Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft Union Berlin in Europa League

7 november 2022 13:14
Foto: Pro Shots

Ajax treft Union Berlin in Europa League; image source: Pro Shots

Voor Ajax wacht in de knock-out ronde van de Europa League een tweeluik met Union Berlin. Dat werd maandagmiddag duidelijk na de loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. Op donderdag 16 februari wacht het duel in de Johan Cruijff ArenA, terwijl op donderdag 23 februari de uitwedstrijd wordt gespeeld. Op een later moment maakt de UEFA de aanvangstijdstippen bekend.

Ajax speelde in de historie nog nooit eerder een officieel duel tegen Union Berlin. Dat is ook niet heel verrassend, aangezien de Duitsers dit seizoen pas voor de tweede keer de groepsfase van een Europees toernooi wisten te halen. Vorig seizoen was het nog actief in de Conference League en verloor daarin onder meer van Feyenoord. Dit jaar eindigde het in een groep met Union Sint-Gillis, SC Braga en Malmö FF op een tweede plaats in de groepsfase van de Europa League.

Union Berlin kent vooralsnog een uitstekend seizoen in Duitsland. De ploeg was lange tijd zelfs koploper in de Bundesliga, maar nadat het afgelopen weekend met grote cijfers verloor van Bayer Leverkusen is het inmiddels gezakt naar de derde plaats. Wel werd in eigen huis gewonnen van onder meer RB Leipzig en Borussia Dortmund en wist ook Bayern München niet te winnen in Berlijn.

Ajax speelde in de historie al 21 keer eerder tegen een Duitse tegenstander. In Amsterdam kan het daarin geweldige cijfers overleggen met liefst 18 zeges, 2 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. De balans in uitwedstrijden valt met 7 zeges, 5 gelijke spelen en 9 nederlagen wel net negatief uit.

De selectie van Union Berlin kent meerdere spelers met een verleden in Nederland. Danilo Doekhi en topscorer Sheraldo Becker speelden in de jeugdopleiding van Ajax, maar wisten de stap naar het eerste elftal niet te maken. Ook Timo Baumgartl en Morten Thorsby hebben in de Eredivisie gespeeld.




Tags

union berlin historie uefa aanvangstijdstippen arena baumgartl bayer bayern berlijn braga bundesliga conference danilo doekhi dortmund duitsland eredivisie feyenoord gillis leipzig leverkusen malmo morten nederland nyon sheraldo thorsby topscorer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat kon veel slechter, nu nog het team op orde brengen…
+4/-0

 
1 jaar geleden
Die lui spelen hun beste seizoen ooit.
Staan 3e.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wel verloren van leverkusen met 5-0 afgelopen weekend. Alternatieven waren Roma en Monaco. Daarom, kon slechter. Maar alles hangt van de vorm van Ajax af in februari…
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Het team op orde brengen? De Technische staf zal dan toch eerst eens op orde moeten worden gebracht.
+5/-2

1 jaar geleden
Met Schreuder aan het roer weet je ding zeker. Einde EL.
+7/-2

1 jaar geleden
3de uit de Bundesliga. Met een andere trainer is het te doen, met schreuder is het Europa Out.
+6/-2

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ik lees nog nergens dat Schreuder is ontslagen. Vraag me af of er iemand binnen Ajax daar de ballen voor heeft. Zoniet, dan is het wel klaar dit seizoen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ik had vandaag ook gehoopt op nieuws. Ik vind ook dat Van der Sar nu iets moet zeggen over deze sportieve crisis, maar het blijft stil. Ik maak me zorgen. Willen ze heel het seizoen zo doorgaan?
+2/-0

1 jaar geleden
Nou da's in ieder geval voor alsnog geen Roma of Manchester..
Maar idd...zoals al veel is geschreven hier, ik denk niet dat Schreuder het nog gedraaid krijgt. Probleem is dat bovenin na het vertrek van Overmars er ook geen sterke arm is die het rechtzet..in een korte tijd is alles instort. Hopelijk kunnen een paar aankopen snel geloosd worden en krijgt de jeugd toch weer een kans. Haal Fitz-Jim erbij. Deze jongen kan tenminste voetballen...
+4/-0

1 jaar geleden
Gelukkig nu eens niet een Engelse, Italiaanse, Franse of Portugese club.
Inderdaad, ben ik helemaal met bovenstaande reacties eens.
Met Schreuder worden we sowieso uitgeschakeld.
Ajax is een ratjetoe en geen team.
In de eerste plaats is voetbal een teamsport welke spelers je ook hebt.
Er wordt nu maar wat aangerommeld.
Volendam had met een beetje geluk nog drie doelpunten tegen Ajax gemaakt.
Dat is voor mij de ondergrens van de ondergrens. Daar zitten we dichterbij dan bij Liverpool, Napoli niveau.
+2/-1

1 jaar geleden
Ik woon langs de grens met Duitsland en kijk veel Bundesliga. Ajax is kansloos! TEnzij er heel gauw de bezem door gaat bij Ajax met als eerste Schreuder eruit.
+5/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal