Ajax in Eredivisie ook te sterk voor RKC

22 oktober 2022 20:41

Ajax in Eredivisie ook te sterk voor RKC; image source: Pro Shots

Ajax heeft uiteindelijk eenvoudig weten te winnen van RKC. Het uitduel in Waalwijk eindigde in een 1-4 zege. Zowel Steven Berghuis als Brian Brobbey scoorde twee treffers.

Ajax begon zwak aan de wedstrijd. De thuisploeg leek al vroeg op voorsprong te komen na een treffer van Kramer, maar omdat de spits buitenspel stond greep de VAR in en werd het doelpunt afgekeurd.

De ploeg van Alfred Schreuder kreeg vervolgens in korte tijd enkele kansen en Steven Berghuis wist daaruit de openingstreffer te maken. Hij schoot met een hard schot knap de 0-1 tegen de touwen.

Het zorgde er echter niet voor dat Ajax beter ging voetballen, in tegendeel zelfs. Vlak voor rust kreeg de ploeg dan ook het deksel op de neus en zag het RKC gelijk maken, waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand richting de kleedkamers gingen.

Schreuder greep vervolgens in en bracht na rust met Owen Wijndal en Florian Grillitisch twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Ajax begon vervolgens veel scherper aan de tweede helft en dat leidde al snel tot een schitterende treffer van Berghuis. De international schoot van buiten het strafschopgebied snoeihard raak en bracht Ajax opnieuw op voorsprong.

Niet veel later volgde de beslissing toen Brian Brobbey wist te scoren. De spits was in een duel met een van de verdedigers van RKC te sterk en kon vervolgens de 1-3 maken.

Nadat de thuisploeg een grote kans had gemist, wist ook Brobbey zijn tweede van de wedstrijd te maken en dat bleek de uiteindelijke eindstand. Ajax kreeg nog een paar mogelijkheden waarbij invaller Francisco Conceição de grootste kans kreeg, maar doelpunten volgden niet meer.