Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clubleiding Ajax wil Alfred Schreuder niet ontslaan'

10 november 2022 20:31 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Clubleiding Ajax wil Alfred Schreuder niet ontslaan"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat de clubleiding van Ajax voorlopig niet van plan is om Alfred Schreuder te ontslaan. Gerry Hamstra liet voor de thuiswedstrijd tegen Liverpool al weten dat Schreuder een geweldige prestatie leverde bij Ajax, terwijl Edwin van der Sar ook al eerder liet weten niet snel in de stress te schieten en ook Erik ten Hag en Peter Bosz bewezem hebben dat geduld voor succes kan zorgen. Na het puntverlies tegen Vitesse zijn er volgens het AD geen andere geluiden vanuit de clubleiding doorgesijpeld.

De clubleiding zou van mening zijn dat er verzachtende omstandigheden zijn. Schreuder moet met een andere selectie werken dan hem was verteld. De trainer wist dat er basisspelers zouden vertrekken, maar het was niet de bedoeling dat ook Lisandro Martínez en Antony weg zouden gaan. De clubleiding voelt zich daarom medeverantwoordelijk.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

schreuder alfred antony bewezem bosz doorgesijpeld gerry hag hamstra liverpool martinez sar stress verzachtende vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Die verbinden dus hun lot aan dat van Schreuder. Goede gelegenheid om gelijk grote schoonmaak te houden.
+8/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Egh juist en ook aan het lot van Hamstra. Door zijn onkunde van hersenloze aankopen omdat er geen enkel idee achter zat kwam Schreuder al in de problemen voordat de competitie begon. Het kwaad was daar al geschied.

Het is een van de redenen dat Schreuder vandaag de dag nog steeds met de poppetjes staat te schuiven en rouleren. Al zou Schreuder een uistekende voetbaltrainer zijn dan nog is het zinloos omdat 80% van de aankopen helemaal de kwaliteiten om voor Ajax te spelen niet heeft. Zij komen op belangrijke onderdelen een paar honderd mijl te kort maar leg dat Hamstra maar eens uit.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Schreuder maakt het erger dan het is, door spelers op de verkeerde posities neer te zetten of door niet goed door te selecteren (stel spelers op die in vorm zijn etc). Een normale trainer haalt meer uit de huidige selectie op nationaal niveau. Hij creëert zelf problemen door zijn onkunde. Als je dingen simpel houdt sta je met minimaal 7 punten voorsprong op de eerste plaats. Hoe slecht de selectie ook lijkt, in de Eredivisie hoor je veel beter te presteren dan dit nu. En wat Hamstra betreft, lijkt me duidelijk dat hij ongeschikt is voor zo een positie bij een topclub.
+5/-0

 
4 weken geleden
Absoluut met je eens over Alfred Schreuder. Al had hij de pech dat Martinez en Antony alsnog vertrokken. Ondermeer Bassey er voor werd teruggehaald die dermate slecht mee kon dat de algehele verdediging er nog steeds door ontregeld word.

Daar kan Bassey niks aan doen. Die jongen doet zijn uiterste best. Speelt naar zijn vermogen en kwaliteiten. Het zijn degene die dachten dat Bassey kwalitatief de oplossing was om Martinez te doen vergeten. Daar ontstond het kritieke probleem waar Schreuder sindsdien mee te dealen heeft.

Persoonlijk zou ik Bassey een seizoen met jong Ajax mee laten draaien waar hij zowel technisch als tactisch bijgeschoold word. Regeer en Baas er bij gehaald omdat zij hierin al opgeleid zijn om in de Ajax carrousel er voetballend uit te komen. Direct inzetbaar.

Nu we het voor onze ogen hebben zien gebeuren begint het misschien te dagen hoe cruciaal van belang het is dat er goed overwogen word wat een gerichte aankoop is, of niet. Een belangrijk onderdeel waar Cruijff destijds ook geregeld op hamerde omdat het ene altijd met het andere te maken had. Kijken wat je aan spelersmateriaal hebt - aanvullen met jeugd, om vervolgens strategisch bij te kopen opdat het elftal er in alle facetten op vooruit gaat, niet achteruit.

Spijtig genoeg werden ondermeer Rensch, Blind en Timber door verkeerde keuzes ook benadeeld in hun vooruitgang tot sportieve prestaties en successen. Teruggeworpen in de tijd waar Hamstra & Co niet bij stil stonden. Waarschijnlijk ook nooit over nagedacht hadden toen ze bij de Rangers aanklopte om de buit binnen te halen.

En zo is het ook onverklaarbaar waarom ze Ocampos voor 40 miljoen wilde kopen, Sanchez? Grillitsch? Allemaal spelers die weinig tot niks toevoegen. Zelfs aanstormend talent op de Toekomst in de weg lopen. Schreuder moet het er mee doen. Wat er bijgekocht is speelt uiteindelijk mee in de slagingskans tot zijn eigen succes.

Het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Mede omdat Schreuder buiten bovenstaande wetenschap er maar halfbakken uitkomt in opstelling, creativiteit, en wisselbeleid.

Inmiddels krijgen we de input die Hamstra en Schreuder er aan gaven in uitslagen duur uitbetaald. Terwijl de know how en draaiboeken volop aanwezig zijn hoe er geopereerd dient te worden bleek na het vertrek van Overmars niemand bij machtte om de juiste weg aan te geven.

Dan schiet je als organisatie ernstig te kort. Juist voor degene die het topsportklimaat van binnen en buiten kennen. Sinds jaar en dag aan de trotse Amsterdamse voetbalclub Ajax verbonden zijn.
+2/-0

 
4 weken geleden
Nou de selectie is ook weer niet zo slecht, maar helemaal met je eens betreffende het simpel houden. Geef spelers aan welke positie ze bekleden en Hous zo veel mogelijk vast aan een basis waarbij wisselspelers inkomen op die positie wanneer er een blessure is of er gewisseld moet worden. Na 4 maanden mag je wel wat vastigheid verwachten en dat is Scheruder aan te rekenen. Het constant zaaien van verwarring onder de spelers, andere posities, dat gaat echt ten koste van de vastigheden en dus resultaat.

Dat de selectie uit balans is daar is iedereen het over eens, maar dat kan niet eerder gerepareerd worden dan in Januari. Daarom is het essentieel dat je bovenin begint en ideaal gezien een nieuwe AD gaat ssntellen die het samen met Sar doet tot eind Juni, gelijk een nieuwe TD halen zodat HH het assistenten werk kunnen doen, en dan samen bekijken of je alsnog een nieuwe trainer haalt in December. Sar heeft nooit echt gefunctioneerd en is van de vier als enige overgebleven. Je ziet en voelt dat hij zich daar niet goed bij voelt, hij mist een sterke man naast zich maar is ook weer bang voor een sterke man naast hem. De RvC moet het heft in handen nemen en keuzes maken voor Ajax en een nieuwe leiding neerzetten.

Ik denk dat een type Keje Molenaar, liefste hem zelf natuurlijk, als AD perfect zou zijn voor Ajax. Goede communicatie, zit nog veel in het voetbal, en is jurist. Mijn voorkeur voor TD zou uitgaan naar Johnny van 't Schip. Echte Cruijff man, best veel voetbal ervaring als coach en een redelijk goed netwerk.
+3/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Keje Molenaar of van 't Schip juich ik meteen toe;-) Ze hebben het Ajax DNA waarvan Cruijff het enorm belangrijk vond dat zij op de voetbal technische posities kwamen te zitten waaronder TD. Keje heeft mijn voorkeur maar mocht van 't Schip het aandurven dan kun je Hamstra er naast zetten om de zakelijke kant af te wikellen. Hamstra bepaald niet mee over het aantrekken van. Zo logisch als wat.

Omdat Hamstra niet het Ajax DNA heeft bleek de kans groter dat hij spelers aantrok die geheel niet bij Ajax passen. Zo werd Bassey gehaald voor een slordige 23 miljoen. Maar had je voor het zelfde geld Perr Schuurs een jaar langer kunnen houden. Schuurs lieten ze voor 9 miljoen naar Torino vertrekken. Voor onze Mexicaanse vriend Sanchez hadden we net zo goed Klaiber kunnen houden. Het verschil is minimaal. Klaiber keerde voor 2.8 miljoen terug naar Utrecht.

Verder hebben we nog een aantal jeugdspelers die voor de verdediging en opbouw beter, of verder zijn in hun ontwikkeling dan Bassey omdat ze er voor zijn opgeleid, enfin. De verdediging had beter gerendeerd. Timber, Rensch en Blind waren daardoor minder in de problemen gekomen waarbij de opbouw verzorgder was geweest dan nu het geval blijkt.

Eens dat de RvC aankomende winterstop die volgende week begint asap het heft in handen moet nemen. Hou het simpel. Zie wat er mis is gegaan en repareer. Dit seizoen is de kans groter dan voorgaande jaren dat we het landskampioenschap mislopen. In het slechtste geval zelfs geen CL spelen.

Hopelijk vinden ze spoedig een nieuwe TD met Ajax DNA. Die gene heeft dan een half jaar de tijd om zich te focussen op seizoen 2023/24 om een goed uitgebalaceerd elftal te representeren. Kan hij de komende paar maand al onderzoek doen wie er volgend jaar wil blijven, en welke spelers willen gaan.

Het is een goed begin mede omdat je de selectie daarmee het gevoel geeft dat er aandacht word besteed over de gang van zaken. Situaties die niet lekker lopen of zijn gegaan etc. Wat dat betreft heeft Hamstra het een en ander behoorlijk verwaarloosd. In de regel zijn spelers dan eerder geneigd om te vertrekken dan dat ze bijtekenen, omdat ze er geen toekomst meer in zien.

Doordat de doelstellingen die ze voor ogen hadden hen werd ontnomen en bijbehorend voetbalplezier. Voor het moment is dat het geval. Dat heeft deels met Hamstra te maken en zijn geweldige aankopen en wat weer verder doorwerkte op Schreuder, die daarnaast niet er handig operereert.

Dat is twee in een klap. Het is net zoals met school. Of je let goed op tijdens de les en doet je huiswerk niet, of vice versa. Maar als je allebei niet doet ga je er aan. Wat dat betreft heeft Ten Hag met Overmars het geluk gehad dat de organisatie stond zoals het bedoelt was. Schreuder daarentegen heeft met Hamstra dat geluk niet en poogt maar het beste er van te maken met al enige tijd een hoop ontevreden gezichten.
+2/-0

4 weken geleden
Dus ook bij de clubleiding ligt de lat erg laag, waarschijnlijk in de kelder ! 😂😂😂
+7/-0

4 weken geleden
Het was ook niet de bedoeling dat een zaakwaarnemer ging meedingen om naar versterkingen te zoeken. Het was ook niet de bedoeling dat Hamstra spelers binnenharkte van een kwaliteit waar Ajax niks mee kan. Het was ook niet de bedoeling dat de clubleiding in zijn geheel afweek van het beleid wat tijdens de Johan Cruijff revolutie naar voren kwam. Het was ook niet de bedoeling dat ik dankzij de tekortkomingen van de clubleiding naar voetbal zit te kijken waar menig Ajacied de hik van krijgt.

Welterusten
+6/-0

4 weken geleden
Ben benieuwd dan, als ze met de grond gelijk gemaakt worden op de AVA. Of ze dan allemaal opstappen. Want wat ze nu in principe zeggen, is dat de huidige malaise ook op hun conto komt. Dus dan dienen ook hun koppen te rollen.
+5/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Ja mensen, dit is veelzeggend he.

Neem ook Gerry Hamstra. Die moet sowieso asap uit zijn functie worden ontheven. De man heeft geen enkel, maar dan ook geen enkel benul wat voor kwaliteiten er aan spelersmateriaal voor Ajax 1 ingekocht moeten worden. Allerlei vereisten die noodzakelijk zijn om uit te mogen komen voor Ajax 1.

De man is door onvermogen en bijbehorende tekortkoming bovendien dermate gevaarlijk - zie zijn verdedigende en aggresieve houding voor de camera - dat niet uit te sluiten valt dat de man dit jaar nog zowel alle sportieve als financieele successen van de afgelopen jaren met een klap de grond in boort. Vervolgens opnieuw voor de camera durft te vertellen dat Schreuder een wereldprestatie aan het leveren is.

Triest bovendien dat de rest zich indekt. Ze maken mij niet wijs dat ze zien dat Gerry allemaal top miskopen heeft ingekocht op Bergwijn en Conceicao na. De rest van de aankopen kunnen naar huis. In plaats daarvan draaien ze er om heen met de boodschap dat ze zich medeverantwoordelijk voelen, een excuus neerleggen dat we zijn overgaan tot 'verzachtende omstandigheden'. Dat is het andere uiterste.

We hebben hier dus met een stel struisvogels te maken. Een stel grootverdieners die stuk voor stuk hun kop in het zandsteken en dat maakt de situatie nog schrijnender.
+5/-0

4 weken geleden
Ongelooflijk. Einde Ajax. R I.P.
+6/-2

4 weken geleden
Gerry Hamstra! (Lijn Cruijff ha ha ha)

Deze vogel moet met stel op sprong als eerste via de achterdeur eruit;

https://youtu.be/oImH4ppB95o?t=324link
+5/-0

4 weken geleden
Hamstra kijkt geen enkele wedstrijd?
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Ik weet niet of hij alle wedstrijden volgt maar bij een aantal heb ik hem zien zitten op de tribune.

Wat ik wel weet is dat Hamstra voor zijn functie Ajax nooit heeft gevolgd. Noch een boek over de geschiedenis van de club gelezen. Laat staan werk of intervieuws van voormalige trainers of oudspelers van Ajax meegekregen.

Tot die conclusie moet ik wel komen want anders had hij nooit het spelersmateriaal gehaald die hij van de zomer ingekocht heeft tenzij hij alle boeken op z'n kop heeft doorgenomen.
+3/-0

4 weken geleden
Schreuder OUT!!!
Hamstra OUT!!!

Van der Sar DOE IETS!!!
+4/-1

 
4 weken geleden
van der Sar out! Pluche obsessive man, JC backstabber, miserabele leider, organisatorische nietsnut, en passieve onkundige directeur.
+2/-0

4 weken geleden
Aah mooi te zien dat iedereen binnen de organisatie tevreden is met de 3e PLAATS!!!!!!Nu nog even eraf tegen Emmen, en wellicht volgend jaar iig Europees voetbal, misschien is de conference league wat voor ons.
+6/-0

4 weken geleden
Dit is echt niet meer de boel met de welbekende mantel der liefde bedekken.

Dit is bij lange na niet meer van de club Ajax qua prioriteit op 1 zetten en alles staat in het teken van de club Ajax.

Wat kun je hier uit opmaken?

Simpel. Jij praat mij in een goed daglicht en ik jou ook zodat we met zijn allen lekker de mooie en duur betaalde functie binnen Ajax kunnen behouden die dus status en aanzien geeft.

Kom op zeg! Dit bericht is één en al onzin!

Waarom verschijnt er anders niemand (ook Edwin van der Sar niet) ten tonele om eens even goed een statement te maken over de gang van zaken binnen de club de laatste tijd.

Werkelijkwaar niemand die even op staat en die met tekst en uitleg komt richting bijvoorbeeld de Ajacieden op de tribune.

Dit is niet opvallend, nee nee, dit is veel te opvallend!

Zeker weten!

Zo.
+6/-0

4 weken geleden
Verliezen van Emmen, zeer goed mogelijk nu. Zal dan eindelijk de bezem er door gaan?
+3/-1

4 weken geleden
De club is doodziek.
Zaakwaarnemers en de familie Blind bepalen wat er gebeurd.
+2/-2

4 weken geleden
Onder Ten Hag heeft Ajax het Europees zo goed gedaan dat Nederland waarschijnlijk vanaf komende zomer twee clubs mag afvaardigen in de CL. Nu doet Schreuder het zo slecht dat er een kans bestaat dat dit zo Feyenoord en PSV worden. Hamstra wil Schreuder niet ontslaan? Prima, donder zelf dan ook maar op. Verzwarende omstandigheden zegt ie, gewoon meer dan 80 miljoen (een record) kunnen investeren en dan praten over verzwarende omstandigheden. Wat een grap.
+5/-0

 
4 weken geleden
Op zijn vroegst in 2024 heeft NL twee directe CL plekken. Voor de rest eens met je betoog.
+1/-0

4 weken geleden
Godverdomme, flikker op met deze onnozel. Het ligt niet aan een uitgedunde selectie! Er zijn nog genoeg kwaliteiten over om met in ieder geval iets van een plan te voetballen. Het hangt als los zand aan elkaar en dat is maar een iemand aan te rekenen: de trainer.

WEGWEZEN!
+5/-1

4 weken geleden (gewijzigd)
Let wel ik ben niet gauw voor een ontslag, te meer omdat een tussentijdse trainerswissel zelden tot het gewenste resultaat leidt. Voorbeelden ten overvloede. Maar in deze casus zie ik het niet meer goedkomen. Juist door zijn constante gegoochel met opstellingen met een neerwaartse spiraal als gevolg. Alleen de grote vraag wie dan wel.
+4/-0

 
4 weken geleden
Maakt mij niet uit wie er voor de groep komt te staan. Met Schreuder weet je zeker dat het seizoen over is. Reiziger, Heitinga, Bogarde, Bosz, om het even wie er maar beslissingen durft te nenen en niet elke week het team overhoop gooit.
+2/-0

4 weken geleden
Als de clubleiding dat niet wil is het toch heel simpel massal uit het stadion blijven! Dat betekent dus een leeg stadion en geen verdiensten dus dan komen ze daar wel snel op terug!
+2/-0

4 weken geleden
Kort en zakelijk:
NU eruit gooien die Schreuder voor de ellende nog (veel) erger wordt
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.494 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey betweters blind daarnaar delcampo depay donpedro duimpjes elsimao frankrijk frommelaar frommelt gaal hot kudus lidus liverpool mbappe oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech