Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax laat FC Volendam nog bijna terugkomen: 2-4

8 oktober 2022 18:28
Foto: Pro Shots

Ajax laat FC Volendam nog bijna terugkomen: 2-4; image source: Pro Shots

Na vier wedstrijden zonder overwinning pakte Ajax vanmiddag in Volendam tegen de plaatselijke FC eindelijk weer eens een overwinning. Lange tijd domineerden de Amsterdammers, maar het team riep het onheil nog bijna over zich af door na 0-3 de thuisclub terug te laten komen op het eind door persoonlijke fouten.

De Amsterdammers begonnen met dezelfde spelers als eerder deze week tegen Napoli, maar wel in een afwijkende formatie. Zo keerde Blind terug in het centrum van de verdediging met Bassey op links. Tadic ging naar linksbuiten met Bergwijn op 10 en Berghuis op rechts. Met name die laatste voelde zich duidelijk beter thuis op deze positie en stichtte veel gevaar.

De veranderingen brachten in zoverre verbetering dat de hekkensluiter van de Eredivisie vrij vlot op de knieën ging. Bryan Plat maakte hands na een prima actie van Bergwijn, waarna Tadic vanaf de stip onberispelijk binnen schoot. Het was de eerste treffer pas van de Serviër dit seizoen voor Ajax. De Amsterdammers speelden nog zeker niet groots, maar verdubbelden de voorsprong nog voor rust via Bassey. De Nigeriaans-Engelse verdediger knikte een prima voorzet van Berghuis binnen.

In de tweede helft ging Ajax goed door en werden kansen gecreëerd. Brian Brobbey stond koud in het veld als vervanger van Kudus of de bal lag er al voor de derde keer in. Op aangeven van Timber. Smet op de wedstrijd was het feit dat Ajax vervolgens FC Volendam terug liet komen in de wedstrijd. Het begon met een tegengoal van Zeefuik. Pasveer zag er niet goed uit toen hij de bal onder zich door liet gaan na te makkelijk balverlies van Brobbey: 1-3.

Eiting kreeg vervolgens veel te veel ruimte en zorgde voor de 2-3, waarna ook nog een doelpunt van FC Volendam (terecht) werd afgekeurd voor buitenspel. Met samengeknepen billen ontsnapte Ajax uiteindelijk met 3 punten uit Volendam. In blessuretijd zorgde Davy Klaassen voor de bevrijdende 2-4.




Discussieer mee op de forums


Tags

volendam bassey berghuis bergwijn brobbey tadic afwijkende balverlies bevrijdende billen blind bryan domineerden eiting eredivisie hands hekkensluiter knieen kudus linksbuiten napoli onheil pasveer plaatselijke plat samengeknepen smet stichtte thuisclub timber verdubbelden vlot zeefuik zoverre

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal