Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Zaakwaarnemer van Schreuder heeft nul euro verdiend aan transfers bij Ajax'

15 oktober 2022 12:30 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Zaakwaarnemer van Schreuder heeft nul euro verdiend aan transfers bij Ajax"; image source: Pro Shots

Mike Verweij is in de Kick-off podcast van De Telegraaf ingegaan op de berichten die verschenen zijn over de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en Dusan Tadic. Hij zou zelf geld hebben verdiend aan de transfer van Calvin Bassey naar Ajax. "Hij is bij een aantal gesprekken betrokken geweest, maar vanuit Ajax is mij verzekerd dat hij er nul euro aan verdiend heeft", aldus Verweij.

De clubwatcher ging verder: "Miloš Malenović is wel de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en wil dus dat Schreuder het goed doet. Hij zag dat er bij Ajax veel onkunde was en heeft zich met de transfers bemoeid. Dat is misschien niet handig, maar wel heel logisch vanuit het oogpunt van de zaakwaarnemer. Daar komen misschien de verhalen vandaan dat hij geld heeft verdiend aan de transfers, maar mensen bij Ajax bezweren dat daar absoluut geen sprake van is."

Verweij bevestigde wel de verhalen dat de scouts van Ajax erg onrustig zijn. "Zeker de komst van Henk Veldmate is een succesverhaal geworden, maar deze transferperiode is er helemaal niets van de scouting gekomen", zei hij daarover. "Ik hoorde dat het laatste scoutingsrapport van Bassey een Youth League-wedstrijd van Leicester City is. Daarna hebben ze hem nooit meer bekeken. Schreuder heeft hem wel bekeken, maar daar wordt dan 25 miljoen euro voor betaald."
Tags

schreuder verweij alfred bassey bemoeid bezweren kick leicester malenovic milos onkunde oogpunt podcast scoutingsrapport succesverhaal tadic telegraaf veldmate

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hij geen geld aan heeft verdiend is het punt niet. Het gaat erom dat een zaakwaarnemer zich gaat bemoeien met het transferbeleid en dat blijkbaar is toegelaten door de club. Laten we niet vergeten hoe dat ging onder Jol.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Precies, naast de vriend van of daarvan weer een broer of oom etc etc..
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als mensen nog niet overtuigd waren dat Schreuder in het verleden het lek naar de Telegraaf was, dan is het nu toch inmiddels wel overduidelijk. De gigantische moeite die de Telegraaf doet, om maar niet kritisch op Schreuder (en zijn zaakwaarnemer) te hoeven zijn, en de aandacht van hem af te leiden (aanval op Hamstra, aanval op de scouting, oproepen tot een revolutie) is werkelijk waar stuitend. Zelfs het papier waarop deze onzin geprint wordt, schaamt zich voor de inhoud.

ETH werd telkens kampioen en presteerde prima in Europa, maar werd continu afgemaakt door Driessen en co. Schreuder zet het Europees slechtste tweeluik ooit, en de slechtste prestatie na 4 groepswedstrijden in vele jaren neer --> geen onvertogen woord en continu de schuld bij anderen leggen.

Dit soort "media" zou verboden moeten worden..
+10/-0

 
1 jaar geleden
Volkomen eens.

De vraag is: heeft de Telegraaf ook accounts op dit netwerk?
+2/-3

 
1 jaar geleden
Aan de titel "Draaglijke uitslag in Napels: 4-2" te zien, zeg ik ja.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij komt die uitspraak helemaal niet van de Telegraaf.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Wat bedoel je, verklaar je eigen nader. Je hoeft geen account te hebben om hier te lezen.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Was naar alle waarschijnlijkheid een sneer naar mensen die kritisch zijn op de huidige gang van zaken bij Ajax.

Maar ja, sommige mensen blijven blind zolang de ploeg meedoet om de titel, niet beseffende hoe snel je als Nederlandse club alle financiële middelen weer kwijt bent bij enkele jaren wanbeleid. Dat wanbeleid zie je terug op het veld, aan het spel en straks ook aan de resultaten op nationaal niveau. Nu neemt men nog genoegen met de nipte/moeizame overwinningen onder het mom van het spel was ruk en wekte ergenis, maar de drie punten zijn binnen, volgende week vast beter.

Maar als die resultaten straks ook uitblijven, is het te laat.. tsja, het is maar waar je blij mee wilt zijn.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Bedankt je bevestigt mijn vermoeden, ik verwacht geen zinnig antwoord van de persoon in kwestie.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Funny, want ikzelf neem al die mensen die de afgelopen jaren riepen om het ontslag van Ten Hag en dat het succes van 18/19 vooral te danken was aan zn assistent Schreuder (omdat die een betere relatie zou hebben gehad met de spelersgroep) niet meer serieus.

Net zoals de groep die opriep tot het ontslag van Overmars en nu verontwaardigd zijn dat ze er Danny Blind voor terugkrijgen. Ook die groep neem ik niet meer serieus.

Misschien is het voor de leercurve van deze groepen niet eens zon slecht idee als Blind straks inderdaad Frank de Boer aanstelt.
+2/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat heeft Ten Hag met de huidige situatie te maken?

Mensen die nu roepen om het ontslag van Schreuder en anderen binnen de club, hebben een meer dan valide reden.

Bovendien boeit het niet of jij die mensen wel of niet serieus neemt. Tenzij jij degene bent die de beslissingen neemt bij Ajax :)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ten hag op zichzelf niets.

Het is wel interessant wat al dat geroep om mensen te ontslaan de laatste jaren nu precies heeft opgeleverd. Straks is Blind TD en Frank de Boer HC. Succes ermee.

En die Cruyff revolutie waar jij zo de mond van vol hebt. Wie moet die nu nog gaan uitvoeren en bewaken? Wie zijn daar nog van over, want je hebt er een stuk of 6 nodig als je iedereen er uit trapt.

Noem eens een paar namen?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Waar, wil je nu precies heen? Je begint over de Telegraaf om Frank de Boer te eindigen. Niemand hier roept om Frank de Boer, of lees je veel Facebook. Wat is de essentie van je verhaal nu?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat knoop jij een dingen aan elkaar zeg.

Ik vroeg of de Telegraaf hier accounts heeft. Niet om te lezen maar om te schrijven.

En Frank de Boer wordt op deze site genoemd, niet in de Telegraaf.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Persoonlijk zou ik kijken richting Jonk en Bergkamp als Technisch duo en een trainer die aanvallend voetbal wil spelen; nationaliteit boeit dan niet, zolang het iemand is die ook oog heeft voor de jeugd (Laudrup misschien?). Alleen zal ik niet verbaasd zijn als de huidige leiding toch voor de makkelijke weg kiest en kiest voor Danny Blind en F. de Boer of Bosz. Dus wat zegt dat over de organisatie binnen Ajax?
+2/-1

 
1 jaar geleden
En als Jonk en/of Bergkamp geen zin hebben? Jonk heeft een job trouwens.

En die andere 4?

Laudrup zal nooit meer voor Ajax werken. Sterker nog, als hij voet in Nederland zet want hem nog een rechtzaak.

De spoeling voor een 100% Cruyff revolutie is veel en veel te dun.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Jij vraagt om namen en je krijgt namen voor de mensen die aan vervanging toe zijn. Of het haalbaar is, is een ander verhaal, maar ze lopen dus wel rond.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er lopen nog zat mensen op deze aardkloot rond die een Ajax verleden hebben en samengewerkt hebben met JC. Velen zijn ook nog actief in functies op voetbalgebied. Onlangs heeft Ajax nog Wouters aangetrokken. En als ze geen Ajax verleden hebben of niet willen dan zoek je gewoon op het gewenste profiel, zo moeilijk is alles niet.

@sOlidus, het heeft geen zin want er komt altijd een maar of als bij Marek.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee hoor er komt geen maar.

Ik zeg alleen dat er nooit meer een 100% Cruyff revolutie gaat plaatsvinden.

Om de simpele reden dat we met het aantrekken van Blind en Tadic destijds een beetje op weg waren. Alleen volgde er toen Europees succes in 18/19 en dan gaat het zoals het altijd gaat: dat succes moet structureel zijn voor de fans.

Jullie spelen zelf een grote rol in het mislukken ervan.

En dat is waarom ik vroeg of de Telegraaf hier ook accounts heeft.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Ik vroeg er om 6. Niet om 2,5 naam en de namen van Jonk en Bergkamp zijn zo oud in dit thema dat ze zelfs een baard hebben.

En volgens mij is Bergkamp weggestuurd door Bosz om een bepaalde reden.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je lult om een discussie te verdraaien. Er lopen genoeg mensen rond die capabel zijn het werk van Cruijff voort te zetten. En hoezo 6? Wie moet er volgens jou allemaal weg? Ik dacht dat jij tevreden bent met de huidige situatie?

Bergkamp is overigens niet weggestuurd door Bosz. Daar had Bosz helemaal de macht niet voor. Jonk en Bergkamp zijn door anderen weggestuurd vanwege een verschil van inzicht. Ik zou er als Ajax-leiding alles aan doen om dat weer te lijmen. Het zijn namelijk mensen met heel veel voetbalverstand en weten ook hoe belangrijk de jeugd is. Die moet je altijd proberen binnen de club te houden of te halen. Maar goed, ik zie nu in dat @john89 gelijk heeft. Tijdverspilling dit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb al een tijd terug op deze site geschreven dat Europees succes samenvalt met een goede jeugdlichting (dat heeft het verleden altijd bewezen), dus je moet mij geen woorden in de mond leggen, met jullie fans. Jij moet eens afleren niet zo te generaliseren.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ah.

Wat zat er precies in de jeugd vlak na het succes in 1980 (halve finale EC1), de finale in 1996 en in de jeugd achter succes 18/19?

En ik zeg niet dat ik tegen de Cruyff filosofie ben. Waar ik wel tegen ben is het voortdurend wegsturen van trainers in de hóóp dat er dan een revolutie ontstaat.

Dát kost pas bakken met geld.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Weet je wat bakken met geld kost? Miskopen, spelers met dure contracten die niet bij Ajax horen of voor de breedte zijn gehaald, jeugdspelers die straks weigeren te verlengen bij gebrek aan perspectief op speeltijd én een trainer die niet het maximale uit de selectie haalt.

Al die dure spelers moeten doorbetaald worden en als er straks minder geld binnenkomt door het uitblijven van sportieve prestaties, ben je binnen no time terug bij af.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Solidus je haalt een paar dingen door elkaar.

De jeugd is niet goed genoeg. Die conclusie heeft Ten Hag ook al getrokken en nu Schreuder weer. Ze verliezen de ene week thuis kansloos van Helmond Sport en winnen daarna op de valreep van fucking Almere City. Gaan zijn ons dan wel langs Napoli brengen?

Die dure spelers zorgen nu eenmaal ook voor succes. En jonge talentvolle (goedkopere) spelers vragen nu eenmaal veel salaris. Bij bijna elke club in Europa kunnen ze een veelvoud verdienen, zie Edson Alvarez. Zelfs Bournemouth betaald elke speler in zijn selectie meer dan een speler bij Ajax verdient.

Jij denkt gewoon echt dat Julian Rijken vertrekt omdat hij hier geen kansen krijgt.

Als een speler hier voor 5 jaar tekent betekent dit ook dat hij na 2 of 3 jaar niet naar Chelsea kan, waar hij het 10 voudige kan verdienen. Ajax (Overmars) loste dit op door spelers tussentijds te verlengen tegen een iets hoger salaris maar een veel lagere transfersom. Succes levert meer op dan transferinkomsten.
Dat is de enige manier om dat soort spelers (zie Tagliafico) langere tijd aan je te binden.

Dat deed Overmars niet voor niets. Ook Overmars (én Ten Hag, én de RVC) zag dat de jeugd daar achter niet goed genoeg was om enigszins in de buurt va het nivo 18/19 te komen.

Ze zijn gewoon niet goed genoeg.

En zonder succes (deelname aan de groepsfase CL), geen exposure, geen aantrekkingskracht op buitenlandse talenten, geen adequate sponsorinkomsten, geen CL geld en geen ArenA die 5x uitverkocht is.

Nog 1x, de jeugd is niet goed genoeg voor het nivo 18/19. Fitz-Jim niet, Unuvar niet, Hlynsson niet en Delgado ook niet. Anders hadden ze wel al gespeeld.

Nu nog eens, WIE gaan onze ruggengraat vormen in de RVC, in de technische staf, als hoofdcoach, in de jeugd als het gaat om het plan Johan Cruyff?

En hoe lang mag het duren voordat we weer jeugd gaan afleveren aan het eerste die CL niveau is, en wat gaan we in de tussentijd doen?

Je zult eerst iets aan de jeugd (en de jeugd daarachter) moeten gaan doen. Tot die tijd heeft ingrijpen in het eerste elftal (obv het plan Cruyff) 0,0 zin.

En dat gelijk heb ik al, want Ajax is nu 10,11 12 jaar bezig met plan Cruyff?!
5 Trainers, geen Europees succes en geen jeugdopleiding die ons elk jaar van 3 supertalenten kan voorzien.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Lezen en begrijpen is schijnbaar heel moeilijk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sinds wanneer spelen wij standaard 5 CL duels thuis? Ik kan wel lezen hoor ;-)

Dus jij bent blij dat er 9 spelers zijn gekocht dit seizoen ter waarde van 100 miljoen waarvan er standaard maar 2 spelen. De rest is schijnbaar ook niet goed genoeg. We moeten ze eerst nog opleiden en laten groeien.

We hebben zoveel problemen gehad om van dit soort middelmaat af te komen dat zelfs Pieri standaard wordt opgesteld in Jong Ajax, hij neemt dus gewoon een plek in van een talent waarbij ook nog regelmatig blundert, lekker voor de jeugd!!!

Spelers aanschaffen kan, maar waarom schaf je Wijndal aan terwijl je Baas hebt. En dit is was sOlidus en ik bedoelen, gewoon weggegooid geld. Je schaft alleen aan op de plekken waar je echt versterking nodig hebt en kijkt of ze wel in het profiel passen. Werd vroeger ook al gedaan.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat Joeri Baas niet goed genoeg is!

De vraag is niet waarom Wijndal is aangeschaft, de vraag is waarom Schreuder geen afscheid durft te nemen van Blind.

En ik denk dat je 5 trainers bedoelt ipv CL thuisduels.
Ik heb het nog nooit gehad over het aantal thuis gespeelde CL duels.

An ja, ik ben wel blij met de aankopen Bergwijn en Bassey.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je schrijft toch duidelijk een 5x uitverkochte Arena als je het over de CL hebt, man man....
*****copy paste uit je post******
En zonder succes (deelname aan de groepsfase CL), geen exposure, geen aantrekkingskracht op buitenlandse talenten, geen adequate sponsorinkomsten, geen CL geld en geen ArenA die 5x uitverkocht is.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met 5x uitverkocht bedoel ik dat de ArenA 5x uitverkocht zou kunnen zijn. Per wedstrijd (ook de eredivisie dus)

Dat is namelijk de wachtlijst op een seizoenskaart.

Jij, en dan 3 wachtenden voor je, en dan de huidige kaarthouder.
Dat maakt 5x uitverkocht.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja... dat schrijft degene die een ander corrigeert over Milick of Milik :-).
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is Youri en geen Joeri. Dat bedoelt John89.
+2/-0

 
1 jaar geleden
So what? Wat jij opschrijft klopt taal technisch ook niet. Waarom altijd de schoolmeester uit proberen te hangen? Iedereen die Milick leest, weet dat hij Milik bedoelt. Bij jouw betoog ontbreekt het cijfer "3" in context tot de CL thuis duels of "bij wijze van spreken" tot het aantal zitplaatsen. Beiden vermelden maakt het zelfs nog duidelijker.

Maar volgens mij zit sOlidus nog op antwoorden op zijn vragen te wachten :).
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er staan geen vragen meer open.
Of ik het nu geweldig vindt. Nee natuurlijk niet. En nu?

Die Cruyff revolutie gaat niet meer lukken. Je vind geen 6-8 clubmensen die willen werken volgens de Cruyff filosofie. Dat had kans van slagen gehad als je dat had gedaan bij leven van Johan.

Nu is er teveel veranderd in de voetballerij, is de architect dood en zijn er sowieso geen 8 mensen meer te vinden die op elkaar ingespeeld zijn en uit de Ajaxcultuur van Johan komen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom 6-8 mensen? Wie heeft het over een totale revolutie? Waarom kun je niet slechts drie poppetjes vervangen en de rest de opdracht geven een bepaalde lijn te volgen? Wat is er precies veranderd in de voetballerij? Waarom kan bij Ajax niet weer de focus gelegd worden op de jeugd en scouting i.p.v. het binnenhalen van spelers voor de breedte of spelers voor een "Plan B (opportunistisch voetbal)"? Het zijn simpele dingen, maar wel dingen die cruciaal zijn voor een club als Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Danny Blind waarschijnlijk nieuwe TD. Alles wat de afgelopen jaren is opgebouwd afgebroken
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En F. de Boer terug als trainer? Ik zie het echt gebeuren ook nog.. Je zou nu juist richting het kamp Jonk/Bergkamp op moeten gaan, maar het zal me niet verbazen als we richting Danny Blind gaan en straks weer terug zijn bij de situatie van voor de "Fluwelen Revolutie". Ik begrijp echt niet hoe mensen het niet zien aankomen.. Voor je het weet worden straks de ex-voetballers die de Cruijff-lijn volgen (ja, welke zijn er nog eigenlijk?) eruit gewerkt, daarna worden ook de andere ex-voetballers die er zitten weggewerkt en wordt Ajax weer een bedrijf geleid door mensen die niets of weinig hebben met voetbal.
+1/-2

1 jaar geleden
Kappen met die Schreuder en ja/nee-geval Tadic.
Dan is het probleem met die zaakwaarnemer ook opgelost en kan Ajax zich eindelijk weer richten op zijn eigen toekomst met zijn DNA-stempel.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet overwinteren in Europa zou Genoeg moeten zijn om van Schreuder en zijn kliek af te komen
+2/-0

1 jaar geleden
Het gaat niet om euro s maar om het principe !!!
+1/-1

1 jaar geleden
Frank de boer zeker niet terug nemen heeft ons het kampioenschap gekost tegen de graafschap om millick te wisselen terwijl je achter staat
+2/-2

 
1 jaar geleden
Het is Milik.

En Frank de Boer heeft ons ook 4 landstitels (op rij) opgeleverd.
+3/-4

1 jaar geleden
Actie van supporters om Overmars terug te halen? Nu wordt pas goed duidelijk hoe goed hij was.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Deels geef ik je gelijk. Metname het tweede gedeelte van zijn poeriode als TD van Ajax werd Overmars beter. Deed gerichter aankopen al geld dit niet voor allemaal. Ook door hem lopen er nog steeds spelers rond waar Ajax helemaal niks mee kon.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Marc Overmars moet je niet meer terughalen bij de club. Sommige dingen zijn belangrijker. Je gaat de vrouwen die slachtoffer zijn geworden van zijn acties, die hij zelf ook heeft toegegeven, niet weer met hem confronteren. Normen en waarden vind ik belangrijker en hopelijk vinden ze dat ook bij Ajax. Dat nog los van het feit hoeveel sponsoren je ineens kwijt kunt raken als je hem terughaalt.

Overmars had zo'n beetje een van de beste banen ter wereld, waar anderen een moord voor zouden doen, maar heeft dat zelf verpest.
+3/-0

1 jaar geleden
En Alfredje was het grote mastermind achter Ten Hag. Die zonder Alfredje niets kon.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal