Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Mohamed Ihattaren kon bij Ajax blijven, maar wilde niet aan eisen voldoen'

9 november 2022 12:14 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Mohamed Ihattaren kon bij Ajax blijven, maar wilde niet aan eisen voldoen"; image source: Pro Shots

Mohamed Ihattaren kon bij Ajax blijven, maar wilde niet voldoen aan de eisen die de club stelde. Dat gaf Valentijn Driessen dinsdagavond aan bij Vandaag Inside. "Hij moest onder andere naar een kliniek voor moeilijk opvoedbare jong volwassenen. Dat wilde hij absoluut niet", aldus Driessen. "Ajax wilde ook dat hij alle banden zou verbreken, vooral met een aantal broers van hem."

Gerald Vanenburg heeft vergeefs ook veel tijd gestopt in Ihattaren. "Hij heeft werkelijk honderden uren daar in gestopt, veel vrije tijd", zei Driessen daarover. "Hij kwam iedere keer naar dat hotel in Amsterdam om hem te trainen in het Olympisch Stadion nadat hij zijn werk bij Ajax had gedaan. Ihattaren heeft hem op een gegeven moment ook laten vallen."

In de wandelgangen werd Royal Antwerp FC genoemd als mogelijk nieuwe club. "Zij hebben al gezegd dat zij alles wat er om hem heen hangt niet willen hebben, dus dat is ook geen uitweg", zo gaf hij aan.
Discussieer mee op de forums


Tags

driessen ihattaren antwerp broers gerald jong kliniek opvoedbare uitweg uren vanenburg verbreken vergeefs volwassenen wandelgangen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Kan mij niet voorstellen dat Ajax hem vraagt om de banden met zijn broers te verbreken
+3/-0

 
4 weken geleden
Nee, dat is een beetje overdreven. Die kliniek was wel een goed idee geweest. Feit dat hij dat weigert geeft wel aan dat hij niet bereid is om echt aan zichzelf te werken. Hooguit om (tijdelijk) weer fit te worden, maar het echte mentale probleem wil hij niet aanpakken.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik weet niet in hoeverre Ihattaren moslim is of praktiserend, maar het is vanuit geloof ook niet toegestaan om je familiebanden te verbreken.
+1/-0

 
4 weken geleden
Dat weet ik zo net niet, Ajax heeft de politie ook genegeerd dat Promes criminele vrienden had. Misschien hebben ze weer advies van de politie gehad. Het schijnt zo te zijn dat die broers een slechte invloed op hem hebben. Tevens is er het nodige gebeurd rond om hem.

Dus ik kan mij eigen voorstellen dat ze dit wel als voorwaarde hebben gesteld.
+1/-0

 
4 weken geleden
Nou ja, ze hebben natuurlijk niet gezegd 'verbreek het contact met je broers'. Ik neem aan dat ze het geformuleerd hebben als 'verbreek contact met mensen in het criminelen circuit'. Subtiel verschil.
+1/-0

 
4 weken geleden
Komt op hetzelfde neer. Bij Promes waren het vrienden en bij Ihattaren zijn het zijn broers. Het is toch logisch dat Ajax zich niet meer wil branden aan dit soort zaken. Straks gebeurt er op de toekomst ofzo wat.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja behalve als dat je broers zijn, want dan komt het gewoon op hetzelfde neer. Snap Ajax wel, je kan het voor je sponsors niet maken om iemand rond te lopen dat een ongeleid projectiel is. Maar een jongen vragen een kliniek in te gaan, dat is ook niet goed voor je ego. Daar hadden ze een subtielere oplossing voor kunnen vinden. Wel jammer want die ene terugval is gelijk het einde. Zoveel moeite doen en dan bij de eerste de beste terugslag gelijk opgeven geeltaan dat het Ajax meer om het geld ging dan de jongen erbovenop te helpen. Logisch ook, maar ook wel tekenend.
+1/-0

4 weken geleden
Moet wel zeggen dat Driessen weer veel weet wat bij Ajax gebeurt sinds Schreuder terug is. Toeval?
+2/-0

 
4 weken geleden
Of Driessen heeft een hele dikke duim, hoort een bel luiden en verzint er dan zelf bij dat hij weet waar de klepel hangt.
+2/-0

 
4 weken geleden
Zeker ook een optie, maar hij heeft dit seizoen wel gelijk gehad met bepaalde zaken. Nou neem ik Driessen absoluut niet serieus, maar toch ga ik automatisch zulke dingen denken, omdat Schreuder in het verleden gelekt zou hebben? Of dat waar is weet ik natuurlijk niet.

Dit staat overigens los van hoe (negatief) ik over de trainer Schreuder denk.
+1/-0

4 weken geleden
Dit is geen Ajax nieuws meer.
+1/-0

4 weken geleden
En iedereen die die malloot van een Driessen weer serieus neemt.
bejubel de dag dat die man stopt als ¨journalist¨
+3/-0

4 weken geleden
"Hij moest onder andere naar een kliniek voor moeilijk opvoedbare jong volwassenen". Ik kan me niet voorstellen dat Ajax dit heeft geeist. Het wordt zeer hoog tijd dat er geinventariseerd gaat worden of mijn eerder genoemde voorstel gerealiseerd kan worden. Dat kan pas als er met een schone lei begonnen kan worden. Mentor Wesley kan een hoofdrol hierin gaan spelen. De vraag is, hoe groot is het verlangen van iedereen met een Ajaxhart om Mo weer in de armen te sluiten. Krijgt hij nog een allerlaatste kans of is er teveel in de relatie beschadigt? Ik persoonlijk ben vergevingsgezind, en zou het nog eenmaal aandurven en nadat Wesley is geraadpleegd om mijn voorstel tot uiting te brengen. Stel een gezamenlijke droom vast, als dit lukt, gaat de rest ook lukken.
+2/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvalsspel ake alvarez argentinie balgoochelaar balverlies bassey bergwijn betweters blind daarnaar delcampo depay donpedro duimpjes elsimao frankrijk frommelt gaal hot kudus lidus liverpool mbappe oranje schreuder sterkhouder suarez teamplayer ziyech