Transparent
Inloggen
Sluiten

Wesley Sneijder: 'Er is een discussie geweest tussen Alfred Schreuder en Daley Blind'

8 november 2022 00:14 - Veronica Offside
Foto: Pro Shots

Wesley Sneijder: "Er is een discussie geweest tussen Alfred Schreuder en Daley Blind"; image source: Pro Shots

Volgens Wesley Sneijder is er bij Ajax iets gebeurd tussen Alfred Schreuder en Daley Blind. Dat gaf de voormalig Ajacied maandag aan bij Veronica Offside. "Er is een discussie geweest in de kleedkamer. Dat is later misschien nog wel verder gegaan, maar er is een flinke discussie geweest", aldus Sneijder. "Ik weet niet precies wat er is gezegd, maar er was een flinke discussie en dat hoef je als trainer niet te pikken. Hij kan nu ook straf hebben. Dat zie je bij Daley ook wel, omdat hij een beetje verloren rond loopt."




Tags

alfred blind schreuder offside veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Als Sneijder het zegt dan neem ik het direct voor onwaar aan.
+3/-3

1 jaar geleden
Waarom heb ik bij Wesley’s Sneijder altijd zo’n naar gevoel. Ik heb altijd het gevoel dat hij enige wrok koestert tegen Ajax. Bij vd Vaart heb ik dat juist helemaal niet, zelfs het tegenovergestelde.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik mag hopen dat Blind heeft gezegd dat Schreuder een waardeloze trainer is en met z'n wekelijkse geschuif het hele elftal naar de knoppen helpt.

Echt een geweldige zet om de enige speler die ook maar iets verstand heeft van hoe je de opbouw van achteruit begint, er juist tegen PSV uit haalt. Laat hem er tegen Vitesse ook maar uit, dan weet je zeker dat die houthakkers uit Arnhem de kunst van het schoppen en storen nog even goed hebben kunnen afkijken van PSV.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Voor de wedstrijd tegen de lampies had ik het ook al over Alvarez een linie laten zakken om het gevaar de Jong eindelijk eens te neutraliseren. Daarmee had Blind als verdedigende middenvelder door kunnen schuiven. Hij maakt verdedigend zeker zijn fouten maar is inderdaad de enige die goed is in de opbouw wat nu heel geforceerd geprobeerd werd door Alvarez. En ook mislukte want we zaten te kijken naar balletje breed en balletje terug. Na een uur balletje breed en balletje terug werd het alle ballen op Luca. Dit was 90 minuten Ajax onwaardig en wederom door een dramatische tactiek.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Het stuitende aan dit alles vind ik dat volgens mij iedereen dit ziet en er een mogelijke oplossing voor verzint. Maar nee hoor, Schreuder ziet het niet.
+3/-0

1 jaar geleden
Wesley begint een beetje de nieuwe Valentijn te worden.
+7/-0

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal lopen zeiken op Blind en terecht denk ik.
Maar als je hem dan passeert doe het dan voor Wijndal, iemand met snelheid, diepte en verdedigend nog oke is.
Maar Wijndal was geblesseerd, dan ga je toch niet Rensch van zijn eigen positie RB halen om daar dan weer de alle slechtste speler uit de selectie op te stellen?
Sanchez komt in alles tekort voor Ajax is nu wel duidelijk, zowel verdedigend, aanvallend als tactisch.
En als je dan zo`n hersenspinsel heb voor de wedstijd om wat voor reden dan ook, repareer het dan in de rust als je ziet dat het niet werkt.
Sanchez laat zich kinderlijk uitkappen waardoor die goal ontstaat.
In de rust hoorde ik iedereen om me heen zeggen, de opbouw loopt niet, een zeer matig Psv blijft met 2 vingers in de neus overeind.
Dat is ook niet zo gek als van je achterste 5 niemand kan opbouwen.
dan sta je 1-0 achter, 10 min later 2-0 en dan laat je de enigste die vanuit achteren een fatsoenlijke bal kan geven 90min op de bank.
Helemaal gek die vent.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, hoe moet je met vijf beperkte spelers die andere vijf vinden tussen elf fel verdedigende PSV-ers??
+2/-0

 
1 jaar geleden
Want Blind tegenover Simons was goed gegaan natuurlijk? Dan zou het zeker 1-4 zijn geweest.
+3/-0

1 jaar geleden
Sneijder neem ik niet zo serieus, niet zo serieus als hij zich zelf neemt.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn ook zoveel voetbal praatprogramma's; ik kijk er niet vaak meer na.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt me ook dat iets zich heeft voorgevallen tussen die 2, als zelfs een rechtsback de voorkeur krijgt op linksback. En als je daarmee dan ruimte creëert op rechtsback voor een van de aankopen, is het mooi meegenomen zal de trainer denken. Zelf ben ik geen Blind-basher, maar vond wel dat hij geen onomstreden basisspeler meer was, maar dit vind ik te ver gaan. Als je hem opneemt in de selectie en Wijndal is geblesseerd, stel je hem op i.p.v. op de bank te houden. Clubbelang gaat voor. Dat je een talentvolle rechtsback daar posteert is belachelijk, hoe goed hij het ook invult. Hij hoort zich verder te ontwikkelen op zijn eigen positie.

We zijn nu bijna halverwege het seizoen, maar er is geen duidelijkheid en je ziet geen progressie. Het is nu een grotere puinhoop dan in augustus.
+4/-0

1 jaar geleden
De concurrentie vind dit zo heerlijk, Ajax een depressie aanpraten. Buiten het feit dat Sar niet adequaat gehandeld heeft en bang is om een sterke TD aan te stellen, en dus de assistent en de stagiair verantwoordelijk zijn voor de selectie die totaal uit balans is, kun je Schreuder weinig kwalijk nemen. Hij probeert de enorme aankopen te laten presteren zonder de waardes die Ajax al had naar de knoppen te helpen, en dat is bijna onbegonnen werk. Hij gaat hoe dan ook slechte zetten maken, maar daar is hij opzicht geen debet aan. Er was geen andere coach geweest die het beter was gaan doen. En dus zal ook na dit 'debacle', althans zo wordt het omschreven, en de wedstrijd had net zo goed in een gelijkspel of winst kunnen eindigen, PSV is ook niet zo sterk, Schreuder gaan blijven schuiven. De puzzel is erg lastig, hopelijk kan er snel een leider worden aangesteld die met wat gerichte verkopen en aankopen weer balans kan brengen zodat we vanaf Januari wel goed zijn.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Schreuder zei onderlaatst dat zijn zaakwaarnemer heeft geholpen met de aankopen, dan heeft hij toch niet de juiste spelers aangekocht? Zo simpel is het, hij had schijnbaar alle vrijheid. Dat Ajax het zo ver heeft laten komen dat is schandalig. Zijn gewoon een stelletje amateurs die niks leren.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat kun jij wel claimen maar dan vraag ik me wel af welke. Bergwijn, Brobbey en Wijndal zijn aankopen die al in de planning stonden van Overmars. Bergwijn en Brobbey zijn veel te duur aangekocht en Bergwijn speelt het liefst op de positie van onze MVP. Bassey en Lucca zijn transfermarkt aankopen, lijkt me sterk dat een Servische spelersmakelaar met een netwerk daar en in België een leidende rol speelt bij Ajax voor aankopen uit de Schotse PL, de serie B en in de Mexicaanse league. Conceicao is een werelddeal, een Portugees toptalent voor zo weinig halen lukt niemand maar ook hier denk ik niet dat Schreuder en spelersmakelaar daarachter zitten. De enige van wie jet het echt weet is Grillitsch, en dat is niet veel maar was transfervrij. Ook zou het van enorme zwakte blijken als Ajax een externe spelersmakelaar het beleid laat doen. Ik geloof daar niet zo in.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dan moeten ze Schreuder ontslaan want hij heeft zitten jokkebrokken tijdens zijn interviews. Hij heeft samen met zijn zakenwaarnemer de leegte opgepakt die Overmars achterliet.

Twee als jouw voorganger transfers in de pijplijn heeft zitten dan hoef jij daar toch niet mee door te gaan? Reinste onzin. Antony gaat bijvoorbeeld weg dan heb je een rechtsbuiten nodig mits er geen eentje uit de jeugd doorkomt. En geen linksbuiten. Toen Overmars nog TD was wist hij niks van het verloop in de zomer van 2022.

Nogmaals Schreuder heeft het allemaal zelf beaamt.

Zelfde zoals Schreuder keer op keer zelf zegt dat hij de opstelling maakt en niemand anders en dat hij gelukkig is met de selectie.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Niet helemaal met je eens piranha jij schrijft

"kun je Schreuder weinig kwalijk nemen. Hij probeert de enorme aankopen te laten presteren zonder de waardes die Ajax al had naar de knoppen te helpen, en dat is bijna onbegonnen werk. Hij gaat hoe dan ook slechte zetten maken, maar daar is hij opzicht geen debet aan. Er was geen andere coach geweest die het beter was gaan doen"

Als Alfred nu eens de commentaren op deze website leest en het forum dan had hij een aantal flinke miskleunen kunnen voorkomen. Hij zet de poppetjes op de verkeerde plek (Rensch), zet Blind niet op het middenveld tijdens AJAX PSV, zet wederom Tadic op rechts..enfin het is overduidelijk dat een andere trainer die het Ajax spelletje een beetje kent WEL deze debacles had kunnen voorkomen dus nee niet eens met dat gedeelte van je betoog. :-)
+6/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En wie moest er dan linksback spelen tegen PSV? Wijndal geblesseerd, Blind moet op het middenveld en Rensch mag geen linksback...Bassey links en Magallan in het centrum met zijn rechterpoot naast Timber?

We zeggen allemaal wat hij moet doen, en dan doet hij dat en dan weten we het weer beter maar wel anders. Er is met deze selectie gewoon bitter weinig mogelijk, en dat is gezien de investeringen niet goed.

We hebben twee MVPs als linksbuiten, twee spitsen die niet rijp zijn, een jong talentje als Conceicao als enige rechtsbuiten, 3 nummers 10, 1 middenvelder die als breker in te zetten is, 1 linksback die al het hele seizoen geblesseerd is en een die te langzaam is voor die positie. We hebben 2 centrale verdedigers plus Magallan en een geblesseerde Turkse jongen die 10 wedstrijden bij Trabzonspor heeft gespeeld en in de goal twee bejaarden en een jongen die helemaal niet kan keepen. Veel succes!
+1/-5

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Youri Baas had een optie kunnen zijn als linksback... Maar ja, die wedstrijd is al gespeeld.
Ik denk dat Schreuder meer logischer keuzes had (en heeft) dan hij tot nu toe heeft laten zien. Ik ben zelf nooit verder gekomen dan jeugdleider van de C junioren, maar met alle spelers van Ajax 1 en Jong Ajax was het zelfs mij wel gelukt om een representatief elftal neer te zetten. Ik zou in ieder geval logischerwijs de poppetjes op de plek zetten die ze gewend zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal