Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook in Schotland te sterk voor Rangers FC

1 november 2022 22:53
Foto: Pro Shots

Ajax ook in Schotland te sterk voor Rangers FC; image source: Pro Shots

Ajax heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een eenvoudige zege tegen Rangers FC. In Schotland werd met 1-3 gewonnen. Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Francisco Conceição zorgden voor de doelpunten.

Ajax vloog uit de startblokken. Na enkele minuten had de ploeg al de voorsprong te pakken. Dusan Tadic stuurde Owen Wijndal diep, hij gaf voor op Mohammed Kudus en de Ghanees tikte terug naar Steven Berghuis. De international leek de bal niet helemaal goed te raken, maar dat zorgde er juist voor dat Ajax via een schitterende aanval de vroege 0-1 te pakken had.

De ploeg ging op jacht naar een snelle beslissing, maar het was Rangers FC dat juist een enorme kans kreeg. Remko Pasveer was kansloos op een kopbal, maar Calvin Bassey voorkwam op de lijn dat zijn oude ploeg op gelijke hoogte kwam.

Niet veel later wist Ajax de marge te vergroten naar twee toen Wijndal opnieuw diep ging en richting Kudus speelde. Hij zag zijn inzet vervolgens van richting veranderd worden en zo in het doel belanden.

Gezien het spelbeeld had Ajax bij rust al een grotere voorsprong kunnen pakken, maar het bleef 'slechts' bij twee goals. Vlak voor rust moest het bovendien noodgedwongen wisselen. Wijndal raakte geblesseerd aan zijn enkel toen hij in botsing kwam met de boarding in het stadion. Devyne Rensch kwam in zijn plaats in het veld.

In de tweede helft ging het tempo flink omlaag. Kudus leek wel zijn tweede van de avonmd te maken, maar na tussenkomst van de VAR werd zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

Met de minuut die verstreek werd het spel alleen maar slordiger. Het zorgde er dan ook voor dat Rangers enkele goede kansen kreeg op de aansluitingstreffer. Pasveer wist knap te redden op een schot en ontsnapte niet veel later toen hij treuzelde bij een uittrap en daarmee de bal verspeelde.

Vlak voor tijd kwam dan toch de aansluitingstreffer. Edson Álvarez maakte onnodig een overtreding in het strafschopgebied en een penalty was het gevolg. Aanvoerder Tavernier maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en zette de stand op 1-2.

Al snel was het Ajax echter dat scoorde. Direct na de 1-2 kwam onder meer Francisco Conceição als invaller binnen de lijnen en hij zorgde na een pass van Tadic voor de 1-3 en besliste daarmee de wedstrijd. De Portugees trok naar binnen en zorgde met een knappe poging voor zijn eerste treffer in Ajax 1.

Door de zege eindigt Ajax definitief als derde in de groep en zal het na de winterstop uitkomen in de Europa League. In februari wacht voor de ploeg een tweeluik met een van de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League. De loting wordt aanstaande maandag verricht. Wel staat al vast dat Ajax op donderdag 16 februari de thuiswedstrijd zal spelen in de Johan Cruijff ArenA, terwijl een week later de return volgt.
Discussieer mee op de forums


Tags

rangers kudus schotland wijndal berghuis conceicao francisco pasveer tadic alvarez arena avonmd bassey besliste boarding botsing cadeautje noodgedwongen owen poging portugees remko rensch slordiger spelbeeld tavernier tikte treuzelde uittrap var verspeelde verstreek voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gooijer hato janse kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal