Transparent
Inloggen
Sluiten

Wesley Sneijder: 'De zaakwaarnemer van Schreuder en Tadic heeft te veel macht bij Ajax'

15 oktober 2022 11:43 - Veronica Offside
Foto: Pro Shots

Wesley Sneijder: "De zaakwaarnemer van Schreuder en Tadic heeft te veel macht bij Ajax"; image source: Pro Shots

Wesley Sneijder heeft zich vrijdagavond bij het programma Veronica Offside verbaasd over de gang van zaken bij Ajax. De oud-voetballer vermoedt dat de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en Dusan Tadic een enorme rol speelt. "Ik was heel erg benieuwd naar de opstelling van Ajax tegen Napoli. Ik had heel erg gehoopt op Brobbey in de spits en Kudus daar achter", aldus Sneijder. "Ik ben benieuwd waarom Schreuder toch weer heeft gekozen voor Kudus in de spits."

Sneijder gelooft niet dat het een technische reden is waarom Brobbey geen basisplaats heeft. "Ik heb sterk het gevoel dat hij dit heeft gedaan omdat als het wel zou lopen dat de discussie over Tadic klaar is", zo gaf hij aan. "Thuis tegen Napoli hebben we ook gezien dat Ajax een aanspeelpunt als Brobbey miste. Dan ga je uit toch iets anders proberen?"

De oud-international vraagt zich af of de zaakwaarnemer van Schreuder en Tadic niet te veel macht heeft binnen Ajax en dit de reden is dat Brobbey niet speelt. "Ik ben echt benieuwd bij hoeveel deals van Ajax hij betrokken is", zegt hij daarop. "Het kan niet zijn dat er negen spelers zijn gehaald en er maar twee spelen. Dat is onmogelijk."

Sneijder voegt er zelf aan toe te denken dat hij gelijk heeft. "Ik hoor links en rechts nog wel eens dingen. Ook intern bij Ajax", reageerde hij daarop. "Spelers vinden dit ook niet meer fijn. Ze hebben zeker geen moeite met de trainer, maar wel met de gang van zaken. Het is binnen Ajax duidelijk dat de zaakwaarnemer van Schreuder en Tadic heel veel macht heeft."




Tags

schreuder tadic brobbey macht kudus napoli aanspeelpunt alfred deals offside veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dit zijn allemaal dingen die je als supporter denkt en nu bevestigd ziet worden. Hopelijk oordelen mensen op de inhoud en niet op de persoon Sneijder. Wat hij gisteren aan tafel zei over de situatie bij Ajax vond ik treffend.
+1/-1

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Het verhaal klinkt ni echt logisch. Als Brobbey het goed zou doen in de spits zou het verhaal tadic over zijn? Tadic staat toch linksbuiten en niet in de spits! En als Kudus het goed zou doen zou toch hetzelfde gelden (dat het dan over is met Tadic?). Ik vind dat missen van Brobbey ook wel meevallen. Brobbey is sterk maar geen technisch super vaardige speler. Ik snap ergens de keuze voor Kudus wel.
Het voelt een beetje als interessant doenerij van een oud voetballer.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat in hoofdzaak over de invloed van een zaakwaarnemer die mogelijk betrokken was bij het aankoopbeleid. Iets wat je wat mij betreft geen beleid mag noemen.

Een goed beleid zou zijn dat Ajax een HQ opzet die als een inlichtendienst ruimschoots informatie verzamelt over gerichte aankopen. De scouting kan hierbij intrekken. Kunnen een paar dozijn mensen uiteindelijk bekostoven wie van de beoogde rechtsbuitens voor het moment de beste aankoop zou zijn om Ajax beter te laten renderen. Daarbij moet ook streng gekeken worden of de jeugdopleiding de voorkeur krijgt, of het wel/niet voor een bepaalde positie kan leveren.

De nieuw aangestelde TD zou in zijn functie dit proces moeten controleren of het na behoren functioneerd. Ajax is een bedrijf en afhankelijk van de sportieve resultaten. Zorg dan ook dat je iets dergelijks opzet en laat de inkoop niet van één persoon afhangen, want het neemt teveel risico met zich mee.

Overmars begon dan weliswaar in de tweede fase van zijn termijn aardig op dreef te komen qua inkoopbeleid, maar heeft uiteindelijk ook een waslijst van spelers achtergelaten waar Ajax niks mee kon. Die namenlijst is hier wel eens door supporters geplaatst en kan inmiddels aangevuld worden met een zevental namen.

Maar goed ik schreef het al. Denk dat een aantal bestuursleden al enige tijd in Disneyland aan het doorzakken zijn. Nou ja halfgebakken dan want ze wisten wel een nieuwe directeur aan te stellen in de naam van Maurits Hendriks, die zich gaat bemoeien met het verbeteren van de jeugdopleiding, vrouwenvoetbal, en de specialistische afdelingen die de voetbalselecties ondersteunen.

Waar ligt nou precies de eerste prioriteit is mijn vraag aan de kaviaarvreters.
+2/-0

1 jaar geleden
Als hiervoor signalen zijn moet Ajax het intern grondig uitzoeken. Het startsignaal hiervoor kan asap gegeven worden.

Vraag me wel af of het bedrijf er capabel genoeg voor is omdat ik het vermoedden heb dat er een paar in Disneyland onder het genot van een Moët & Chandon Imperial en Strottarga Bianco al enige tijd aan het doorzakken zijn.
+1/-1

1 jaar geleden
Het is misschien weer vermoeiend ? Maar ik schrijf hier al bijna een jaar dat er iets niet in de haak is met Tadic en Blind. Altijd in het elftal hoe slecht ze ook zijn en nooit gewisseld worden. Iets klopt er dus niet maar misschien komt nu de aap uit de mouw ??? Ben weer benieuwd of ze zondag avond weer beiden beginnen en niet gewisseld worden in deze wedstrijd die je normaal moet winnen zet je er toch jeugd in voor de toekomst. Of moeten die ook weer snel weg lopen naar andere club dankzij Tadic Blind Schreuder ?
+1/-2

 
1 jaar geleden
Daar zal vast een kern van waarheid in zitten. Laten we het effe afwachten behalve wat er is aangekocht. Dat is geen theorie meer maar hedendaagse praktijk.
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zullen we het weer over het voetbal hebben? Danny Blind, Frank de Boer, de zaakwaarnemer van Tadic en Schreuder... het zal allemaal wel. Ik kan me niet voorstellen dat de huidige selectie daar slechter van gaat voetballen.

Een koppige trainer die vasthoudt aan slecht strijdplan (is er zo'n plan?) dáár gaat de selectie slechter van voetballen.

En die Sneijder moet al helemaal z'n mond houden. Wat een anti-Ajax azijnzeiker is dat geworden.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos