Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Hanegem had Tadic gaan laten zitten

10 oktober 2022 13:38
Foto: Pro Shots

Van Hanegem had Tadic gaan laten zitten; image source: Pro Shots

De opmerkelijke actie van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic om mee te gaan coachen langs de zijlijn bij de wedstrijd FC Volendam-Ajax is voer voor veel discussies in de media. Ook AD-columnist Willem van Hanegem doet vandaag een duit in het zakje. Van Hanegem is mild en noemt het geen doodzonde: "Tadic is nou eenmaal een winnaar en ik denk echt dat hij gewoon zijn ploeg wilde helpen. Het is wel zo dat als ík trainer was geweest, ik dit niet wilde hebben. Je weet gewoon dat het weer gezanik oplevert, ook al zijn de intenties vast niet slecht. Dat kun je voor zijn door te zeggen: Dusan, ga nou even zitten vriend".
Tags

hanegem tadic columnist duit gezanik mild volendam zakje zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Echte leiders worden geboren, niet aangesteld.

Schreuder acteert slechts de rol van leider. Voornamelijk door samen met die Duitse papzak onderuitgezakt op de bank te hangen zonder idee waar ze mee bezig zijn.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Een geboren leider kan je toch juist ook aanstellen? Ik ben het wel met je eens dat echt leiderschap aangeboren is. Daarnaast kan je leiderschap ook wel ontwikkelen maar dat gaat lang niet iedereen even goed af.

Stel dan gewoon dat je Schreuder geen geboren leider vind en zich ook niet als zodanig heeft ontwikkeld. Daar sluit ik me bij aan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik bedoel dat iemand benoemen tot leider hem nog geen leiderschapskwaliteiten geeft.

En wat er niet in zit kan er inderdaad niet uitkomen.
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Mooi figuur die Van Hanegem. Misschien wil hij het nog eens proberen als trainer bij Ajax? 🤣
+3/-4

1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies Tadic is een winnaar en begaan met teamgenoten en de club. Het zorgwekkende wedstrijdbeeld nodigt uit om je langs de zijlijn zorgen te maken. Snap uberhaupt niet waarom er zo'n heisa over word gemaakt want de club heeft grotere zorgen aan het hoofd die structureel van aard zijn.

Laten we beginnen bij X aantal vertrokken spelers versus aankoopbeleid, jeugdopleiding en kansen spelers jong-ajax. Daar ligt voor een aanzienlijk gedeelte de oorzaak van het probleem.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik herinner me nog dat Lobont dit altijd deed, daar zei niemand iets van, behalve dat het zijn motivatie en leiderschap liet zien, niets over dat Koeman daardoor geen leider was of zo. Mensen willen een bepaald verhaal verzinnen over wat er gebeurt. Als alles goed draaide zou de reactie op Tadic net zo positief zijn als op Lobont toendertijd.
+7/-1

1 jaar geleden
Cruijff heeft dit in het verleden weleens gedaan. Maar dan heb je het ook over een zeer speciale, niet te evenaren speler en latere coach. Dan is het nog wel te pruimen.
Tadic heeft die kwaliteiten echter niet.
+3/-6

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Gewoon onacceptabel. Buiten dat het bij de spelers voor verwarring zorgt met verschillende aanwijzingen. Tadic is een speler en die heeft niets te zoeken langs de lijn. Tast het gezag van de trainer ernstig aan.
+2/-6

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ik mag het hopen ja, dat hij het gezag van Schreuder aantast.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Schreuder heeft weinig gezag, stel een speler doet dit bij van Gaal...nou ja, het komt denk ik in geen enkele speler op om dit bij Van Gaal te doen :D
+1/-1

1 jaar geleden
Tadic moet gewoon stoppen als voetballer bij ajax. Tadic en Blind mogen jeugd trainers of zo iets worden. Ze hebben hun tijd gehad en er moeten jongen spelers voor komen anders lopen die ook weer snel weg als ze geen kans krijgen door die 2 Tadic en Blind.
+1/-7

1 jaar geleden
Tadic geeft in het veld ook altijd aanwijzigingen.

Als dat werkt, waarom dan niet dezelfde aanwijzingen vanaf de zijlijn geven?
+7/-1

1 jaar geleden
Tadic heeft gewoon een bizarre winnaarsmentaliteit, maar ja Nederland zeikland he...
+9/-1

1 jaar geleden
Willem heeft gelijk dit soort optredens zie je bij lagere amateurs clubs maar niet bij profs. Hier moet tegen op treden. In het veld staat hij en meer spelers allemaal maar te wijzen hoe een ander moet staan enzv het is gewoon een zooitje op het veld ook . Iedereen meer met voet ballen bezig zijn. Maar hebben wij toch een trainer die dat allemaal moet regelen !!! .???????
+2/-4

 
1 jaar geleden
Zag Ronaldo het ook doen op het EK.
+4/-1

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, we hebben een geweldige trainer die dat allemaal moet regelen. Alleen doet die geweldige trainer dat niet. Dus grijpt de aanvoerder in.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is natuurlijk zwaar overtrokken heb geen idee tot aan welke minuut hij zo langs de lijn stond te coachen want als het tot de 74'ste minuut was dan heeft het niet echt geholpen (1-3 en 2-3 Volendam).. (grinnik). Nu even alle gekheid op een stokkie, tuurlijk de beleving van hem daar kunnen velen (in het veld en daar buiten) een voorbeeld aan nemen. We hebben nou eenmaal een heleboel zeikerds in Nederland en ja ik snap de opmerking van Willem wel want, zoals aangegeven, Willem is een leider en die had zelf ingegrepen.

Als het woensdag a.s. weer zo een ongeïnspireerd zooitje is en de trainer grijpt niet in dan zit overwinteren in de CL er niet in alhoewel dien je je wel af te vragen of ze daar dan wat te zoeken hebben. Middelmaat is troef met een paar uitschieters zoals Brobbey (getergd) en Taylor. Berghuis wordt door medialand opgehemeld waar ik eigenlijk weinig van snap want als het er op aan komt internationaal geeft hij niet thuis en is zijn handeling snelheid te laag.
+2/-0

1 jaar geleden
Als een aanvoerder zich geroepen voelt dit te gaan doen, dan heeft dat waarschijnlijk een reden.
Het team neemt Schreuder niet serieus, met reden, en Tadic wel.
+3/-0

1 jaar geleden
Het mag toch onderhand duidelijk zijn dat Schreuder totaal geen grip heeft op de spelers. Ten Hag gaf de spelers nog houvast door alles voor te kauwen ( wat ook niet het beste is ) maar deze trainer heeft geen benul van wat hij aan t doen is. Kudus staat in de spits omdat hij perse Ajax wilde verlaten. Om Kudus maar tevreden te stellen heeft hij hem maar in de spits gezet, omdat hij blijkbaar geen plaats voor hem zag op het middenveld. Hetzelfde geldt voor Tadic. Die wordt op rechts geposteerd terwijl links duidelijk zijn plaats is, naar ha daar staat iemand die ook opgesteld moet staan. Nl Bergwijn. Misschien dat hij luca eens achterin kan proberen. Hebben we misschien een kopper daar. De lengte heeft hij iig. En als je toch zo graag wil experimenteren ! Houd me ten goede ik zou ook niet de perfecte trainer voor dit Ajax weten, maar Schreuder is dat zeer zeker niet!!
+2/-0

1 jaar geleden
Wat Tadic ook roept langs de lijn het wordt toch niet begrepen en in een groot vol stadion niet gehoord.
Voordat hij een zin in het "Nederlands" heeft uitgesproken ben je al een minuut verder.
+0/-1

1 jaar geleden
Wat Tadic ook roept langs de lijn het wordt toch niet begrepen en in een groot vol stadion niet gehoord.
Voordat hij een zin in het "Nederlands" heeft uitgesproken ben je al een minuut verder. Hij had beter met Schreuder in discussie kunnen gaan.
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk gakpo kiki koeman kroes mannsverk oranje reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic veerman ven vos weghorst