Transparent
Inloggen
Sluiten

'Danny Blind had belangrijke rol in transferbeleid van Ajax afgelopen zomer'

22 oktober 2022 11:08 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Danny Blind had belangrijke rol in transferbeleid van Ajax afgelopen zomer"; image source: Pro Shots

In de Kick-Off Podcast van De Telegraaf gaf clubwatcher Mike Verweij aan dat Danny Blind afgelopen zomer een grote rol heeft gespeeld in het transferbeleid van Ajax. Ondanks dat de huidig assistent-trainer van het Nederlands elftal momenteel geen officiële functie binnen de club heeft, werd er wel steeds overleg met hem gevoerd. "Danny Blind heeft een stokje gestoken voor de komst van Odysseas Vlachodimos", aldus Verweij. "De transfer van Owen Wijndal duurde ook heel erg lang en was op een gegeven moment zelfs van de baan omdat Blind dat niet wilde."

Verschillende zaakwaarnemers hebben het nieuws ook bevestigd. "Als er onderhandeld moest worden, moesten Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra naar de gang voor ruggespraak en werd er gebeld met Blind", zo gaf hij aan. "Onderhandelingen hebben ook twee uur stilgelegen omdat Blind in het theater zat en daardoor niet te bereiken was. Huntelaar en Hamstra konden daardoor niet verder."

Verweij vindt het wel logisch. "Je kan niet afstand nemen en zeggen dat je het in januari weer op gaat pakken", zei hij daarover. "Ook omdat hij natuurlijk tijd over heeft, benut hij die om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt bij Ajax. Puur voor de regels hoort het natuurlijk niet, maar het is logisch dat het wel gebeurt."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind danny transferbeleid verweij hamstra huntelaar baan gerry kick odysseas owen podcast ruggespraak stilgelegen stokje telegraaf vlachodimos wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Is tijd dat Danny Blind zich niet meer met Ajax bemoeit. Buiten speler om heeft deze man nooit wat goed gedaan binnen de club.
100% dat dit de reden is dat Blind alles moet spelen onder Schreuder.
+7/-5

2 maanden geleden
Iemand die de komst van een concurrent van zijn eigen zoon probeert tegen te werken :denk Zoiets verwacht je misschien in een jeugdelftal van een amateurclub, niet bij de nummer 1 van Nederland. Bizar
+11/-3

 
2 maanden geleden
Is Vlachodimos een concurrent van zijn zoon dan? Ik vraag me af of Wijndal ook wel de versterking is die Ajax zou moeten willen hebben gezien de prijs/kwaliteit verhouding.
Beetje goedkoop scoren zo als je niet de reden(en) weet van het tegenhouden.
+4/-4

2 maanden geleden
Dat verklaard een hoop.
Gefaald als TD, de hele beursgang er doorheen gejaagd waar de enige goede aankoop Chivu was.
Gefaald als clubcoach.
Gefaald als assistent coach omdat Jol zijn zoon niet opstelde.
Gefaald als bondscoach.
Wel geslaagd bij de verplichte cursus om niet meer te rijden met een slok op.
+6/-3

2 maanden geleden
Scholletje Blind is de ondergang van Ajax. De man die ooit Johan een mes in de rug stak voor zijn eigen gewin. Ik hoop dat de supporters gaan opstaan als hij dreigt benoemd te worden als de nieuwe TD. Dit moet kost wat kost voorkomen worden.
+7/-3

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Net zoals Henny Henrichs en Menno Pot.
+1/-0

2 maanden geleden
Ja, heel logisch allemaal.............................
+2/-2

2 maanden geleden
Hoe krijgen we die weg? Heeft overal in gefaald en nu bezig Ajax de vernieling in te helpen.
+2/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dus we hebben geen uitstekende keeper en ternauwernood een vervangende linksback, omdat Blind het niet wilde? Als dat het voorproefje is van wat ons vanaf januari te wachten staat, dan mag ik hopen dat de kok voor die tijd ontslagen is. Moet er toch niet aan denken dat hij het contract van zijn zoon gaat verlengen en, als baas van de hoofdtrainer, een gegarandeerde basisplaats voor hem gaat afdwingen. Laat ze beiden maar naar Antwerp gaan en daar de boel verkloten. Danny heeft in werkelijk elke functie na zijn voetbalcarrière gefaald. Van assistent tot trainer, van bondscoach tot technisch directeur. Stond aan de wieg van de teloorgang van Ajax en nu geven we hem de eindelijk weer goedgevulde bankrekening in handen? Zijn we helemaal krankjorum geworden?!
+4/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
De man die v/d Vaart vertelde dat er geen toekomst meer voor hem was bij Ajax omdat Boukhari een betere voetballer was en de voorkeur ging krijgen.
De man die net voor de transfer van Haaland naar Dortmund nog live op tv voorspelde dat Haaland geen blijvertje zou worden.
De man die als speler alles en meer uit zijn kwaliteiten haalde maar in alle andere functies daarna over helemaal geen andere kwaliteiten bleek te beschikken.
Deze man kan de transfer van een topkeeper blokkeren ???? Deze man moet geraadpleegd worden bij transfers ???? Nu gaan er links en rechts wat lampjes branden.
Deze man moet naar een club als Sparta want die heeft helemaal niets nada bij Ajax te zoeken. En als Sparta verstandig is nemen ze hem ook niet.
Dat jeugdelftal bij die amateurclub van Donny is wel wat voor hem.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Werkelijk een nachtmerrie. Hoe kunnen we dit voorkomen?
+2/-1

maas1plas (geschorst)
2 maanden geleden
Kan begrijpen dat wijndal niet mocht komen gevaar voor de plaats voor zijn zoon. Die man moest een stadion verbod krijgen bij ajax levens lang. Ze noemen hem ook voor niet t scholletje. En bij het nederlands elftal doet hij het zelfde ook met zijn zoon. Ik had daar over wel een andere verhaal over gehoord dat valt mij zeer tegen van van gaal.
+2/-3

maas1plas (geschorst)
2 maanden geleden
Het zal heel schandalig zijn als het contract van blind volgend jaar verlengd wordt hij is een van de groot verdieners van ajax 3-4 miljoen heb ik gehoord. Hij kan echt niet meer mee met ajax. Vader en zoon blind ga aub naar antwerpen gratis !!!
+4/-3

2 maanden geleden (gewijzigd)
Holy shit, wat een drama queens hier! Dus nu is Danny Blind plotseling de kwade genius achter het feit dat niemand bij Ajax meer kan voetballen? Hou toch op zeg. Dat je die keeper niet haalt snap ik nog wel met vier keepers op de loonlijst. Ocampos heeft nog verdomd weinig laten zien en Owen Wijndal is nog nauwelijks opgesteld. En dat komt omdat Pa Blind niet wil dat Owen op de plaats van Daley voetbalt? Nee, dat komt omdat Owen geblesseerd was en we er een verdomd eigenwijze trainer op na houden. En als het waar is dat onze trainer Daley opstelt omdat Pa Blind dat wil, dan moet Schreuder er uit. Zo simpel ligt het.

Als er ook maar iets waar is aan dit zoveelste Telegraaf verhaal, dan mag het bestuur en de voltallige staf het zichzelf aanrekenen dat Danny Blind als buitenstaander zo'n grote rol binnen de club heeft.
+8/-6

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Denk ook niet dat je Danny dat aan kunt rekenen. En ik denk ook dat hij werkelijk het allerbeste met Ajax voorheeft. Het punt is alleen dat hij in het verleden heeft bewezen niet geschikt te zijn voor deze job. En hij heeft ook de pers al op voorhand tegen, een niet te onderschatten nadeel.

Daarnaast hangt er een soort van gevoel omheen van 'zie je wel we zijn weer terug bij af'. Daar kan hij niet persé iets aan doen denk ik maar het is nu eenmaal een feit. Danny moet verstandig zijn en meer op de achtergrond blijven.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wat een waardeloze reacties hier op Daley, deze man kan echt heel goed ballen. Heeft inzicht en overzicht. Helaas dat er in de eerste weken door de trainer de linkerkant naar de Filistijnen is geholpen. En ook dat Martinez weg is , is een hele vervelende zaak hier. De linkerkant van Ajax behoort tot de allerbeste van Europa, en dat is mede dankzij Daley Blind. Zijn inzicht wordt door de nieuwe spelers (nog) niet begrepen.Kijk maar eens naar het samenspel met Daley, Tadic en Davey. Dat loopt dus wel als een trein, die mannen voelen elkaar heel goed aan. Maar dat is door de huidige trainer dus eventjes onderbroken en heeft grote schade opgelopen. Eerst nadenken voor je begint te blêren over de zoon van Danny Blind graag. Tel maar eens de steekpassen op in 1 wedstrijd en kijk ook meteen goed hoe er helaas nu meestal mee omgegaan wordt. Dank u....
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wat een waardeloze reacties hier op Daley, deze man kan echt heel goed ballen. Heeft inzicht en overzicht. Helaas dat er in de eerste weken door de trainer de linkerkant naar de Filistijnen is geholpen. En ook dat Martinez weg is , is een hele vervelende zaak hier. De linkerkant van Ajax behoort tot de allerbeste van Europa, en dat is mede dankzij Daley Blind. Zijn inzicht wordt door de nieuwe spelers (nog) niet begrepen.Kijk maar eens naar het samenspel tussen Daley met Tadic of Davey en ook onze eigen Berghuis en de verloren zoon Brobbey. Dat loopt dus wel als een trein, die mannen voelen elkaar heel goed aan, deze gebruiken het voetbal intellect dus wel omdat het echt goede spelers zijn.. Maar dat is door de huidige trainer dus eventjes onderbroken en heeft grote schade opgelopen. Eerst nadenken voor je begint te blêren en dan ook nog denken dat Danny Blind er voor zorgt dat zijn zoon opgesteld blijft worden. Misschien komt het wel dat er nu een mindere periode is voor Daley omdat het eigen Ajax publiek zo vreselijk loopt te schreeuwen en het allemaal beter weten.Zijn voetbal intelligentie wordt gewoon niet begrepen door een aantal nieuwe spelers, vertel eens iets nieuws in de voetballerij en het intellect van veel spelers.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik geloof helemaal niets wat er uit dat blaadje komt, ze raden maar wat.
+5/-2

2 maanden geleden
Degene die verantwoordelijk is voor het halen van Ocampos en Grillitsch mogen ze wat mij betreft wel afscheid van nemen.. Dat waren twee spelers waar je met een beetje voetbal verstand van te voren kan zien dat die niets toevoegen aan Ajax.
+3/-0

2 maanden geleden
Ajax zoekt het wel heel dicht bij huis elke keer.
Geen technisch directeur, maar Hamstra en Huntelaar. Dat zij dit als een grote kans zien logisch. Andere kandidaten werden niet genoemd.
Schreuder als trainer, als opvolger van Ten Hag. Andere namen werden helemaal niet genoemd.
Uiteindelijk moet Blind technisch directeur worden? Iemand die zoveel verschillende functies heeft gehad, maar altijd aan de hand van, is nu ineens topkandidaat voor deze meest verantwoordelijke functie in te nemen?
In hoeverre is Van de Sar verantwoordelijk voor deze move?
+3/-0

2 maanden geleden
Mooi man, effe 2 uur niet storen, omdat hij in het theater zit, wat een baas😎
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.492 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake argentinie bag bergwijn blind buigen dekt depay dodelijk donpedro dumfries elsimao gesmeekt gorter jong kudus kwetsbaar maan mbappe messi nederland noppert oefenpotje oranje penalties schreuder simons stuy volendam wakker