Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Vroeg of laat komt er een grote club voor mij'

29 oktober 2022 22:57 - ESPN
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Vroeg of laat komt er een grote club voor mij"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN gaf Edson Álvarez aan nog steeds te balen dat hij afgelopen transferperiode niet naar Chelsea mocht vertrekken. Ondanks een bod van 50 miljoen euro mocht hij niet vertrekken. "Het was een lastige situatie", aldus Álvarez. "Ajax kon geen kant op. De club kon echt niks meer doen. Er was verder geen speler op mijn positie."

Álvarez ging verder: "Ik heb natuurlijk gevochten voor zover ik kon, maar ik wilde dat ook weer niet teveel doen. Want ik ken de verantwoordelijkheid die ik binnen de club heb. Maar goed, uiteindelijk ben je ervan bewust dat alles verandert. Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en je familie. Want daar gaat het uiteindelijk om."

De Mexicaan is naar Ajax gekomen vanwege zijn liefde voor voetbal, maar ook voor zijn familie. "Dat zij het goed hebben. Dat ik kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders", zo gaf hij aan. "Aan de andere kant motiveert het mijn enorm dat grote clubs mijn wedstrijden en acties in de gaten houden. Ik baal er enorm van, maar ben ervan overtuigd dat er vroeg of laat een grote club voor mij komt."
Tags

alvarez chelsea espn kinderen liefde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dan moet hij wel weer zijn vorm van vorig seizoen halen, dan komt die grote club zeker.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Haha, dan moet het team eerst weer gaan draaien want een talentloze dienende speler is alleen goed als de getalenteerden dat zijn. Ik denk dat het helaas later dan vroeger zal zijn.
+1/-1

1 jaar geleden
In de winter afscheid van nemen voor een prachtig bedrag. Ieder blij.
+4/-3

1 jaar geleden
Je speelt al bij een grote club Edson! Tja, wel bij de 6e/7e competitie van Europa maar toch bij een top-16 club in Europa.
+6/-0

1 jaar geleden
Hij is geen echte Ajaxmiddenvelder.
Als hij voor de bedragen verkocht wordt die verwacht worden dan is Ajax de grote winnaar. Heel jammer dat misschien dan ook Kudus verkocht wordt terwijl deze juist wél de kwaliteiten van een echte Ajaxmiddenvelder heeft.
Ik vind dat het stroeve spel van Ajax zelfs in de eigen competitie Ajax onwaardig is. Als oorzaak, er worden te weinig echt creatieve spelers opgesteld en teveel verdedigend ingestelde spelers. Het tegenovergstelde geldt voor de verdediging die veel te aanvallend speelt en mede daardoor verdedigend niet in alleen in de Cl maar zelfs ook in eigen competitie tegen zelfs de kleinere clubs angstig vaak open huis houdt.
+4/-2

1 jaar geleden
Dat is toch die voetballer die door elke analist in Nederland wordt afgebrand?
Die er echt geen moer van kan maar in zijn eentje meer waard is dan de complete selectie van Feyenoord?
Ze zullen er in het buitenland wel geen moer van begrijpen.
Alsof Jan Wouters er vroeger meer van bakte.
Of wat te denken van de held Christian Poulsen die in zijn eentje het meest irritante middenveld van PSV kapot speelde (Toivonen, Strontman en van Bommel).
Deze voetballers heb je nodig en bij Chelsea dat in een topcompetitie speelt begrijpen ze dat.
+3/-1

nieuws-redacteur 1 jaar geleden
Voor € 60-70 miljoen zou ik het zeker doen, ook al vind ik dat de type Alvarez heel nuttig is.
Ook als aandeelhouder denk ik dat zulke bedragen niet gerechtvaardigd af te slaan zijn voor een beursgenoteerd bedrijf.
Zeker in de Nederlandse competitie moet je het kunnen redden met een Taylor, Klaassen of Blind in de controlerende rol. Mits ze geen vormcrisis hebben.

Dan heb je nog Kudus en in mindere mate Grillitsch en Regeer als alternatieven / breedte.

Edson is nuttig en brengt en balans, maar pakt toch altijd weer onnodige kaarten wat je ook kan opbreken als je in de eerste helft al met 10 man komt. Een paar jaar terug had ik nog kleine hoop dat een Eiting op termijn in die rol kan groeien, maar die heeft het helaas niet gered. Ik hoop dat er een type Poulsen wordt gevonden die wel een evenwicht brengt, maar wat slimmer is in de "overtredingen."
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik heb liever een type Davids, zeer fel op de bal en ook kunnen voetballen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vond het mooi om te zien hoe Alvarez uitleg gaf over zijn situatie. Ook dat hij begreep dat de tijd te kort was om te vertrekken omdat Ajax aangaf dat ze zo snel geen opvolger voor hem konden vinden.

Die kant van zijn verhaal is aannemelijk omdat inmiddels is gebleken dat de Ajax NV slecht georganiseerd is. Er is sprake van weinig tot geen enkele visie en belooft niks goeds voor de toekomst.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
ja maar je kan hetzelfde van Chelsea zeggen die komen op de laatste dag shoppen , dat is pas idioot gedoe
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is zo maar het is niks nieuws. Het is van alle tijden vandaar dat ik des te meer geshockeerd ben van een aantal uitspraken die de afgelopen week door een paar Ajax directieleden zijn gemaakt. Het belooft weinig goeds omdat de knelpunten waar ze zich in feite mee verdedigenden geen onbekenden zijn. Omdat het knelpunten zijn waar je als bedrijf op in had kunnen spelen, anticiperen, omdat de situatie al lange tijd zo was.

Enfin, er is kennelijk al die tijd niks mee gedaan. Mogelijk heeft Marc Overmars veel gecamoufleerd doordat de man in de gaten had dat er kwaliteit moest worden ingekocht. Dit gedeelte is opzich ook geen nieuws want elke club begrijpt dat het altijd beter is om kwaliteit in te kopen. Daarbij was Overmars een van de weinigen die geloofde dat het mogelijk was om de kloof met de europese subtop te dichten. Kennelijk, en nadat hij moest vertrekken ging er van alles mis. Krijgen we uiteindelijk een paar personen van de directie in beeld die maar wat vertellen.

Wat we alvast wel weten is dat menig voetbaldeskundige in televisieland al heeft gezien wat er allemaal mis gaat. En of we nou Wim Kieft hiervoor van stal moeten halen? Ruud Gullit of van Basten er iets over willen zeggen? Ene Johan Derksen misschien of een Aad de Mos vannochtend bij ESPN? Laat staan een drietal oudspelers van Ajax die voor aanvang van de wedstrijd tegen Liverpool de verdediging van Ajax alvast stonden te fileren bij Humberto Tan?

Alle antwoorden komen op het zelfde neer. Slecht ingekocht, geen goede afstemming, niet des Ajax. Daarom vraag ik me alvast af hoe lang de RvC van Ajax denkt in deze omstandigheid nog te kunnen voortbestaan? En hoop ik met de eerst volgende ledenvergadering dat de leden zich laten gelden. Al ging het alleen maar over het aankoopbeleid en organisatie. Het is een punt waar de RvC meteen op aangepakt dient te worden want zo kan het niet langer.

Ps. Zo kwaad als ik ben. Dit nummer krijgt de RvC alvast van mij mee voorals ze nog in slaap zijn. Of niet meer in staat zijn om op muziek te dansen; een stel mafkezen bij elkaar van geen visie

https://www.youtube.com/watch?v=OMGQBujbitAlink
+1/-1

1 jaar geleden
Ik zou hem na PSV al sowieso niet meer opstellen. Is dan met zijn hoofd vol bij het WK en trekt zijn been terug.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dat zal dan mogelijk het geval zijn met min of meer de halve selectie.
Genoeg (potentiele) WK-gangers in de selectie.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja maar Edson verdenk ik het meeste.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Onbegrijpelijk dat hij dan geen geel pakt, dan is hij geschorst tegen PSV.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst