Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: "tijd van Blind en Tadic is geweest"

5 oktober 2022 09:21
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "tijd van Blind en Tadic is geweest"; image source: Pro Shots

In een analyse maakt Telegraaf chef voetbal Valentijn Driessen korte metten met het Ajax van dit seizoen. Terugkijkend op de smadelijke nederlaag van de landskampioen tegen Napoli moeten de spelers, de technische staf en het bestuur het allemaal ontgelden. "Tadic en Blind stonden met hun komst medio 2018 aan het begin van een bloeiperiode, maar hun tijd is geweest. In de Eredivisie gaat het allemaal nog wel, maar op het podium van de Champions League zijn ze te roestig", aldus Driessen.

Ook trainer Alfred Schreuder, die tijdens de wedstrijd al veel kritiek kreeg van de aanwezige supporters, moet het ontgelden. Driessen noemt de oefenmeester onervaren en spreekt onbegrip uit over het gebrek aan wisselen bij een 1-3 achterstand met rust: "De trainer liet zijn team tot de 72e minuut zwemmen in het niets alvorens hij met Davy Klaassen en Brian Brobbey op de proppen kwam". Assistent Kaltenbach wordt verweten geen "Ajax-DNA" te hebben.

Driessen verwacht dat er koppen gaan rollen binnen de organisatie als er niet snel iets verbetert. Onder andere Hamstra en Huntelaar komen hier mogelijk voor in aanmerking omdat hun keuzes "tot dusver dramatisch uitpakken in topwedstrijden".
Discussieer mee op de forums


Tags

driessen blind tadic ontgelden alfred bestuur bloeiperiode brobbey chef dna eredivisie hamstra huntelaar kaltenbach metten napoli oefenmeester onbegrip proppen roestig schreuder telegraaf terugkijkend verbetert verweten zwemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Los van veel andere zaken mis ik vooral Martinez, Mazraoui en Tagliafico aka GRINTA.....Napoli had gisteren wat Ajax een aantal jaren geleden ook had met onze dappere STRIJDERS.....niet het beste elftal maar de absolute wil om te winnen. Dit zijn salonvoetballers....
+3/-1

1 jaar geleden
Tja Driessen, ik ben het niet vaak met hem eens maar nu in grote lijnen wel.
Blind kan niet meer, kan zijn tekortkomingen niet meer verbloemen.
Om zijn gebrek aan snelheid te compenseren moet je top zijn en daar heeft hij de leeftijd niet meer voor.
Tadic kan een gevalletje uit vorm zijn maar dan maar banken tot hij zijn vorm terug heeft.
Bij Schreuder krijg ik met de dag meer twijfels.
Besluiteloos en halsstarrig.
Het feit dat hij Bogarde eruit trapte zegt ook iets.
Bogarde is hard, pikte het bijvoorbeeld niet dat spelers EtH belachelijk maakte.
Trapt je in je noten.
Nu zijn het van die lieve jongens.
Als ik Kaltenbach zie zitten moet ik aan mijn maatschappij leraar denken.
Niet gelijk H&H de schuld geven.
Veel spelers zijn op voorspraak Schreuder gekomen zoals die meehobbelende Oostenrijker die wel opgesteld wordt.
+4/-1

1 jaar geleden
CL overwintering gaat hem niet worden op deze manier. Het spel zag er in het begin van het seizoen erg fris uit met als luxeprobleem dat spelers in vorm op de bank moesten beginnen, maar daar is niks meer van terug te zien.
+3/-0

1 jaar geleden
Driessen 100% gelijk dit zing ik al een jaar eindelijk een beetje in mij gelijk gesteld. Als volgens Schreuder hem zo goed vindt in de kleedkamer laat hem dan thee zetten voor de spelers in de rust en na de rust de afwas doen lijkt mij goed idee.
Misschien nu S0lidus het ook begrijpt
+4/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je je ogen opende en weleens op het forum las, zag je hoe kritisch ik ben op dit Ajax en het beleid, maar het verschil tussen jou en mij is dat je blinde haat hebt voor bepaalde spelers en dat maar blijft roepen zonder te willen zien wat het probleem is en dat de hele club figuurlijk in de fik staat. Maar ga jij maar achterlijk door met het bashen van een enkeling onder iedere nieuwsbericht, nepsupporter. Kritiek hebben is prima, maar ga het dan ook onderbouwen, daarmee sta je achter de club. Niet met je haat richting 2 spelers die al jaren veel betekenen voor de club. Dat het nu minder gaat is logisch gezien hun leeftijd en het is Schreuder die ze opstelt. Daar ligt het probleem, want waarom doen Blind en Tadic het wel goed bij de nationale teams? Omdat die een betere tactiek hanteren. En bij Tadic komt het omdat die lul van een trainer van ons hem neerzet op een plek waar hij nul meerwaarde heeft. Tadic hoort op linksback en als een ander daar beter is, pech. Dan banken vechten voor je plek. Maar als de trainer je opstelt, ga je dan weigeren of ga je toch het beste van proberen te maken?
+6/-2

 
1 jaar geleden
Precies wat ik aangaf in een ander topic, Blind doet het meer dan prima bij het ned11tal, net als Tadic. Eens met sOlidus!
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het veel te makkelijk om naar Tadic en Blind te wijzen. Tadic moet op links, niet op rechts. Dat zegt hij zelf ook en zelfs lulletje Driessen ziet dat je niks aan Tadic hebt op rechts.

Blind kan prima meedraaien, maar dan moet hij naar het middenveld. Waarom is Wijndal gehaald?

Brobbey verpietert op de bank, ook een nutteloze aankoop zo. Zet hem in de spits, afwisselend met Bergwijn. Kudus daarachter, Berghuis op rechts.

Dan heb je nog zat mogelijkheden voor het middenveld.

Wat mij betreft vliegt Schreuder er vandaag nog uit. Hij verkloot een goed draaiende machine en leert helemaal niks. De CL gaan we niet winnen, maar je kan je echt niet zo aan de kant laten zetten.

SCHREUDER OUT!!!
+15/-2

 
1 jaar geleden
Ga ik in mee. Laten we eerst eens met de poppetjes op de juiste plaats spelen en wisselen wanneer dat nodig is. Dat betekend dus dat de trainer er uit moet en niet H&H.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
3 topwedstrijden op rij dezelfde opstelling en tactiek. Dan heb je een enorme bord voor je kop en moet je per direct oprotten, vind ik. Liverpool uit had ook zo een uitslag kunnen worden, maar dankzij Pasveer bleef het bij 2-1, waardoor Schreuder is gaan geloven dat het niet slecht was. Zelfde shit tegen AZ en nu heeft Napoli wel gedaan wat die 2 ploegen niet deden: de kansen wel afmaken.

Hier zag je ook dat Pasveer niet altijd goed is. We hadden een goede keeper moeten halen van 25-28 jaar. Bij Pasveer is zijn leeftijd en daarmee reactievermogen een nadeel tegen de absolute top. Dit seizoen is verloren. Het is nu damage control en puin ruimen, want nu zitten we ook nog met enkele aankopen die helemaal niets te zoeken hebben bij Ajax.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Had het niet beter kunnen formuleren!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Beetje emotioneel. Met je eens betreffende Tadic, het is belachelijk dat hij steeds moet verhuizen, maar het is ook belachelijk dat als je weet dat je MVP het best functioneert op links, je je duurste speler ooit voor dezelfde positie gaat halen. Na zijn eerste paar wedstrijden speelt Bergwijn als een krant. En waar moet hij dan staan, waarschijnlijk rechtsbuiten, wie zet je in de spits om al die voorzetten in te werken, daar hebben we niemand voor. Het hele aankoopbeleid van assistent en stagiair (wier geeft zulk soort types bevoegdheid???) sloeg nergens op, de hele selectie is uit balans. Achterin kon je gisteren Wijndal, Sanchez en Magallan inbrengen.... Ik hou van Blind maar gisteren was hij ook op het middenveld omver geblazen. In de eredivisie okay, maar op CL niveau, tegen topteams, dat Napoli wel is dit jaar, slaat het nergens op. We moeten ons wel realiseren dat deze spelers gewoon niet goed genoeg zijn voor de CL. En volgens mij moeten de verandering vanaf bovenin beginnen, bij Sar dus, een nieuwe TD en wat wintermutaties om de selectie in evenwicht te brengen die in ieder geval het kampioenschap kunnen bezorgen.
+2/-0

1 jaar geleden
Wie??? Assistent Kaltenbach??? Stuur die nou eens als eerste weg en haal als de sodemieter Bogarde terug als assistent.
+5/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zet er een zoutzak neer en je ziet het verschil niet. Ben altijd tegen zijn komst geweest. Hij heeft niets met Ajax. Bij Ajax horen assistenten op de bank om de clubcultuur te bewaken en om te leren. Net zoals ik maanden geleden zei zal nu gebeuren: als je Schreuder ontslaat, zal diens assistent ook moeten vertrekken en daarmee dus onnodige kosten. De club wordt op dit moment geleid door amateurs, maar gelukkig liet de RvC wel een beetje zien verstandige beslissingen door te kunnen drukken. Mijn hoop is daarop gevestigd nu.
+8/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Valentijn....is dat niet die visionair die 3 jaar terug wekelijks riep dat Schreuder het grote mastermindbrein was achter de ontwikkeling van Ajax, en niet Ten Hag?

Even los van het feit dat er bij Ajax veel mis is op dit moment is die Driessen wel de laatste die we serieus moeten nemen. Wat een ongelooflijke dropl.l is dat zeg.

Ik vind Blind niet echt een probleem. Sterker nog: haal je hem ook nog weg komt er geen enkele verticale bal van achteren uit nog door de linies heen. Alleen moet je hem centraal zetten, Wijndal of Bassey op links. Dan speelt ook Bergwijn beter.

Tadic is een leider, één van de grootsten die we ooit gehad hebben. Hij verdient geen fluitconcert. Alleen moet Schreuder met hem zitten en hem een soort van Non-playing captain rol aanbieden. Hij zal dan nog wel vaak spelen, alleen niet meer altijd.

Hij kan het qua handelings- en loopsnelheid niet meer aan als het tempo omhoog gaat, dat kondigde zich al jaren aan. Hij werd ieder seizoen een tikkie minder. Logisch, gezien zijn leeftijd. Dat wil niet zeggen dat we hij niet meer bruikbaar is maar 100% alles spelen kan niet meer. Normale gang van zaken toch?

Nu wil Schreuder hem sparen, waarschijnlijk door angst. Hierdoor vermoord hij hem echter. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

H2, Schreuder: voor de 3 miljoenste keer is gebleken is dat je nooit breedteaankopen moet doen als Ajax zijnde. Ocampos, Lucca, Grillitsch, Sanchez....etc....die plekken moeten bezet worden door eigen jeugd. Dit is niet des-Ajax.

Als Tadic faalt dan gooi je er Hansen in, of Axel Van Dongen. Of Misehouy krijgt al vroeg een kans.
Dat is Ajax.

En gisteren zag je ook weer dat alleen de in Amsterdam zelf opgeleide spelers de vaardigheden en branie beschikken welke vereist zijn. Taylor was de beste van allemaal maar ook Rensch en Timber bleven redelijk overeind.
+7/-1

 
1 jaar geleden
Timber en Rensch bleven overeind? Heb je een oude wedstrijd zitten bekijken?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja redelijk overeind vond ik, gezien de omstandigheden dat anderen extreem faalden. Zo is de rol van Pasveer in deze wedstrijd onderbelicht.
We stonden met 1-0 voor en in ieder geval was er beleving. Toen ging die gek een heel raar balletje op Timber geven....Napoli schoot nog 2 cm naast een leeg doel. De toon was gezet.
Meteen daarna was het wel raak. Later bleef hij rare fratsen uithalen en ook op de lijn vond ik hem verre van overtuigend. De 1-3, 1-4, 1-5 waren wat mij betreft gewoon houdbaar, even los wat eraan voorafging (zo was hij ook daarin verantwoordelijk voor de 1-4).

Berghuis, Tadic, Kudus, Alvarez zakten eveneens gigantisch door het ijs. Met iets meer beheersing had bijvoorbeeld Berghuis er minimaal voor kunnen zorgen dat een medespeler de 2-1 of 2-2 had kunnen maken.

Dat allemaal in ogenschouw genomen vond ik dat Rensch en Timber het nog redelijk deden. Ja natuurlijk gaan die ook niet vrijuit, zeker niet...maar wat anderen aan het doen waren, zeker ook de coach, sloeg nergens op.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer dat er steeds mensen zijn die achter uit kijken s0lidus en niet vooruit. Tadic en blind hebben bij ajax goed gedaan daar heel dik voor betaald dus. Maar nu is het voorbij is toch noermaam leeftijd enzv ook toch normaal
+3/-5

 
1 jaar geleden
Kijk, als je het zo stelt, ben ik het met je eens. Ik ben voorstander van doorselecteren. Ze kunnen nog van toegevoegde waarde zijn, daar niet van, maar niet meer als onomstreden basiskracht. En dat gedeelte neem ik Schreuder dus kwalijk.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jullie serveren te makkelijk af, daar gaat het mij vooral om. Tadic is niet meer de speler van 2019, mee eens. Toch kan hij nog belangrijk zijn, maar dan wel in een andere rol. Dat moet je als trainer managen, Schreuder is daar verantwoordelijk voor.
Als je Tadic duidelijk maakt dat hij nog steeds je belangrijkste lid van de selectie is maar niet meer alles zal spelen dan zal hij dat accepteren. Daar ben ik van overtuigt.

Blind zou ik sowieso niet passeren. Ook tegen Napoli was hij vooral in de eerste helft extreem goed aan de bal. Ik zou hem alleen op de plek van Bassey zetten voorlopig en dan Wijndal of Bassey linksback. De opbouw zal veel beter worden en dat hebben we nodig wat Alvarez is verre van een Frenkie of zelfs Lasse.
Op links krijgen we dan het loopvermogen wat we nodig hebben, vooral de overlap met Bergwijn.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Je zag in de interlandperiode dat Tadic het heel goed deed bij het Servisch elftal. Dat is voor mij het bewijs dat Schreuder hem totaal verkeerd inzet bij Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Tadic wordt verneukt omdat hij op rechts staat terwijl hij al 15 jaar op links staat. Blind is gewoon veel te traag voor een back. Zet hem verdedigende middenvelder een paar keer. Ook mogen beide wel gewoon gewisseld worden dat is normaal op hun leeftijd.
Heb mij gisteren kapot geërgerd aan het uitfluiten van Tadic.
Deze man is een pure Ajax man en mede dankzij zijn wilskracht hebben we prachtige jaren gehad.
De supporters die hem nu uitfluiten zaten waarschijnlijk voor 2018 nooit in de ArenA toen het minder liep. Dankzij Tadic zitten die gloryhunters er nu. Ik heb een advies aan de uitfluiters van Tadic, lever je seizoenkaart in en rot op s.v.p staan genoeg mensen op de wachtlijsten.
+11/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal gelijk - Tadic en Blind zijn slachtoffer van een trainer die niet de juiste poppetjes op de juiste plek neer kan zetten. Tadic kan niets op rechts en Blind kan niet meer op linksback als de oppositie met snelle vleugels speelt. Dan moet je of iemand anders daar neer zetten of een andere tactiek gebruiken.

Maar om het hele falen van Ajax op deze twee spelers te gooien is echt belachelijk. Had je Wijndal op links gezet was het gister niet heel anders geweest. De trainer weet het gewoon niet en daar zit het probleem.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eén speler wisselen had gisteren inderdaad geen verschil gemaakt, maar als Schreuder eerder een goed geoliede machine van het team had gemaakt, waar spelers elke week spelen op een positie waar ze het meest effectief zijn, dat blaakt van de zelfvertrouwen... Dan had het wel een hele andere wedstrijd kunnen zijn.

Schreuder moet gewoon keuzes maken en geen compromissen sluiten. Dus op links moet hij kiezen voor Bergwijn of Tadic. Hoe vervelend dat dan ook is voor de ander. Blind op linksback kan niet meer en op het middenveld is meerdere keren geprobeerd en altijd uitgelopen op een fiasco, kan dus ook niet. Dat betekent dat Blind alleen nog links centraal kan en dat Schreuder dus moet kiezen tussen Blind en Bassey. Zo, nu heb je een heel ingewikkeld geschuif van poppetjes al teruggebracht naar 2 keuzes.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal - en met Blind centraal moet je dan weer anders spelen met je backs want dan loopt hij waarschijnlijk meet het middenveld in.

Maar uiteindelijk komt er inderdaad op neer dat Schreuder het niet is gelukt om een team te smeden. Ik denk niet dat kwaliteit echt het grootste probleem is.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Schreuder moet oprotten. Dat is wat hij moet doen. Als je 3 topwedstrijden op rij niets aanpast aan de opstelling en tactiek, ben je onbekwaam. 3 topwedstrijden op rij is de ploeg compleet weggespeeld, zonder ook maar eens aan voetballen toe te komen. Ieder andere trainer past de tactiek aan en past de opstelling aan, zodat je op z'n minst gaat voetballen. Schreuder is gewoon te lang blijven hopen op een ommekeer of op een gelukkig tot stand gekomen resultaat, zoals bijna het geval was tegen Liverpool en AZ, door een uitblinkende Pasveer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bergwijn vertelde dat hij ook rechtsbuiten kan spelen. Tadic kan dat niet. Dan is dat probleem tot aan de winterstop wat mij betreft opgelost.
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Heb mij gisteren kapot geërgerd aan het uitfluiten van Tadic. (...)Ik totaal niet. Alhoewel, een klein beetje: het was niet hard genoeg.

Wat overheerste is de prettige constatering dat er nog voetballiefhebbers naar Ajax komen kijken en dit k.u.t.-voetbal helemaal zat zijn.
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Steuker!!ik heb t over Valentijn Er is niemand in vorm tot de staf toe! Diep ademhalen en er voor gaan! Er zijn heel veel spelers verdwenen en gekomen! Maar Schreuder kan dit niet! Hij wisselt niet juist! Te weinig vertrouwen wat er op de bank zit?
Dan ben je verkeerd bezig! Schreuder kijk in de spiegel en ook de spelers! T moet beter! Succes
+2/-0

1 jaar geleden
Blind staat veel te hoog te dekken , dat doet ie omdat ie er anders uit gelopen word. Tadic is zo onzeker als wat, die durft niet meer te schieten op goal. Blijft oneindig door combineren. Valetijn heb wel gelijk
+3/-4


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst