Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen roept op tot revolutie bij Ajax

13 oktober 2022 17:02 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen roept op tot revolutie bij Ajax; image source: Pro Shots

Zonder nieuwe argumenten aan te dragen in zijn analyse roept Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vandaag in de krant op tot een fluwelen revolutie bij Ajax. De situatie is volgens Driessen nu erg vergelijkbaar met 2011, behalve dat Ajax nu geld heeft en toen niet. Ook is Johan Cruijff er nu uiteraard niet meer. De Telegraaf blijft de komende tijd ongetwijfeld terugkomen op dit thema.

Meer op Telegraaf
Tags

driessen telegraaf thema

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Driessen de opperstoker !
+7/-2

1 jaar geleden
Ben geen fan van hem, maar in dit geval heeft hij wel gelijk. Ajax is teruggevallen in de periode voor de Cruijff revolutie en maakt nu weer dezelfde fouten met middelmatige spelers en slechte trainer.
+4/-4

 
1 jaar geleden
Mee eens.
Bassey doet zijn stinkende best maar 24M voor zo'n beperkte voetballer?
Een Ocampos waar ze 20M voor wilden betalen.
Grillitsch die niets toevoegt en een reuze salaris opstrijkt.
We zijn terug bij af.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ook mee eens. We hebben geen volgende revolutie nodig omdat de Maestro zelf meer dan duidelijk was. De afgelopen tien jaar hebben we gezien wat dit Ajax zowel sportief als financieel aan voorspoed heeft opgeleverd. In beginsel met ups en downs maar uiteindelijk in een stijgende lijn.

Waar je hoopte dat Ajax in dit tijdsbestek doorgeleerd heeft op onderdelen die al minder sterk waren blijkt dit niet het geval. Valt Ajax terug tijdens de wisseling van de wacht in het aankoopbeleid. Zowel hier als in de media struikeld men er continu over.

Te laat is het nooit. De komende paar maand richting WK plus winterstop lijkt me een prima aangelegenheid voor herstelwerkzaamheden opdat de RvC onderzoekt hoe het anders moet om voor de toekomst niet in de zelfde herhaling te vallen.

Mijn eis stond er al. Opdat er een bolwerk word opgezet waar zowel de nationale als internationale scouting van Ajax samenwerkt met een groep voetbaldeskundigen, hoofdjeugdopleiding e.d. die samen per positie bekokstoven welke speler het beste aangekocht dient te worden om zijn kwaliteiten als directe versterking. Iets dergelijks zou nooit door één persoon beslist moeten worden omdat de belangen te groot zijn geworden.

Jong Ajax voorop. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat een dergelijke ronde tafel op Bassey was uitgekomen als directe versterking terwijl er bij Ajax een paar rondlopen die op onderdelen beter zijn. Daarvoor werden ze opgeleid. Het paradepaardje van Johan Cruijff.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben het niet vaak eens met Driessen, maar ik moet wel zeggen dat De Telegraaf op dit moment als een van de weinige kranten kritisch is op het beleid bij Ajax. Er moet wat opgang worden gezet, dit is niets. Zo passief allemaal, ondanks dat overduidelijk is dat de club in de fik staat.
+4/-3

 
1 jaar geleden
De televaag is altijd kritisch op Ajax, dat blad moet vol. Driessen heeft aan alle stoelpoten van Ten Hag lopen zagen, zelfs toen de successen kwamen. Toen struikelde Valentijntje over zijn accent. Dat er wat moet gebeuren staat buiten kijf, de selectie is niet in balans, maar vergeet niet dat er een man of 6 basisspelers zijn verdwenen. Dat vangt geen enkele club op. Wie zijn er nog van het basisteam dat in 2019 de halve finale CL haalde? Alleen Blind en Tadic. De rest is verkocht, en de meesten niet erg succesvol. Veel banken.
+3/-0

1 jaar geleden
Waarom dit soort troep hier überhaupt plaatsen? Ook dit draagt weer bij aan het voeren van de hetze. Never fuel the fire.
+10/-5

 
1 jaar geleden
Dus jij vindt dat het goed gaat met de club en dat dit beleid voortgezet moet worden?
+5/-4

 
1 jaar geleden
Het gaat met de club beter dan ooit, dus ja, dat vind ik. Gaat het sportief even goed met de club? Nee, dat gaat het zeker niet. Maar dat ligt aan de enorm veranderde situatie qua basisspelers en qua trainer. Met alles dat er vertrokken is, gaan we het niveau van afgelopen jaren niet meer halen en zullen we als supporters moeten gaan wennen aan het nieuwe normaal. Is dat dan wat we de afgelopen weken gezien hebben? Nee, dat was onder normaal en gaat zich zonder twijfel voor een deel weer herstellen als nieuwe spelers gewend zijn en als gebleven spelen hun normale niveau weer gaan halen. Belangrijk daarbij is dat er weer resultaten gehaald gaan worden. Want met resultaten komt vertrouwen en daarmee komt toenemende vorm.
+9/-2

 
1 jaar geleden
We verschillen dan heel erg van mening. Ik vind namelijk dat de club op dit moment kapot aan het gaan is. Het plan Cruijff herken ik nergens meer bij Ajax, kijk maar bijvoorbeeld naar de aankopen dit seizoen, die veelal niet bij Ajax passen of slechts voor de breedte zijn aangetrokken. Maar ik bewonder je positiviteit wel, daar niet van. Ik denk dat we allebei het beste willen voor Ajax.
+7/-5

 
1 jaar geleden
Een maand geleden was alles nog fantastisch en nu gaat de club kapot. Beiden klopt volgens mij niet. Onderdeel van plan Cruijff was voetballer and e organisatie. Iets wat met vd Sar, Huntelaar en straks weer Danny Blind nog steeds zo is. Trap toch niet in die eeuwige stokerijen van Driessen. Zijn krantje moet verkocht worden.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, het is voetballend al sinds januari niet fantastisch. Toen verbloemden de nipte overwinningen nog veel en dit seizoen is alles alleen maar verergerd, omdat de verantwoordelijken voor aankopen en opstellingen onbekwaam blijken. Kijk wat voor type spelers er wordt aangetrokken bijvoorbeeld.
+2/-2

 
1 jaar geleden
In januari was een hele andere directeur en hele andere trainer verantwoordelijk dus wat wil je nu wie in de schoenen schuiven?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat erom dat de mensen die er nu zitten niet de capaciteiten blijken te hebben het tij te keren. Je moet wel naïef zijn om te denken dat het niet rommelt binnen de club.

Niet iedereen loopt de polonaise om alleen maar de resultaten. Er zijn mensen die aan het steeds zwakkere spel en dalende niveau zien dat het bergafwaarts gaat met de club.

Wees niet verbaasd als Schreuder en H2 straks weggestuurd worden en we daar in de plaats F. de Boer (of Bosz) als trainer en Danny Blind (als TD) voor terugkrijgen. M.a.w. het is gewoon een puinhoop.
+2/-1

1 jaar geleden
Totale paniek heerst haha.
Man 1 trainer met verstand neerzetten en dit team speelt weer een hoog niveau.
+6/-4

 
1 jaar geleden
Het probleem is niet alleen de trainer, maar ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor de aankopen. En ja, je kan wel spreken van paniek, omdat er helemaal niets gebeurt. Ajax verliest al een maand keer op keer kansloos, zonder dat er wat gedaan wordt. Wat denk je dat er straks gebeurt in de winterse transferwindow? Er zal weer flink uitgegeven worden, maar de kans bestaat dat je weer geld uitgeeft aan spelers die weinig toevoegen en nog steeds zit met dure miskopen.
+9/-2

 
1 jaar geleden
We gaan het zien.
+3/-2

1 jaar geleden
Driessen heeft voor een groot deel gelijk. Het is binnenkort weer december kan Schreuder dan ergens soliciteren als sinterklaas. Het is ook echt een sinterklaas maar geen voetbal trainer net als andries jonker vrouwelijke figuren mischien samen de dames gaan doen ?
+2/-5

1 jaar geleden
Laten we even alles in het juiste perspectief blijven zien.
We behoren gewoon als Nederlandse club niet tot de absolute Europese top.
Laatste jaren hebben we boven onze stand gepresteerd en nu is het tijd om weer even pas op de plaats te maken, hoe zuur het ook is.
Dat er iets moet veranderen is duidelijk maar een revolutie gaat me toch echt te ver.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Goed gesproken. Als je het even droog bekijkt dan heb je 2x stevig van Napoli verloren. De club die ook Liverpool met 4-1 aan de kant schoof en die aan kop gaat in de serie A. Ook van Liverpool verloren die weliswaar in de competitie niet op de toppen van hun kunnen presteren (momenteel 10e plaats), maar dat vergeleken met het huidige Ajax veel meer kwaliteiten heeft. Kortom, dat zijn geen resultaten die je op basis van de kwaliteiten van de tegenstanders niet zou kunnen verwachten. De manier waarop kan je iets over zeggen, net als over persoonlijke fouten (gisteren Blind, recent o.a. Pasveer) en de opstelling. In de competitie staan we 2e met één punt achterstand op koploper AZ, waarvan we verloren hebben en gezien de huidige situatie bij beide clubs een resultaat is dat ook kan gebeuren. Zijn we in grootse vorm? Nee zeker niet en dat zie je terug in zo'n wedstrijd tegen Volendam waarin niks aan de hand is en je 0-3 voor komt, maar de bibbers in de benen schieten als er wat spelers gewisseld worden en er daarna druk ontstaat door de 1-3 en 2-3. Zou je wel in vorm geweest zijn, dan had je Volendam dik overlopen. Dan nog het resultaat tegen GA Eagles wat je thuis misschien niet zou mogen overkomen, maar wat ons vorig seizoen (toen nog met alle kwaliteiten op en buiten het veld aanwezig) ook overkwam. Elk seizoen heb je er zulke wedstrijden tussen en zie je (top)clubs punten morsen tegen mindere goden. Kortom, sportief zijn de resultaten de laatste wedstrijden niet goed, maar tegelijk zijn ze ook heel verklaarbaar en zeker qua Champions League heel begrijpelijk. Nu zal het er om gaan om de lijn van gisteravond, want er was in mijn ogen een stijgende lijn, door te trekken in de komende wedstrijden tegen Excelsior en RKC om het broze vertrouwen verder op te bouwen. Daarna kan het nog steeds zijn dat je voor de CL van Liverpool verliest (want zij moeten echt een offday hebben en wij een heel goede, wil je een resultaat kunnen halen) en dan een resultaat halen tegen Rangers om te zorgen dat je Europees zal overwinteren.
+8/-2

 
1 jaar geleden
Ik sluit me bij verhaal aan.
+4/-0

1 jaar geleden
Wat een paniek weer. Er zijn een paar sterkhouders vertrokken en wat nieuwe namen bij gekomen. Die staan er niet meteen, net als Antony, Martinez, Alvarez, Neres enz. Dat duurde een half jaar en bij sommige langer. Met de nieuwe spelers is dat niet anders. En iedereen weet dat Brobbey gewoon in de spits moet en Kudus op 10, maar dat hebben trainers op de een of ander manier, die blijven net even wat langer aan iets vast houden wat niet lekker loopt. Al vind ik ook dat je niet na 1 of 2 mindere wedstrijden alles moet omgooien, maar wordt nu(na 5 slechte wedstrijden) wel een keer tijd voor wat verandering. Ajax gaat echt wel weer voetballen en ik verwacht met name een goede tweede seizoenshelft als de nieuwe spelers wat meer zijn ingespeeld/gewend. Voor de eerste seizoenshelft is het zaak om 3de te worden in de poule en bovenaan te blijven in de ED. Dan komt alles echt wel weer goed.
+3/-2

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Leuke oproep Valentijn. Ik roep op tot het ontslag van Schreuder. Hij snapt er werkelijk niets van en zorgt er met zijn bizarre gehussel in het team persoonlijk voor dat een steeds groter wordend aantal spelers steeds minder gaat voetballen. Schreuder eruit, geef Reiziger het vertrouwen nu er nog wat te repareren is. Meer 'revolutie' lijkt me nu niet nodig.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik roep op tot revolutie bij de sportredactie van de Telegraaf!
+6/-1

1 jaar geleden
We noemden hem een rat, maar nu is hij wil hij ons redden. Toch mooi. Standbeeld?
+2/-3

 
1 jaar geleden
Hij is en blijft een rat, maar zelfs een rat kan soms gelijk hebben.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Dat zegt niets.

Ratten zijn onbetrouwbaar.
+2/-0

1 jaar geleden
Mijn vertrouwen in Ajax stijgt met dit bericht. Clown Driessen heeft nog nooit in zijn leven ergens gelijk in gehad, dus het moet wel erg goed gaan met Ajax als hij dit schrijft
+7/-0

1 jaar geleden
Dat niemand Driessen mag en het Daarom nooit met hem eens is, is natuurlijk onzin.
Ook iemand als Driessen kan gelijk hebben en kun je het mee eens zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Maar het is niet onbelangrijk om zijn motieven te zien.
Want of hij nu wel of niet in jouw ogen gelijk heeft, als zijn motieven afwijken van die van jou krijg jij nog niet wat je graag zou zien.

En dat is nu precies de definitie van een rat.
+2/-2

1 jaar geleden
Zondag massaal met witte zakdoekjes zwaaien. Er moet zo snel mogelijk ingegrepen worden.
+3/-3

1 jaar geleden
Een revolutie dient alleen plaats te vinden als de waarden van Ajax met voeten worden getreden en daarmee de toekomst van Ajax in gevaar komt. Eén persoon kan daarvoor niet verantwoordelijk gesteld worden. Alle geledingen dienen dan onder de loep genomen te worden. De "rat" heeft wat mij betreft gelijk.
+2/-2

1 jaar geleden
Een niet al te fluwelen revolutie bij de sportafdeling van de telegraaf lijkt mij logischer. Het journalistieke niveau is al jarenlang onder het niveau van een regionale rioolkrant. Valentein Driessen heeft nooit nieuwe inzichten of degelijke analyses maar gilt als het maar even kan om het hoofd van de trainer of staf. Ten Hag, had het allemaal niet en was totaal ongeloofwaardig volgens dit orakel maar toen hij afgelopen zomen naar ManU ging wist Valentijn niet hoe hard hij moest roepen dat Ten Hag onmisbaar was. Keihard ingrijpen lijkt mij de enige mogelijkheid voor de telegraaf. Valentijn op staande voet ontslaan wegens totaal disfunctioneren!
+3/-0

Het is lang geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest maar wat is dit nu weer voor grove schande. Het gaat eindelijk eens goed met Ajax. De laatste wedstrijd tegen Napoli was al veel beter dan de eerste wedstrijden tegen Napoli en Liverpool.

Er zijn teveel spelers weggegaan en te laat op geanticipeerd. Brobbey (geen 17 miljoen waard) Bergwijn (geen 31 miljoen waard) Bassey (geen 23 miljoen waard) zijn veel te duur ingekocht. Dat is zonde want daardoor is er veel geld verdwenen, maar de aankopen vallen op zich best te verdedigen. Alsof Martinez, Antony en Neres er in 1x stonden...
Conceicao en Wijndal zijn gelukkig vrij goedkoop gekocht. Grillitsch is een goede transfervrije toevoeging.
Natuurlijk mag je geen 1-6 verliezen maar is dat een revolutie waard!?
Nee natuurlijk niet...

Na Ajax - Glasgow Rangers was dit het beste Ajax allertijden, nu opeens het slechte Ajax allertijden.

Volgens mij zijn heel veel mensen Ajax - AS Roma vergeten. Een veel mindere Italiaanse tegenstander die Ajax uitschakelde. En dan heb ik nog niet eens over de schandalige vertoningen tegen Valencia en Getafe gehad. Er wordt altijd alleen maar gekeken naar Real Madrid - Ajax, alsof dat de maatstaf was van Ajax onder Erik ten Hag..
Eerste seizoenen onder Overmars waren dramatisch, eerste seizoen van Ten Hag was dramatisch, laatste half jaar ook.

Als de nieuwe technisch directeur wat minder geld uitgeeft gaat het goed komen. En verder rust bewaren en verder bouwen. Dit Ajax heeft niks in de CL te zoeken, al helemaal niet met een zware loting als deze. (vorig seizoen was beter, maar wel in een pret poule he)
Ajax staat 1 hele punt achter AZ en dat terwijl Ajax prima aankopen kan doen in de winter ((wel voor minder geld dus ;))
Dan ziet de wereld er al heel anders uit.

Is Schreuder de ideale trainer voor Ajax? Geen idee, die vent zit er pas net.
Zijn de aankopen slecht? Nee, wel te duur en niet in balans. Onvoldoende oudere ervaren spelers gehaald. Teveel vertrokken ook in 1 transferperiode.
Staat er veel waarde op het veld? Ja.
Voetbalt Ajax goed? Nee bepaald niet, niet in balans en zwaar uit vorm.
Staat er Ajax er slecht voor? Nee, Ajax staat er misschien wel beter voor dan ooit.
Is er een fucking revolutie nodig? Nee natuurlijk niet, een revolutie zou alles afbreken wat opgebouwd is.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Bassey kan niet voetballen. Ajax onwaardig. Levert alle ballen in. En verdedigend vind ik hem ook nog niet uitblinken. Maar goed, is nog maar net bij Ajax. Misschien moet hij nog wennen aan het Ajax spelletje. En Schreuder moet de juiste poppetjes op de juiste plekken zetten. En niet te veel rouleren. En eerder wisselen als het niet loopt.
+3/-1

1 jaar geleden
Hij is gek ik ben het niet vaak eens met Van Gaal maar hij zei dat hij geen verstand van voetbal had en dat is wat hij duidelijk maakt met zijn dom gezwam.Het gaat niet zo gemakkelijk maar ik was daar al bang voor na de uittocht van spelers ik ben ook niet zo overtuigt van Schreuder maar elke coach heeft een probleem na het vertrek van zoveel spelers.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom blind boomen brobbey capaciteiten depay elsimao farioli frankrijk gravenberch henderson jong kiki koeman krapel kroes mannsverk oranje rcv rensch rosario sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic vms vos weghorst