Draaglijke uitslag in Napels: 4-2

12 oktober 2022 20:40

Draaglijke uitslag in Napels: 4-2; image source: Pro Shots

Ajax ging vanavond strijdend ten onder in Napels. De thuisploeg toonde zich enorm effectief in het eerste kwartier en stond lange tijd ruim voor. Ajax mocht echter lang hopen op een puntje. Een blunder van Blind deed uiteindelijk de Amsterdammers de das om. Ajax staat daarmee op de rand van uitschakeling in de Champions League.

Ajax kwam zeldzaam slecht uit de startblokken. Binnen no-time lag de openingstreffer van Lozano al achter Pasveer. De oud-PSV'er kopte een snelle één-twee genadeloos tegen de touwen. Ajax leek daarna voetballend eventjes redelijk mee te kunnen, maar een geweldig schot van Raspadori verdubbelde de score alweer. Nooit eerder stond Ajax in de Champions League na 16 minuten al met 2-0 achter. Uiteindelijk was 2-0 ook de ruststand.

Ajax-trainer Schreuder besloot om met een ongewijzigd elftal aan de tweede helft te beginnen. Davy Klaassen verkleinde vervolgens binnen enkele minuten de achterstand tot 2-1 door een fraaie kopbal op aangeven van Bassey. De nieuwe hoop bij de Amsterdammers werd echter snel weer de grond in geboord, toen de VAR een moment in het strafschopgebied nader ging bekijken.

Scheidsrechter Zwayer werd naar de kant geroepen en besloot tot een strafschop voor Napoli. Het was Timber die niet kon ontwijken de bal tegen de arm te krijgen en daarvoor zwaar bestraft werd. Kvaratschelia schoot de strafschop binnen: 3-1.

De Napolitanen kregen vervolgens enkele goede kansen om de score te vergroten, maar slaagden daar niet in, onder andere door goed keeperswerk van Pasveer. Zeven minuten voor tijd mocht Bergwijn aanleggen van de strafschopstip omdat Jesus Brobbey onregelementair had afgestopt. Hierdoor werd de slotfase zowaar nog spannend. Een blunder van Blind maakte daar echter vlot een einde aan. Osimhen maakte gebruik van laconiek optreden en verschalkte Pasveer: 4-2.