Napoli vernedert Ajax in eigen huis: 1-6

4 oktober 2022 22:53

Napoli vernedert Ajax in eigen huis: 1-6; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond een smadelijke nederlaag geleden in de Champions League. Een ontketend Napoli zorgde voor een complete afstraffing en de grootste nederlaag voor Ajax ooit in Europees verband: 1-6.

Ajax begon gelukkig aan de wedstrijd en scoorde als eerste. Het was Kudus die een schot van Taylor per ongeluk van richting veranderde en het doelpunt op zijn naam kreeg. De Napolitanen pakten daarop echter resoluut het initiatief in de wedstrijd en domineerden met veel balbezit. Negen minuten later was het al gelijk via een kopbal van Raspadori. Daarna liep Napoli ogenschijnlijk eenvoudig uit tot 1-3 gedurende de eerste helft.

De 1-2 kwam uit een standaardsituatie, niet de eerste in de Champions League dit seizoen van een tegenstander die doel treft. Na Benfica en Liverpool was het nu Di Lorenzo die een corner binnen werkte. Op slag van rust verzorgde Zielinski de beslissende 1-3.

Na een fout van Pasveer vroeg in de tweede helft kon Raspadori de 1-4 maken. Napoli nam wat gas terug, waardoor Ajax wat terug kon proberen te doen. De Italianen verdedigden echter goed en bleken het gif te hebben om ijzersterke aanvallen te blijven plaatsen. Een knappe 1-2 leverde al snel de 1-5 op door Kvaratschelia. Simeone maakte de 1-6.

Tot overmaat van ramp stond Ajax op dat moment al met 10 man, want Ajax-aanvoerder Dusan Tadic pakte een kwartier voor tijd ook nog een tweede gele kaart en moest hij dus het veld verlaten. De Serviër werkte met zijn arm totaal onnodig een tegenstander tegen het gras, waardoor er weinig op de kaart af te dingen was.