Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Ik heb mijn leven weer op de rit'

8 november 2022 22:12 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Ik heb mijn leven weer op de rit"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf heeft Mohamed Ihattaren zelf gereageerd op de berichten die afgelopen tijd verschenen zijn in de media. Ihattaren laat zich sinds kort begeleiden door Mo Nouri, de oudere broer van Abdelhak Nouri. "Sinds ik een paar dagen per week bij hem woon en dankzij het geloof, heb ik mijn leven weer op de rit", aldus Ihattaren.

De middenvelder geeft aan dat hij gewild zou hebben dat hij eerder nauw contact had gekregen met Mo Nouri. "In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf", zegt hij daarover. "Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen."

Ihattaren verscheen in het nieuws omdat zijn auto uitbrandde en hij werd bedreigd. "Mensen die niet het beste met me voor hadden, vielen me lastig. Maar het verleden is iets dat ik ver achter me heb gelaten. Dat was ook een voorwaarde van Mo: volle kracht vooruit en alleen maar positivisme", zo geeft hij aan. "Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen. Mijn dagen bestaan nu alleen uit trainen, eten en naar de familie Nouri gaan."

Hij vindt het jammer dat hij het bij Ajax niet heeft kunnen waarmaken. "Vooral dat ik mensen, zoals Gerald Vanenburg, heb teleurgesteld. Hij heeft me opgeraapt en heel veel tijd in me gestoken", legt hij uit. "Maar na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders. En doordat het gemis van mijn vader weer opspeelde, blokkeerde het in mijn hoofd. Komt morgen, wel, dacht ik dan. Ik was niet hard genoeg voor mezelf."

Ihattaren wacht nu gretig op een nieuwe kans. "Iedereen weet dat ik goed kan voetballen. Ik denk nu heel anders, ben een veel positiever persoon geworden en met de steun van de familie Nouri en het geloof richt ik me volledig op mijn fitheid en voetbal", zo geeft hij aan. "Bij Ajax heb ik deze voorbereiding laten zien dat ik het voetballend aan kan. Maar ik moet niet alleen tonen dat ik er weer kan komen. Nu moet ik zorgen dat ik aan de top blijf. En dat gaat me lukken. Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen. Die krijgt alleen maar liefde, vreugde en een heel goede voetballer."

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

ihattaren nouri bedreigd binnenkomen blokkeerde broers fitheid gemeenschap gemis gerald huilend liefde opgeraapt opspeelde overmars positivisme telegraaf uitbrandde vanenburg waarmaken zussen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Fijn joh, dat hij een week na het niet lichten van de optie ineens tot dit inzicht is gekomen. I call bullshit.
+10/-0

2 maanden geleden
Mo Ihattaren, de missing link bij Ajax rechtsvoor. Van mij mag hij het nog 1 keer proberen. Tijdens wk optrainen en hij maakt Ajax kampioen.
+1/-5

 
2 maanden geleden
Haha schei uit man.
+6/-0

2 maanden geleden
Nou, misschien is Feyenoord wel de volgende in rij die je een kans geeft. Pfff...
+1/-0

2 maanden geleden
Ik kijk puur klinisch naar wat Ajax momenteel mist. Een goedkopere oplossing is momenteel niet denkbaar. Maar niemand zal het lef hebben bij Ajax.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Daar heb jij gelijk in !
+2/-0

 
2 maanden geleden
De realiteit is dat de Ihattaren van de voorbereiding beter is dan alles wat we nu voor handen hebben op de rechtsbuitenpositie. Zelfs al kon hij het max een uur volhouden. Helaas is Ihattaren zichzelf aan het voorliegen (meer nog dan de wereld). De woorden zijn er wel, maar de daden niet. Heel jammer.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ik weet er wel 1 hoor, hij heet Conceicao.
Die draait de complete eredivisie gek als hij echt de kans krijgt.
En heeft wel mentaliteit

Vergeet Ihattaren, hij heeft al 2 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld.
Los van het mentale heeft hij zoveel gemist in zijn ontwikkeling dat gaat hij nooit meer inhalen.
Bij Psv destijds behoorlijk gehypet door wat leuke acties maar verre van constant.
Zijn statistieken waren zelfs dramatisch.
+5/-0

 
4 weken geleden
Mooi man, zeggen dat iemand wordt gehyped en in de zelfde post zelf iemand hypen. ;-)
Ik denk niet dat Ihattaren werd gehyped. Daarom is Ajax ook met hem in zee gegaan. En lees de reacties eens terug op dit forum en op VI van onze medesupporters.We hadden een diamant in handen.

Nu hebben we gedaan wat we kunnen, heeft zijn kans(en) gehad en heeft ze niet gepakt. Jammer, maar door. Er loopt vast wel ergens een hele goeie en betaalbare rechtsbuiten rond. Onze toekomst is niet afhankelijk van Ihattaren. Nu maar wachten waar ze mee gaan aankomen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk altijd in oplossingen en mogelijkheden. Manchester United wilde Antony zo graag dat ze er 100 miljoen voor betaalden. Hoe graag willen wij, Ajax,supporters, spelers, staf,leiding de mens Mo en de voetballer Mo weer tot ons krijgen. En ja, aan alle azijnpissers, dit is echt de enigste echte oplossing:
Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar, jullie trommelen alle spelers op en gaan een afspraak regelen met Mo, mentor Wesley Sneijder, broer Mo Nouri aan het ziektebeeld thuis bij Abdelhak Nouri. Iedereen gaat daar aan bed aan elkaar beloven om Mo Ihatarren te helpen. Mo Nouri en de Marokkaanse gemeenschap zorgen voor het warme bed thuis. De spelers van Ajax en de staf zorgen voor het warme bad op de club. Komen er bedreigingen aan adres van Mo, straal uit dat dit dan tevens bedreigingen zijn aan alle spelers van ons team, maar ook aan Abdelhak Nouri en de Marrokaanse gemeenschap, zodat Mo weet dat hij niet alleen staat. Dusan, jij als aanvoerder wordt zijn mentor binnen Ajax en gaat hem klaarstomen en gaat als leermeester ervoor zorgen dat Mo als leerling beter wordt dan de meester en jij met grote trots jouw plek wil afstaan aan je opvolger Mo Ihattaren. Als iedereen hier voor de volle 100 % achter gaat staan gaan wij vol trots een fantastisch 2023 tegemoet.
1) de mens Mo
2) de voetballer Mo
3) ons aller Ajax
4) de Marokkaanse gemeenschap
5) ode aan Abdelhak
6) onze mooie warme club Ajax die aan de buitenwereld laat zien dat wij ook dit kunnen.
KlaasJan en Dusan, pak de handschoen op en reik deze aan. Zo zou Abdelhak Nouri en onze Johan Cruijff het aanpakken en ik verzeker je, we gaan weer naar een gouden periode toe. Succes en alle wijsheid aan ieder gewenst.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Sorry hoor maar wat een kletskoek. Ik begrijp wat je zegt maar die jongen heeft ALLE kansen gehad om het goed te doen. Het moment dat het iets beter ging dacht hij weer dat hij de Messias (Mohammed?) zelf was en is hij weer boven zijn stand gaan leven en verkeerde types in zijn leven toelaten.

Natuurlijk kan het zo zijn dat een vadsige Sneijder hem weer op het goede pad krijgt, dat is dan mooi voor Ihattaren. Dan gaat hij het ergens anders wel goed doen en kan iedereen verder met hun leven.

Maar de kans dat hij een gevalletje vergooid talent wordt is heel groot en ik denk niet dat Tadic, Blind en Tadic hier ook maar iets aan kunnen doen. Vooral niet met waar ze nu mee moeten dealen, namelijk een tactisch onbenul als trainer...
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou zeggen prima. Maar die €2.000.000 (transfersom) mag “Mo” zelf deels gaan ophoesten en akkoord gaan met een “gewoon salaris” die past bij een niet-basisspeler. Bewijst meneer dat hij daadwerkelijk zijn leven heeft gebeterd en stoot hij door naar het 1e elftal? Dan mag Ajax hem een volwaardig salaris geven en uiteindelijk deels van de transfersom die Ajax aan hem zou verdienen bij een doorverkoop. Hij heeft de kans laten liggen in het eerste half jaar, nu moet hij dan ook daad bij woord voegen door ook letterlijk in zichzelf te investeren. Ik ben er echter bang voor. Ihattaren begrijpt namelijk goed dat hij nu definitief is afgeserveerd en zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Dus wat doe je dan? Openbaar spijt betuigen, medelijden kweken, en poef Ihattaren is ineens zijn streken verloren. Krijgt hij weer een kans bij een andere club en kan hij weer opnieuw (na PSV, Juventus, Samporia en Ajax, binnen een periode van TWEE jaar) hetzelfde trucje uithalen.
+4/-0

2 maanden geleden
"Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen."

Uhh, ja en de rest van de wereld. Een miljoen keer.
+5/-0

2 maanden geleden
Ik wens hem succes. Het moge duidelijk zijn dat die jongen de weg helemaal kwijt is na het wegvallen van z'n vader. Hopelijk duikt hij straks fit op bij welke club dan ook en gaat-ie lekker voetballen.
+4/-0

2 maanden geleden
Haha, dat er nog mensen zijn die dit geloven... Weet je, ik geloof volledig dat Ihatarren het zelf gelooft, maar zijn problemen gaan veel dieper dan 'het licht zien'. Hij zal best weer even fit worden, maar zal daarna ook weer terugzakken. Dit soort mentale problemen los je simpelweg niet op met een goed gesprek.
+3/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake argentinie bag bergwijn blind buigen dekt depay dodelijk donpedro dumfries elsimao gesmeekt gorter jong kudus kwetsbaar maan mbappe messi nederland noppert oefenpotje oranje penalties schreuder simons stuy volendam wakker