tegen Cremio, AC Milaan, en Juventus destijds presteerden voor wat ze waard waren, met dergelijke aankopen zouden zeggen, goh, zulke goede directe versterkingen hebben we sinds onze eigen tijd bij Ajax niet meer gezien. Dat lijk me uitgsloten.

Verder eens dat Bogarde per direct terug moet keren bij Ajax in zijn oude functie. Kan er met name in verdedigend opzicht hopelijk nog wat gered worden wat door Schreuder verwaarloosd is. Allemaal extra werk, extra tijd, omdat er een paar in het torrentje lagen te slapen.

105 miljoen euro er doorheen gejast en dan nog denken dat het voetbal nog te redden valt met een paar impulsaankopen onder regie van Hamstra en een zakwaarnemer van Schreuder. Als ik dit terug lees zie ik dat de rails ophoudt, de afgrond al voor me.
+6/-0

 
3 weken geleden
Niet zo somber! Haal Ziyech en Bosz en een top keeper! Dan komt t goed en David Sanchez!
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ziyech, David Sanchez, en nieuwe keeper hadden ze beter van de zomer kunnen halen in plaats van de rest. (Jij moet in de TD) Ziyech koste van de zomer 40 miljoen en wat is zijn salaris? Koop je Sanchez erbij praat je mogelijk over totaal 175 miljoen euro aan Hamstra en Schreuder impulsinkopen halverwege seizoen!

Dat kan toch niet de bededoeling zijn voor een opleidingsclub als Ajax.Zet dan liever Bosz of een ander voor de groep, en haal Borgarde terug op zijn stek zonder verdere schade en allerlei onkosten, om Ajax allereerst weer aan het voetballen te krijgen
+1/-1

 
3 weken geleden
Sanchez is nooit zo duur, zit voornamelijk op de bank , Ziyech idem !!
+1/-2

 
3 weken geleden
Bergwijn zat ook op de bank bij Spurs. En duur dat hij was..
+4/-0

 
3 weken geleden
Bergwijn is een van de weinige aankopen die zeer bruikbaar kan zijn, maar dan hadden ze afscheid moeten nemen van Tadic. Of Bergwijn niet moeten halen maar bijvoorbeeld Ziyech. Of Tadic vast op het middenveld, of informeren dat hij vaker op de bank zit als invaller. Ook dat is vast niet gebeurd. Laat staan goed over nagedacht. Een van de oorzaken dat het schuiven begon.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik reageerde op zijn stelling dat spelers die op de bank zitten niet duur zijn ;)
+1/-0

3 weken geleden
De wereld hangt niet alleen van Overmars af. Ajax heeft sinds februari de tijd gehad om een nieuwe TD te zoeken maar Van der Sar houdt zich liever bezig met de opzet van de nieuwe CL. Met de huidige selectie en staf heb je daar niks te zoeken. De prioriteiten liggen compleet verkeerd. De club komt contant in het nieuws met negatieve zaken die door bv een trainer verklaart dienen te worden (zie bv. de zaak Promes).

Bij Ajax houdt niemand zich meer bezig met zijn hoofdtaken, het is een complete chaos. Haal er een bezem doorheen het komend half jaar. Bogarde bv. uitsluiten omdat hij een privé kwestie heeft gehad met een vrouw, dat slaat nergens op. De man levert op de trainingen gewoon. De werkelijke reden is dat Winston gewoon mondig is en hier kan Alfredje niet mee omgaan.
+10/-0

3 weken geleden
Overmars kan na de hele kwestie niet terugkeren, het zal hem altijd blijven achtervolgen. Daarbij, hij is fan van Schreuder en dat terwijl 95% van de mensen op dit forum Schreuder juist weg wil hebben...
+8/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Volgens mij is dit gewoon weer de beproefde Telegraaf formule: een schurende mening aannemen die reuring veroorzaakt en daarmee clicks genereert. Er is niemand binnen Ajax die om Overmars roept. Dat zuigt Verweij uit zijn duim. Controverse verkoopt. Trap er toch niet in, Verweij en Valentijn doen al jaren hetzelfde kunstje. En 9 van de 10 keer lullen ze onzin.
+5/-0

3 weken geleden
Direct terughalen en laat die krankzinnige woke figuren maar opstappen.
+1/-9

3 weken geleden
Toen moest je iedereen horen! En nu , komt nooit meer terug!
+5/-0

3 weken geleden
En wie zouden die personen binnen Ajax moeten zijn? Tadic sowieso.
+2/-1

3 weken geleden
Het zoveelste kul verhaal van een zogenaamde clubwatcher. Weer zo'n pipo die precies weet hoe het allemaal gaat bij Ajax.

Het enige wat klopt is dat Ajax geen idee heeft hoe het allemaal gaat.

Is Schreuder nou eindelijk ontslagen?
+4/-2


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey blind delcampo elsimao frankrijk frommelt gaal hot jeroene kiki klaaschat kudus lidus liverpool mbappe messi nederland oplevert oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech