Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer'

16 oktober 2022 23:30 - ESPN
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer"; image source: Pro Shots

Alfred Schreuder heeft op de persconferentie na de wedstrijd tegen Excelsior hard uitgehaald naar de kritiek die afgelopen periode in de media is verschenen. "Er wordt veel te veel stemming gemaakt. Kom met feiten", aldus Schreuder. "Het klopt dat mijn zaakwaarnemer heeft geholpen met transfers. Dat is heel normaal in de voetballerij. Meerdere zaakwaarnemers doen dat. Iedereen heeft het uitstekend bij de club gedaan, maar bij Ajax mag het niet omdat het de zaakwaarnemer van de trainer is. Echt grote onzin."

Volgens de trainer was er bij Ajax sprake van een extreme transferwindow. "Vorig jaar waren er nul uitgaande transfers en drie inkomende. Nu waren het elf uitgaande, waarvan zes of zeven verkopen", zo gaf hij aan. "Dan heb je mensen nodig met ervaring. Die hebben we op dit moment niet, dus dan heb je hulp nodig. Het is hartstikke normaal dat dit gebeurt. Maar ik ben er klaar mee, ik hou mijn mond niet meer."

De tirade van Schreuder was nog verre van voorbij. "Als mensen echt denken dat ik een softie ben, hebben ze nog nooit met mij in de kleedkamer gezeten", zei hij fel. "Het is allemaal stemmingmakerij. Dat helpt mijn team niet. Ik doe alles voor mijn team, maar dit zorgt voor onrust en dat heb ik niet nodig. Je moet de waarheid schrijven. Als je iets over mij vindt, moet je mij bellen. Dan geef ik als een man antwoord."

Valentijn Driessen zag zijn kans vervolgens schoon om extra olie op het vuur te gooien. "Dit elftal heeft gewoon tijd nodig. Als mensen denken dat dit binnen drie maanden gebeurt, forget it", reageerde de trainer. "Ga je trainersdiploma's maar halen en ga een elftal trainen. Ga niet op tv onzin lopen verkondigen, want je hebt er totaal geen verstand van. In drie maanden kun je geen elftal bouwen, dat duurt veel langer. Zeker met de spelers die wij zijn kwijtgeraakt."

Schreuder kon niets met de opmerking dat je bij een club als Ajax geen tijd krijgt. "Dat is dan pech", aldus Schreuder. "Het interesseert me verder niets. Dit is de waarheid. Als ik niet de tijd krijg, moeten ze mij maar ontslaan. We verliezen van Napoli door Kudus of Brobbey, maar omdat we op dít moment nog niet genoeg zijn ingespeeld. Ook ik kijk in de spiegel, maar ik laat me hier niet alles zeggen."
Tags

schreuder alfred mond onzin waarheid brobbey driessen excelsior forget kudus kwijtgeraakt napoli olie schoon softie stemmingmakerij tirade trainersdiploma transferwindow vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zo zo, ferme taal hoor. 10-3 over twee wedstrijden op je kloten krijgen en dan boos worden dat je kritiek krijgt. Dat een elftal bouwen tijd kost, is helemaal waar. Maar spelers op de verkeerde plekken zetten en de balans in het elftal verwaarlozen doe je toch echt helemaal zelf. Nog nooit is Ajax over twee wedstrijden zo afgeschminkt, om over Liverpool nog maar te zwijgen. Maar meneer heeft na een 7-1 tegen een laagvlieger als Excelsior ineens weer een grote mond. Ik zou vooral dankbaar zijn dat er een onervaren duo het technisch beleid voert, waardoor je nog in je zetel zit. Beetje bescheidenheid zou je sieren na de oorwassingen van de afgelopen weken.
+16/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een genante vertoning was dit zeg
+6/-2

 
1 jaar geleden
Nee joh! De rekensom is toch simpel?

De trainer boos dan is het elftal ook boos.

En boze spelers zijn getergd en getergde spelers hebben bewijsdrang.
De drang om te jagen, om hoog tempo te voetballen en om de honger naar goals te stillen.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat een schaamteloos gelul. Stuur deze man morgenochtend weg.
Iedere clown ziet dat hij dit team minimaal laat functioneren.
+5/-3

1 jaar geleden
Deze reactie is van hogerhand vooraf goed doorgesproken en ingefluisterd.
De RVC en directie zullen zich niet gaan laten verleiden tot paniekvoetbal.
+4/-1

1 jaar geleden
Ik vind wel dat Schreuder goed van zich af bijt. Langs de kant weet iedereen het zo goed en ja, ook Alfred weet dat zijn keuzes niet altijd goed hebben uitgepakt. Ik weet niet of dat we met andere keuzes ook ongeschonden uit de tweeluik met Napoli waren gekomen, want Napoli is momenteel hot. Hij heeft gelijk dat er met 11 uitgaande transfers het een drukke onzekere periode is zeker met een nieuw onervaren duo H2. Toch vind ik dat we ons hoofd koel moeten houden en zorgen dat we op 1 staan voordat de WK begint en EL veilig stellen. Dan na de winterstop uitbouwen en knallen.
+11/-4

Ik hou er wel van, gewoon is even van leer trekken en laten zien wie je bent en hoe je erover denkt.
Hij beschermd hier zijn spelers, die moeten hem nu de aankomende weken terug gaan betalen.
Als ze vanaf nu met dezelfde inzet en enthousiasme gaan spelen als gister dan kan de wereld er zo heel anders uitzien.
Een hoop spelers hadden het voor de slechte serie ook wel hoog in hun bol, met eisen dat ze op bepaalde plekken moesten spelen en sowieso altijd moesten spelen.
Nu plaatsen voor de EL met 2 goeie wedstrijden tegen Liverpool en Rangers en sowieso dat klote Psv verslaan om met een goeie buffer de wintersop in te gaan.
Die reactie moet nu volgen nu alle kaarten van de trainer op tafel liggen.
+10/-0

1 jaar geleden
Echt niet te geloven. Na de eerste goede wedstrijd tegen een diep dramatisch Excelsior vind hij zichzelf meteen de grote meneer en iedereen die kritiek had op de wanvertoningen heeft er de ballen verstand niet van en moet maar eens naar school gaan voor een trainersdiploma.
Wat een naar ventje zonder zelfkennis. En geen spiegel in huis.
+4/-3

1 jaar geleden
Nu van volendam en excelsior gewonnen doet hij zijn mond open dat moet hij over 3 weken doen als we liverpool en psv hebben gehad. Dan hebben we 12 wedstrijden gespeeld dan mag jij toch wel een vast elftal hebben staan. Ik vindt het een domme en lompe trainer voor ajax . En hij zal begrijpelijk niet zelf oprotten. En vergeet rkc ook niet.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Nog 5 potjes tot aan het WK, waarin handhaven van de nummer 1 positie in de competitie en overwintering in in Europa de speerpunten zullen moeten zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Nou een trainersdiploma zegt ook niet alles hoor ! Verder kost het inderdaad enige tijd om nieuwe spelers in te passen, maar dan start je in ieder geval met logische opstellingen, waarin bepaalde zekerheden zitten. Je gaat niet in belangrijke wedstrijden experimenteren met doodlopende straten. Ook gisteren zet hij toch weer iemand op een plaats waarin die speler niet in zijn kracht komt . Later met wisselen staat er ineens wel een logische opstelling op het veld. Blijft over dat het een “normale uitslag “ was tegen een ontstellend zwakke tegenstander die met het dun in de broek naar Amsterdam was gekomen. Dat er in de passing en nauwkeurigheid nog heel wat t winnen valt als ook in de handelingssnelheid en balbehandeling van sommige spelers
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een zwaktebod van deze neptrainer. Weg ermee!
+3/-2

 
1 jaar geleden
Hey Stuy, ik heb geen witte zakdoekjes gezien in de ArenA gisteren ondanks je oproep.

Wel vakken met mensen die bleven staan om niets te missen. De laatste keer dat ik dat zelf heb meegemaakt was de halve finale tegen Lyon.
+4/-4

1 jaar geleden
Inhoudelijk heeft Schreuder best een punt alleen kun je als Ajax-trainer zo jezelf niet gedragen. Dan ben je te licht.
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vraag ik jou:

Was Louis van Gaal in 1995 dan zo braaf? Volgens mij niet en maakt hij er bij het Nederlands Elftal van tijd tot tijd er nog steeds een one man show van.

Ik kan me nog goed herinneren hoe hij in het seizoen 1994 / 1995 als een gek te keer ging op de training dus ja.

Er zijn genoeg voetballiefhebbers (waaronder ik) die zich er nog steeds kostelijk mee vermaken.

En moet je zien hoe waanzinnig succesvol hij met Ajax was.

Ik vind dus dat je de zaken wel even in perspectief moet plaatsen dan gelijk kortzichtig af te geven.
+3/-0

1 jaar geleden
Na AZ heeft Ajax nog geen toppers gehad.
Makkelijk programma. Er is rekening gehouden met Ajax in de Champions Leag.
Dat ze nu bovenaan staan wordt dan ook overschat.
Ajax heeft mazzel dat ze met Rangers in dezelfde pool zitten.
Die overwinning is ook overschat.
Gisteren tegen een zwak Excelsior die in de eerste helft zelfs nog hadden moeten scoren en in de tweede helft zelfs twee keer.
Ajax speelde voorzichting, weer in het inmiddels vertrouwde lage tempo. Gezien de wedstrijden tegen Liverpool en Napoli en Az is dat de hoogste intensiteit die Ajax kán spelen. Toevallig dat Schreuder nu wel Tadic en Blind eruit haalde.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Het speelschema Eredivisie wordt over het algemeen 3 maanden vóór de loting CL groepsfase al opgesteld.

Het enige waar achteraf rekening mee wordt gehouden is op welke dag Ajax speelt in de week van een CL wedstrijd.
+3/-0

1 jaar geleden
Beste Schreuder, je hebt het seizoen al verpest door je vreemde experimentjes, dus zwijgen lijkt me gepast na een overwinning op Excelsior. Je hoort geen veren in je eigen reet te steken als je eindelijk doet waar je voor bent aangesteld: spelers opstellen op hun beste positie.
+5/-2

1 jaar geleden
Hij heeft gewoon gelijk , bij PSG liepen er ook journalisten op de trainer te zeiken , ze hebben vaak helemaal geen idee wat er om gaat in het voetballen. Die achterlijke Driessen heeft dat ook Van Gaal heeft het hem ook al eens verteld , waar bemoei je mee , waarom denken al die verslaggevers het beter te weten dan een opgeleide coach, wie denken ze wel dat ze zijn, ze kunnen niet eens normaal verslaggeven dat is hun job niet in de schoenen van een trainer te gaan staan.
Die idioot zei dat van Tadic maar hij doet het zelf wel.
+7/-0

1 jaar geleden
IK hoop nog steeds dat hij zelf opstapt. Deze nep trainer is Ajax onwaardig.
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Koop een seizoenskaart. Ervaar de sfeer tussen al die andere 50000 supporters en koop een kwart pizza plus bier in de omloop.

En als het dan even inkakt, geniet dan van een vent die 6km rennend aflegt op Oost met vlag aan een stok.

Ik kan je uit persoonlijke ervaring garanderen dat je middag er dan heel anders uitziet.

Datzelfde advies heb ik eigenlijk ook voor @Solidus
+3/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Toen ik nog in het Olympisch stadion zat werd je gewoon met vuurwerk bekogeld als je ging staan, dus wat heb ik aan een rennende gek met een vlag. Ik kom voor Ajax en niet voor een of andere gek. Eten en drinken deden we in Amsterdam, je gaat naar een stadion voor het voetbal en niet voor een stuk pizza.
+6/-2

 
1 jaar geleden
Ajax speelde zijn laatste wedstrijd in het Olympisch Stadion op 3 april 1996.

Voor die datum heb ik daar nooit wat van gemerkt.

Ik heb in De Meer wel eens een vent verrot geslagen zien worden omdat hij op een verkeerde plek zat.
+1/-5

 
1 jaar geleden
Wat kan mij dat boeien, jij leeft toch in je eigen wereld. Ik zat btw bij de F side in het vak.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
"Zat"

Trouwens, de F-Side stond (of staat) sowieso altijd.

Dus "ineens gaan staan" zal geen reden zijn geweest voor het ontvangen van vuurwerk.
+2/-4

 
1 jaar geleden
What ever man, jij weet alles beter....
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja "ZAT" in het Olympisch stadion en dat is al zo n kleine 25 jaar niet meer de thuishaven van Ajax.
+2/-1

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Ik lees hier vooral negatieve reacties, maar ik was erg blij met deze 'uitbarsting'. Er zit toch emotie in deze man. Er is toch wat vuur dat aangewakkerd kan worden. Hij blijkt toch te snappen dat het niet geweldig gaat. Het geeft mij hoop op de toekomst.
+8/-0

1 jaar geleden
Ik ben er ook klaar mee, ik hou mijn mond ook niet meer. Waarom Tagliafico en Martinez (lees Grinta) laten gaan en vanuit de scouting (kwamen beide heren toch echt vandaan) niet twee vervangers terug die predicaat.....Ajax waardig en kerel heeft? Waarom Berghuis die vorig jaar fantastisch speelde op 10 verdringen door de aankoop van een oud PSV jochie die het nooit heeft kunnen waarmaken bij de Spurs voor 30.000.000 terwijl de oplossing Tadic links er één is waarvan we al jaren weten....dan zijn wij supersterk....en nee ik heb geen trainersdiploma maar heb wel een heeeeel klein beetje verstand van hoe je groepen aanstuurt....een blinde kan zien dat deze groep "het" niet heeft. Daar moet je als leider gevoelig voor zijn en dat verzorgen. Daarvoor hadden we Bogarde en heeft Feye..... Slot en loopt er bij Napoli en Spalletti. Dus Alfred.....so sorry maar bij deze...."Vuilnismannnnnnnn mag deze zak ook meeee?"
+4/-3

 
1 jaar geleden
Ik ging een eind met je mee, tot dat je Feijenoord niet kon typen....
+2/-1

1 jaar geleden
Wordt wel erg opgeklopt, hoor. Inmiddels wordt zelfs gesproken over een 'tirade', nou dan heb je Trapattoni nooit bezig gezien: https://www.youtube.com/watch?v=I4lzuLgx5a0link
Maar goed, Schreuder hoort boven het gezuig van met name de Telegraaf te staan en er hooguit een grapje over te maken. Dat hij dat niet doet, geeft zijn onzekerheid over de hele situatie aan.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat wil Schreuder hier nou mee bereiken? Is de achterliggende reden om de aandacht bij de spelers weg te halen dan is het aardig gelukt.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik ben ook klaar met deze nep Trainer!
+4/-2

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Van mij mag hij ook per direct weg. Met zijn ongelofelijk onlogische opstellingen in de eerste weken en het daar maar halstarrig tegen beter weten aan vasthouden heeft hij er naar mijn idee hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat overwinteren in de CL onmogelijk is geworden.
Leuk hoor, dat Tadic tegen Excelsior wél weer op links stond, maar dat was ongeveer vijf wedstrijden te laat.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit soort uitlatingen ("Het interesseert me verder niets. Dit is de waarheid. Als ik niet de tijd krijg, moeten ze mij maar ontslaan. We verliezen van Napoli door Kudus of Brobbey, maar omdat we op dít moment nog niet genoeg zijn ingespeeld. Ook ik kijk in de spiegel, maar ik laat me hier niet alles zeggen".) daar bereik je niets mee. Wedstrijd tegen Heerenveen was van hoog niveau (leek het) maar als er weinig druk wordt gezet op Ajax dan vallen een aantal zaken niet op en dat heeft zeker niets met "niet genoeg ingespeeld" te maken (Schreuder).

Je kan het gewoonweg NIET maken om met spelers als Blind (geen snelheid) zo enorm hoog te blijven staan, zeker als je tegen een counter ploeg als Napoli speelt, dat wordt keihard afgestraft (3-10). Dat schijnt hij niet te snappen en daar borduurt hij op verder sinds zijn aanstelling echter mis je in dat Ten Hag concept een aantal cruciale spelers.

Natuurlijk kunnen de meeste mensen enkel en alleen oordelen aan de hand van de wedstrijden die we tot nu toe hebben gezien en zien wij niet (enkelingen uitgezonderd) wat er op de trainingen gebeurt of hoe het toegaat in de kleedkamer (in de groep). Maar je mag toch wel verwachten dat de spelers + staf professioneel genoeg zijn om e.e.a. intern op te lossen/te bespreken? Wat had Schreuder eigenlijk verwacht ? Na 5 wanprestaties bij Ajax? Dat hij nog 6 maanden de tijd krijgt om de kwalitatief mindere spelers op elkaar te laten inspelen?

Als je in de CL 10 tegendoelpunten krijgt dien je je diep te schamen en maatregelen nemen om dit te voorkomen (tactisch concept) en niet gaan lopen blèren in de media omdat je je aangevallen voelt of dat het tegenzit. Juist de energie die er kan vrij komen in deze momenten aangrijpen om meer pit er in te krijgen bij je selectie.

Enfin wederom krijgt hij er weer een aantal wedstrijden bij om te bepalen of hij nu wel of niet geschikt is, over 3 tot 4 weken weten we meer. Als er niet iets drastisch veranderd (in de CL wedstrijden en de wedstrijd tegen PSV) dan zal het resultaat over 3-4 weken niet erg veel verschillen van de afgelopen 4 weken.

"Het toppunt van waanzin is iets anders verwachten terwijl je hetzelfde blijft doen!"
+3/-0

1 jaar geleden
De negatieve reacties op Schreuder doen me denken aan de reacties in de eerste maanden nadat ten Hag kwam. Het komt wel goed met Ajax onder deze trainer.
+3/-6

1 jaar geleden
Stuttgart mag hem per direct kopen! Peter Bosz mag t weer proberen!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens!
+2/-1

1 jaar geleden
Direct oprotten en inderdaad probeer peter bosz maar niet frank de boer !!!
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst