Transparent
Inloggen
Sluiten

Zelfs bij nederlaag met vier goals verschil gaat Ajax naar Europa League

31 oktober 2022 10:06

Voor Ajax eindigt dinsdagavond het avontuur in de Champions League dit seizoen met een uitwedstrijd tegen Rangers FC. Theoretisch gezien zou voor de ploeg van Alfred Schreuder het Europees voetbal voor dit seizoen zelfs voorbij kunnen zijn na deze week, maar dan zou het nu nog puntloze Rangers FC met vijf doelpunten verschil moeten winnen.

Ajax speelde voor de Champions League al één keer eerder in Schotland tegen de toen nog Glasgow Rangers. In 1996 werd dankzij een treffer van Arnold Scholten met 0-1 gewonnen. In 1973 stonden beide teams ook tegenover elkaar in de strijd om de Europese Supercup. In die periode werd dat nog gespeeld over twee wedstrijden. In Schotland was Ajax met 1-3 te sterk.

In totaal speelde Ajax zeven keer eerder in Schotland. Tot nu toe werd er vier keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en twee keer werd er verloren. Naast de twee zeges tegen Glasgow Rangers won Ajax ook twee maal van Celtic.




Tags

rangers schotland glasgow alfred arnold celtic puntloze scholten schreuder supercup theoretisch

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal