Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerry Hamstra: 'Alfred Schreuder levert een geweldige prestatie'

26 oktober 2022 21:00 - RTL 7
Foto: Pro Shots

Gerry Hamstra: "Alfred Schreuder levert een geweldige prestatie"; image source: Pro Shots

In gesprek met RTL 7 reageerde technisch manager Gerry Hamstra fel op de kritiek die er dit seizoen is over Ajax. "Als je ziet hoe je ervoor staat… Ik denk dat je terug moet naar 1997 voor zoveel mutaties in de spelersgroep", aldus Hamstra. "Als je in een situatie terechtkomt waarin meer dan tien spelers weggaan en je tien nieuwe spelers moet halen, mag je alleen maar concluderen dat Alfred Schreuder en zijn staf een geweldige prestatie leveren."

Hamstra ging verder: "We staan bovenaan in de competitie, we staan vier punten los. We hebben twee punten meer dan vorig seizoen op dit moment. In de Champions League hebben we nog een kans en hebben we twee topploegen getroffen."

De technisch manager was het niet eens met de opmerking dat Ajax hoger moet inzetten. "Weet jij hoe vaak Ajax de laatste acht jaar overwinterd heeft? Weet je dat? Dat bedoel ik met goed beargumenteerd", zei hij daarop. "De laatste acht jaar is dat twee keer gelukt. Je zit met Liverpool, dat drie van de vijf laatste Champions League-finales speelde, en bij Napoli, dat de vorm van zijn leven heeft. Natuurlijk willen we bij de eerste twee komen, maar het is geen appeltje eitje voor een Nederlandse club."
Tags

hamstra alfred gerry schreuder appeltje beargumenteerd eitje liverpool mutaties napoli overwinterd terechtkomt topploegen weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Met zulke ambitieloze imbecielen zoals Gerry aan het roer wordt het inderdaad nooit wat. Wat een ongelofelijke pannenkoek is dit zeg!
+10/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Jaja, ik zit nu inderdaad weer naar een topprestatie van Schreuder te kijken tegen Liverpool. Het staat 0-3 met nog een half uur te gaan. Zeker een topprestatie.
En dan dat papagaaien gepraat over al die nieuwe spelers. Met Bassey en Bergwijn staan er twee nieuwe spelers continu in de basis. De rest zat al bij Ajax. En de rest van die nieuwe spelers die je gehaald hebt Gerry die zitten allemaal op de bank. Zeker ook een topprestatie?
+5/-1

1 jaar geleden
Man man man, waar zijn we in beland… Aderlating om in de rust de uitleg van Bogarde te horen (positie Blind tegen goal)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ook een grote aderlating, Bogarde.
Schreuder wilde van hem af voor die zoutzak naast hem.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Die dus werkelijk helemaal NIETS toevoegt.
+4/-0

1 jaar geleden
Compleet gebrek aan ambitie bij deze ExBo.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat we straks weer met Passanen, Vierklauw en Verlaat zitten.
+3/-0

1 jaar geleden
Hij zal gelijk hebben met het aantal keren van overwintering, maar kijk even naar het voetbal van de laatste 5 jaar en nu ! Vind ik belangrijker en veelzeggend
+4/-0

1 jaar geleden
Schreuder vindt ongetwijfeld ook een fantastische prestatie van Hamstra.
+5/-0

1 jaar geleden
Zoutzakken onder elkaar hè:
Van der Sar, Hamstra, Siemerink, Schreuder, Kaltenbach. Het zijn allemaal grijze zoutzakken.

Wegwezen met middelmatige kliek!
+4/-0

1 jaar geleden
Ik heb Gerry Hamstra gehoord en gezien tijdens het vragenvuur voor de wedstrijd tegen Liverpool waar Hamstra vooral in de verdediging sloeg. Ik zal Hamstra maar in zijn waarde laten en kijk verder richting RvC en zijne directie. Daar begint de opzet van de jeugdopleiding en de organisatie voor onder meer een goed aankoopbeleid bij.

Hier ga ik het bij laten en verval de komende periode alvast terug in een diepere winterslaap voor de rest van mijn tijd voor zover de NV Ajax daar al in verzeild was geraakt. Goodnight.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ok Hij heeft gelijk over de vele spelers die vertrokken zijn , dat is nooit gemakkelijk om op te lossen en nieuwe spelers die ingepast moeten worden dat is nooit gemakkelijk, voor geen enkele trainer. Iedereen hier denkt daar zo gemakkelijk over maar dat is natuurlijk onzin, maar hou nou eens op om al die feijenoord trainers bij Ajax aan te stellen en ga terug naar die gene die bij Ajax opgeleid zijn zoals Bogaarde en Reiziger en ik ben ook onder de indruk van Heitinga , hoewel ik denk dat hij nog niet zo ver is.
+4/-0

1 jaar geleden
Een geweldige prestatie inderdaad. Geweldig slecht vooral. Ik denk dat Ajax in de CL nog nooit zo te kijk is gezet. 15(!) tegendoelpunten. Hoe durf je dan überhaupt zo’n man te verdedigen. Ajax begon het seizoen leuk, maar het team lijkt het sinds de wedstrijd tegen Heerenveen alleen maar slechter te worden. Het team bouw je op vanaf achterin en daar gaat het bij Ajax al fout. Zone-verdediging maar overal gaten in de achterste linie als de tegenstander de bal heeft. Tuurlijk, laat Salah rustig de bal aannemen en een hoek kiezen, 1 van de meest doeltreffende voorhoedespelers in de wereld. Ik zeg niet dat het alleen aan Schreuder ligt, maar ik ben er van overtuigd dat Schreuder het team niet beter maakt en het is de enige persoon die je weg kan sturen en daarnaast ook hoofd verantwoordelijk is voor deze wanprestatie. Ajax gooit hun goede naam (die Ten Hag weer heeft opgebouwd afgelopen jaren) te grabbel.
+5/-0

 
1 jaar geleden
De NV Ajax gooit de naam Ajax al te grabbel omdat ze niet in staat zijn om te controleren dat er een goed elftal op de mat staat.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je als coach op zoek bent naar doelpunten en je wisselt je spits, dan weet je dat het er niet meer inzit. Ik heb lang gehoopt dat het wat zou worden, maar na de oorwassing van Napoli en nu in 10 minuten Liverpool, sorry, dan is het gewoon klaar. Het leek wel of de 2e helft een compleet ander elftal het veld opliep, weg was de bravoure, weg was het inspelen en afleggen door de spits, weg waren de crosspasses, net of er in de rust was gezegd: Dat niet meer , we zijn niet zo goed als zij. Dan heb ik nieuws voor je, Liverpool was in de 1e helft ook verre van goed. Schreuder was misschien een uitstekende assistent onder Ten Hag, hij is geen hoofdcoach.
+3/-0

1 jaar geleden
Hier past maar 1 woord; wegwezen deze clowns!
+5/-1

1 jaar geleden
Dit is het niveau dus... We zijn met deze idioten afgezakt naar een bedenkelijk niveau a la Heerenveen/Vitesse. De trainer is al blij als ie 20 minuten goed speelt tegen Liverpool, dat je er vervolgens kansloos vanaf gaat boeit hem niet. Hoog tijd dat er ingegrepen gaat worden. Opzouten met deze middelmaat! Begin allereerst maar om dat ruimteschip terug te roepen zodat die enge Alien terug naar zijn planeet gaat.
+9/-1

1 jaar geleden
Marc, kom terug! Ajax heeft je nodig.
+4/-4

1 jaar geleden
Bij Heerenveen waren de supporters verbijsterd dat hij naar Ajax ging. Veel geld er doorheen gejaagd voor middelmaat. Klinkt bekend ...
+4/-0

1 jaar geleden
Dit figuur is met zijn arrogante opstelling Ajax onwaardig, er zit geen geur of smaak bij. Weer eentje die te veel macht krijgt en denkt dat hij heel Nederland zijn visie kan opleggen. Bah zeg.
+6/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Hamstra OUT!
Schreuder OUT!

Wat gaat het goed met Ajax... onder welke steen zitten die jokers?
+3/-1

1 jaar geleden
Lijkt me dat hij ook zijn spullen mag pakken, toch?
+4/-1

1 jaar geleden
Helaas hebben we geen Johan Cruijff meer die kan ingrijpen. Crisis, grote crisis is dit.
+4/-2

1 jaar geleden
Na deze kennismaking mag je hopen dat Gerry Hamstra nog voor de kerst op straat word gezet.

Of doe het volgens de JCdeBest methode; Vraag Gerry of hij het ook lekker weer vind en zin heeft in een ijsje. Neem hem mee in je auto en overhandig hem vijf euro op locatie opdat Gerry de ijsjes gaat halen. Trap vervolgens het gaspedaal in zodra hij is uitgestapt. Roep na, neem een ander in de maling.
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson