Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax weer terug aan kop na monsterzege

16 oktober 2022 21:52
Foto: Pro Shots

Ajax weer terug aan kop na monsterzege; image source: Pro Shots

Ajax heeft op overtuigende wijze de koppositie van de Eredivisie weer in bezit. In de Johan Cruijff ArenA werd Excelsior met 7-1 volkomen kansloos gelaten. Brian Brobbey kwam tot twee doelpunten, terwijl ook Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus wisten te scoren.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Ajax direct het heft in handen en werd massaal gezocht naar het doel van Excelsior. Nadat enkele mogelijkheden werden gemist opende Jorge Sánchez na een kwartier spelen de scoren door een rebound in het doel te schieten.

De doelpuntenhonger van Ajax was hiermee nog verre van gestild. Na kansen van Steven Berghuis en Edson Álvarez werd halverwege de eerste helft de tweede treffer gemaakt na een knape goal van Berghuis. Vlak voor rust kwam bovendien ook Brian Brobbey nog tot scoren via een kopbal.

Vrijwel direct na rust scoorde ook Davy Klaassen, al werd zijn treffer vanwege buitenspel afgekeurd. Ajax zorgde echter voor eenrichtingsverkeer naar het doel van Excelsior en kreeg dan ook kans op kans. Dat leidde na een uur spelen tot de tweede treffer van Brobbey.

Na enkele moeizame wedstrijden leek de ploeg het aanwezige publiek te willen trakteren op een doelpuntenregen. Dusan Tadic wist al snel te scoren en ook Steven Bergwijn en Mohammed Kudus wisten hun naam op het scorebord te krijgen.

Het tempo ging vervolgens uit de wedstrijd en Ajax leek het duel eenvoudig uit te kunnen spelen. In de laatste minuut werd de ploeg nog wel verrast toen Excelsior uit een kopbal wist te scoren, maar dat veranderde verder niets aan het feit dat Ajax met veel machtsvertoon weer de nummer één van Nederland is.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior berghuis brobbey bergwijn jorge kudus sanchez tadic alvarez arena doelpuntenhonger doelpuntenregen eredivisie fluitsignaal gestild knape machtsvertoon nederland rebound trakteren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal