Transparent
Inloggen
Sluiten

Slecht Ajax verliest in eigen huis van PSV

6 november 2022 18:51
Foto: Pro Shots

Slecht Ajax verliest in eigen huis van PSV; image source: Pro Shots

Ajax is dit seizoen voor de zoveelste keer onderuit gegaan in een topwedstrijd. Na een barslechte wedstrijd ging het duel tegen PSV met 1-2 verloren. In de slotfase wist Lorenzo Lucca te scoren, maar Ajax maakte vrijwel geen enkel moment aanspraak op een resultaat.

Ajax had het in de openingsfase nog lastig omdat de Eindhovenaren fel druk zetten. Al snel wist de ploeg van Alfred Schreuder de grip te krijgen en kreeg het via Steven Berghuis en Edson Álvarez de eerste mogelijkheden.

Na een periode waarin er nauwelijks gevaar was voor beide doelen was het echter PSV dat bij de eerste doelpoging direct wist te scoren. Gakpo kreeg alle ruimte om voor te zetten en De Jong kon vervolgens simpel binnen tikken.

Ajax liet het er niet bij zitten. Een schot van Berghuis kon net worden gereden, terwijl een spectaculaire omhaal van Mohammed Kudus werd geblokt. Opnieuw was er lange tijd aanvallend weinig te zien in de Johan Cruijff ArenA, mede door het vrij harde spel van PSV dat maar onbestraft bleef. Om onbegrijpelijke redenen mocht Obispo met al geel op zak op het veld blijven staan na een harde charge op Brian Brobbey.

In de laatste minuut kreeg Ajax plotseling weer een grote kans toen uit een afgeslagen corner Kudus hard op de paal schoot. Het betekende dat Ajax met een achterstand de rust in ging.

In de tweede helft besloot Schreuder om het om te zetten en liet Dusan Tadic en Steven Bergwijn van flank wisselen. Het was echter PSV dat al snel scoorde. Een hoekschop kon opnieuw worden ingebracht, Ajax verdedigde opnieuw lachwekkend en uiteindelijk was het Gutiérrez die kon binnen schieten. Al snel kreeg ook Ajax een grote kans, maar een afstandsschot van Edson Álvarez kon net gekeerd worden.

De druk werd door Ajax vol opgevoerd, maar dat gaf PSV alle ruimte om te counteren. Toen Simons er vandoor ging en door Rensch uitstekend werd verdedigd, floot Makkelie tot ieders verbazing voor een penalty. Omdat uit de beelden echter bleek dat Rensch keurig de bal speelde, greep de VAR in en werd de strafschop ongedaan gemaakt. Ook in de minuten hierna waren de mogelijkheden echter voor PSV. Oud-Ajacied El Ghazi raakte uit een vrije trap de lat, terwijl De Jong naast kopte.

Het publiek begon steeds meer te morren en liet steeds meer blijken zeer ontevreden te zijn over het spel van Ajax. Toen tien minuten voor tijd Kudus van het veld werd gehaald, werd dat rumoer alleen maar erger. Lucca kwam voor hem binnen de lijnen en hij zorgde al snel voor de aansluitingstreffer toen een voorzet van Berghuis doorschoot. Twee minuten later al kreeg Álvarez een goede kopkans, maar zijn poging werd opnieuw gekeerd.

Met de lengte van Lucca koos Ajax er voor om alle ballen lang te spelen in de hoop dat deze goed viel. Er werd nog zeven minuten aan blessuretijd gegeven. Ajax kreeg echter geen enkele kans en ging dan ook onderuit.




Discussieer mee op de forums


Tags

alvarez berghuis kudus lucca jong rensch schreuder aanspraak afgeslagen alfred arena barslechte bergwijn betekende brobbey charge counteren doelpoging doorschoot flank gakpo geblokt ghazi gutierrez keurig kopkans lachwekkend lorenzo makkelie morren obispo onbegrijpelijke ongedaan openingsfase poging rumoer simons spectaculaire tadic vandoor var verdedigd verdedigde zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos