Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie'

20 oktober 2022 13:13 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat er in de Eredivisie een verbod gaat komen op spelen op kunstgras. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn alle clubs op het hoogste niveau verplicht om op natuurgras te spelen. Op 1 december zal een stemming plaats vinden onder alle clubs uit de Eredivisie. Indien minstens 15 van de 18 clubs voor een verbod op kunstgras zijn zal dit vanaf het seizoen 2025/2026 worden ingevoerd.

Hoewel het op dit moment nog niet definitief is, is volgens het AD de stemming slechts een formaliteit. Vrijwel unaniem hebben de clubs in de Eredivisie een voorkeur voor voetbal op echt gras. Momenteel zijn er met Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior nog vier clubs in de Eredivisie met een kunstgrasmat. Cambuur zal vanaf komend seizoen op natuurgras gaan spelen, terwijl FC Emmen dit vermoedelijk in 2025 zal gaan doen als zij in een nieuw stadion gaan spelen. Ook FC Volendam wil snel de overgang naar natuurgras gaan maken. Alleen Excelsior heeft zich nog niet uitgesproken.

Meer op AD.nl
Tags

eredivisie cambuur emmen excelsior kunstgrasverbod volendam formaliteit gras kunstgrasmat unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Gelukkig kan Heracles niet stemmen :)
+4/-0

1 jaar geleden
Eindelijk. Vraag me af of het betaaldvoetbal in de buitenlandse competities ook op kunstgras speelt?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik weet wel dat in landen waar ze strenge winters hebben, ploegen op kunstgras spelen. Maar die doen het dus omdat ze geen andere keuze hebben. Hier in Nederland spelen ploegen op kunstgras omdat het kan/mag of omdat een echt grasveld te duur zou zijn? Waarom ben je dan een profclub als je je geen echt grasmat kunt permitteren denk ik dan..
+4/-0

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Dan doen omdat ze anders een aparte trainings-accommodatie moeten hebben met alle faciliteiten en dat is voor bepaalde clubs te duur. In mijn ogen hebben die dan ook niets te zoeken in het betaald voetbal op het hoogste niveau.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Juist. Dat eerste is begrijpelijk maar idd. Verder helemaal mee eens. Heb het ook nooit begrepen. Ik hou ook niet van generaliseren. Dat idee klopt vaak ook niet maar vind het wel weer opmerkelijk dat uitgerekend Nederland kunstgras voor topsport goedkeurd. Mogelijk met het idee snel, makkelijk, goedkoop:-)
+2/-0

1 jaar geleden
Zo hoort het op echt gras
+1/-0

1 jaar geleden
EIN-DE-LIJK!
+1/-0

1 jaar geleden
Goh, dan al....Het is toch ook wel erg moeilijk hé? Al een paar jaar geleden is er door de wat grotere clubs geld gestort toch in een potje voor "echt" gras? Ach ja, ook bij de KNVB zijn het ambtenaren en gaat het natuurlijk niet ff sneller. Vreselijke velden dat kunstgrastroep.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst